Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 19 apr 2024 17:35
  • +0,013 (+1,50%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 8.926.686 Gem. (3M) 6,9M

Nogmaals de cijfertjes van Pharming…!!!

63 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jesse L. Livermore 20 mei 2020 02:00
    De cijfers van Pharming nog maar eens kritisch bekeken door Jesse:

    Eerst maar eens de hoogtepunten op een rijtje:

    -Omzet autonoom gegroeid tot € 49,3 miljoen een stijging van 40% tov Q1 2019.
    -Operationele winst gegroeid tot € 19,4 miljoen een stijging van 59% tov Q1 2019
    -Netto winst gegroeid tot € 8,4 miljoen een stijging van 25% tov Q1 2019
    -Een verdubbeling van de Cash en Cash Equivalenten met € 67,5 miljoen tot € 136,1 miljoen.
    -Een stijging van het eigen vermogen met 67% tot € 115,6 miljoen tov € 69,1 miljoen in Q1 2019
    -Uitzonderlijk succesvolle plaatsing van een converteerbare obligatie lening van € 125 miljoen met een coupon rente van 3% per jaar een conversie koers van € 2,0028. De lening loopt tot 2025.
    -Spectaculaire daling van de rente kosten in Q1 naar € 0,346 miljoen tov € 2,51 miljoen in Q1 2019.
    -Toelating tot de samenstelling van de AMX, De Nederlandse beursindex voor Mid Cap companies

    De verkoop van Ruconest is spectaculair gestegen met 40%, echter de overgrote meerderheid van de verkopen worden in de VS gerealiseerd , € 47,5 miljoen t.o.v. € 1,8 miljoen in de rest van de Wereld (incl. Europa). Met een steeds sterker wordende dollar is het niet ongunstig om veel in de VS te verkopen. De potentiële markt is in Europa aanzienlijke groter, dan in de VS. Dit is puur het gevolg van de grotere bevolking van Europa t.o.v. de VS, dan hebben we het nog niet over de rest van de Wereld.
    Inmiddels heeft Pharming de verkoop rechten voor alle Europese landen terug in bezit gekregen en dat geeft de mogelijkheid om de verkopen in Europa spectaculair te laten stijgen.

    De groei in de verkopen, leiden tot hogere productie volumes. De operationele kosten kunnen spectaculair dalen als gevolg van de productie uitbreiding, die nodig is om de hogere productie volumes aan te kunnen. Immers, de economy of scale wordt gunstiger, hetgeen leidt tot lagere productie kosten. Daarnaast zullen de productie kosten verder dalen, doordat Pharming het productie proces volledig in eigen beheer gaat nemen, i.p.v. bij Sanofi. Zelf produceren is uiteraard aanzienlijk goedkoper, dan bij een bedrijf waarvan je volledig van afhankelijk bent, dan betaal je de hoofd prijs. De aanzienlijke verlaging van de productie kosten zal de winst van Pharming gunstig beïnvloedden.

    De financieringskosten zijn door de succesvolle uitgifte van de converteerbare obligatie lening spectaculair gedaald. De convertible heeft netto € 122,682 miljoen opgeleverd waarmee bestaande schulden zijn afgelost. De lening met een jaar rente van 3,0% dient in 2025 afgelost te worden, tenzij de beurskoers stijgt tot meer dan € 2,0028. De lening wordt dan omgezet in 62,5 miljoen nieuwe aandelen. Normaal gesproken zijn bestaande aandeelhouders nooit happy met een verwatering van ca. 10%. Echter de conversie leidt er dan wel toe dat het eigen vermogen van Pharming met € 125 miljoen toeneemt en de firma is dan nagenoeg schulden vrij.

    Het uitgeven van de converteerbare obligaties is strategisch gezien een briljante move van het management. Immers de korte tot midden lange termijn financiering van Pharming is volledig gewaarborgd. Pharming is in feite financieel onafhankelijk. Pharming heeft momenteel € 136 miljoen in kas.!!!

