Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lucht voor pensioenfonds Total

UTRECHT (ANF) - FNV Bondgenoten en Total hebben afgesproken dat werkgever en werknemers bij elkaar 8,2 procent meer premie gaan afdragen aan het bedrijfspensioenfonds. Daarvan neemt Total 7,7 procent voor zijn rekening, zo heeft FNV Bondgenoten donderdag laten weten.

De premie voor de werkgever gaat van 15,5 naar 23,2 procent en die van de werknemers van 7,2 naar 7,7 procent. Hiermee is de premie kostendekkend, zodat de pensioenopbouw voor de ruim 1000 deelnemers van het fonds weer op peil komt en het gat van de afgelopen 3 jaar gerepareerd kan worden, aldus Bondgenoten.

De Stichting Total Pensioenfonds Nederland behoorde vorig jaar tot de 14 fondsen die in de gevarenzone verkeerden en mogelijk moesten snijden in de uitkeringen. De premie-inleg was de afgelopen 3 jaar onvoldoende voor een goede pensioenopbouw. Ook de slechte toestand op de financiële markten speelde het fonds parten.

Bondgenoten is blij dat aan de cao-tafel nu een hogere premie is afgesproken en de werkgever zijn verantwoordelijkheid neemt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links