Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,410 16 apr 2024 16:20
  • -0,650 (-1,91%) Dagrange 33,375 - 33,885
  • 5.644.226 Gem. (3M) 7,4M

Ben van Beurden; De man die Royal Dutch Shell op haar knieën kreeg..

50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mr.J.bonds 30 april 2020 19:13
    Zo zal de geschiedenis deze lafe *** herinneren; Van Beurden; De man die Royal Dutch Shell op haar knieën kreeg..

    Shell, opgericht in 1890 opgericht, 130 jaar oud, predicaat koninklijk, haar voortbestaan is nu op het spel gezet door deze intens slechte CEO..
    nl.wikipedia.org/wiki/Royal_Dutch_Shell

    Zo zwak, bij eerste beste slechte kwartaal zo grof het mes in het dividend zetten.
    Eerst keihard roepen dat we wel genoeg cash hebben om het dividend te kunnen handhaven voor 1 jaar, anderhalf jaar. En nu bij het eerste slechte kwartaal gewoon even met 66% verlagen..(0.16/0.47*100=0.34-100=66% verlaging) een schamele 0.16, met valuta dollar euro, en 15% dividendbelasting hou je ongeveer 0.12 over per kwartaal..
    Maar wel eerst even als een oude machtswellusteling een gigantische overname gedaan vorig jaar nog, die wij als aandeelhouders nu mogen ophoesten..
    www.nrc.nl/nieuws/2015/04/08/shell-ne...
    Deze gek doet ons gewoon bij de Bok, zeggen we hier in de Achterhoek, wij aandeelhouders betekenen nog minder als een muggedrol op een autoruit voor BvB..

    Maar de consequenties zullen niet mis zijn, door weggeslagen vertrouwen en het verlaagde dividend zullen allerlei grote institutionele beleggers gaan afbouwen.
    particulieren ook, hele markt krijgt gewoon een zwak signaal door.

    Ben denkt zeker dat hij slim en daadkrachtig is. Ik vind het paniekvoetbal spelen.. Iedereen weet dat er zo goed als zeker in Oxford Cambridge VK een vaccin in september uitkomt(80% zekerheid dat het werkzaam is) en de VS heeft al een hele batterij goed werkende medicatie klaar staan..
    weet je wat het is. de Oliemarkt staat al onder druk, door weggevallen omzet luchtvaart en brandstoffen vervoersmiddelen zoals auto's bussen enzevoorts..
    Als Ben dan de markt ook nog eens gelijk gaat geven door het onaantastbare dividend aan te passen, wat gewoon heiligschennis is voor Shell..
    Dan geeft dat al by its self een superslecht drukkend signaal af aan de markten en de economie. Terwijl het nogmaals, echt zeer hoogstwaarschijnlijk niet nodig is. Corona is geen blijvertje. Er staan echt vaccins op het punt om in massa vervaardigt te gaan worden, in september al..
    Ben v B. Is gewoon als een klein meisje gaan gillen, is een beetje bang geworden door alle grote boze commissarissen en de zuinige strenge CFO en heeft daarom maar meteen te voorbarig het allerzwaarste middel ingezet.. Bah, zo zwak dit gedrag zeg!

    Oxfordvaccin:
    De productie van het Oxfordvaccin begint alvast vorm te krijgen. "Twee privéfirma’s in Engeland starten op grote schaal de productie op, maar ook met Italië en India zijn er al contracten afgesloten om de productie wereldwijd op te starten", vertelt Holthof. "De productie in Engeland zou klaar moeten zijn voor de winter van dit jaar."

    BRON: www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/30/oxfor...

    thehill.com/changing-america/well-bei...

    Het was veel beter geweest dat Ben en rest van bestuur hadden gewacht met dividend verlagen, dit kwartaal ongewijzigd laten, heel even afwachten hoe de Corona crisis zich ontwikkeld, dit was een miljoen keer beter signaal naar de markt geweest.. En men had op een later tijdstip in het 4e kwartaal bijvoorbeeld, als uitrol vaccins en medicatie vertraging had opgelopen, om dan het dividend eens misschien te verlagen met 25% of maximaal dan 50%

    Dit gedrag van het Bestuur en de RvC is het kind met het badwater weggooien en Ben en consorten brengen zo extra onherstelbare schade aan de koers Shell toe.. terwijl dit helemaal niet nodig zal blijken te zijn.

