Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Berlusconi ontkent aftreden

ROME (AFN) - De Italiaanse premier Silvio Berlusconi spreekt de berichten over zijn aftreden tegen. ,,De meldingen zijn ongegrond en ik begrijp niet hoe ze in omloop zijn gekomen'', zei Berlusconi maandag volgens het Italiaanse persbureau ANSA.

Twee regeringsgezinde journalisten meldden eerder maandag dat Berlusconi op het punt stond af te treden. ,,Het is een kwestie van uren, wellicht minuten'', zei Giuliano Ferrara, grondlegger van de krant Il Foglio en in het verleden minister onder Berlusconi.

De premier en zakenman Berlusconi ligt al tijden onder vuur. Zijn aanhang in het parlement brokkelt af. Zondagavond besloot Gabriella Carlucci, die sinds 1994 een trouwe bondgenote was, over te stappen naar de oppositie. Eerder verlieten al tientallen andere parlementariërs de partij van Berlusconi. Mede daardoor lijkt hij geen meerderheid in de volksvertegenwoordiging meer te hebben.

Probleemland

Italië dreigt het volgende probleemland in Europa te worden. Het land werd daarom vorige week onder toezicht van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) geplaatst. Officieel gebeurde dat op eigen verzoek.

Na de berichten over het mogelijke vertrek van Berlusconi schoten de beurskoersen in Italië omhoog.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links