Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Roemenië blijft bij toetreding eurozone 2015

Roemenië blijft bij toetreding eurozone 2015

BOEKAREST (AFN) - Roemenië blijft bij zijn doelstelling om in 2015 toe te treden tot de eurozone. Dat maakte de Roemeense overheid maandag bekend.

Toetreding tot het eurogebied hangt echter wel af van de ontwikkelingen in de eurozone en de aanpak van de schuldencrisis, aldus de overheid. Volgens de Roemeense premier Emil Boc ligt zijn land op koers voor toetreding als het gaat om de criteria voor het begrotingstekort, de staatsschuld en inflatie.

Roemenië heeft beloofd in 2012 het tekort terug te brengen tot onder de 3 procent van 6,5 procent vorig jaar. De staatsschuld bedraagt 37 procent van het bruto binnenlands product, wat relatief laag is. De inflatie kwam in september uit op 3,5 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 10 november 2011 19:19
    Roemenië: Lach niet, maar we willen nog steeds de euro
    ANP/Redactie - 10/11/11, 17:32
    De Roemeense president Traian Basescu riep vandaag op bezoek in Berlijn de aanwezige journalisten al op voorhand op niet te gaan lachen, want hij herhaalde nog eens zijn streven om de euro over vier jaar in te voeren in zijn land.
    'We willen lid worden van de eurozone in 2015', zei Basescu op een persconferentie na overleg met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Hij voegde eraan toe 'Alstublieft ga niet lachen'. De eurozone worstelt op dit moment met een domino-effect van de schuldencrisis. 'We geloven niet in een verdeeld Europa', aldus Basescu. 'Roemenië steunt het integratieproces.'

    Om aan te sluiten bij de zeventien landen die de euro al hebben ingevoerd, moet een kandidaat-lid aan vijf criteria voldoen, waaronder een begrotingstekort van minder dan 3 procent en een lage inflatie. Op beide onderdelen scoorde Roemenië vorig jaar meer dan 6 procent.
  2. [verwijderd] 10 november 2011 20:10
    Eigenlijk was hij daar op bedeltoer bij Deutsche Bank , deze laatste is niet zo actief in roem ,ondanks dat deze bank ze in de jaren 90 al eens gered heeft .Want de meeste banken na de EUpolitiek van de griekse zozegde risicovrije obligaties haircut en de nieuwe kapitaaleisen voor deze laatsten zijn hun kapitaal in snel tempo aan het terugtrekkenin de regio en het vienna akkoord van de laatste regio bail out is ook al opgeblazen door de banken .

    waaronder een begrotingstekort van minder dan 3 procent en een lage inflatie. Op beide onderdelen scoorde Roemenië vorig jaar meer dan 6 procent.
    Dus zegt domn.president dat het deficit dan maar 0%! moet ,zegt de man echt! nu met shengen in place kan het goed zijn dat hij daar als enige achterblijft met zijn familie :)

    :), dit is eigenlijk ook niet op zijn plaats want het gaat er terplaatse echt zeer slecht aan toe , misschien niet voor de politici en bureaucraten , maar ze zijn er veel slechter af dan voor de intrede in de Unie

    Dus die beloftes van austerity van de president moet je dus zien als tegenprestatie dat merckel de herkapitalisatie van de banken niet ziet als een vermindering van blootstelling door die banken aan de regio . Nu lijkt het er wel op dat de pres. zijn vrees gegrond is en die vermindering van blootstelling gaat reeds in zeer snelle vaart .

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links