Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Blokker laat klanten mede-eigenaar worden

Blokker laat klanten mede-eigenaar worden

AMSTERDAM (AFN) - Winkelketen Blokker wil zijn klanten mede-eigenaar laten worden van de onderneming met de uitgifte van certificaten aan trouwe winkelbezoekers. Het winkelbedrijf bevestigde eerder berichtgeving over de kwestie door het Financiële Dagblad.

Klanten kunnen er bij aankoop van producten in de winkel voor kiezen om een fractie van het aandelenkapitaal in bezit te krijgen, een Blokje Blokker. Daarvoor maakt Blokker gebruik van een loyaliteitsprogramma Blokker&Jij.

Via dat programma ontvangen klanten bij besteding van iedere 5 euro, online of in de winkel, 1 spaarpunt. Klanten kunnen punten binnen Blokker&Jij inzetten voor voordeelacties of kiezen om ze in te zetten voor de Blokjes Blokker. Bij 20 spaarpunten kunnen klanten een Blokje Blokker, een certificaat van een aandeel, bemachtigen.

Dividend

Indien Blokker winst maakt en dividend uitkeert, hebben Blokjes-houders ook recht op dividend. Het is nog niet bekend hoeveel van het aandelenkapitaal van Blokker uiteindelijk beschikbaar komt voor de Blokjes Blokker.

Het plan van de Blokjes Blokker komt uit de koker van topman Michiel Witteveen die de keten in april vorig jaar overnam. Hij sprak eerder de ambitie uit om de keten eind volgend jaar weer winstgevend te krijgen na jaren van aanhoudende verliezen. Daarbij gaat Blokker op termijn mogelijk ook naar de beurs. Houders van Blokje Blokker krijgen anders dan aandeelhouders geen zeggenschap over de koers van de onderneming.

Notering

Het klanten mede eigenaar laten zijn van een winkelketen wint met name in de Verenigde Staten steeds meer aan populariteit. Met name door de coronapandemie zijn meer particulieren begonnen met beleggen.

Om de Blokjes Blokker verhandelbaar te krijgen wordt naar verluidt gedacht over een notering van de certificaten aan een alternatieve beurs als de Nxchange, aldus het FD.

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
 1. BLOK-E 19 november 2020 10:03
  Plan van deze man is om zoveel mogelijk mensen lekker te maken voor de Blokker aandelen.
  Geeft nu een blokje Blokker aan iedereen, krijgt later door registratie alle gegevens in handen van deze mensen en bij een beursgang krijgen de zogenaamde aandeelhouders voorrecht/korting, zo kun je vooral mensen vinden die normaal niet beleggen en overhalen om in dit aandeel investeren!!
  Slim, hij denkt van wel, ik niet, zoveel zullen hier niet intrappen denk ik.
  Winst maakt momenteel alleen Intertoys in deze groep, de bruidsschat is volgen jaar op en er MOET een beursgang volgen om te overleven.
  Wij zullen het zien of Meneer Witteveen Miljardair wordt volgend jaar!!!!!
 2. Da Freeze 19 november 2020 10:05
  quote:

  Rowi62 schreef op 19 november 2020 09:46:


  Ik zie geen verschil met zegeltjes.


  Ik wel. Met zegeltjes krijg je een gegarandeerde rente, zoals bij Jumbo, Vomar of Albert Hein. Bij Blokker krijg je een certificaat van aandeel, die afhankelijk van de gemaakte winst dividend uitkeert. Nu ken ik de cijfers van Blokker niet, maar dat kan betekenen dat je certificaten bezit waar niets aan te verdienen valt.
  Daarnaast wordt voorgesteld om de certificaten verhandelbaar te maken op de Nxchange. Dat kan betekenen dat de certificaten een aantal keren per jaar verhandelbaar is, maar ook dagelijks. Daarnaast ben je ontzettend afhankelijk van vraag en aanbod, omdat dit handelsplatform ontzetten klein is vergeleken met gebruikelijk handelsplatformen.
  Ik juich de creatieve ideeën van dhr Witteveen zeker toe. Maar het lijkt een beetje als sigaar uit eigen doos voor Blokker. Voor elke 5 euro die je besteed krijg je een punt. Na 100 euro besteding heb je een certificaat van aandeel. En daar kan dividend over worden uitbetaald. Zullen mensen hierdoor meer gaan kopen bij de Blokker om certificaten te bemachtigen?
 3. forum rang 5 Jake90 19 november 2020 10:06
  quote:

