Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen zakken weg

Europese beurzen zakken weg
Beeld: Deutsche Börse AG

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag lager geëindigd. Bij een slot van 438,77 punten, daalde de Stoxx Europe 600 index 0,3 procent. De Duitse DAX verloor 0,9 procent tot 15.154,20 punten, de Franse CAC 40 leverde 0,1 procent in bij een slotstand van 6.302,57 punten en de Britse FTSE 100 eindigde een fractie lager op 6.961,48 punten.

"Het was grotendeels een positieve sessie voor de Europese markten, maar de winsten verdampten richting het slot", zag marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Hij wees op veelbelovende Amerikaanse macrocijfers, waaronder een sterk groeicijfer in het eerste kwartaal, "dus het is wat verrassend dat de aandelenmarkten wegzakten."

Volgens Hewson zou de oplopende tienjaarsrente in de Verenigde Staten de dip in de middaghandel kunnen verklaren. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde donderdag 5 basispunten hoger op 1,66 procent en daarmee het hoogste niveau in ruim twee weken. De Duitse variant steeg 4 basispunten naar -0,19 procent en daarmee het hoogste niveau in meer dan een jaar.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal werklozen in Duitsland in april licht is gestegen en dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in april iets is verbeterd, conform voorlopige cijfers. De index steeg van -10,8 naar -8,1.

De euro/dollar noteerde op 1,2114. Een vat WTI-olie werd ruim een procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Deutsche Lufthansa heeft zijn verwachting dat het vliegverkeer in de tweede helft van het jaar zou herstellen, neerwaarts bijgesteld. In het eerste kwartaal werden opnieuw rode cijfers geschreven. Het aandeel daalde 3,2 procent.

Nokia steeg 8,4 procent, na beter dan verwachte resultaten.

Unilever heeft in het eerste kwartaal van 2021 een onderliggende groei geboekt die flink boven de verwachtingen van analisten uitkwam. Het aandeel steeg in Londen 3,3 procent.

De resultaten van Royal Dutch Shell in het eerste kwartaal waren beter dan verwacht, waarop het aandeel aanvankelijk steeg. Richting de slotbel zakte Shell weg en sloot het 1,2 procent in het rood in Londen.

De Franse concurrent Total boekte het afgelopen kwartaal sterke resultaten maar sloot wel 0,9 procent lager. Equinor won juist 0,9 procent, nadat het Noorse energiebedrijf een verlies wist om te buigen in nettowinst en het dividend verhoogde.

Airbus eindigde 0,7 procent in het groen, nadat de vliegtuigfabrikant afgelopen kwartaal weer winst wist te boeken en de outlook voor het hele boekjaar herhaalde.

STMicroelectronics sloot 1,7 procent hoger. De halfgeleiderfabrikant rapporteerde een hogere winst en omzet dankzij de sterke vraag naar chips.

BASF boekte het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet en verhoogde de verwachtingen voor het hele boekjaar. Het aandeel daalde 2,2 procent.

Tussenstand Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa verdeeld.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 100% zegt kopen 2 stemmen
CAC 40 100% zegt kopen 2 stemmen
DAX 100% zegt kopen 2 stemmen
PSI 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 beleggertje2020 29 april 2021 20:24
    Op den duur zakt de USA wellicht nog veel harder weg. De rentes en inflatie gaat gewoon veel verder omhoog, juist door al dat bijgedruk in Geld . Waar er veel van is wordt gewoon veel minder waard. Dus meer en meer mensen zullen veel meer geld nodig hebben om hun leventje voort te kunnen zetten zoals ze dat gewend zijn. . Immers alles is duurder , duurder en nog duurder geworden. Stijgende inflatie wordt dus altijd gevolgd door stijgende rentes, dus minder goed voor aandelen die al veels te hoog gewaardeerd zijn t.o.v. wat werkelijk waargemaakt wordt.
  2. forum rang 8 beleggertje2020 29 april 2021 20:34
    quote:

    suske wiet schreef op 29 april 2021 19:39:

    Op welke manier gaan ze geloofwaardig uitleggen dat de inflatie cijfers tijdelijk zullen stijgen ?
    Tja, er komt een dag dat domweg bijna niemand dit meer geloofd. Als dadelijk zeer grote massa's ondervinden dat het leven flink duurder geworden is t.g.v ook hoge vaste lasten etc etc, ben je al niet meer geloofwaardig. Nu zo na de lockdowns wegens corona weer wat meer dingen kunnen, merken ze vanzelfs wel dat alles duurder en duurder en nog duurder wordt.
  3. Pieter Vandewalle 29 april 2021 21:00
    Amerikaanse indexen gaan weer netjes in het groen. Altijd hoger en hoger. "Beleggen" is nooit zo gemakkelijk geweest. Elke instantie met macht is erop uit waarde van assets op peil te houden voor de rijken. Inflatieberekeningen zijn er zo op gebaseerd dat een kar vullen in den Aldi even goedkoop blijft als 10 jaar geleden, maar blijf als middenklasser alstublieft in dat huurhuisje wonen
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. BEL 20 24 apr
    3.883,83
    -0,18% -6,88
  2. CAC 40 24 apr
    8.091,86
    -0,17% -13,92
  3. DAX 24 apr
    18.088,70
    -0,27% -48,95
  4. PSI 24 apr
    6.529,93
    -0,95% -62,96

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links