Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,530 16 apr 2024 15:39
  • -0,250 (-1,58%) Dagrange 15,460 - 15,655
  • 1.429.120 Gem. (3M) 3,5M

Wordt het niet tijd dat de overheid de witwasboete intrekt?

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mr.J.bonds 14 mei 2020 18:27
    Vandaag weer bakken met slecht nieuws over Dé bank uitgestort; de ene naar de andere adviesverlaging, bakken met pech met grotere klanten in Singapore en VS, Een half miljard daar weg, Corona zorgt voor vele miljarden verlies, oninbare MKB leningen, oninbare hypotheken, investeerders in ABN is al lang geleden hun dividend afgepakt is in feite gewoon vernietiging van koopkracht..

    En dan wil dat achterlijke, met alle respect, Openbaar Ministerie nog steeds een half miljard euro of meer boete boven de bank laten zweven!?! Puur vernietiging van geld van de belastingbetaler. vergeet niet dat De Nederlandse Staat voor 56% eigenaar is van de Bank..

    Ik denk dat het OM denkt, wij zijn in feite tóch eigenaar van de bank als Overheid, we kunnen er mee doen wat we willen..
    Alleen zo werkt het niet. ABN is óók een beursgenoteerde onderneming! De ene naar de andere adviesverlaging, ABN een koers beginnend vandaag met een 5! In amper 3 maanden van € 18.5 naar € 5!!

    De shorters en de hedgers gelijk als Hyena's en zullen net zo lang aan ABN blijven trekken en scheuren totdat of ABN gered is, of totaal verscheurt.. Hoe dat werkt? Meer adviesverlagingen = voer voor de hyena's en zij zullen steeds verder de koers ABN met geleende aandelen kapot dumpen. Totdat ABN op 2 á 1 staat of zelfs een Pennystock is geworden. Andere kredietverleners aan ABN AMRO zien dat. Zeggen deze bank valt in een andere risico categorie want staat op omvallen, kijk maar eens naar de koers. Beleggers hebben het al praktisch op 0 gezet!
    ABN AMRO kan de hogere risico rentetoeslagen niet meer betalen en valt om, rekening houders, spaarders en bedrijven halen hun tegoeden weg. En daar ging ABN AMRO....

    Denk niet dat niet onmogelijk is, is in 2008 ook al gebeurt! En dan? En dan kan Hoekstra er weer 22 miljard euro of meer in stoppen om een systeembank als ABN AMRO overeind te houden.. Alle aandeelhouders zullen weer onteigend worden met vele honderden miljarden koersverlies voor alle zittende aandeelhouder tot gevolg, Met name de Nederlandse belastingbetaler want de staat houdt 56% belang zal het bokje zijn..

    En dit alleen maar omdat één trotse ijdele openbaar aanklager niet van wijken wil; weten en zijn eigen carrière laat prefereren boven een systeembank met 4.5 miljoen klanten en een half miljoen bedrijvben als klant. En gewoon het gehele betalingsverkeer in Nederland in gevaar brengt hierdoor. In feite kan dit het financiele systeem van Nederland zwaar destabileseren, als een systeembank zoals ABN AMRO voor de 2e keer omvalt..

    Is dit het waard? Moet toch zo'n Openbaar Ministerie zich afvragen? Zetten wij honderden miljarden belastinggeld op het spel en 80.000 banen bij ABN AMRO? Moeten wij nog die ziekelijk onzeker makende, destabiliserende, onbewezen witwas boete nog boven deze toch al zwaar in de problemen verkerende bank, als een Zwaard van Damocles laten hangen?

    Of gaan we ons gezond verstand gebruiken! En zeggen we. Ok, het is mooi geweest. Dit onderzoek naar ABNAMRO dat misschien te weing capaciteit had om onbewezen witwassen tegen te gaan. (dus niet zoals bij ING waar witwassen echt bewezen was)En waar wij eigenlijk ook niet de capaciteit niet voor hebben, onze afdeling is maar 45 FTE groot, die het onderzoek leidt naar ABN, terwijl ABN AMRO nu 2000 FTE op witwas controle heeft gezet en ons nu overlaat met info die we toch niet allemaal kunnen verwerken..