    De financieringskosten dalen door de convertible spectaculair, hetgeen de winst van Pharming onmiddellijk ten goede komt. Na de eventuele conversie dalen de financieringskosten verder met € 3,75 miljoen per jaar, hetgeen direct de netto winst ten goede komt.
    Net als de meeste andere analisten verwacht Jesse een conversie in de loop van 2020.
    Pharming heeft aangegeven om eventueel een nieuwe converteerbare obligate lening aan te gaan met een hogere conversie koers, zodat er minder aandelen nodig zijn na de conversie. Dit is puur gezegd om bestaande aandeelhouders te pleasen, maar zodra de koers € 2,00 bereikt vindt er natuurlijk conversie plaats.

    De ruime kas positie van € 136 miljoen is meer dan voldoende om de activiteiten van Pharming de komende jaren te financieren. De financieringsbehoefte van Pharming omvat o.a.

    -uitbreiding van de marketing activiteiten in Europa om de verkoop van Ruconest verder te boosten
    -verdere uitbreiding van de productie capaciteit.
    -het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor het geneesmiddel Ruconest, voor andere levensbedreigende ziektes en medische afwijkingen.

    Pharming heeft de volgende product/toepassing in de “Pijplijn”:
    Ruconest/HAE Fase: volledige goedkeuring, zelfs voor kinderen.
    Ruconest/HAE (Intra Dermaal) Fase : Preklinisch
    Ruconest/HAE acuut (Intra Musculair) Fasae 1
    rhC1 INH Franchise/Pre-Eclampsie voorbij Fase 1
    rhC1 INH Franchise/Acuut nierfalen Fase II
    alfa-Glucosidase/Pompe Fase: Preklinisch
    alfa-Galactosidase/Fabry;s Fase: Preklinisch
    Leniolisib/(CDZ 173) Fase: Fase III

    Daarnaast blijkt Ruconest een uitstekend medicijn te zijn in de bestrijding van ernstig zieke patiënten, die geïnfecteerd zijn met het Corona virus.
    Ruconest biedt een goede oplossing bij patiënten die dezelfde symptomen vertonen als bij HAE(Cytokine storm remmer). Bij een aantal Corona patiënten treedt AKI verschijnselen op, ook hier werkt Ruconest gunstig.

    Samenvattend:
    -AMX fonds met een zeer groot handelsvolume (AEX waardig)
    -Financieel sterk en gezond.
    -zeer winstgevend
    -bijzonder sterk groeiend qua verkopen >40%
    -goede vooruitzichten met een uitstekend gevulde Pijplijn...!!!

    Ook de analisten zijn niet voorbij gegaan aan de spectaculaire performance van Pharming.
    De meeste analisten hebben een koersdoel in de range van € 2,00 - € 2,50 en wijken daar niet in af van het koersdoel van Jesse met € 2,40.

    Slechts de analist van Kempen valt uit de toom met een koersdoel verhoging van 50% naar € 0,60. Deze analist is kennelijk te druk met het posten van onzin berichten op het IEX Pharming forum en heeft daarom geen tijd om de cijfers van Pharming zorgvuldig te analyseren. Of heeft deze analist(e) soms ook last van het PAE syndroom?

    Groeten,

    Jesse Livermore

  2. Jesse L. Livermore 25 mei 2020 01:27
    Pharming is het enige Biotech bedrijf in Europa, dat winst maakt met de verkoop van een zelf ontwikkeld geneesmiddel.

    In de Biotech industrie duurt het ontwikkelen van geneesmiddelen gemiddeld 15 jaar…!!! (uitspraak Galapagos)
    Wat dat betreft heeft Pharming het niet slecht gedaan met het succesvol ontwikkelen van Ruconest voor de behandeling van HAE.

    De markt voor HAE is in de VS alleen al 1,7 miljard groot. Pharming heeft in de VS een mooi marktaandeel van ruim 10%. Het heeft een eigen verkoop organisatie, die het fantastisch heeft gedaan. Immers Pharming was de vijfde aanbieder en heeft desondanks voet aan de grond gekregen. De Amerikaanse HAE patiënten vinden Ruconest namelijk een uitstekend product en zijn dus loyaal aan het product.

