Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bankaandelen herstellen

AMSTERDAM (AFN) - De koersen van Europese financiële fondsen hebben zich na een slecht begin van de dag hersteld. De banken waren aan het begin van de dag de sterkste dalers, maar kwamen na het middaguur sterk terug.

Rond 15.30 uur stond de AEX-index 0,4 procent lager op 300,72 punten. De MidKap-index zakte 1 procent tot 468,36 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs noteerden een winst van respectievelijk 0,2 en 0,3 procent. De Londense FTSE-index stond vlak.

ING noteerde rond 15.30 uur weliswaar 2,8 procent lager, maar het verlies was een stuk kleiner dan aan het begin van de dag. De Duitse banken Deutsche Bank en Commerzbank stonden aan het eind van de middag respectievelijk 1 en 3,1 procent hoger. Ook de Franse banken Société Générale en BNP Paribas scoorden na een zwakke start een koerswinst.

Berlusconi

Beleggers reageerden hiermee positief op berichten dat de Italiaanse premier Silvio Berlusconi zal aftreden, hetgeen door hemzelf overigens werd ontkend. Ook werd de steeds waarschijnlijker wordende aanstelling van voormalig ECB-bestuurder Lucas Papademos als nieuwe Griekse premier met instemming begroet.

De euro noteerde 1,3782 dollar, tegen 1,3770 dollar aan het eind van de Amerikaanse beurshandel vrijdag. De prijs van Amerikaanse olie nam met 1,4 procent toe tot 95,60 dollar per vat en Brentolie steeg 2,4 procent tot 114,61 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links