    Wij staken dit onderzoek, wij denken dat ABN AMRO op dit moment voldoende capaciteit heeft gezet om witwassen tegen te gaan en wij denken dat ABN al door dit voortraject haar lesje geleerd heeft. Maar bovenal willen wij de bank niet om laten vallen door een relatief vrij insignificant onderzoek dat te grote maatschappelijke gevolgen kan hebben. Als wij de bank hierdoor onnodig in gevaar brengen door dit onderzoek. En de koersvorming op dit moment omtrent de beursentiteit ABN AMRO zegt dat dit proces eigenlijk al is ingetreden en de bank nu in groot gevaar is geraakt!!! Met deze onderbouwing staken wij ons onderzoek!

    *graag een AB-tje als u het mij eens bent.
  2. [verwijderd] 14 mei 2020 21:11
    Uiteraard kan een onderzoek niet worden stopgezet.....wat je je wel kan afvragen is waarom dit zo godvergeten lang duurt in Nederland, en waarom alleen in Nederland? ING en ABN worden even door de Nederlandse overheid op hun nummer gezet..... Jan Modaal blij dat de banken worden 'aangepakt' en ondertussen verdampt zn pensioen een klein beetje mee.

    Mee eens dat als de koers van banken te laag komt dit een impact kan hebben op het zaken doen..... echter in Duitsland is dit nog veel erger waarbij de nummer 1 en 2 bank bij elkaar nog minder waard zijn dan ING.

    Ik las tot mijn verbazing dat een analist van ING ook had vermeld dat aan leningen waar een overheidsgarantie op zit ook maar maximaal 125K verdient mocht worden?
  3. R.J. Daniels 17 mei 2020 01:06
    Het gaat niet om een ijdele openbaar aanklager die niet van wijken wil. De 4.5 miljoen klanten en een half miljoen bedrijven kunnen ook gewoon klant blijven. Als ABN Amro een pennystock wordt en dreigt failliet te gaan, wordt de bank gewoon genationaliseerd. En blijft bestaan met de staat als enige aandeelhouder. Voor de situatie dat banken in zo'n (voor de aandeelhouders) slechte situatie zitten, zijn andere personen verantwoordelijk, de personen die willens en weten deze economische schade aan de economie toebrengen. Een openbaar aanklager die gewoon zijn werk doet, kan je daarvoor niet aanklagen.
  4. forum rang 4 Mr.J.bonds 17 mei 2020 16:47
    quote:

    R.J. Daniels schreef op 17 mei 2020 01:06:

    Het gaat niet om een ijdele openbaar aanklager die niet van wijken wil. De 4.5 miljoen klanten en een half miljoen bedrijven kunnen ook gewoon klant blijven. Als ABN Amro een pennystock wordt en dreigt failliet te gaan, wordt de bank gewoon genationaliseerd. En blijft bestaan met de staat als enige aandeelhouder. Voor de situatie dat banken in zo'n (voor de aandeelhouders) slechte situatie zitten, zijn andere personen verantwoordelijk, de personen die willens en weten deze economische schade aan de economie toebrengen. Een openbaar aanklager die gewoon zijn werk doet, kan je daarvoor niet aanklagen.
    Natuurlijk moet een Openbaar Aanklager wel zijn besluiten maatschappelijk wegen. Anders had je er net zo goed een middeleeuwse bijl zwaaiende kop afhakende beul kunnen neerzetten..

    De consequentie van het uitblijven van een half miljard euro kostende boete, het onzeker makende vonnis en later de voltrekking ervan. Zal er 100% zeker toe leiden dat de bank omvalt! Mark my Words!!: En dan heb je 980 miljoen aandelen * € 6 = 5880 miljoen zeg 6 miljard schade voor de feitelijke eigenaren van ABN AMRO De investeerders, de aandeelhouders. Want dan onteigenend, (sommigen zeggen: steelt!!), de Overheid voor de 2e maal in 12 jaar de aandelen ABN AMRO van de aandeelhouders!