    Het zelf verkopen van Ruconest op de Amerikaanse markt is een uitstekende strategische zet geweest. In het verleden kreeg Pharming slechts 30% van de opbrengst van Ruconest en de rest ging naar de distributeur, nu vangt Pharming de volledige 100% opbrengst. Hierdoor is mede de omzet in Amerika sterk gegroeid.

    Laten ze dat nu ook gaan doen in 36 andere landen, na de terugkoop van de verkoop rechten van Sobi. Bovendien is de HAE markt in Europa groter dan die in de VS. De bestaande verkoop in Europa gaat sowieso minimaal verdubbelen omdat Pharming nu de volle 100% opbrengst gaat krijgen, in het verleden was dat slechts 30 - 50%. (info CEO)

    In China gaat men het anders doen, daar heeft Pharming een lokale partner gevonden, die tevens Ruconest goedkoop gaat produceren. In China is een lokale partner nodig, zonder partner krijg je in China namelijk geen poot aan de grond. De ontwikkeling van de Chinese markt is van groot belang voor Pharming en kan uiterst lucratief worden.

    De sterk gegroeide (+40%) verkoop van Ruconest heeft er toe geleid dat Pharming uiterst winstgevend is.

    De geslaagde Convertible emissie heeft er tevens toe geleid dat Pharming financieel onafhankelijk is. Pharming heeft voldoende Cash (€ 136 miljoen) om de uitbreiding van de productie en uitbreiding van de marketing activiteiten te financieren, bovendien heeft het voldoende geld in kas om verdere indicaties voor Ruconest en andere geneesmiddelen te ontwikkelen.

    Echter het ontwikkelen kost vaak jaren, hetgeen erg veel geduld vraagt van de lange termijn aandeelhouders.

    Naast het zelf ontwikkelen van geneesmiddelen op basis van het Ruconest platvorm is Pharming zo slim geweest om het in ontwikkeling zijnde geneesmiddel Leonislisib van Novartis in portefeuille op te nemen. Parming heeft de licentie van Novartis toegewezen gekregen. De reden waarom juist Pharming deze licentie heeft verkregen is vanwege de succesvolle verkoop van Ruconest in de VS. Pharming heeft duidelijk aangetoond dat het instaat is om zelfstandig geneesmiddelen in de markt te kunnen zetten. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij een bedrijf als Novartis, deze farmaceutische gigant heeft daarom de licentie aan Pharming gegund.

    Ook de institutionele beleggers beginnen Pharming te volgen, zoals Fidelity, de grootste Biotech investeerder in de wereld en o.a. Polar Capital.

    Met de succesvolle emissie van de obligatie lening heeft Pharming er ook voldoende institutionele beleggers bij gekregen. Na de conversie hebben institutionele beleggers 9,9% aandelen Pharming in handen.

    Kortom Pharming is hard op weg om zich van een op R&D gefocust Biotech bedrijf te transformeren tot een klein Farmacie concern met een mooie toekomst.

    Groeten,

    Jesse Livermore
    .
    PS Ook zonder Covid-19 nieuws bericht is Pharming een interessante belegging, echter geduld is een schone zaak. Dat is gelukkig wel aanwezig bij de buy- and - hold beleggers, helaas niet bij de Quasi dag-handelaartjes…!!!

  3. Jesse L. Livermore 25 mei 2020 15:26
    Het Monthly Holdings Report van het Fidelity Biotechnology fund (FBIOX) vermeldt keurig netjes een investering van $ 1,6 miljoen in aandelen Pharming Group N.V.

    Fidelity beheert het grootste BioTech fund ter wereld. Een kleine deelname in Pharming weliswaar, maar een eerste begin is er en uitbreiding kan volgen. Zeker na die fantastische groeicijfers.

    Het belang in Galapogos is al wat groter met een investering van $ 88 miljoen. Wat dat betreft heeft Pharming nog wat te goed…!!!

    Groeten,

    Jesse Livermore

    De link:

    www.actionsxchangerepository.fidelity...

    Klik op Monthly Holdings report Pagina 7
  4. Jesse L. Livermore 25 mei 2020 23:40
    quote:

    Jesse Livermore schreef op 25 mei 2020 01:27:

    Pharming is het enige Biotech bedrijf in Europa, dat winst maakt met de verkoop van een zelf ontwikkeld geneesmiddel.

