Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta BTC/USD IEX:20162.IEX,

  • 64.597,77 19 apr 2024 12:41
  • +1.010,00 (+1,59%) Dagrange 59.618,70 - 65.159,11
  • 0

DeFi - is Decentralized Finance de toekomst?

49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 maart 2021 21:46
    Ik zie op de fora nog geen DeFi draadje. Dus bij deze: een DeFi draadje.

    DeFi is vorige zomer opgekomen en een absolute hit. Een paar key cijfers:

    - Koers van Yearn Finance (een leading DeFi platform) begon in juli 2020 rond de 600 euro en steeg to ruim 36.000 euro in september 2020. Momenteel staat de koers rond de 30.000 euro.
    - De TVL (Total Value Locked) van $70 miljoen in 2018 naar momenteel $44 miljard (!) euro.

    Enorme stijgingen, ondanks dat het voor de gemiddelde TradFi (Traditional Finance) belegger nog vrij ingewikkeld is om uberhaupt te beleggen op de decentrale platformen.

    De redenen voor de stijgingen lijken ook duidelijk:
    - in TradFi is nauwelijks nog rendement te halen met sparen, In DeFi zijn zeer hoge spaarvergoedingen juist eerder regel dan uitzondering,
    - Geen KYC policies, iedereen heeft toegang tot de markt
    - 24/7 toegankelijk
    - Als liquidity provider zijn enorme rendementen te behalen.
    - Een veelheid aan producten platforms en producten waarmee rendement behaald kan worden.

    Momenteel ben ik aan het experimenteren in een pool waar ik ruim 4% per dag(!!) rendement haal. Ik heb er nog geen flaws in kunnen ontdekken. Iedere paar uur worden de rewards bijgescheven en je kan ieder moment uitstappen. De onderliggende waarden zijn openlijk te zien voor iedereen.

    Er zijn uiteraard nadelen:
    - het is experimenteel
    - fouten in de code, hacks en scams zijn mogelijk en komen ook voor
    - decentraal betekent dat je zelf verantwoordelijk bent - je kan niemand bellen als er iets fout gaat.

    Ethereum kent inmiddels het rijkste ecosysteem - je kunt er uitlenen, lenen, liquidity verschaffen, staken, je beleggingen verzekeren, handelen in futures, opties en bonds.

    Binance is een goede tweede aan het worden, alhoewel sommigen vraagtekens zetten bij hoe decentraal Binance is. Feit is dat Binance een vork van Ethereum is met veel en veel lagere fees dan Ethereum en dat het ecosysteem op Binance zich in razend tempo ontwikkeld.

    Verder zijn er nog wat blockchains waarop ook activiteit is, uit m'n hoofd Solana, Cosmos en nog enkele anderen. En er zijn de zogenaamde Ethereumkillers Polkadot en Cardano. Deze hebben echter nog een lange lange weg te gaan.

    Feit is dat `DeFi veel mensen aantrekt vanwege de enorme rendementen die vrij eenvoudig (als je weet hoe) gemaakt kunnen worden, en trekt dus ook allerlei gespuis aan.
    Het is dus belangrijk dat je kwaliteit kan onderscheiden en proposities op waarde moet weten te schatten.

    Misschien kunnen we elkaar op dit forum helpen. Vooral ook omdat IEX vooral een TradFi forum is. Ik zie mezelf misschien ook een beetje als ambassadeur om mensen te helpen en wegwijs te maken in de wondere wereld van Decentralized Finance.

    LFG!

  2. [verwijderd] 15 maart 2021 14:03
    Op het plaatje -is inmiddels al achterhaald- zie je een mooi overzicht van de defi ecosystemen op de blockchains van respectievelijk Ethereum en Binance smart chain.

    De Binance Smart Chain (BSC) is een project van de (Gecentraliseerde) grootste crypto-exchange ter wereld: Binance en ze proberen op deze manier ook mee te spelen in het DeFi verhaal.

    Op de Ethereum chain heb je Ethereum nodig om netwerkfees te kunnen betalen. Op de Binance Smart Chain heb je BNB - de native token van Bincance- nodig om netwerkfees te kunnen betalen. Door de populariteit en snelle opkomst van de Binance Smart Chain is deze munt -$BNB- dan ook snel opgelopen van rond de $50 in Januari dit jaar naar ruim over de $200 momenteel.