    Van de 80.000 werknemers zullen er minimaal de helft ontslagen worden in een gigantische ontslagronde om kosten te besparen. En later, als Corona langer als een jaar aanhoudt; Meer!
    deze werknemers die overblijven zullen alle opgebouwde vrije dagen en vakantiegelden en kwijtraken en minimaal een cut van 50% in salaris moeten pakken. Schade op jaarbasis voor de Nederlandse werknemers van ABN AMRO: 7 miljard. Vervolgens zal MinFin Wobke Hoekstra via het NLFI om de bank overeind te houden(want TIER_one Ratio zal gigantische klappen krijgen door alle rekeninghouders die spaargelden en tegoeden onttrekken al eerder vanwege risico omvallen bank. er zeker weer 26 miljard euro in moeten pompen..

    Bij elkaar: 26 mld+6mild+7mld= 39 miljard + 26 miljard die de belastingbetaler misloopt omdat het belang van 56% dat de NLFI(de staat) nu aanhoudt, daarmee ook waardeloos wordt.., een kleine 65 miljard aan maatschappelijke schade, feitelijk als je hem doortrekt: aan koopkrachtverlies. En dit alleen maar omdat één man feitelijk te laf is om de juiste beslissing te nemen..

    En denk maar niet dat het niet gebeurt!

    Nationalisering Fortis/ABN AMRO en SNS REAAL

    BRON: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kred...

    Nationalisering Fortis/ABN AMRO en SNS REAAL
    De overheid heeft in 2008 de Nederlandse tak van Fortis/ABN AMRO overgenomen. In 2013 werd ook SNS REAAL genationaliseerd. Dit moest grote problemen voor de financiële stabiliteit en de economie voorkomen.

    Overname Fortis/ABN AMRO
    Doordat Fortis moeite had om aan kapitaal te komen, moest het kabinet ingrijpen. Op 3 oktober 2008 heeft de Nederlandse overheid Fortis/ABN AMRO Nederland overgenomen. De overheid nam ook aandelen van Fortis Verzekeringen Nederland en Fortis Corporate Insurance over. De aandelen werden ondergebracht in een speciale stichting. Dat was nodig om belangentegenstellingen te voorkomen. De overheid is namelijk ook verantwoordelijk voor de financiële markten als geheel. Er mag dan niet het idee ontstaan dat de overheid haar eigen banken voortrekt.

    Alle bankactiviteiten van Fortis Nederland werden samengebracht onder de naam ABN AMRO. Alle verzekerings-activiteiten werden samengebracht onder ASR. De overheid verkoopt de aandelen in beide bedrijven in termijnen op de Amsterdamse beurs Euronext. Van verzekeringsmaatschappij ASR is ruim een derde van de aandelen verkocht op 10 juni 2016. Op 17 november 2016 is 30% van de aandelen in ABN Amro naar de beurs gebracht.

    Overname SNS REAAL
    Op 1 februari 2013 heeft het kabinet SNS REAAL genationaliseerd. Dit gebeurde in nauw overleg met De Nederlandsche Bank (DNB). Het spaargeld van klanten was zo veilig en de dienstverlening van SNS REAAL werd gewaarborgd. Er werd een nieuw management aangesteld dat als opdracht kreeg om delen van de bank-verzekeraar te verkopen.

    Op 30 juni 2015 werd verzekeraar REAAL onder de nieuwe naam Vivat verkocht aan de Chinese verzekeringsmaatschappij Anbang Group Holdings Co. Ltd.
    Per 1 januari 2017 gaat SNS Bank verder onder de naam De Volksbank. Op termijn zal de overheid ook De Volksbank privatiseren door de aandelen te verkopen.

