Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL ziet omzet dalen

DEN HAAG (AFN) - PostNL heeft de omzet in het derde kwartaal met 2,5 procent zien dalen tot 991 miljoen euro. Dat maakte het postbedrijf maandag bekend.

PostNL bezorgde afgelopen kwartaal bijna 7 procent minder post op de Nederlandse thuismarkt dan een jaar eerder. Op de buitenlandse markten waar het bedrijf actief is, nam de omzet daarentegen met 22 miljoen euro toe tot 367 miljoen euro. De omzet van de pakketbezorging in Nederland groeide met 7,5 procent tot 143 miljoen euro.

De reorganisatie van het bedrijf kost PostNL dit jaar minder dan verwacht. De besparingen vallen met 60 tot 70 miljoen euro daarnaast naar verwachting 10 miljoen euro hoger uit dan eerder gedacht. Mede hierdoor verhoogde PostNL de verwachting voor het operationeel resultaat in 2011 tot meer dan 170 miljoen euro. Eerder werd gerekend op 130 tot 170 miljoen euro. PostNL waarschuwde voor problemen bij het eigen pensioenfonds. Doordat de dekkingsgraad ver beneden de minimumeis ligt, zijn de komende jaren ,,substantiële'' herstelbetalingen nodig. Daarnaast zullen de normale premies vanaf volgend jaar waarschijnlijk stijgen.

Deze problemen zetten de mogelijkheden van PostNL om in de komende jaren cash-dividend uit te kunnen keren onder druk, waarschuwde het bedrijf. Voorlopig wordt er alleen een uitkering in aandelen gedaan. PostNLonderzoekt mogelijkheden om de gevolgen van de ontwikkelingen bij het pensioenfonds te beperken. Een verbetering van de economische omstandigheden zou daarbij helpen, aldus bestuursvoorzitter Harry Koorstra.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links