Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Facebook vraagt beursgang aan

Facebook vraagt beursgang aan

NEW YORK (AFN) - Facebook heeft een officiële aanvraag ingediend voor een beursgang. De Amerikaanse sociale netwerksite wil via deze weg 5 miljard dollar (3,8 miljard euro) ophalen. Daarmee is het de grootste beursgang ooit van een internetbedrijf.

Uit de papieren blijkt dat het concern vorig jaar een omzet realiseerde van 3,7 miljard dollar (2,8 miljard euro). De omzet werd eerder door kenners geschat op 5 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 1 miljard dollar (760 miljoen euro), 65 procent meer dan in 2010.

Het aantal werknemers steeg vorig jaar van 2127 tot 3200. Het bedrijf verdient vooral geld aan online advertenties. De beurswaarde van Facebook wordt geschat op 75 tot 100 miljard dollar.

Hoogtepunt

De beursgang van de populairste netwerksite ter wereld wordt gezien als een van de hoogtepunten op Wall Street dit jaar. Facebook heeft naar eigen zeggen wereldwijd 845 miljoen gebruikers, van wie 483 miljoen mensen dagelijks inlogt.

Het basissalaris van topman en oprichter Mark Zuckerberg was vorig jaar 500.000 dollar. Zijn salaris zal volgens de papieren per 1 januari 2013 teruggebracht worden tot 1 dollar per jaar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 februari 2012 23:44
    Dat gaan ze makkelijk ophalen. Stel je eens voor als de site gokspellen kan gaan aanbieden aan haar gebruikers. De waardering zal in het begin hoog zijn,het commerciële potentieel is dit ook. De site kan als platform dienen voor andere sites en gezien de innovatie die het heeft weten te realiseren moet het mogelijk zijn van deze site iets structureels te maken zoals bij Google ook is gebeurd.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links