    Gevolgen nationalisatie SNS REAAL voor aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers
    Door de nationalisatie van SNS REAAL en de SNS Bank heeft de overheid de aandelen en achtergestelde schulden onteigend. Volgens de wet hebben voormalig houders recht op een schadevergoeding van de overheid. De hoogte is de waarde van de aandelen en schulden op dat moment, als er geen sprake was van nationalisatie.

    In 2013 ging de minister van Financiën er van uit dat de aandelen en obligaties bij een faillissement geen waarde meer hadden. Daarom was het formele aanbod tot schadeloosstelling € 0 (4 maart 2013).

    Vaststelling schadeloosstelling
    De Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam stelt de uiteindelijke hoogte van de schadeloosstelling vast. De hoogte hangt af van:

    Het toekomstperspectief van SNS REAAL en de SNS Bank als er geen sprake was geweest van onteigening.
    De door de verkoper en koper afgesproken prijs van de aandelen (afhankelijk van het toekomstperspectief).
    De Ondernemingskamer heeft op 26 februari 2016 3 experts aangewezen. Zij gaan advies geven over de waarde van de aandelen en achtergestelde schulden. De Ondernemingskamer gebruikt dit advies bij de uitspraak over de waarde van het onteigende.

    Het ministerie van Financien heeft het conceptrapport van deskundigen ontvangen, bestudeert het rapport en zal haar reactie aan de deskundigen kenbaar maken. Het betreft vooralsnog een conceptrapport. De Ondernemingskamer zal op basis van een definitief rapport over de hoogte van de schadeloosstelling oordelen. Tot die tijd doet het ministerie van Financiën geen verdere uitspraken over deze zaak.

    Documenten

  5. forum rang 9 objectief 17 mei 2020 17:35
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 14 mei 2020 18:27:

    En dan wil dat achterlijke, met alle respect, Openbaar Ministerie nog steeds een half miljard euro of meer boete boven de bank laten zweven!?! Puur vernietiging van geld van de belastingbetaler. vergeet niet dat De Nederlandse Staat voor 56% eigenaar is van de Bank..

    Ik lees in jou bijdrage geen enkel respect voor het O.M.; in feite zeg je: laat alle zware criminelen maar naar Nederland komen voor hun duistere zaakjes in de drugshandel met de vele moorden die daarbij horen. De onschuldige burger krijgt nu al regelmatig een paar kogels om de oren en je wilt dat stimuleren!!! Denk s.v.p. eerst even na, voordat je zulke onzin plaatst.
    Zonder de witwasregeling moet de belastingbetaler nog veel meer dokken.
  6. forum rang 4 Mr.J.bonds 17 mei 2020 19:07
    quote:

    objectief schreef op 17 mei 2020 17:35:

    [...]

    Ik lees in jou bijdrage geen enkel respect voor het O.M.; in feite zeg je: laat alle zware criminelen maar naar Nederland komen voor hun duistere zaakjes in de drugshandel met de vele moorden die daarbij horen. De onschuldige burger krijgt nu al regelmatig een paar kogels om de oren en je wilt dat stimuleren!!! Denk s.v.p. eerst even na, voordat je zulke onzin plaatst.
    Zonder de witwasregeling moet de belastingbetaler nog veel meer dokken.

    Ik zou zeggen: schrijf zelf geen geen onzin beste Objectief. En probeer eens mijn stukken eens echt getrouw je forumnaam te lezen, beste Objectief. Je bent nu aan het polariseren. Ik zeg echt niet dat het OM op alle vlakken slecht functioneert. Maar met deze zaak over het witwassen. Begeeft het OM zich te zwaar op politiek en maatschappelijk vlak. Je kunt zelfs over belangenverstrengeling spreken. De Staat(in. De vorm van het OM) controleert ABN AMRO(ook staat want Abn is voor 56% in handen van de staat.) je kunt dus gerust spreken van de Slager die haar Eigen vlees keurt..

    Neem daarbij het feit dat het witwassen niet bewezen is. Alleen er zou misschien te weinig capaciteit zijn bij ABN om witwassen tegen te gaan. En dat is zelfs ook niet eens bewezen..

