Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,802 18 apr 2024 11:37
  • -0,020 (-0,52%) Dagrange 3,798 - 3,868
  • 177.461 Gem. (3M) 1,4M

BAM april 2022

633 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 31 maart 2022 13:44
    1 april en dan wakker worden in een witte vredige wereld. Wit wel vredig niet.

    Bam heeft de afgelopen maand in een achtbaan gezeten mede door de geopolitiek, vermeende materiaal- en personeelsschaarste renteperikelen inflatie en omdat de ING plotseling een uitgesteld analistenrapport naar buiten meende te moeten brengen hetgeen niets nieuws bracht dat we niet al wisten. Er is geen hout van te snijden wat nu de exacte redenen waren van de jojomaand.

    Er hangt nog het een en ander boven de koers dat van grote invloed kan zijn voor de verdere ontwikkeling. Zoals de stilte rondom Dublin alwaar rechters zich krombuigen over honderden miljoenen waarover verschil van inzicht blijkt te zijn, de Afsluitdijk en het Dubai Museum, inmiddels, van het Verleden. Openheid van zaken is toch het minst waarop je als belegger recht hebt. Helaas komt men weg met afspraken door partijen om geen mededelingen te doen, of omdat het onder de rechter is of om concurrentieredenen, en dat al jaren.

    Hoe staat het met Bam International?

    13 April is het jaarlijkse aandeelhouders uitje om het afgelopen jaar te voorzien van applaus.
    De netto jaarwinst van zo’n € 0,06 per aandeel kan de handen inderdaad op elkaar krijgen want winst=winst….
    Het wordt een hele toer om naar 5% ebitdamarge te klimmen in ‘23.
    Beloofd is beloofd of is het slechts streven naar 5%?
    We gaan het meemaken of niet natuurlijk.

  2. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 31 maart 2022 16:54
    BAM betrokken bij omvangrijk raamcontract met Britse overheid voor openbare gebouwen
    30 maart 2022 13:46 - BAM Construct UK Ltd / BAM Nuttall Ltd / BAM Contractors Ltd
    BAM betrokken bij omvangrijk raamcontract met Britse overheid voor openbare gebouwen

    BAM maakt deel uit van een groep bouwondernemingen, die in aanmerking komen voor projecten in het kader van een raamovereenkomst (Construction Works and Associates framework, CWAS2) met de Britse overheid (Crown Commercial Service) met een totale waarde van circa € 25 miljard (£ 21 miljard).

    De raamovereenkomst heeft betrekking op projecten van zowel centrale overheidsdiensten als alle andere Britse overheidsinstanties. Het contract omvat gebouwen en infraprojecten in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland over een periode van vier jaar (tot 2026).

    BAM komt in aanmerking voor de totstandkoming van projecten in beide percelen (‘lots’), waarvoor de onderneming heeft ingeschreven. Perceel 4 betreft werkzaamheden op vliegvelden met een totale geschatte waarde van ruim € 1 miljard, toe te wijzen aan zes bouwondernemingen. De totale contractwaarde van de projecten in perceel 5 (General construction National Lot £80m+) wordt geschat op bijna € 24 miljard. Deze bouw- en civiele projecten worden toegewezen aan twintig bedrijven.

    BAM Construct UK, BAM Nuttall en BAM Contractors (Ierland) hebben gezamenlijk ingeschreven.

    John Wilkinson, Chief Operating Officer, BAM UK and Ireland , zegt: ‘Het succes van BAM is gebaseerd op het feit dat we over alle kwaliteiten beschikken, die de overheid als richtlijnen voor de totstandkoming van projecten in The Construction Playbook heeft vastgelegd: waardebepaling op basis van de totale levenscyclus van projecten, sneller en groener gerealiseerd, waarde toevoegen aan de omgeving en innovatie stimuleren. Dit leidt tot betere prestaties en hogere productiviteit van de gebruikers van onze vele openbare gebouwen. Naast onze technische expertise brengen wij onze ervaring en opstelling als een vertrouwde partner, die in goede samenwerking problemen op een transparante manier oplost. Door deze twee eigenschappen te combineren, kunnen we een leidende rol spelen op het gebied van digitalisering, emissieloze projecten en innovatieve manieren van werken, zoals de toepassing van herhaalbare ontwerpen.’

