Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Olieprijs kan verder omhoog na handhaven afspraken OPEC'

'Olieprijs kan verder omhoog na handhaven afspraken OPEC'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Na een opvallend korte vergadering heeft oliekartel OPEC samen met zijn partners besloten om de huidige afspraken te handhaven, waarbij de productie in een geleidelijk tempo wordt verhoogd, en dit geeft zicht op hogere olieprijzen. Dit zei energie-econoom Hans van Cleef in een reactie tegen ABM Financial News.

"Het was een opvallend korte meeting, met een voorzitter die opvallend weinig zei. Er is niet gesproken over Iran en over de productieniveaus voor alles na juli", aldus Van Cleef, die opmerkte dat OPEC voor het eerst in een jaar de markt zonder enige sturing laat. "En eerlijk gezegd is dat met de huidige hoge olieprijs ook niet zo raar."

Van Cleef ziet niet in waarom OPEC+ de verwachtingen zou temperen als zij nog kunnen profiteren van relatief hoge olieprijzen, zonder dat er momenteel marktaandeel wegsijpelt naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

De prijzen testen nu de technische weerstandsniveaus en met het huidige positieve sentiment op de financiële markten zou een verdere stijging richting 78 of zelfs 80 dollar per vat "niet raar zijn", volgens Van Cleef.

"Dat er voldoende productiecapaciteit aanwezig is om enige stijging te temperen wil nog niet zeggen dat OPEC+ die capaciteit ook volledig in zal zetten." Zolang marktaandeel niet wegloopt is daar immers geen reden toe, vindt de econoom, en is OPEC+ juist gebaat bij een klein tekort of de dreiging daarvan.

De prijs voor een vat West Texas Intermediate noteerde dinsdag na het besluit 2,7 procent hoger op 68,13 dollar. Brent werd 1,9 procent duurder.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BP Plc 50% zegt kopen 10 stemmen
SHELL PLC 95% zegt kopen 20 stemmen
TOTALENERGIES 58% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. createmonnie 1 juni 2021 17:46
    De beste vrouw van Ark was overtuigt dat de olieprijs nooit meer boven de 70 dollar zal uitkomen. Nou de Brent staat er al, nu nog even wachten tot WTI er staat en dat moet deze week wel lukken. Daarnaast mijn felicitaties aan de ECB het is gelukt om de inflatie om 2% te krijgen en nu vasthouden
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. BP Plc 19 apr
    5,988
    -0,02% -0,001
  2. SHELL PLC 19 apr
    33,465
    -0,01% -0,005
  3. TOTALENERGIES 19 apr
    67,280
    -0,21% -0,140

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links