    Neem nu daarbij de Corona Crisis daarmee en dan kan zelfs een klein kind inschatten dat ABN AMRO onevenredig zwaar getroffen is door dit onderzoek met eventueel bijbehorende boete van een half miljard. Kan ABN echt niet hebben nu, met alle ellende en omgevallen mkb-bedrijven en leningen die op abn afkomen. Het is zelfs levensgevaarlijk voor de bank. Dit onderzoek dat als een warme heerlijke maaltijd boven Abn hangt voor de shorters en de hedgers. Maar het is voor ABN als bank een zwaard van Damocles..

    En ja, ik neem het de Openbaar aanklager en het OM zwaar kwalijk dat ze geen rekening houden met de Corona Crisis en men nog steeds koud en kil ABN AMRO een kopje kleiner wil maken..
  7. forum rang 4 Mr.J.bonds 17 mei 2020 23:44
    * ik zet hem hier ook neer voor de volledigheid van de discussie

    ..Hedgefunds zijn inderdaad hier wel de grote boosdoeners. Wordt ze ook wel gemakkelijk gemaakt door notabene ons eigen OM die nog steeds zwaard van Damocles boven de bank heeft gehangen. In de vorm van een boete van een half miljard Euro, of misschien zelfs meer..

    De Openbaar Aanklager zou zichzelf toch eens de maatschappelijke relevante vraag moeten stellen wat hij belangrijker vindt: de zakken van een toch al aantal stinkend puissant rijke hedgefundsmanagers vullen. Óf de belangen van zo’n beetje alle pensioengerechtigden in Nederland. Want waar denk je dat grote pensioenfondsen zoals oa ABP! belegt in zijn..?!
    Waarom naait een openbaar Ministerie, deel van onze landelijke overheid in tijden van zware crisis haar eigen burgers??

    Verder voor de liefhebbers. Vandaag ging het in Buitenhof ook
    over Abn Amro. 2 kwibussen van journalisten hebben een boekje geschreven over de Staatsbank en dat dat moeilijk valt te verenigen. Helaas ging het verder in het gesprek totaal niet over de actualiteit dankzij ook de zwakke interviewster die niet ter zake doende vragen stelde. En niet doorvroeg. Gemiste kans..
  8. forum rang 4 Mr.J.bonds 27 mei 2020 10:11
    Koers is goed aan het stijgen vandaag! ABN is aardig aan het outperformen.. Ik denk dat er handelaren iets weten hier.. Zou er dan toch nieuws aankomen dat de witwasboete eraf gaat..
    Lijkt mij ook nog steeds de enige logische wijze van handelen.. Als ze niet de pensioenen van vele miljoenen nederlanders op het spel willen zetten en tienduizenden banen..

    Maar Anyhow: A short squeeze is eminent! met deze fijn oplopende koersen, zelfde geld trouwens voor de Oranje Leeuw..
  9. forum rang 9 objectief 27 mei 2020 10:36
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 27 mei 2020 10:11:

    Zou er dan toch nieuws aankomen dat de witwasboete eraf gaat..

    Nee, die witwasboete gaat er niet af. Banken (en toch zeker deze niet die deels in handen van de Staat is) zijn bedoeld om crimineel geld een vrijplaats te geven.

    Zelf mag je als burger ook geen criminelen helpen, die moorden plegen.
  10. forum rang 4 Mr.J.bonds 27 mei 2020 11:11
    quote:

    objectief schreef op 27 mei 2020 10:36:

    [...]

    Nee, die witwasboete gaat er niet af. Banken (en toch zeker deze niet die deels in handen van de Staat is) zijn bedoeld om crimineel geld een vrijplaats te geven.

    Zelf mag je als burger ook geen criminelen helpen, die moorden plegen.
    Banken zijn bedoelt om crimineel geld een vrijplaats te even? :-) Ik denk dat je hier het tegenovergestelde bedoelt.

