Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KBC Securities verhoogt koersdoel D’Ieteren met 20 euro!

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Nakennis 2 juni 2023 10:09
    KBC Securities verhoogt koersdoel D’Ieteren
    Door ABM Financial News op 2 juni 2023 09:40 | Views: 117

    KBC Securities verhoogt koersdoel D’Ieteren
    Beeld: ABM Financial News

    (ABM FN) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor D'Ieteren verhoogd van 205,00 naar 225,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

    De analisten van KBC zijn van mening dat de huidige waardering van D’Ieteren geen steek houdt. De koers van D'Ieteren is na een fraaie rally in 2021 tot stilstand gekomen. Onterecht volgens KBC Securities, want de groep blijft boven verwachting presteren. Het bedrijf is goed op weg om zijn doelstellingen voor 2025 te overtreffen, aldus KBC

    D'Ieteren zal waarschijnlijk een sterke dividendinstroom van Belron ontvangen in de komende jaren en dat biedt perspectief. Hierdoor zal de netto kaspositie stijgen van 632 miljoen in 2022 naar 1,7 miljard euro in 2025. Goed voor een stevige oorlogskas én ruimte voor een aandeleninkoopprogramma.

    Op de beurs van Brussel noteert het aandeel D'Ieteren vrijdagmorgen 1,6 procent hoger op 163,80 euro.
  2. forum rang 5 Nakennis 2 juni 2023 10:23
    D'Ieteren koestert (nog) geen beursplannen met kroonjuweel Belron
    Schermvullende weergave

    De aandeelhoudersvergadering vond plaats in de D'Ieteren Gallery in Elsene ©Saskia

    26 mei 2023 12:01
    Op de algemene vergadering van de familieholding D'Ieteren klonk kritiek op de hoge schuldenberg van de sterparticipatie Belron, het bedrijf boven Carglass. Geruchten over een beursgang van de autoruitenhersteller zijn voorbarig.

    Wat betreft de setting valt de algemene vergadering van de Brusselse holding moeilijk te evenaren. D'Ieteren

    Die organiseert zijn jaarlijkse aandeelhoudersmoment in zijn autogalerij in Elsene, te midden van oldtimers van Bugatti, Lamborghini en Porsche, stuk voor stuk automerken waarmee D'Ieteren als Belgische verdeler van de Volkswagen-merken historisch gelieerd is.

    D’Ieteren Group handhaaft jaarprognose na sterk jaarbegin
    Tegen de achtergrond van een azuurblauwe Lamborghini 350 GT uit de jaren 60 trapte D'Ieteren-CEO Francis Deprez de vergadering af met een uiteenzetting over de prestaties van de verschillende portefeuillebedrijven van de holding.

    De meeste D'Ieteren-participaties presteerden vorig jaar sterk, met groeiende omzet- en winstcijfers. Die trend zette ook door in het eerste kwartaal van 2023, bleek uit de tradingupdate die de groep voor de aanvang van de algemene vergadering publiceerde.

    D’Ieteren zag de omzet in het eerste kwartaal liefst 45 procent hoger schieten en kwam met een impliciete verhoging van de jaarprognose. De holding rekent over heel 2023 op een aangepaste winst voor belastingen van ongeveer 900 miljoen euro.

    Alleen bij de producent van notitieboekjes Moleskine loopt het wat stroever. In het eerste kwartaal van dit jaar brokkelde de omzet met 8 procent af. 'We merken een voorzichtiger voorraadbeheer bij enkele belangrijke retail- en onlineklanten', aldus Deprez.

    De hackers vroegen losgeld om onze IT-systemen te deblokkeren, maar ik wil bij deze onderstrepen dat we geen euro betaald hebben.

    De verdeler van onderdelen voor heftrucks TVH beperkte de omzetdaling in het eerste kwartaal van 2023 tot 1,5 procent, ondanks een zware cyberaanval met ransomware. Die legde de werking van het bedrijf enkele weken volledig lam. 'Van de ene dag op de andere konden de 5.000 werknemers niets meer doen', zei CFO Arnaud Laviolette. 'We hebben weinig ruchtbaarheid gegeven aan die cyberaanval om het management de kans te geven alles rustig op te lossen. De hackers vroegen losgeld om onze IT-systemen te deblokkeren, maar ik wil bij deze onderstrepen dat we geen euro betaald hebben.'

    De aanwezige aandeelhouders zaten vooral met de autoruitenhersteller Belron (Carglass) in hun hoofd. Belron is al jaren een cashmachine voor de Brusselse holding, maar op de vergadering klonk flink wat kritiek op de vele schulden die D'Ieteren en zijn Amerikaanse private-equitypartners op de balans van Belron laden.