    BAM speelt een voortrekkersrol bij het tot stand brengen van de platformbenadering, die momenteel wordt ontwikkeld door de Construction Industry Hub. De Groep is een van slechts vier Europese bouwbedrijven, waaraan het CDP de prestigieuze A-classificatie voor klimaatverandering heeft toegekend. BAM behaalde in 2021 bedrijfsopbrengsten van ongeveer € 3 miljard in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

    Meer over BAM in het Verenigd Koninkrijk: www.bam.co.uk en www.bamnuttall.co.uk/
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 31 maart 2022 16:54
    BAM opnieuw geselecteerd voor raamcontract met Britse overheid voor gebouwen gezondheidszorg
    30 maart 2022 13:37 - BAM Construct UK Ltd
    BAM opnieuw geselecteerd voor raamcontract met Britse overheid voor gebouwen gezondheidszorg

    BAM Construct UK is opnieuw geselecteerd voor een raamovereenkomst met de Britse overheid voor de totstandkoming van gebouwen ten behoeve van de gezondheidszorg in Engeland. Met dit overheidsprogramma ProCure 23 (P23) is een totale investering gemoeid van circa € 10 miljard.

    BAM heeft ingeschreven, en is geselecteerd, voor perceel 1 (projecten tot £20 miljoen in drie regio’s: noordwest-, zuidoost- en zuidwest-Engeland) en perceel 2 (projecten tussen £ 20 miljoen en £ 70 miljoen in alle regio’s).

    P23 ondersteunt de publieke sector om maximale commerciële waarde te behalen bij de inkoop van gemeenschappelijke goederen en diensten. NHS England en NHS Improvement leiden de gezondheidszorg in Engeland, bepalen de strategische richting en financieren de belangrijkste prioriteiten voor verbetering.

    BAM's zorgportfolio onder de lopende en eerdere ProCure-overeenkomsten omvat projecten met een totale bouwsom van € 600 miljoen, die helpen te voorzien in de veranderende behoeften van de NHS. De portfolio omvat de modernisering van locaties van Bristol Royal Infirmary, Leeds NHS Teaching Hospital, Aintree Hospital, Salford Royal Infirmary, Royal Cornwall Hospital en Southampton General Hospital.

    BAM Construct UK is tevens een belangrijke speler voor de totstandkoming van zorginstellingen in Schotland en Wales.
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 31 maart 2022 16:55
    BAM Infra Nederland bv
    Unieke innovatie gladheidmeldsysteem

    Veilig de weg op, omdat op tijd is gestrooid. Dankzij de gladheidmeldsystemen van BAM Infra Nederland kan dat op veel wegen en fietspaden in Nederland. Ter vervanging van de traditionele bedrade sensor in het wegdek, heeft BAM Infra een draadloze sensor ontwikkeld. Voor deze innovatie is aan BAM octrooi verleend.
    Uniek in Nederland

    Gladheidmeldsystemen geven real time informatie over de lokale situatie van het wegdek. BAM Infra’s partner DTN verstrekt die aan wegbeheerders, zodat ze op tijd kunnen strooien én tegelijkertijd ook weer niet onnodig (veel) strooien.

    Sensoren langs de weg meten de luchttemperatuur, luchtvochtigheid en neerslag. De sensoren die in het wegdek zijn bevestigd, meten niet alleen de temperatuur maar ook de vochtigheid van het wegdek en hoeveel zout er nog op ligt.