  Rowi62 schreef op 19 november 2020 09:46:


  Ik zie geen verschil met zegeltjes.

  Koopzegels bedoel je? Zeker wel. koopzegels is een equavalent van een bond en dit is een equavalent van aandelen.

  Past geheel in deze tijd. Consumenten doen graag interessant en willen dus graag aandeelhouder zijn. Echter is het natuurlijk symbolisch.. Er is geen zeggenschap en ik vraag me af of er winstuitkering is (al wordt er nooit winst gemaakt). En wat als er kapitaal opgehaald moet worden? Gaat blokker dan ook bij de klant aankloppen? Kortom een zéér beperkte vorm van aandeelhouderschap. Dedalniettemin een interessant klanten loyaliteitsprogramma.
 4. JoenieV 19 november 2020 10:23
  quote:

  ramp 2017 schreef op 19 november 2020 10:12:


  Als het kruidvat dit deed deed ik gelijk mee , vergeet steeds die kaart, en weet niet eens wat ik er voor kan krijgen ....
  Ik ga vanuit principe niets meer kopen bij dat Chinese bedrijf... niet dat we (nog) zonder China kunnen, maar dat komt vanzelf. Kwestie van tijd.
 5. forum rang 4 Am@eurBelegger 19 november 2020 11:10
  quote:

  Branco P schreef op 19 november 2020 11:01:


  Investeren in Hema zou ik wel doen, maar investeren in Blokker niet. De keten gaat het waarschijnlijk niet redden. De familie Blokker nam er niet voor niets na ca. 100 jaar afscheid van, dat zegt genoeg.

  Helemaal mee eens... Wie gaat er nog naar Blokker? Als ik er ooit kom ben ik de enige in de winkel...
  De action's, so low's en ali express sh*t is goedkoper alternatief
 6. forum rang 10 rationeel 19 november 2020 11:21
  Blokker.

  Moeilijk. Veel van hun producten zijn goedkoper bij Action of Zeeman.

  Je zult producten moeten zoeken die niet voorradig zijn bij de goedkope ketens, waar je toch niet... meer... mee kunt concurreren, of je richten op de markt van degenen die geen zin hebben in zaken als ACTION, en minder op koopjes uit zijn.

  Dat vraagt om duurder personeel, duurder ingerichte zaken, ook een moeilijke markt.
 7. forum rang 10 rationeel 19 november 2020 11:32
  quote:

  Brogembank schreef op 19 november 2020 10:25:


  Volgens mij deed Ahold bijna hetzelfde al pakweg 20 jaar geleden. Klanten konden via een loyaliteitsprogramma aandelen verwerven. Tot het grote boekhoudschandaal de koers door 20 deed gaan. Sindsdien nooit meer iets van vernomen.


  Geld weg:(
 8. Da Freeze 19 november 2020 16:29
  quote:

  Knarf schreef op 19 november 2020 12:52:


  Bij besteding van 5 euro krijg je één spaarpunt. Bij 20 spaarpunten krijg je één certificaat. En 1 certificaat staat gelijk aan 1/16e aandeel.
  Dus voor euro 5 x 20 x 16 = 1600 euro aan bestedingen bij Blokker ontvang je 1 aandeel.
  bron: financieel dagblad.  Op deze manier wil ik ook wel aandelen Shell en Unilever sparen :)
20 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare