Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Berlusconi kondigt maandag aftreden aan'

ROME (AFN) - De Italiaanse premier Silvio Berlusconi kondigt maandag mogelijk zijn aftreden aan. Dat meldt zowel de regeringsgezinde krant Libero als de journalist Giuliano Ferrara, grondlegger van de krant Il Foglio en in het verleden minister onder Berlusconi.

De premier en zakenman Berlusconi ligt al tijden onder vuur. Zijn aanhang in het parlement brokkelt af. Zondagavond besloot Gabriella Carlucci, die sinds 1994 een trouwe bondgenote was, over te stappen naar de oppositie. Eerder verlieten al tientallen andere parlementariërs de partij van Berlusconi. Mede daardoor lijkt hij geen meerderheid in de volksvertegenwoordiging meer te hebben.

Italië dreigt het volgende probleemland in Europa te worden. Het land werd daarom vorige week onder toezicht van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) geplaatst. Officieel gebeurde dat op eigen verzoek.

Na de berichten over het vertrek van Berlusconi schoten de beurskoersen in Italië omhoog.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 november 2011 13:35
    Met wat pech komen er ook hier ineens onverwachte financiële lijken uit de kast. Italië is groter en heeft in de kern meer potentie dan Griekenland, maar of het v.w.b. de belastingmoraal t.a.v. eigen regering of Europa zoveel beter is gesteld??
    Wanneer Griekenland en Italië nu niet talmen en ook de overige leiders in Europa nu daadkracht laten zien, moet het systeem weliswaar nog steeds drastisch veranderd worden, maar kan wat vertrouwen herwonnen worden.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links