    Ik zeg bij de eerste uitgerolde vaccinserums uit Londen in september, Ben en gehele bestuur en RvC eruit met pek en veren en met achterlating van alle bonussen en riante optie regelingen en tientallen miljoenen salaris. Als wij als Stakeholders moeten bloeden, dan zeg ik. De mensen die het veroorzaken nog harder!
  2. forum rang 4 Mr.J.bonds 30 april 2020 19:27
    *nou ok overname was niet vorig jaar, maar in 2015/2016, maar daar hebben we wel
    64 miljard euro als aandeelhouder voor mogen neertellen, geld dat ook voor versterking van balans en voor het behoudt van het dividend gebruikt had kunnen worden. Nu levert BG ook geen drol op vanwege de weggevallen vraag naar olie en gas, ergo, de (veel te dure, in mijn optiek)overname van BG, hoe onvoorspelbaar ook, pakt nu bijzonder onvoordelig uit voor Shell. Wie moet je daar nu eindverantwoordelijk houden.. Netto resultaat is gewoon dat shell zonder Bg gewoon haar dividend had kunnen handhaven..

    Olie- en gasconcern Shell neemt de Britse gasproducent BG Group over en vormt zich om tot het grootste gasbedrijf ter wereld. Shell legt 64 miljard euro neer voor BG Group, deels in aandelen en deels in contanten. Het gaat om de grootste overname van dit jaar.

    British Gas Group is een grote gasproducent met een marktwaarde van meer dan 40 miljard euro. Het bedrijf is gespecialiseerd in de exploratie en productie van vloeibaar aardgas (LNG) en met 5200 werknemers actief in 24 landen. In februari waarschuwde BG dat er door de lage olieprijzen ruim 8 miljard euro afgeschreven moest worden, waarna het aandeel 20 procent van zijn waarde verloor.

    Olieprijs
    In de olie- en gasindustrie is onder druk van de lage olieprijs veel aan het verschuiven. Nogal wat oliebedrijven hebben de investeringen teruggeschroefd. Shell investeert de komende drie jaar bijvoorbeeld 14 miljard euro minder. Olie- en gasbedrijven zoeken steeds meer samenwerking, verkopen activiteiten, of nemen andere bedrijven uit de sector over om kostenvoordelen te behalen. Shell stootte vorig jaar voor 14 miljard euro aan activiteiten af.

    Shell, met een beurswaarde van 186 miljard euro, heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een olie- en gasbedrijf, waarbij gas inmiddels een groter deel van de omzet uitmaakt dan olie. Shell investeert veel in LNG. BG heeft belangrijke gasproductievelden in Australië en Brazilië. In één klap vergroot Shell de olie- en gasreserves met een kwart en de productiecapaciteit met 20 procent.

    Stroomlijnen
    Met de overname van BG wil Shell meer focus aanbrengen en het bedrijf meer stroomlijnen. De komende jaren wil het zich omvormen tot een olie- en gasbedrijf dat zich richt op diepwatervelden en gasprojecten. In dat kader zullen van 2016-2018 voor ongeveer 27 miljard euro aan activiteiten afstoten en verkopen.

    Het samengaan van Shell en BG moet uiteindelijk een jaarlijkse kostenbesparing opleveren van 2,3 miljard euro.


    nos.nl/artikel/2029100-shell-betaalt-...
  3. forum rang 4 Mr.J.bonds 30 april 2020 19:56
    quote:

    plusmin schreef op 30 april 2020 19:34:

    U heeft een verliesje vandaag (zoals iedereen die in Shell zit) en bent een tikje rancuneus wellicht?

    Absoluut! Ze moeten met hun poten van mijn zorgvuldig opgebouwde pensioen blijven(zelfstandig ondernemer) Ik heb dan de neiging om in de maffia te veranderen, als ze met ze met mijn geld beginnen te f*ucken!!

    Ik zal zo'n ben van Beurden is even zijn complete pensioen BV opblazen.. Zal hij ook leuk vinden..

