Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kodak op rand van faillissement'

NEW YORK (AFN) - De beroemde Amerikaanse producent van fotoapparatuur Eastman Kodak maakt zich op voor het aanvragen van uitstel van betaling. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal woensdag op zijn site.

Het bedrijf wil volgens ingewijden de gang naar de rechter maken als het er in de komende weken niet in slaagt een pakket van ruim 1000 patenten te verkopen. Momenteel zou Kodak met financiers onderhandelen over een krediet van 1 miljard dollar (773 miljoen euro), dat een doorstart van het bedrijf mogelijk moet maken.

Kodak is er nooit in geslaagd zich aan te passen aan de overgang naar digitale fotografie en lijdt daardoor al lange tijd verlies. In november waarschuwde het bedrijf al dat het geld op zou raken als het er niet in zou slagen de patenten te verkopen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 10 februari 2012 15:46
    Kodak stopt met digitale camera's

    Gepubliceerd op 10 feb 2012 om 08:51 | Views: 489

    NEW YORK (AFN) - Kodak stopt in de eerste helft van dit jaar met de productie en ontwikkeling van digitale camera's. Het bedrijf was in 1975 de uitvinder van dit type camera.

    Kodak vroeg onlangs uitstel van betaling aan. Door een kredietovereenkomst voor 18 maanden te sluiten met de Amerikaanse bank Citigroup kan het bedrijf blijven draaien.

    Door te stoppen met digitale fotocamera's, maar ook met de ontwikkeling van bijvoorbeeld videocamera's op zakformaat, kan meer dan 100 miljoen dollar aan kosten worden bespaard.

    De stap van Kodak zal leiden tot een flink banenverlies bij het bedrijf. Begin februari werd bekend dat het bekende Kodak Theatre in New York waarschijnlijk een andere naam krijgt. Het fotobedrijf betaalt jaarlijks naar verluidt 4 miljoen dollar om zijn naam op het theater te laten prijken en wil daar als kostenbesparing vanaf.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links