    Wim van der Neut, technisch specialist bij BAM Infra Verkeerstechniek: ‘We hebben de gladheidmeldsystemen zelf ontwikkeld en gemaakt. Daarbij hebben we de sensoren tot nu toe altijd via bedrading verbonden met het onderstation. Dat heeft diverse nadelen. Allereerst is de bedrading natuurlijk kwetsbaar voor mogelijke beschadigingen. Daarnaast moeten we zaagsneden aanbrengen in het wegdek voor de bedrading. En elke locatie met sensoren heeft een eigen onderstation nodig. Dat is verleden tijd met de draadloze senso,r die we nu hebben ontwikkeld. Uniek in Nederland en daarom hebben we er ook octrooi op aangevraagd en gekregen!‘

    iGMS sensor

    De nieuwe draadloze sensor draagt de naam iGMS sensor. De batterij waarop de sensor werkt, is heel zuinig en gaat daardoor minimaal tien jaar mee. Sensoren op verschillende locaties in een gebied kunnen draadloos worden verbonden met één onderstation. Denk daarbij aan sensoren in een provinciale weg, een brug en een fietspad.
  5. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 31 maart 2022 16:56
    Casade en BAM Wonen leveren 118 nul-op-de-meterappartementen op in Waalwijk
    31 maart 2022 - BAM Wonen bv
    Casade en BAM Wonen leveren 118 nul-op-de-meterappartementen op in Waalwijk

    Waalwijk, 31 maart 2022 – In opdracht van wooncorporatie Casade heeft BAM Wonen 118 nul-op-de-meterappartementen opgeleverd, verdeeld over drie duurzame woongebouwen. Om deze mijlpaal te vieren, droeg BAM Wonen symbolisch de sleutel over aan Casade. Samen met betrokken partijen is getoost op het succesvol afronden van Salviapark in Waalwijk.

    Tijdens de symbolische sleuteloverdracht van BAM Wonen aan Casade spraken Karin Priem, manager Vastgoed bij Casade, Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen en Bram van de Sanden, architect bij Buro013, vol trots over het project.

    Karin Priem: ‘Zo wil ik wonen: duurzame woningen in het groen wat goed voelt voor onze huurders en de buurt.’

    Frans Fonteijn: ‘Deze tijd laat wederom zien hoe belangrijk duurzaamheid is, zeker in het licht van de huidige energiekosten, een steeds groter onderdeel van de totale woonlasten. Deze NOM-appartementen gaan zeker bijdragen aan de missie van Casade: comfortabele en betaalbare woningen.’

    De wijk Bloemenoord

    De appartementen zijn onderdeel van de sloop en vervangende nieuwbouw van in totaal zes flats in de wijk Bloemenoord. De bouw van de eerste fase, drie nieuwe flats aan de Valeriaanstraat, startte officieel op 21 januari 2021. De eerste bewoners kregen in december 2021 hun sleutel en begin april worden de laatste sleutels overhandigd. Momenteel wordt in opdracht van de gemeente het openbaar gebied opnieuw ingericht. Het park zal een glooiend landschap krijgen met plek voor spelen, ontmoeten, waterberging en biodiversiteit. Na de zomer volgt nog een feestelijk moment waarvoor de bewoners van Salviapark en andere betrokkenen worden uitgenodigd.
    Nul-op-de-meterappartementen

    De nul-op-de-meterappartementen zijn zo goed geïsoleerd dat deze nog maar weinig energie nodig hebben voor verwarming. NOM-woningen hebben geen gasaansluiting, alle benodigde energie is elektrisch. Op het dak van de woongebouwen liggen zonnepanelen die de appartementen voorzien van energie. De hoeveelheid energie die deze panelen opwekken, is voldoende voor een gemiddeld verbruik.
    Magnoliapark