    Geziek altijd in dit ***-land. Eerst krijg je jaren geen drol op aan rente op je spaarrekening, door inflatie en inkomsten belasting en box 3 Wordt je kapitaal langzaam maar zeker uit je klauwen ontstolen door Vrekje Staat.

    Ok, dan neem je zoals ik ongeveer anderhalf jaar geleden het dappere besluit om meer als de 70% van mijn spaargeld, mijn pensioen waar ik al 23 jaar voor werk, in 'veilige'aandelen zoals oa RDS en ABN AMRO en Aegon en Wereldhave te stoppen. Krijg je dit gezeik. Geen dividend, enorme koersverliezen, slecht crisis management op de koop toe.. Bah!

    Ik zit long, mijn uitlook is 10 jaar. idee was om de portefeuille via de dividenden en geschreven Call-opties mooi te laten groeien, mijn pensioentje, af en toe wat verkopen, voor een eventueel grote uitgave, enzovoorts.

    Daarom is dit gekloot indirect ook slecht voor de koopkracht en de economie. Nu kan ik sowieso er niets aan onttrekken. En zal ik alle zeilen moeten bijzetten, veel geluk moeten hebben om over 10 jaar weer hetzelfde te hebben, als toen ik begon in 2018! inflatie niet meegerekend. Lekker hoor!
  4. Knorrepot 30 april 2020 20:06
    Het zou ook zo maar kunnen dat Shell de enige van de oliereuzen is die een eerlijke en reële kijk op de nabije toekomst heeft en geeft. Alle anderen lijken er gemakshalve maar van uit te gaan dat er eind van het jaar een vaccin is en dat er in het derde kwartaal een fors herstel is.
    Het vaccin zou misschien klaar kunnen zijn.... etc. En dan nog moeten er miljarden mensen gevaccineerd worden. Je hoeft geen doemdenker te zijn om te veronderstellen dat het herstel meer tijd gaat vergen dan pakweg een jaar.
    Minder dividend uitgeven geeft dan blijk van zeer verstandig beleid en geeft mij eerder meer dan minder vertrouwen in Shell.
  5. eugenenl 30 april 2020 20:09
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 30 april 2020 19:56:

    [...]

    Absoluut! Ze moeten met hun poten van mijn zorgvuldig opgebouwde pensioen blijven(zelfstandig ondernemer) Ik heb dan de neiging om in de maffia te veranderen, als ze met ze met mijn geld beginnen te f*ucken!!

    Ik zal zo'n ben van Beurden is even zijn complete pensioen BV opblazen.. Zal hij ook leuk vinden..

    Geziek altijd in dit ***-land. Eerst krijg je jaren geen drol op aan rente op je spaarrekening, door inflatie en inkomsten belasting en box 3 Wordt je kapitaal langzaam maar zeker uit je klauwen ontstolen door Vrekje Staat.

    Ok, dan neem je zoals ik ongeveer anderhalf jaar geleden het dappere besluit om meer als de 70% van mijn spaargeld, mijn pensioen waar ik al 23 jaar voor werk, in 'veilige'aandelen zoals oa RDS en ABN AMRO en Aegon en Wereldhave te stoppen. Krijg je dit gezeik. Geen dividend, enorme koersverliezen, slecht crisis management op de koop toe.. Bah!

    Ik zit long, mijn uitlook is 10 jaar. idee was om de portefeuille via de dividenden en geschreven Call-opties mooi te laten groeien, mijn pensioentje, af en toe wat verkopen, voor een eventueel grote uitgave, enzovoorts.

    Daarom is dit gekloot indirect ook slecht voor de koopkracht en de economie. Nu kan ik sowieso er niets aan onttrekken. En zal ik alle zeilen moeten bijzetten, veel geluk moeten hebben om over 10 jaar weer hetzelfde te hebben, als toen ik begon in 2018! inflatie niet meegerekend. Lekker hoor!
    Nee niet lekker dus. En bij Shell (ik zit er ook veel in) moeten pensioenfondsen verkopen omdat ze moeten beleggen in dividendaandelen. Ik vrees dat er nog wat verkopers zullen volgen.
  6. forum rang 4 Mr.J.bonds 30 april 2020 20:27
    quote:

    eugenenl schreef op 30 april 2020 20:09:

    [...]

