Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rechtszaken tegen Grubhub vanwege overname Just Eat Takeaway

Rechtszaken tegen Grubhub vanwege overname Just Eat Takeaway
Beeld: Takeaway.com

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn 14 rechtszaken aangespannen tegen Grubhub door beleggers die vinden dat het bedrijf hen heeft misleid over de plannen om overgenomen te worden door Just Eat Takeaway.com. Dit bleek afgelopen week uit een document dat de Amerikaanse maaltijdbezorger heeft ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission.

De investeerders beweren dat de leidinggevenden en bestuursleden van Grubhub de belangrijkste financiële details en enorme uitbetalingen die ze zouden krijgen als onderdeel van de fusie niet hebben bekendgemaakt, en dat ze er niet in zijn geslaagd de hoogst mogelijke prijs voor de aandeelhouders van Grubhub te krijgen, waardoor ze financiële schade hebben geleden.

Hoofdaanklager Frank Ferreiro is van mening dat beleggers zoals hij, die ongeveer 0,67 Just Eat-aandelen zouden krijgen voor elk van hun Grubhub-aandelen ongeacht de aandelenkoers van beide bedrijven wanneer de fusie wordt gesloten, niet over de informatie beschikken om te bepalen of ze een goede of slechte deal krijgen.

Ferreiro vindt dat Grubhub niet hard genoeg zijn best heeft gedaan om de beste deal voor de aandeelhouders te krijgen. In zijn rechtszaak vraagt hij ??de rechtbank daarom om de voorgestelde fusieovereenkomst ongeldig te verklaren en Grubhub te dwingen de "hoogst mogelijke prijs" te zoeken voor elke verkoop.

Komende week wordt belangrijk voor Grubhub. Donderdag 10 juni stemmen de aandeelhouders van de Amerikaanse maaltijdbezorger over de voorgenomen overname door Just Eat Takeaway. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
GRUBHUB INC. DL-,0001 80% zegt verkopen 10 stemmen
JUST EAT TAKEAWAY 84% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. GRUBHUB INC. jun '21
    49,500
    0,00% 0,000
  2. 13,360
    -5,11% -0,720

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links