    In m'n eerste post had ik het nog niet over de DEX'en (Decentral Exchanges) gehad. De gedecentraliseerde exchanges waar je tegenwoordig zo'n beetje every token tegen every token kunt swappen. Dit in tegenstelling tot gecentraliseerde crytpobeurzen (CEX'en).

    Op de CEX'en wordt gewerkt met een orderboek om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Op de DEX'en is de tegenpartij van jouw transactie een smart contract. Dit smart contract regelt de liquiditeit. De liquiditeit wordt gewaarborgd door deposits van liquiditeitsproviders die hiervoor worden beloond met een % van de transactiefee en/of een token - bestaand of speciaal gegenereerd zodra je een deposit maakt in de liquiditeitspool.

    Om succesvolle handel en snelle groei mogelijk te maken is er liquiditeit nodig en de providers worden hiervoor in DeFi -land zeer goed beloond!

    Wanneer het gaat om stabiele munten is het rendement lager, maar voor het verlenen van liquiditeit voor risicovolle munten kunnen de rewards oplopen tot letterlijk duizenden procenten per jaar.
  3. [verwijderd] 28 maart 2021 13:40
    ‘Don’t defy DeFi’ twitterde Elon Musk afgelopen week. ‘Onderschat DeFi niet’ of, maak geen vergissing, DeFi komt eraan. Het was mooi om te zien dat Elon Musk onboard is. Musk, een ziener die dankzij z’n inzichten op een haar na de rijkste man op aarde is, ziet de enorme kracht die DeFi in zich heeft om mensen letterlijk hun eigen bank te laten zijn en hun geld aan het werk te zetten.

    Musk sluit aan in de rij van prominenten die geloven in de ontwrichtende impact die DeFi gaat hebben. ‘Code is Law’ - deze term wordt veelvuldig gebruikt in de cryptowereld en betekent dat computer code de ultieme waarheid is, en in smart contracts de transacties worden gecodeerd. Uiteindelijk zullen banken hierdoor buitenspel komen te staan.
    Mensen handelen niet meer direct met andere mensen of instituten, maar met smart contracts.

    Een voorbeeld:
    Aantal werknemers bij een traditionele bank 220.000 (Wells Fargo)
    Bij een gecentraliseerde crypto exchange: 2.000 (Coinbase).
    Bij een gedecentraliseerde defi service provider: 22 (Uniswap).

    Natuurlijk enigszins gechargeerd, maar je begrijpt de trend.

    Uniswap is een leider op het gebied van aanbieden van DeFi services met een TVL van meer dan 4 miljard dollar. TVL staat voor Total Value Locked in smart contracts. Let op he - mensen hebben bij deze app meer dan 4 miljard dollar ondergebracht en vertrouwen de code die hun fondsen beheert.

    Overigens kwam Uniswap deze week met versie 3 uit. Een voorbeeld van hoe smart een smart contract kan zijn komt naar voren in deze nieuwe Uniswap versie. Als liquiditeit provider kan je kiezen om liquiditeit te verschaffen in een bepaalde tradingrange. Het is namelijk best zonde om fondsen te locken ook voor trades die waarschijnlijk nooit zullen plaatsvinden (rondom nul of rondom oneindig). Hierdoor word kapitaal efficienter ingezet. Je kan dus ook anticiperen op prijsstijgingen of dalingen door liquiditeit te providen: Je zet je liquiditeit in voor een prijsrange boven de huidige tradingrange, hiermee ga je ‘long’, want je zal fees collecteren zodra er in die tradingrange gehandeld gaat worden. Omdat de meeste liquiditeit (en verdeling van de fees dus ook) in de huidige tradingrange zal plaatsvinden, collecteer je een groter deel van de fees wanneer je liquiditeit verleent “out of the money”. (En vice versa voor short).

    Je moet er overigens wel rekening mee houden dat een totale roundtrip in Ethereum DeFi land (momenteel het meest ontwikkelde ecosysteem) je enkele honderden dollars aan fees zal kosten. Dit omdat door de enorme populariteit het netwerk tegen de maximale capaciteit aanloopt. Hier wordt overigens in rap tempo aan gewerkt met schaling-oplossingen.

    Dit betekent dat je vooral op het Ethereum netwerk zeker met 5000 dollar aan de slag moet om het interessant te maken. Er was vorige week zelfs een protocol die bedragen onder 5000 dollar “dust” noemde. Dit betekent dat wanneer producten worden gestopt, kleinere bedrage dan 5000 dollar niet worden meegenomen in de overweging een product stop te zetten.

