Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EU verlengt speciale regels steun banken

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft donderdag de speciale regels voor staatssteun aan banken verlengd. De regels gelden sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008. Maar de situatie is nog niet genoeg verbeterd om de regels te schrappen.

De Europese financiële sector heeft tussen oktober 2008 en eind 2010 circa 1600 miljard euro aan steun ontvangen. Dat komt overeen met 13 procent van het totale bruto binnenlands product in de Europese Unie. De bulk van de steun was in de vorm van garanties, zo meldde de Europese Commissie donderdag.

Eurocommissaris Joaquín Almunia (Concurrentie) zei zo snel mogelijk de regels te willen laten vervallen ,,zodra de marktcondities dat toelaten''. Oorspronkelijk zouden de regels begin 2012 komen te vervallen, maar het is door de verslechtering van de crisis ,,steeds waarschijnlijker'' dat lidstaten de financiële sector te hulp moeten schieten, aldus de commissie.

Drie lidstaten zijn goed voor 60 procent van de totaal uitgegeven staatssteun: Ierland, Groot-Brittannië en Duitsland. In Nederland kregen onder meer ING en SNS Reaal steun.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 december 2011 12:44
    Aha tot wanneer verlengd wordt niet gezegd ik hou mijn hart vast voor wat ons nog te wachten staat. Van 2008 tot en met nu is nog niks gedaan om de crisis op te lossen ze hebben het helaas nog erger gemaakt door gaten met gaten op te vullen. In de schuldsanering straks met zijn allen straks??
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links