Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grontmij-bestuurder treedt terug

DE BILT (AFN) - Annemieke Nijhof, bestuurslid bij advies- en ingenieursbureau Grontmij, treedt terug. Dat maakte de onderneming maandag bekend.

Volgens Grontmij ligt een persoonlijke afweging ten aanzien van ,,haar perspectief en verantwoordelijkheden binnen de onderneming'' ten grondslag aan het vertrek. ,,Ze stelde vast dat deze op dit moment anders zijn dan bij haar aantreden'', aldus Grontmij.

De exacte vertrekdatum van Nijhof zal nog in samenspraak met de onderneming worden bepaald. Volgens ingewijden is Grontmij onder meer de taken van het bestuur nader aan het bekijken. ,,Dat proces is nog gaande en Nijhof heeft de uitkomst van het proces niet af willen wachten'', aldus een bron.

Aandeelhoudersvergadering

Grontmij droeg Nijhof op 18 augustus 2011 voor als bestuurslid. Bij het bedrijf kreeg ze, na de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 9 november, de verantwoordelijkheid over Water & Energy, de regio Verenigd Koninkrijk, Midden- en Oost-Europa en duurzaamheid.

Onlangs trad Sylvo Thijsen, topman van Grontmij, per direct terug. De onderneming droeg Michiel Jaski voor als zijn opvolger. Eerder stapte ook de financieel bestuurder van Grontmij, Mel Zuydam, al op. Hij werd per 1 december opgevolgd door Frits Vervoort.

Grontmij stond de afgelopen tijd stevig onder druk, onder meer vanwege zorgen over de financiële positie van het bedrijf. Het aandeel Grontmij verloor een flink deel van zijn waarde op de beurs.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 januari 2012 10:20

    Zeer goede zaak dat Mevrouw Nijhof ophoepelt. Tot voor kort was mevrouw zo een doorgedraaide politieke correcte topambtenaar op VROM die graag bakken met geld uitgaf in het kader van het drammerige wereldvreemde milieubeleid.
    Met het aantreden van het nieuwe kabinet zag ze de bui al hangen.

    Onder het mom van mijn geweten verbied me onder een PVV gedoogd kabinet te werken, heeft ze een mooie show van haar vertrek trachten te maken. De te verwachten tranen bij de buitenwacht vielen echter wat tegen. Niet vreemd, want als topambtenaar wist ze blijkbaar niet eens dat ambtenaren politiek neutraal behoren te zijn in hun werk, terwijl zelfs de schoonmakers op de departementen dat weten.

    Met nagenoeg geen bedrijfservaring is zij al dan niet vanwege haar rok toch door de eikels in de top van Grontmij daar naar binnen gehaald in een topfunctie. Zij dacht in een een gespreid bedje te komen en nu blijkt dat er geknokt moet worden, komt haar ongeschikheid schrijnend boven tafel. Jammer voor haar dat ze geacht werd ook nog wat echt te presteren.

    Goede zaak dus. Opschonen en verkleinen die Grontmijtop en herpakken met echte ondernemers. Jaski moet de zaak trekken en gaat voortvarend te werk. Prima. Was trouwens ook een mooi klus geweest voor Rob van Gelder (oud BK en Heymans), maar Jaski lijkt ook van wanten te weten, kent de branche en doorziet zoals in dit geval snel wat je aan wereldvreemde preut(sters)hebt.

    Groet, Jonas
  2. forum rang 6 marique 9 januari 2012 11:28
    quote:

    baarsgja schreef op 9 januari 2012 08:54:

    het rommelt wel erg daar in De Bilt

    omruilen voor arcadis ???
    Mag Arcadis misschien Grontmij overnemen? Of wringt dat met EU-concurrentieregels?
    Ander probleempje: Arcadis koopt in principe alleen bedrijven met een ebitmarge die ongeveer gelijk is aan die van Arcadis.
    Die ebitmarge heeft Grontmij nog nooit kunnen halen. Zo gezien is Grontmij dan altijd te duur voor Arcadis. Tenzij Arcadis er in zou slagen die ebitmarge op te krikken door een forse sanering.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links