    Bovendien heeft het voldoende geld in kas om verdere indicaties voor Ruconest en andere geneesmiddelen te ontwikkelen.

    Echter het ontwikkelen kost vaak jaren, hetgeen erg veel geduld vraagt van de lange termijn aandeelhouders.

    Naast het zelf ontwikkelen van geneesmiddelen op basis van het Ruconest platvorm is Pharming zo slim geweest om het in ontwikkeling zijnde geneesmiddel Leniolisib van Novartis in portefeuille op te nemen. Parming heeft de licentie van Novartis toegewezen gekregen. De reden waarom juist Pharming deze licentie heeft verkregen is vanwege de succesvolle verkoop van Ruconest in de VS. Pharming heeft duidelijk aangetoond dat het instaat is om zelfstandig geneesmiddelen in de markt te kunnen zetten. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij een bedrijf als Novartis, deze farmaceutische gigant heeft daarom de licentie aan Pharming gegund.

    Kortom Pharming is hard op weg om zich van een op R&D gefocust Biotech bedrijf te transformeren tot een klein Farmacie concern met een mooie toekomst.

    Hieronder de toelichting van de CEO van Pharming:

    www.youtube.com/watch?v=tADZclE6Hl8

    Groeten,

    Jesse Livermore
  5. Jesse L. Livermore 27 mei 2020 00:43
    quote:

    Jesse Livermore schreef op 25 mei 2020 11:46:

    Goldman Sachs is eveneens actief in Pharming:

    www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS Dat is nog van voor het gunstige Covid-19 nieuws van 21.4.20
    Goldman Sachs is al groot aandeelhouder van Pharming sinds December 2018 met een belang van 3,46%. Dat belang is in December 2019 vergroot naar 5,16% en in April 2020 terug gebracht naar 4,62%.

    Daarnaast heeft GS voor € 2,3 miljoen aan converteerbare obligaties, die na de conversie omgezet kunnen worden in 1,15 miljoen aandelen.

    De links:

    www.grootaandeelhouders.nl/posities/p...

    www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

    Groeten,

    Jesse Livermore
  6. Jesse L. Livermore 27 mei 2020 11:00
    Tini,

    Thanks.

    Met Schroders erbij als grootaandeelhouder is het belang van institutionele beleggers in Pharming al meer dan 10%.

    Meer info over Schroders:

    "Creating a better future by investing responsibly for our clients."

    www.schroders.com/en/investor-relatio...

    Het motto van Schroders is dus:

    "Verstandig beleggen voor hun klanten"

    Vandaar dat ze voor € 27 miljoen verstandig beleggen in Pharming...!!!

    Groeten,

    Jesse Livermore
  7. forum rang 4 Misschien 27 mei 2020 16:31
    Hey Jesse,

    De aanwezigheid, 10% van een vaste groep zou goed moeten voelen.
    Om rendement te maken voor hun wachten kunnen ze de boel ook uitlenen, waar het vandaag, met de 1.40 van gisteren op de borden weer een beetje op lijkt.

    Wij zitten dat wel uit, maar het neemt voor vele MLT de goede moed weg.

    groet,
    Tini
  8. Jesse L. Livermore 29 mei 2020 00:33
    SNS bank verhoogt het koersdoel Pharming naar € 2,84

    nebula.wsimg.com/22f4a4972f988a512c0e...

    Met dank aan Lucas D./Reply

    De gedegen analyse van Marcel Wijma, BioTech analist bij SNS, komt redelijk overeen met de analyse van Jesse. Het grote verschil zit vooral in de waardering van de pijplijn.

    Jesse geeft geen waardering aan de pijplijn, daar waar Marcel wel degelijk de pijplijn mee neemt in de totale waarde van Pharming. Zijn waarde bepaling van Pharming komt uit op € 2,1 miljard, wat lijdt tot een koersdoel van € 2,84 op basis van “toekomstige” aandelen van 742 miljoen stuks. Marcel houdt dus rekening mee, dat de converteerbare obligaties worden omgezet in 62,5 miljoen nieuwe aandelen.