    Casade sloopt in Bloemenoord in totaal 240 appartementen en bouwt daarvoor 250 nieuwe appartementen terug. In totaal gaat het om zes duurzame woongebouwen. In fase 2 worden door BAM Wonen in het Magnoliapark 132 appartementen gerealiseerd, verdeeld over drie woongebouwen aan de Esdoornstraat en het Larixplein. De bestaande woongebouwen worden dit jaar nog (circulair) gesloopt om in 2023 te kunnen starten met de nieuwbouw.
  6. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 31 maart 2022 16:58
    Utrecht, 31 maart 2022 - Gebiedsontwikkelaar AM heeft drs. Ruud van Eijk MRICS benoemd tot directeur van het AM Residential Fund. In deze functie zal hij zich richten op de introductie en het management van dit fonds, alsmede daaropvolgende nieuwe initiatieven voor asset en fund management.

    Met deze benoeming geeft AM uitvoering aan de vorig jaar aangekondigde strategische ambitie door via fondsvorming niet alleen gebiedsontwikkelaar, maar ook mede-eigenaar en asset manager van een deel van het zelf ontwikkelde vastgoed te zijn. Hiermee blijft AM nauwer betrokken bij de kwaliteit, aantrekkelijkheid en waardeontwikkeling van deze gebieden tijdens het gebruik en de exploitatie. In de initiële fase heeft Dimf Ghijsels-Kerkhoff zich bezig gehouden met het uitwerken van het voornemen van fondsvorming en het voorbereiden van het fonds. Nu het AM Residential Fund verder geconcretiseerd is en in de realisatiefase komt, neemt Ruud van Eijk de verantwoordelijkheid hiervoor over.

    Ruud van Eijk was vanaf 2007 tot heden werkzaam als director bij Deloitte Real Estate. In deze functie richtte hij zich onder meer op fund & capital raising, real estate investments & financial modelling, fusies en overnames, strategisch portefeuilleadvies en due diligence. Hij heeft de masteropleiding planologie aan de Universiteit van Amsterdam afgerond.
    Investerende gebiedsontwikkelaar

    ‘De benoeming van Ruud van Eijk markeert voor ons de volgende fase van het AM Residential Fund; van voorbereiding naar realisatie, exploitatie en verdere uitbouw’, zegt Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM. ‘Via fondsvorming zijn wij als langjarige mede-eigenaar en asset manager in staat de economische en sociale waarde van onze gebiedsontwikkelingen te verhogen. Wij vergroten daarmee ons commitment naar onder meer gemeenten en maatschappelijke partners. Ruud heeft een belangrijke rol in deze ontwikkeling.’
    Strategie BAM

    Met de fondsvorming wordt uitvoering gegeven aan de strategie van Koninklijke BAM Groep, ‘Building a sustainable tomorrow’. Het aanbieden van lifecycle solutions is één van de pijlers van deze strategie. Het AM Residential Fund is onderdeel van de focus op lifecycle solutions van BAM in Nederland. De governance van het fonds voorziet in rapportagelijnen die zodanig zijn ingericht dat de verschillende entiteiten rapporteren aan BAM.
  7. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 31 maart 2022 17:00

    Meta announces its arrival at King’s Cross
    31 March 2022 BAM Construct UK Ltd
    Meta announces its arrival at King’s Cross

    London, 30 March 2022 - Meta has today announced it has opened its new London offices at King’s Cross, following a three-year build and fit out.

    The office, 11-21 Canal Reach, is the Estate’s largest office building with capacity for 4,000 Meta employees. The arrival of Meta represents a major milestone and is the start of an expanding presence for the company at King’s Cross.