    Een issue met DeFi is dat vrijwel alles is gedenomineerd in dollars. Maar ook voor mensen die in euroland leven en geen koersrisico willen lopen, zijn er oplossingen: Zo is er een volledig legale digitale euromunt die 1:1 gebacked wordt door de echte euro. Belangrijk is echter dat deze digitale euro WEL redelijk risicoloos kan yielden in de DeFi space, en je op de echte euro dus nauwelijks meer rendement te behalen is zonder stevig risico.

    Maar terug naar Musk, hij is zeker niet de enige persoon die een reputatie te verliezen heeft die zich achter DeFi schaart. De Amerikaanse superinvesteerder Mark Cuban deed dat twee weken geleden ook al in een youtube interview met de jongens van Bankless.

    Enkele quotes:
    "Personal banking. For me to borrow money, I have to be overcollaterized with my bank, I've gotta call somebody, I've got to do a DocuSign, or sign something, it's gotta get approved at multiple levels, even if I'm borrowing $10,000 - you don't know how much money I have in my bank account just to borrow that. Unless I'm putting it against a credit card, or just writing a check, it's a hassle. The fees are ridiculous as a percentage. Owning a crypto asset, I can do my own banking and it's very friction-free, and it's very straightforward, and it's fast. That lack of friction is the game-changer." - describing a key application of DeFi.
    "I'm trying to get my companies to say, 'Okay, just take 3% or 5% or 10% of our cash balances that we're making nothing on, and let's learn how to use some DeFi to increase our yields on that. Even if we have a failure rate of 3% or 4%, we're still gonna make more money than the half of a percent we're getting from the bank right now.'"
    "I'm not saying put in a ton of money. Just try it, because at some point in the near future that's going to be part of the job of a CFO. I think companies are gonna have a chief crypto/DeFi officer. You're going to want somebody that manages your money that way for you because it's a unique opportunity. I think DeFi is here to stay, it's just a question of who."
    Jim Bianca, eigenaar van z’n eigen bedrijf in maco-economische analyse voor innvesteringsfonden, en met een twitter account van meer dan 100.000 volgers, gaat nog veel verder, hij gaat ervan uit dat DeFi de gehele traditionele financiele sector zal opeten.
    Enkele quotes”

    ‘I Try to Tell People About DeFi; It Will Come Here and Completely Flatten You’

    ‘This may seem farfetched, but progress in the DeFi world is happening at a staggering pace.
    Technology has disrupted many industries. DeFi is in the process of reimagining the financial system’.

    ‘Crypto/DeFi/NFT is going to be the biggest game changer since the BoE invented the paper currency in 1693 (fiat). Yes it is that big!’

    ‘The current system (Traditional Finance) will look like taxi drivers in a ridesharing word’.

    Als deze man niet bullish is dan weet ik niet wat bullish betekent!
    Ook de late adopter bitcoin maximalist Raoul Pal heeft het over DeFi. Raoul die all-in bitcoin is gegaan vorig jaar denkt dat NFT’s de katalysator kan zijn om DeFi onder de aandacht van het grote publiek te brengen. NFT’s omschrijf ik zelf maar als digitale plaatjes waarvan je kan bewijzen dat je de eigenaar bent, omdat de transactie in de blockchain is vastgelegd.

    Dat het meer dan digitale plaatjes zijn bewees de veiling van de eerste NFT door veilingshuis Christies ooit: De NFT “5000 days” van digitale arties Beeple werd verkocht voor - tromgeroffel - 69 miljoen dollar! Voor eigenlijk een plaatje dat je ook vrij van internet kan downoaden.

    Maar ook meer toegangelijke toepassingen, zoals digitale voetbalkaartjes - wie kent niet de panini voetbalplaatje, maar dan digitaal, komen eraan. Fantokens van voetbalclubs zijn al een hype - voetbalclubs kunnen hun supporters laten meebeslissen met hun clubtokens, en voeg daar op het aanstaande WK van deze zomer digitale voetbalplaatjes aan toe en de hype zal compleet zijn.

