Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bouwuitgaven VS flink gestegen

WASHINGTON (AFN) - De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in november met 1,2 procent gestegen naar een geannualiseerd bedrag van 807 miljard dollar (619 miljard euro). Dat is het hoogste niveau in bijna anderhalf jaar tijd. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel dinsdag bekend.

Economen voorspelden een stijging van de uitgaven met 0,5 procent. In oktober daalden de uitgaven volgens een herzien cijfer met 0,2 procent. Hier werd eerder een groei van 0,8 procent gemeld.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Wij Rosario 3 januari 2012 16:33
    De Obama propaganda machine komt op gang, je telt er eerst 0,8% bij op en daarna blijkt het 1,1% lager te zijn dan men dacht die men nu weer terugkrijgt met een groei van 1,2% terwijl in werkelijkheid de economen dacht nog eens 0,5% bij de eerder verwachte 0,8% te krijgen. Als je deze informatie aan de kwaliteitsmedia geeft dan krijg je bovenstaand zeer positief resultaat. Lezers, welterusten!
    Het gaat nu echt beter, de huizenprijs "stabiliseert" maar de prijzen dalen nog steeds !!!! nogmaals welterusten!
  2. [verwijderd] 3 januari 2012 16:57
    Elk cijfer dat een Amerikaans ministerie publiceert is even onbetrouwbaar als Obama zelf is gebleken.
    Zijn toezeggingen en verkiezingsbeloften zijn tijdens zijn regeringsperiode "opeens" 180 graden gedraaid. Meer oorlogen, meer illegale acties door US overheid, meer armoede bij de bevolking. Ondertussen wel VEEL MEER winsten en bail-outs bij grote bedrijven als banken etc.
    Dankzij Obama kan vanaf dit jaar iedere Amerikaan zonder rechten of rechtzaak levenslang in een (illegale) gevangenis worden opgesloten. Hoezo bestaan er grondrechten?
  3. [verwijderd] 3 januari 2012 17:26
    quote:

    OldAndWise schreef op 3 januari 2012 16:57:

    Dankzij Obama kan vanaf dit jaar iedere Amerikaan zonder rechten of rechtzaak levenslang in een (illegale) gevangenis worden opgesloten. Hoezo bestaan er grondrechten?
    MSNBC vergeleek dat met de film Minority Report, die gebaseerd is op een verhaal van SF-schrijver Philip K. Dick. Mensenrechten? Angst voor alles wat een beetje afwijkt van het gewenste pad, rechtvaardigt blijkbaar het negeren van die rechten.
    Wel goed voor de economie, dat geprivatiseerde gevangeniswezen. Hoe kun je meer geld verdienen? Meer mensen opsluiten, ze langer opsluiten, en zelfs opsluiten zonder dat er een rechter aan te pas hoeft te komen. 7% van het budget van een staat gaat daarnaartoe. Niet zo gek dat de lobbyisten er werk van gemaakt hebben.
  4. [verwijderd] 4 januari 2012 07:10
    Klopt maar eigenlijk gaat het daar niet helemaal meer om. Om een draai in de economie van de VS te krijgen is er een verbetering nodig op diverse onderdelen. Het is eigenlijk een motor, vol met zand die langzaam schoon wordt gemaakt en heel langzaam weer gaat draaien. Dan dat onderdeel en dan dat onderdeel.

    Wat je nu in de VS ziet gebeuren is misschien niet helemaal overtuigend maar heel langzaam gaan de signalen wel steeds meer op groen.

    Twee hele belangrijke pijlers zijn de huizenmarkt en de werkloosheid. Huizenmarkt stabiliseert m.i. De gemiddelde prijzen dalen nog steeds maar de bouwvergunningen, verkopen en opgeleverde woningen nemen toe. Huisuitzettingen zijn er natuurlijk nog steeds maar nemen af! Gister op tv een hele interessante ontwikkeling gezien. Grote beurzen waar huiseigenaren massaal met hun bank kunnen "onderhandelen" over hun hypotheek. Heel interessant want huisuitzettingen zijn helemaal niet in het belang van banken. Het is voor hun veel beter om de huiseigenaar in het huis te laten zitten en een klein beetje verlies te nemen. Ze doen dit nu wel op "gezonde gronden". Dus je moet een baan hebben en je moet wel een goede betaler zijn. Je moet dus een goed verhaal hebben. Heel goed nieuws. De ellende van de bankencrisis is in 2007 daar begonnen omdat iedereen maar een hypotheek kon krijgen.. Werk of geen werk. Het "pakketje" werd toch doorverkocht.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links