    Wat dat betreft is de analyse van “Old School Jesse” redelijk conservatief te noemen. Jesse neemt namelijk de waarde van de pijplijn niet mee in z’n waardering voor Pharming. Immers de te ontwikkelen medicijnen, kunnen pas in de markt gezet worden a) als ze blijken te werken en b) na goedkeuring van de FDA/EMA. Het is sowieso moeilijk inschatten, wanneer nieuwe medicijnen goedkeuring krijgen van de FDA/EMA, dat lukt zelfs Pharming niet, laat staan de analisten. Er is te veel onzekerheid wanneer nieuwe medicijnen op de markt komen, pas na goedkeuring en introductie kunnen de nieuwe producten mee tellen in de waardering van Pharming.
    Jesse komt uit op een waardering van € 1,63 miljard en een koersdoel van € 2,40, op basis van ca. 680 miljoen aandelen, die momenteel uitstaan.

    Desondanks ziet de pijplijn er volgens Jesse veelbelovend uit, met name het markt segment voor de ziekte van Pompe ziet er aantrekkelijk uit voor Pharming. De huidige markt wordt ingeschat op € 1 – 1,3 miljard en Sanofi is daar monopolist. Wat dat betreft gaat Pharming in de toekomst een bedreiging vormen voor Sanofi, hetgeen weer voor de nodige fantasie kan zorgen…!!!

    Jesse is het niet eens met de suggestie van Marcel, om de rijke kas positie van Pharming aan te wenden om Biocryst over te nemen. Biocryst heeft weliswaar een HAE medicijn in de pijplijn, dat mooi aansluit bij Ruconest, echter Biocryst maakt een kwartaal verlies van $ 38 miljoen op een omzet van $ 4,8 miljoen. Desondanks wordt het zwaar verliesgevende Biocryst gewaardeerd op $ 694 miljoen…!!!

    Wat wel een mogelijkheid is, is een partnership met Biocryst in de vorm van een licentie op het geneesmiddel Berotralstat. Pharming heeft een uitstekende verkoop organisatie in de V.S. en kent de HAE markt goed. Tevens kan Pharming het product in de rest van de wereld verkopen, dan hoeft Biocryst zelf geen verkoop organisatie op te zetten. Bovendien heeft Pharming een uitstekende deal met Novartis gemaakt door een licentie op Leniolisib te nemen. Een zelfde deal met Biocryst zou voor beide bedrijven een win/win situatie kunnen opleveren, bovendien houdt Pharming z’n duur verdiende centjes op de bank.

    Desondanks heeft Marcel Wijma een uitstekende analyse gemaakt, Chapeau…!!!

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS Opmerkelijk, ook hier wordt Pharming omschreven als een “Biopharmaceutical”…!!!
  9. Jesse L. Livermore 1 juni 2020 21:12
    De boven verwachting gegroeide verkoopcijfers van Ruconest in de VS zijn niet alleen het gevolg van de uitstekend functionerende verkoop organisatie van Pharming USA, maar mede te danken aan de waardering van de patiënten, die uiterst tevreden zijn over Ruconest. Het is gewoon een meer dan uitstekend medicijn. Daarnaast werken de gebruikskosten eveneens in het voordeel van Ruconest, hetgeen blijkt uit het volgende onderzoek.

    Zeer waarschijnlijk is dit onderzoek al eerder geplaatst op dit forum, bij deze Jesse’s excuses voor het eventueel op nieuw plaatsen er van.

    Quote

    Modeling Cost-Effectiveness of On-Demand Treatment for Hereditary Angioedema Attacks

    Jonathan A. Bernstein , MD1, Christopher Tyson , PhD2, Anurag Relan , MD3, Philippe Adams , MBA3, Raf Magar , MBA4*

    1University of Cincinnati College of Medicine, Cincinnati, Ohio
    2Applied Health Care Research Management, Buffalo, New York
    3Pharming Healthcare, Bridgewater, New Jersey
    4Applied Health Care Research Management (AHRM), Raleigh, North Carolina.
    J Manag Care Spec Pharm, 2020 Feb;26(2):203-210.