    Maar een grote vraag is, zijn we te laat om nog in te stappen? Het is zeker waar dat sommige governance tokens als tienduizenden procenten over de kop zijn gegaan, maar vergeet niet dat DeFi nog maar echt pas los is gegaan in de zomer van 2020. We staan echt nog maar aan het begin. Dit is ook wel te zien aan hoe clunky sommige applicaties werken.
    Maar het voordeel is, is dat je zelfs nu nog een early adopter kan zijn.
  4. [verwijderd] 28 maart 2021 20:43
    Ik heb net vandaag, voor het eerst, Uniswap wat beter bekeken; en ik ben onder de indruk. Het is doodsimpel. Je moet wel Metamask of een andere wallet hebben die je aan Uniswap kunt koppelen. De prijzen die gequote worden zijn goed. Uiteindelijk niks gekocht omdat ik meer dan 10% ether fees moest dokken. Dat vind ik te veel.

    Hiervoor heb ik ook wel met andere DEX geëxperimenteerd, maar Uniswap is echt veel beter. En het is weinig meer dan een uitgebreid smart contract. Dat is mooi, want de DEX is waar het naartoe moet gaan. Verder ben ik heel voorzichtig met DeFi. Ik kan me de oplichterspraktijken uit de vorige bullrun nog te goed herinneren. Als het deze bullrun en crash overleeft, is er tijd genoeg om in te stappen. Waarschijnlijk zullen er tegen die tijd weer andere spelers zijn die je beslist moet hebben.
  5. [verwijderd] 29 maart 2021 11:05
    Hey Keinscheisscoins, bedankt voor je reactie!

    De transactiekosten zijn inderdaad een probleem op de Ethereum Chain wanneer je niet met grote bedragen werkt. Om gewoon even te testen hoe het werkt raad ik eigenlijk af om op de Ethereum blockchain aan de gang te gaan, maar de Binance Smart Chain, te proberen. De transactiekosten zijn er flink lager en het ecosysteem ontwikkelt zich in razend tempo. Overigens kost unstaken op de Binance chain inmiddels ook ongeveer 10 euro. (Unstaken kost meer aan fee omdat het een ingewikkelder contract is dan staken).

    Ik blijf het bijzonder vinden dat je bij de DEX swapfuncties bijna alle tokens in 1 transactie tegen willekeurig welke andere token kan swappen.

    Stel je voor dat je bijvoorbeeld in 1 transactie, en met 1 keer transactiekosten je aandelen ING in aandelen SHELL kan omzetten bij een traditionele aandelen broker. Bij Uniswap zal dat ongeveer 20 euro kosten schat ik in. Bij traditionale finance kan deze handeling niet eens plaatsvinden binnen 1 transactie.

    Goed om te weten is dat de synthetics in opkomst: er bestaat op de blockchain een Tesla synth en vast ook nog wel andere. Tevens zijn er synthetische futures die een mandje aandelen volgen. Deze producten zijn middels zogenaamde oracles verbonden aan "real world" pricefeeds. Dit betekent dat de zg CFD platformen concurrentie gaan krijgen van decentrale blockchains. Immers is het via de oracles mogelijk om real word feeds te koppelen aan defi producten.

    Overigens is niets wat ik zeg financieel advies. Uniswap kan je kopen maar is al reeds flink aan de maat qua marketcap. Er zijn inmiddels ook index trackers die de 15 of 20 grootste defi apps volgens en telkens automatisch herwegen. Die kan je eventueel kopen. En je hebt gelijk, er komen nog vele kansen in deze sector, we zijn nog maar net begonnen.

    Disclaimer: Ik heb geen trackers zoals hierboven genoemd, ik heb wel een bescheiden positie in Uniswap. Ik verwacht dat deze op termijn nog x10 kan doen. Mocht ik hierna nog tokens noemen dan zal ik telkens aangeven of ik er zelf positie in heb of niet. Het is niet m'n bedoeling tokens te shillen, ik wil liever informeren en kennis laten maken met de enorme potentie die DeFi imo heeft.

    Momenteel is meer dan 41 miljard dollar aan waarde gelocked in smart contracts. Hoe waanzinnig is het , dat mensen deze bedragen toevertrouwen aan -vaak experimentele- computer code!? M.i. een enorm bullish teken.

  6. [verwijderd] 22 mei 2021 19:20
    Alweer een tijd geleden sinds mijn laatste post. Ondertussen is er heel wat gebeurd, zoals de enorme correctie de momenteel aan het uitspelen is. Voor wat betreft DeFi de volgende updates:-

    Ethereum Layer2: Het begint erop te lijken dat Matic (Polygon) de voorlopige winnaar is. Met prestigeuze protocollen als AAVE, Sushiswap, 1Inch en Curve die producten bieden op Matic. Deze tokens hebben dan ook een flinke pomp laten zien (nu uiteraard in een correctie samen met de gehele markt). Pickle -ooit de hemel ingeprezen door Vitalik Buterin- heeft inmiddels ook gestemd voor Matic. De transactiekosten op Matic zijn een fractie van een cent, terwijl de networkfees op Ethereum echt uit de hand lopen.