    En de vergelijking met burgers en moorden raakt al helemaal kant noch wal, moorden kun je toch niet vergelijken met witwassen, rare kwibus! :-)

    En eigenlijk ben je hier ook al aanklaagbaar voor laster & smaad ;-) want bij ABN is nog helemaal NIETS bewezen, anders dan de armzalige gedachte dat er er heel misschien, niet aantoonbaar, wat te weinig FTE op controle zou gezet zijn door ABN AMRO, aldus het OM.

    En dan wie moet dit eigenlijk controleren? Waarom verwacht een OM dat de bank als een paar Stasi agenten van de Staat allerlei verdachte klanten op een dienbordje komt aandragen? Waarom moet de Bank op de plek van de fiod gaan zitten, de luie flikkers! Laat ze zelf toch hun huiswerk doen. Laat ze gericht data opvragen van burgers die ze op de korrel hebben bij de banken. Lijkt me 100.000 keer efficiënter dan nu.

    Nu heeft ABN AMRO 2000 FTE op jaarbasis op controle gezet die niets anders doen dan alle klantgegevens doorspitten als een stelletje NSB-ers van alle 4 miljoen klanten van ABN AMRO.. Wat al op zicht geen prettig idee is, deze Chinese toestanden zo.. En als de bank, zittend op de stoel van de FIOD dan éindelijk eens een verdachte transacties vidn van een verkochte auto aan de buurman van 10001 en euro, mogen ze deze transactie als een schoothondje aanddragen bij het OM(vraag me trouwens ook af of dit überhaupt wel mag met oog op de nieuwe Europese privacywetgeving, AVG)

    En nou komt het allerschandaligste; zoals de CEO van RABObank al opmerkte: De afdeling die al die aangedragen informatie moet controleren van ABN en ING en RABO bank, kan de dataflow al überhaupt niet handelen, want ze bestaat slechts maar uit 49 FTE..

    Overheid en nu heel snel stoppen met deze enorme flauwekul AUB!! Het gaat nergens meer over!!

    En probeer eens in harmonie met de banken een systeem te bedenken waarin jllie heel doelgericht samenwerken middels een fraudesignaleringssysteem, en probeer eens geen immens impopulaire, alleen maar indirect burgers en belastingbetalers miljarden kostende boetes op te leggen!! Want uiteindelijk betaald de burger, aandeelhouder en belastingbetaler deze toch! en echt de bank zelf niet!! Die bonussen blijven toch komen, kijk maar weer notabene naar KLM in crisistijd!
  11. forum rang 9 objectief 27 mei 2020 11:19
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 27 mei 2020 11:11:

    [...]

    Banken zijn bedoelt om crimineel geld een vrijplaats te even? :-) Ik denk dat je hier het tegenovergestelde bedoelt.

    En de vergelijking met burgers en moorden raakt al helemaal kant noch wal, moorden kun je toch niet vergelijken met witwassen, rare kwibus! :-)

    Ja, ik bedoelde geen ipv. van een vrijplaats

    Ja, witwassen van geld geschiedt voornamelijk door drugscriminelen, die elkaar bijna wekelijks hier in Nederland liquideren waarbij de onschuldige soms ook getroffen wordt. Ook worden douaniers en politieagenten onder druk gezet om mee te doen, anders wordt het gezin aangepakt.
    Verdiep je eerst in het onderwerp, voordat je met deze onzin komt.
  12. forum rang 4 Mr.J.bonds 27 mei 2020 12:33
    quote:

    objectief schreef op 27 mei 2020 11:19:

    [...]