    Abstract

    BACKGROUND:
    Hereditary angioedema (HAE) is a rare C1-inhibitor (C1-INH) deficiency disease. Low levels of functional C1-INH can lead to recurrent attacks of severe swelling occurring in areas such as the limbs, face, gastrointestinal tract, and throat. These attacks are both painful and disabling and, if not treated promptly and effectively, can result in hospitalization or death. Agents targeting the specific physiologic pathway of HAE attacks can offer improved outcomes with limited side effects compared with nonspecific therapies. However, these treatments display varying efficacy in HAE patients, including the need to redose or seek additional care if the treatment does not resolve symptoms effectively.

    OBJECTIVE:
    To analyze the expected cost and utility per HAE attack when treated on-demand with HAE therapies indicated for the treatment of acute attacks.

    METHODS:
    A decision-tree model was developed using TreeAge Pro software. Four on-demand HAE treatments were included: ecallantide, icatibant, plasma-derived (pd)C1-INH, and recombinant human (rh)C1-INH. The model uses probabilities for redosing, self-administration versus health care provider administration, and risk of hospitalization. Costs within the model consisted of the HAE treatments and associated health care system expenses. Nonattack baseline utility and attack utility were implemented for effectiveness calculations; time to attack resolution was considered as well. Effectiveness and overall costs per attack were calculated and used to estimate cost per quality-adjusted life-year (QALY). Variability and ranges in cost-effectiveness were determined using probabilistic sensitivity analyses. Finally, a budget impact model for a health plan with 1 million covered lives was also developed.

    RESULTS:
    The base case model outputs show costs and calculated effectiveness per attack at $12,905 and 0.806 for rhC1-INH, $14,806 and 0.765 for icatibant, $14,668 and 0.769 for pdC1-INH, and $21,068 and 0.792 for ecallantide, respectively. Cost per QALY was calculated using 26.9 attacks per person-year, leading to results of $420,941 for rhC1-INH, $488,349 for icatibant, $483,892 for pdC1-INH, and $689,773 for ecallantide. Sensitivity analyses demonstrate that redose rates (from 3% for rhC1-INH to 44% for icatibant) are a primary driver of variability in cost-effectiveness. Annual health plan costs from the budget impact model are calculated as $6.94 million for rhC1-INH, $7.97 million for icatibant, $7.90 million for pdC1-INH, and $11.33 million for ecallantide.

    CONCLUSIONS:
    Accounting for patient well-being and additional cost components of HAE attacks generates a better estimation of cost-effectiveness than drug cost alone. Results from this model indicate that rhC1-INH(Lees: Ruconest red.JL)is the dominant treatment option with lower expected costs and higher calculated effectiveness than comparators. Further analyses reinforce the idea that low redose rates contribute to improved cost-effectiveness.

    DISCLOSURES:
    Funding support was contributed by Pharming Healthcare. Relan and Adams are employed by Pharming Healthcare. Tyson and Magar are employed by AHRM, which received fees to perform the analysis and develop the manuscript. Bernstein reports grants, personal fees, and nonfinancial support from Shire, CSL Behring, and Pharming Healthcare; grants and personal fees from Biocryst; and nonfinancial support from HAEA, unrelated to this study.

    Het hele artikel is te vinden via de volgende Link:

    www.jmcp.org/doi/full/10.18553/jmcp.2...

    Unquote

    Conclusie: Ruconest (rhC1-INH) is de dominante behandeling met lager dan verwachte kosten en een hoger berekende effectiviteit dan vergelijkbare medicijnen…!!!

    Ruconest is gewoon beter en effectiever dan vergelijkbare producten.

    Groeten,

    Jesse Livermore

    PS Uitstekende verkoopcijfers + een fantastisch product + een veelbelovend platvorm om nieuwe medicaties te ontwikkelen + een goed gevulde kas + een koers doel van SNS van € 2,84 + een licentie van Novartis + spraakmakende aandeelhouders Goldman Sachs, Schroders, Fidelity, Voda, Bella, Zjeeraar, Tini + handelsvolume op AEX niveau.

    Kortom, het enige dat ontbreekt is een reële koers.

    Maar tsja, dat is nu juist de Opportunity…!!!
63 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links