    Er zijn nu meerdere initiatieven om vanuit andere chains dan ethereum te kunnen bridgen naar Matic. De koers van Matic is dan ook hard gestegen: van 2 cent in Januari naar momenteel rond de 1 euro. Crosschain en Layer2 begint nu echt vorm te krijgen en dat is fantastisch voor mensen die niet op ethereum kunnen werken vanwege de fees. xPollinate heeft een prima bridge van xDai naar Matic en vv, evenals een bridge tussen Fantom en Matic. Het mooi aan deze bridge is dat je stables kunt overbrengen. Dit is anders dan bij andere bridges waar je chainspecifiek tokens kan bridgen waarmee je op de andere chain niet zoveel kan: er is geen liquidieit om de tokens te swappen naar stables of tokens met utility op de chain waarheen je gemigreert bent.

    Met de populariteit van Matic zien we dat de Binance Smart Chain wat aan populariteit begint in te boeten. De brandstof van de BSC is BNB en deze token heeft een groei laten zien van $5 naar $600 maar is inmiddels gehalveerd. Niet alleen door de correctie, de token doet ook niet echt mee met de bounce.

    Ook de veligheid van Binance Smart Chain staat ter discussie na eerdere flashloan attacks op PancakeBunny en vandaag op BOG Finance. Tevens is het centrale aspect en de weinige nodes die het systeem draaiende houden steeds meer een onderwerp van discussie. Insiders zeggen dat de chain constant forked en dat het syncen een probleem is (Op Pancakeswap lopen ze duizenden blokken achter met syncen, al maanden).

    Overigens ruiken andere centrale exchanges ook de mogelijheiden van DeFi. Eerder al lanceerde Huobi hun EVM chain en gisteren kondigde Gate ook al aan met hun eigen EVM te komen. Je kan inmiddels swappen. De brandstof op deze chains zijn de native exchange tokens en in anticipatie op de eigen chains hebben deze tokens dan ook al flink gepompt. GT (Gate Token heeft inmiddels de $10 gezien - kwam van ver onder de $1.

    Verder interresant om te melden is dat recentelijk zowel Vitalik Buterin en de Andre Cronje genoemd werden in connectie met het Truebit project. Truebit is eveneens een layer2 oplossing voor Ethereum waarover de beide heren zeer positief zijn. Ikzelf heb daarom positie ingenomen in deze token. Op de langere termijn heeft dit de potentie een top 10 token te worden.

    Andere chains die smart contracts toestaan zijn momenteel ook redelijk ver. Denk aan Solana, Fantom, Polkadot.
    Cardano gaat deze zomer komen, de eerste dapps zijn inmiddels gelanceerd.

  7. crypt0br0ker 25 december 2021 15:39
    defi is slechts een enkele toepassing van de crypto technologie, defi, dat gespecialiseerd is in specialistische financiële dienstverlening zal hierin zeker de leiding nemen. ikzelf heb verschillende defi posities, voornamelijk AAVE. andere defi investeringen in COMP en LUNA heb ik afgebouwd om te diversifiëren in verschillende crypto technologieën zoals NFT/meta e.d.

    BTC en AAVE blijven vooralsnog een van de favorieten en ik ben een voorstander van staken.

    vraag me af of andere nog meer informatie heeft over investeringen op het gebied van rendement, een passief inkomen.


    kortom conclusie: ik ben van mening dat DeFi banken omver zal werpen.
    tijd zal leren.
  8. forum rang 6 waarom niet 25 december 2021 16:10
    Luna afgebouwd ?
    Ik ben van mening dat het pas gaat beginnen met Luna nu en geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om die te verkopen.
    Het Terra netwerk groeit zo ongelofelijk hard.
    Zelf werk ik sinds een tijd met KASH en ook flink wat aandelen in het moederbedrijf Intellabridge
  9. crypt0br0ker 25 december 2021 17:38
    bedoel je met aandelen in traditionele zin? of betreft het crypto industrieel?
    hmm, ik heb al zovaak LUNA verhandeld dat er wat mij betreft weinig rek meer in zit,
    gezien supply gedeeld door market cap, is zakelijk gezien niet meer zo interessant voor mij
    heb al het hele jaar er in gehandeld snaptke