    Nee niet lekker dus. En bij Shell (ik zit er ook veel in) moeten pensioenfondsen verkopen omdat ze moeten beleggen in dividendaandelen. Ik vrees dat er nog wat verkopers zullen volgen.
    Nouja, Ok, ze keren altijd nog wel iets uit dus aan dat criterium wordt dan nog wel voldaan.

    Maar ik vrees met zeer grote vresen dat we de $ 0.47 per Q. nooit meer terug gaan zien(heeft van Beurden ook niets over gezegt, volgens mij op welke termijn het dividend weer hersteld wordt)

    weet je wat het is. CEO Ben van Beurden heeft Corona als een Godsgeschenk kunnen omarmen om het dividend te verlagen(in zijn optiek zonder kleerscheuren)

    Dit had anders toch al een keer ergens de aankomende 5 jaar moeten gebeuren door de gekelderde olie prijs en de afname aan de vraagzijde, door alle milieu maatregelen en stikstof maatregelen(van 100 K/H rijden ga je echt geen meer brandstof verbruiken hoor)

    En aangezien Shell niet voldoende heeft geïnvesteerd en geïnnoveerd heeft om al dit omzetverlies op te kunnen vangen. Met revenuen uit andere reeds eerder aangeboorde bedrijfssectoren zoals transport en andere vormen van energie, elektrisch rijden, laatpalen en wat dies meer. Is onze ben heel blij met de Corona Crisis en denkt hij gewoon zijn prestatie bonus op te kunnen strijken, te samen met de rest van Het Bestuur..
  7. forum rang 6 Ronald Engels 30 april 2020 22:27
    Mr. J Bonds,

    Het moet me van het hart, "De Paniek Voetbal" heb je niet aan SHELL, Ben van Beurden te danken, maar aan de ondermijning van de wereldwijde bedrijven van onze wereld door onze Overheden, United Nations, the WHO, IMF, ECB, enzv., die gezamenlijk op dezelfde wijze in Paniek zijn geslagen, met als basis oorzaak CHINA, de echte verantwoordelijke van alle komende honderden miljoenen werkelozen en hongerden wereldwijd. Wellicht moet de rekening gepresenteerd worden aan China!

    M.v.g.
  8. taurus86 1 mei 2020 08:39
    Zoveel emotie heb ik in jaren niet gezien. Wie speelt hier Paniek Voetbal? Want als ik het goed begrijp zal ik deze boze belegger niet horen als in 2022 de prijs aan de pomp ruim boven de 2 euro zou stijgen?
    Corona is Corona, niks meer, niks minder. Noem het een ramp of noem het een fenomeen, het maakt weinig uit.
    Ik stel me in op de feiten zoals ik ze beleef. Beleggen in Shell met een deeltje van mijn bescheiden vermogen is daar een uitwerking van. Energie: je kunt niet zonder en o.a. Shell verkoopt het.
  9. forum rang 9 objectief 1 mei 2020 10:13
    quote:

    Just1 schreef op 1 mei 2020 10:05:

    De geleerden hebben een techniek ontwikkelt om de dure olie in de grond te houden. Je ziet meteen het prijseffect op de goedkope olie, die gaat als een raket omhoog.
    De geleerden zijn dan weer te laat, want een zee van tankers vol met olie liggen voor de kust. En de goedkope olie omhoog; van 0 naar iets is nog steeds bijna 0.
  10. forum rang 4 Ijsbeer 1 mei 2020 18:00
    quote:

    Pompied0m schreef op 1 mei 2020 17:14:

    Hoewel je aan wijsheden achteraf weinig hebt.
    Je pensioen stoppen in 'veilige' individuele aandelen is nooit slim. Individueel en veillig gaat nu eenmaal niet samen op de beurs.

    Dat zie je nu maar weer...Succes met het herstel, hopelijk is het spoedig!
    Veilig op de markten is een utopie.
    Shell had wel de naam een mega solide aandeel te zijn.

    tja maandag openen rond de 13.50 als het niet lager gaat.
50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links