    Ja, ik bedoelde geen ipv. van een vrijplaats

    Ja, witwassen van geld geschiedt voornamelijk door drugscriminelen, die elkaar bijna wekelijks hier in Nederland liquideren waarbij de onschuldige soms ook getroffen wordt. Ook worden douaniers en politieagenten onder druk gezet om mee te doen, anders wordt het gezin aangepakt.
    Verdiep je eerst in het onderwerp, voordat je met deze onzin komt.
    Ik zou het zelf eens doen beste Heer Subjectief, waarom wil jij liquidaties de banken aanwrijven?
    De verbanden die jij trekt slaan helemaal nergens op. Ja bij een bank kun je (spaar)geld stallen. En dus daarom zijn zij maar meteen verantwoordelijk voor alle drugsliquidaties in Nederland? Die hebben sowieso al weinig met witwassen van geld van doen. Maar wel alles met elkaar beconcurreren.. Die vlieger gaat echt niet op hoor. En je kunt het afpersen en onder druk zetten van douaniers ook echt niet neerleggen de banken. Er is gewoon geen causaal verband in deze!
    Het lijkt mij dan eerder een gefrustreerde OM, die zelf geen drugslords te pakken kan krijgen, en dan zich maar indirect afreageert op de banken en die dan maar miljarden kostende boetes geeft, om toch maar íets te kunnen laten zien in de media.. Want banken zijn makkelijk en kwetsbaar en vooral haalbaar doel in de ogen van het OM, kunnen ze lekker weer een pot geld ophalen voor hun zwaar inefficiënte operaties.

    Maar het OM heeft met de banken de verkeerden te pakken. Laat ze met undercover agenten drugsdeals opzetten en zo het tuig van de straten halen. Trouwens ze worden nu ook al financieel geplukt door speciale plukze teams.. Man ik kan wel duizend manieren bedenken om dat soort gasten te saboteren en op te pakken..

    Verder: Je hebt sowieso altijd nog de melding verdachte transacties boven de 10K en die worden al jaren braaf en plichtsgetrouw voldaan door de banken, moet ook, want knetter verplicht., weet ik toevallig uit betrouwbare bron(die bij een bank werkt. En die zegt ook. Wat er nu gebeurt, slaat helemaal nergens op. Wij moeten enorm investeren in witwaspreventie, dat gigantisch op de netto inkomsten drukt, en gaat helaas nu zover dat wij hierdoor belangrijke ICT-projecten oa in notabene beveiliging zoals Whatsapp fraude en Marktplaats en pinpasfraude moeten uitstellen of schrappen hierdoor.

    Nog zo'n fijn bijeffect van die heerlijke witwasboetes van het OM. Slim bezig Openbaar Ministerie! Ga zo door!! Man, ik je duizend argumenten geven waarom dit totaal ongehoord en onterecht beleid is. Bijvoorbeeld er is bijna geen enkel ander Europese overheid die dit soort idioot beleid uitvoert bij haar banken. NL Overheid stuurt de banken veel en veel te veel, bepaald dus het beleid bij hen, bepaald het dividendbeleid(lees: pakt het dividend verplicht af van de aandeelhouders), onteigent banken(SNS, Fortis) bemoeit zich met het beloning-beleid en het bonusbeleid. Overheid is eigenaar van de banken. Man man. Tijd dat Europa hier eens een keer wat van zegt, van dit Communistische geburen hier in Nederland. Zo krijg je toch nooit gezonde en normaal opererende banken in Nederland!

    Maar goed: hij zegt dus verder ook: terwijl het team van de overheid dat wij de informatie aandragen totaal niet de informatie kan verwerken en jaren achterstanden heeft..
    Trouwens, hij vertelde mij ook dat de banken nog wel een paar andere tools hanteren om crimineel geld te achterhalen, die niet bij het grote publiek bekend zijn. Dus ja, reken er maar op dat banken, en zeker nu in deze tijd, veel meer doen dan jij en ik samen kunnen bedenken..
  13. Duffy 20 januari 2021 11:55
    Vandaag weer bericht in FD dat Openbaar Ministerie speurt naar eventueel bewijsmateriaal tegen oude top van de bank, m.n. Zalm. En eventuele aanklacht. Vuurtje weer even opgestookt. Hoelang kan die hele zaak nog worden uitgesponnen. Na jaren zou toch duidelijk moeten zijn hoe de vlag erbij staat. Pffff.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links