Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lagere winst voor BinckBank

Lagere winst voor BinckBank

AMSTERDAM (AFN) - BinckBank heeft de winst in het vierde kwartaal sterk zien dalen ten opzichte van het kwartaal ervoor. Dat bleek maandag uit de cijferpresentatie van het bedrijf.

BinckBank realiseerde een gecorrigeerde nettowinst van 13,6 miljoen euro, een afname van 27 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Toen kwam de gecorrigeerde nettowinst nog uit op 18,5 miljoen euro. In het vierde kwartaal van 2010 bedroeg de winst 18,1 miljoen euro.

De winstdaling is volgens BinckBank voornamelijk toe te schrijven aan een flinke afname van het aantal transacties, waardoor de provisiebaten met 2 miljoen euro daalden. Ook een daling van de netto-rentebaten en een stijging van de operationele kosten speelden het bedrijf parten.

Schuldencrisis

Over heel 2011 zakte de winst met 13 procent terug ten opzichte van een jaar eerder, tot 65,1 miljoen euro. ,,Het resultaat van BinckBank werd in 2011 beïnvloed door de Europese schuldencrisis, die voor veel onzekerheid en onrust bij beleggers zorgde'', zo constateerde topman Koen Beentjes.

BinckBank constateert dat Binck Frankrijk vanaf 2012 naar verwachting bij zal dragen aan de winst. Het afgelopen kwartaal steeg het aantal beleggingsrekeningen in het land met 7 procent naar 38.237. In België werd een mijlpaal bereikt, daar opende Binck de 50.000ste beleggersrekening. Halverwege 2012 zal Binck gelanceerd worden in Italië.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links