Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nyrstar kondigt de heropstart van de Middle Tennessee Mines aan om de cashflow te vergroten

Gereglementeerde informatie

27 september 2016 om 7 uur 2016 CEST

Nyrstar NV ("Nyrstar" of de "Onderneming") kondigt vandaag aan dat de acties van start gegaan zijn voor de heropstart van de mijnbouwactiviteiten van Middle Tennessee die begin december 2015 in zorg en onderhoud geplaatst werden.

Gezien de huidige sterkte van de zinkprijzen en de verwachting van Nyrstar dat deze prijzen houdbaar zijn, is het nu het moment om de drie mijnen en verwerkingsfabriek opnieuw op te starten. Dit zal voor de hele Onderneming een nettowinst in contanten opleveren.

De cashflow zal gegenereerd worden uit hogere zinkprijzen en de toenemende flexibiliteit van Nyrstar om de toeleveringen voor de hele Onderneming te optimaliseren.

Er werd een klein team opgericht om de zorg en het onderhoud te beheren en deze groep zal nu uitgebreid worden om de mijnontwikkeling te vereenvoudigen en om te komen tot een ertsproductie in de loop van het eerste kwartaal van 2017 en tot verwerkingsoperaties tijdens het tweede kwartaal van 2017. Er wordt verwacht dat de volledige capaciteit van 50.000 ton per jaar aan zink in concentraat bereikt zal worden tegen november 2017. De kapitaalkosten van de heropstart worden geschat op ongeveer 14 miljoen USD, verspreid over 12 maanden, tot de fabriek volledig operationeel is.

De strategie waarbij Nyrstar mijnbouwactiviteiten afstaat, is niet veranderd en dit proces zal verdergezet worden.

Over de heropstart van de mijn vertelde Chief Executive Officer, Bill Scotting, het volgende:
 "De heropstart van onze activiteiten in Middle Tennessee biedt Nyrstar de mogelijkheid om een bijkomende positieve netto cashflow te genereren dankzij de hogere zinkprijzen en de geoptimaliseerde toelevering voor de smelterij van Clarksville in een tijdperk van gespannen concentraatmarkten. De activiteiten in Middle Tennessee produceren concentraten van bijzonder goede kwaliteit die onze smelterij van Clarksville kan kapitaliseren via de raffinage- en winningsprocessen".

 "We evalueren voortdurend elk aspect van de business om de cashflow binnen deze vluchtige markten duurzaam te vergroten. Aangezien de infrastructuur van de Middle Tennessee Mines in goede staat werd gehouden, heb ik er alle vertrouwen in dat de overgang naar de productie en re-integratie binnen de activiteiten van de East Tennessee Mines en Clarksville vlot zal verlopen."

Over de Middle Tennessee Mines

Middle Tennessee bestaat uit drie ondergrondse zinkmijnen; Gordonsville, Elmwood en Cumberland en een verwerkingsfabriek op de mijnsite van Gordonsville. De drie mijnen zijn gelegen in Smith County, Tennessee. De mijnen liggen op ongeveer 160 km van de smelterij van Nyrstar in Clarksville en ze werken al lang nauw samen aangezien de smelterij oorspronkelijk specifiek gebouwd werd voor de verwerking van zinkconcentraat uit de mijnen.

Over Nyrstar

Nyrstar is een wereldwijd multimetalenbedrijf en marktleider wat zink en lood betreft. De onderneming groeit ook op het vlak van andere basis- en edelmetalen, die essentiële hulpbronnen zijn voor de snelle verstedelijking en industrialisatie van onze veranderende wereld. Nyrstar beschikt over mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië en stelt ongeveer 5000 mensen te werk. Nyrstar is gevestigd in België en het hoofdkantoor ligt in Zwitserland. Nyrstar staat genoteerd op Euronext Brussel onder het symbool NYR. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Nyrstar: www.nyrstar.com

Voor bijkomende informatie kunt u contact opnemen met:
Anthony Simms - Group Manager Investor Relations   Tel.: +41 44 745 8157   GSM: +41 79 722 2152
anthony.simms@nyrstar.com
Franziska Morroni - Group Manager Corporate Communications Tel.: +41 44 745 8295 GSM: +41 79 719 2342 franziska.morroni@nyrstar.com

Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:





This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Nyrstar via Globenewswire

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links