    It will soon occupy more than 620,000 sq ft of commercial space across the neighbourhood when it takes occupation of 10 Lewis Cubitt Square later in the spring, providing up to 5,000 workstations for its staff in total.
    11-21 Canal Reach

    With 425,000 sq ft of grade-A office space, 11-21 Canal Reach is one of the lowest embodied carbon buildings on the estate per sq ft. Designed by architects Bennetts Associates, the two buildings feature 42,000 sq ft of landscaped roof gardens and terraces with uninterrupted views over central London, promoting employee wellbeing as well as local biodiversity. Other partners on the Canal Reach project included BAM Construct UK and Ramboll.
    10 Lewis Cubitt Square

    Designed by Allford Hall Monaghan Morris (AHMM) Architects, the 196,000 sq ft building will open in Spring 2022 and offers nine floors of office space, a fifth-floor wraparound terrace and retail space at ground level. It was designed to encourage the wellbeing of the building’s users and ensure future flexibility and adaptability. As well as extensive outdoor terraces, internal spaces have been designed to maximise natural light. Circulation routes through the building have been designed to be generous, uninterrupted and light filled, including the stairs and lobbies. Employee wellbeing and fitness are also encouraged with prominent cycle entrances and parking, as well as changing facilities. Construction on 10 Lewis Cubitt Square was delivered by Kier.

    Sustainability has been prioritised throughout the design and construction of the two workspaces and each is connected to the King’s Cross District Energy Network, meaning they benefit from zero carbon heating, hot water and cooling. The King’s Cross District Energy Network is powered by 100% renewable energy sources. King’s Cross announced that it had become carbon neutral in November 2021.

    The two new buildings will become home to engineering teams working on Instagram, Reality Labs (which is building the future of connection within virtual and augmented reality), Workplace and Ads & Business Products.

    London is already Meta’s largest engineering hub outside the US with more than 4,000 employees based at offices in Brock Street, Rathbone Place, Shaftesbury Avenue and now King’s Cross.

    King’s Cross is London’s fastest growing district and has, over the past decade, outperformed all other London Opportunity Areas for employment and population growth. At the heart of the knowledge quarter, it has become a hub for creative and digital businesses, an important location for business in the capital attracting major global companies. On completion, circa 42,000 employees will be working across the estate.

    Steve Hatch, Vice President Northern Europe at Meta, said: ‘London is already our largest tech hub outside of the US and our new campus will now be home to thousands of high-skilled engineers. Our teams here are building innovative technologies to connect billions of people around the world and help small businesses grow, while also keeping our services safe.’

    Helen Causer, office lead at King’s Cross, comments: ‘Our workplace routines have been turned upside down during the past two years and that makes the arrival of the first Meta employees at King’s Cross even more exciting. It reaffirms our view, and one that is shared by Meta, that the best spaces and places will always play a vital role in culture, connectivity and creativity and are fundamental to how our customers do business. This is an important milestone for the estate as well as London’s post-pandemic recovery.’

    Rod Stiles, Director of BAM Construction London, said: ‘BAM’s design, engineering and construction expertise was instrumental in creating this hugely impressive scheme. Our work on assessing embodied carbon took sustainability to new limits and has given us lasting landmarks that create new standards. Delivering the project on behalf of Argent three weeks early during Covid was testament to the collaborative teamwork between Argent and BAM. It has been a challenge and a triumph.’

    Julian Lipscombe, Director at Bennetts Associates, said: ‘Crowned by a rooftop park with exceptional skyline views, 11-21 Canal Reach delivers over 400,000 sq ft of office space with the flexibility required by Meta. Furthering our proud association with King’s Cross, this latest scheme has a strong presence in the townscape and again focusses on sustainability whereby we’ve driven down the levels of embodied carbon by 30% compared to standard industry practice. It is testament to an exceptional project team that we were able to deliver the biggest building to date on the masterplan despite the challenges of the pandemic.’
  8. Kbg 1 april 2022 09:18
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 1 april 2022 08:48:

    [...]ja, het lijkt hier wel in te drogen. Waar zijn die echte postende aandeelhouders?
    Zat hier een beetje tegen mezelf te kwelen ;]
    Die komen pas weer als ze dik geld verdienen of dik geld verliezen dan vragen ze hoe het gaat met de afsluitdijk enzv.
    Ik ben ook regelmatig weg dus mag eigenlijk niks zeggen :p
633 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links