    groeit misschien nog tot max. 50% ? daarna daling
  10. forum rang 6 waarom niet 26 december 2021 16:01
    quote:

    crypt0br0ker schreef op 25 december 2021 17:38:

    bedoel je met aandelen in traditionele zin? of betreft het crypto industrieel?
    hmm, ik heb al zovaak LUNA verhandeld dat er wat mij betreft weinig rek meer in zit,
    gezien supply gedeeld door market cap, is zakelijk gezien niet meer zo interessant voor mij
    heb al het hele jaar er in gehandeld snaptke

    groeit misschien nog tot max. 50% ? daarna daling
    Ja , de aandelen van het bedrijf.
    Als je gehandeld hebt in Luna heb je veel geld laten liggen want het is alleen maar gestegen op een enkel dipje na maar daar kun je niet juist op handelen.
  11. forum rang 6 waarom niet 26 december 2021 22:03
    quote:

    crypt0br0ker schreef op 26 december 2021 21:18:

    het was ten tijde van een neerwaartse trend, maar naar een paar keer ben je er een beetje klaar mee. moet mn horizon verbreden.
    waar doe jij momenteel met crypto? defi projecten bijv.?
    doe je aan traden? staken?
    Heb alleen Luna , stake.
    Al meer dan een half jaar en gaan er niet uit.
    Buiten de winst ook een heel mooie rente via het terra platform, allemaal via KASH.
    Binnenkort komt er een Iban functie waardoor het allemaal eenvoudiger en goedkoper wordt.
    Daarbuiten zoals gezegd aandelen van het bedrijf.
    Ik geloof heilig in defi.
  12. crypt0br0ker 27 december 2021 10:49
    Hoi, bedankt voor je reactie.

    Het staken, doe je dit via het Terra platform? wat is de yield/rente percentage?
    Kan je uitleggen hoe dit precies moet?

    Ikzelf stake op de exchange van Kraken. Pak wat ik kan pakken: KAVA 23% en KSM 18%.
    (Op Kraken exchange heb je ook DOT voor 12%)

    wat bedoel je met KASH? Is dat een exchange/wallet?

    Ik heb/verhandel vooral AAVE en COMP, op Binance tegen BTC en USD.
    Probeer het maximale er uit te halen, maar mijn DeFi kennis schiet daarin te kort ben ik bang...
    Het is niet makkelijk om gebruik te maken van het potentie.
    Ik denk ook dat DeFi de uitdaging daarin moet zien, het gebruiksvriendelijk maken ervan.
    Nu moet je bijna gespecialiseerd zijn om te weten hoe staking/lending werkt e.d.
    Wat kan je nu precies met AAVE of COMP en hoe moet dat dan?
    De tijd zal leren, lekker laten rijpen als een fijne wijn.

    Ikzelf ben persoonlijk op zoek naar goede stake projecten met yield van minstens 10%
    Met een lange termijn visie, een passief inkomen genereren, is het idee daarachter.

    Op kraken exchange heb je ook Parachain auctions, maar die functie werkt momenteel nog niet helemaal.
    Je zet KSM in als ''bond'' voor x-aantal weken en ontvangt, als alles goed gaat, Karura. (Karura is ongeveer 5 dollar)
    Je ontvangt hoe dan ook de ingezette KSM-bond terug, volgens code.
    Heb je hiervan ooit gehoord?

    In ieder geval,
    Las op een andere forum dat Ziliqa ook een aardige rente tarief van 16,24% heeft. Die is ook een interessant.

    En oja, die traditionele aandelen van je. Wat kosten ze, waar koop je ze en hoeveel is de dividend?
    Alvast fijn nieuwjaar.
    Gegroet,

  13. crypt0br0ker 3 januari 2022 10:21
    wrm YFI?
    Koers is laatste tijd wel het hardst gestegen van..
    wat is zo bijzonder aan YFI? behalve de belachelijk hoge prijs van $ 38K.

    hmm, COMP heeft veel waarde verloren maar hun lending/borowing system is wel sterk.

    wat doet YFI precies eigenlijks? AAVE is Finse cryptovaluta, betekend ''spook''.

    en MKR, heeft eigen stablecoin, de DAI. toepasselijk om te staken en dergelijk.
49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links