    Carglass laat bij D'Ieteren opnieuw kassa rinkelen
    In april ging Belron opnieuw voor 800 miljoen euro verse schulden aan. De opbrengst werd via een dividenduitkering onmiddellijk doorgesluisd naar de aandeelhouders. De schuldgraad van Belron beloopt daardoor bijna vier keer de brutobedrijfswinst. 'Maar we zien erop toe dat het beheersbaar blijft', reageerde de directie.

    Dat antwoord kon niet alle ongerustheid wegnemen. 'Kijk maar hoelang de brouwer AB InBev

    al last heeft van zijn veel te hoge schuldenberg', zei een aandeelhouder. 'Waarom moet een cashmachine als Belron zoveel schulden maken?'

    'De cash van Belron geeft ons de vuurkracht om toe te slaan als zich opportuniteiten aandienen', antwoordde Deprez. 'We hebben graag wat droog kruit achter de hand.'

    De cash van Belron geeft ons de vuurkracht om toe te slaan als zich opportuniteiten aandienen.

    Merk op dat de topman die AB InBev destijds zo diep in de schulden duwde, vandaag aan het roer staat bij Belron. Heel wat beleggers denken dat Belron-topman Carlos Brito het bedrijf moet voorbereiden op een beursgang. 'Een beursintroductie ligt momenteel niet op tafel', zei Deprez. 'Maar op een dag zullen de private-equityfondsen uit Belron willen stappen. Op dat moment kunnen we alle opties bekijken. Een beursgang is in dat geval maar een van de mogelijke scenario's. Er zijn momenteel geen plannen in die richting.'

    D'Ieteren is de meerderheidsaandeelhouder van Belron. Daarnaast zitten de private-equityfondsen BlackRock, CD&R, Hellman & Friedman en GIC in het kapitaal van de Carglass-moeder.

    De essentie
    De meeste portefeuillebedrijven van de holding D'Ieteren draaien operationeel uitstekend.
    Een beursgang van het kroonjuweel Belron is nog niet voor meteen. D'Ieteren heeft er geen haast mee.
    TVH werd vorig jaar het slachtoffer van een zware hacking, maar kon de schade al bij al beperken.
  3. forum rang 5 Nakennis 2 juni 2023 10:27
    ADVIES VAN DE DAG Danny Reweghs, 31 mei 16:40

    www.beleggersbelangen.nl/2023/05/31/d...

    D’Ieteren | Nieuwe kansen voor het onderschatte aandeel

    Leestijd ongeveer 3 minuten
    De Belgische holding D’Ieteren Groep publiceert steeds maar fraaie cijfers en beleggers reageren er steeds maar koeltjes op. Wie verder kijkt, heeft dus een ideale instapmogelijkheid.

    Beleggers tonen geen interesse voor de goede prestaties van D’Ieteren Groep. Eind maart leverde het aandeel 10% in na de presentatie van toch uitstekende jaarresultaten. De vergelijkbare winst steeg in 2022 met 27%, wat meer was dan verwacht. Voor dit jaar zei het bedrijf te rekenen op een winstgroei met 20% naar een aangepaste winst voor belastingen van €900 mln.
  4. forum rang 7 ffff 5 juni 2023 15:30
    Beursprofeet,

    Onder de schuilnaam van andere aliassen heb je letterlijk tientallen draadjes geopend, Wat mij nu als langetermijnbelegger, investeerder echt interesseert is het antwoord op de vraag: Heeft dat ophemelen en promoten van al die tientallen aandelen hier in deKK van IEX jou nu ook wat extra's opgeleverd als je de normale beursindexen er ook bij betrekt.

    In plaats van D'Ieteren zou ik eerder naar Ackermanns en van Haaren kijken, maar zo ieder zijn voorkeur.

    Voor mijn Belgische vennootschap daar een aankooporder voor uitstaan. Niet voor mijzelf privé, vanwege de ellendige tot 4 jaar durende wachttijd om je teveel afgehouden dividend terug te krijgen

    Peter
  5. forum rang 5 Instapmoment 5 juni 2023 15:33
    Ik vind ook dat de moderators hier iets tegen moeten doen. Dit figuur opent enorm veel topics waarin er vervolgens tien berichten worden geplaatst door hemzelf. Doet verder geen enkel onderzoek en deelt enkel linkjes van andere analisten 'waar hij het mee eens is'. Daar heeft natuurlijk helemaal niemand iets aan. Als de koers dan niet de juiste richting op gaat (legio voorbeelden op zijn profielpagina), is 'de zooi niet vooruit te branden', worden posities met grote verliezen gesloten en kan het bashen beginnen.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0612 -0,12%
FTSE 100 7.965,53 -0,38%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.385,61 +0,10%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links