Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Belgacom ziet omzet dalen

BRUSSEL (AFN) - Belgacom heeft in het derde kwartaal de omzet naar beneden zien gaan. Dat bleek vrijdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers van de telecomaanbieder.

In het derde kwartaal boekte het concern een omzet van bijna 1,5 miljard euro. Een jaar eerder was dit circa 1,6 miljard euro. De nettowinst was met 156 miljoen euro gelijk aan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg van 430 miljoen euro naar 433 miljoen euro.

Zowel op de zakelijke als de consumentenmarkt waren de resultaten volgens het bedrijf sterk. Bij de divisie Mobile Services nam onder meer het klantenbestand toe. Ook gebruikten abonnees gemiddeld meer data.

Verwachtingen

De telecomaanbieder verhoogde zijn verwachtingen voor het bedrijfsresultaat (ebitda) over hele jaar. Dankzij goede operationele resultaten en kostenbesparingen rekent het bedrijf nu op een ,,licht positieve" ontwikkeling van het resultaat.

Belgacom zal aandeelhouders in december belonen met 0,50 euro interim dividend per aandeel. Het bestuur van Belgacom bevestigde ook het voornemen om een stabiel brutodividend uit te keren van 1,50 euro per aandeel over de resultaten van 2014, 2015 en 2016.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN
Proximus

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links