Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING - maart 2020

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.912 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Go4profit
0
Pensioenfondsen o.a zijn verplicht een asset-mix te hanteren met andere woorden er moet een bepaalde verhouding zijn tussen schuldbrieven(obligaties) en aandelen.
Ik denk dat begin en midden vorige week juist toen de AEX opliep grote instituten aandelen hebben opgekocht om de asset-mix in balans te houden.
Pensioenfondsen o.a staan er blijkbaar ook achter dat het dividend door veel bedrijven word geschrapt.
Pensioenfondsen slaan liever een jaar dividend over dan dat een/het bedrijf onderuit gaat want dat kost ruim meer, bovendien pensioenfondsen zijn lange termijn beleggers.
Mojo
0
quote:

Go4profit schreef op 28 maart 2020 13:08:


Grote instituten waaronder pensioenfondsen hebben zich achter de aanbeveling van de ECB geschaard om het bankendividend (voorlopig) niet uit te keren althans verwoord in algemene zin voor veel bedrijven.
ING ex dividend 30 april 2020.
Verwachting lijkt mij dat er geen ING dividend word uitgekeerd.

www.nu.nl/economie/6040953/grote-aand...Niet alle pensioenfondsen gaan voor het dividend maar voor het totale rendement. Dividend + koersstijging of liquiditeit en solvabiliteit van de onderneming. Zij zien liever dat geld investeren in groei dan uitkeren aan de aandeelhouders.

Als er geen dividend wordt uitgekeerd prima, dan is dat voor mij geen reden om uit te stappen. Heb ze voor 4,70 opgepikt en ik last ze lekker liggen op de plank.
Mojo
0
quote:

Goldfish1080 schreef op 28 maart 2020 09:02:


[...]

Goed onderbouwde reactie. De banken hebben een verantwoordleijkheid en het zou ze sieren om gezamelijk een statement te maken en voorlopig geen idivdend uit te keren. Verder is het maar de vraag welke kant we op gaan met deze crisis, zelf vind ik de reactie op de beurs behoorlijk overspannen, mensen die hun aandelen hebben verkocht in de crash gaan 100% terugkopen, de vraag is alleen wanneer.

Zelf heb ik de crash in 2007 nauwelijks neegekregen. De situatie van nu is enorm gespannen maar compleet anders dan toen (1929 is ook niet vergelijkbaar). Ik ben in ieder geval van plan de aankomende weken wat meer geld te beleggen. Laten we hopen op een medische doorbraak, maatschapelijke rust, verantwoordelijke banken en een spoedig hersel (juni/juli snelle afname door maatregelen en stijgende temperatuur).


mensen die hun aandelen hebben verkocht in de crash gaan 100% terugkopen, de vraag is alleen wanneer

Er staat altijd een koper tegen over een verkoper. Dus die hebben al lang gekocht ;)

Ik ben er één van
redspartian
0
in de crash verkopen (met verlies) had ik geen zin in. Heb juist nog cash gesprokkeld om nog wat bij te kopen. Alleen spijt dat ik nog te vroeg heb gekocht in februari.
Hopelijk gaan niet alle bedrijven dividend schrappen zodat ik dit jaar toch nog wat cash terugkrijg want verkopen lager dan mijn gemiddelde aankoopkoers doe ik niet
heb die van Shell vorige week alvast netjes ontvangen
jantje
0
Kaspersky aan welke koers zou u gilead verkopen ? sorry dat ik hier op forum Ing reageer maar weet u anders niet te bereiken.

groeten

jan
Kaspersky
0
quote:

jantje schreef op 28 maart 2020 14:13:


Kaspersky aan welke koers zou u gilead verkopen ? sorry dat ik hier op forum Ing reageer maar weet u anders niet te bereiken.

groeten

jan

Een veelvoud van de huidige koers. Er zit een redelijk stevige bodem op $62,00 (jaren). Gilead heeft tijden zijwaarts bewogen en ik verwacht technisch binnen afzienbare tijd een uitbraak.

Ik verkoop bij een veelvoud als de technische indicatoren een sell aanduiden.
finance2u
1
quote:

Anton78 schreef op 28 maart 2020 11:29:


[...]

Paniekzaaien en zinloos geroeptoeter. Mensen zoals jij en dit soort gedrag zijn een problematisch onderdeel van het huidige beursklimaat.


Hoezo paniek? Voor jou blijkbaar omdat je long zit? Ik schets hier mijn verwachting en onderbouw het ook vaak, jij reageert erop omdat het jou niet aanstaat...jij bent juist een problematisch onderdeel doordat je ZO op iemand anoniem en laf reageert..gewoon een zielig figuur dus...als Ik had geschreven: ING gaat dit jaar nog naar de 15 dan was het jou goed uitgekomen en hoorde we jou niet...ga iets zinvols doen en laat mensen die een andere mening hebben met rust!
finance2u
0
Het lijkt mij net zo verwerpelijk om mensen aan te praten dat ze NU aandelen ING moeten aanschaffen omdat de bodem bereikt is dan mensen die roepen dat het echt nog wel wat langer gaat duren allemaal en je wellicht beter kunt wachten met kopen! Ik behoor tot de 2e groep mensen..kom je met toelichtingen waarom: de ruzie om coronabonds, schrappen dividend, het opblazen van de schuldenberg, de angst die mensen voelen om corona, het lamleggen van de economie...dan ben je een paniekzaaier in de ogen van degene die aandelen bezitten...en daar vallen ze je vervolgens anoniem op aan, ik ben overigens bijlange niet de enige...schandalig en hou daarmee op!
manuss
0
quote:

Go4profit schreef op 28 maart 2020 13:08:


Grote instituten waaronder pensioenfondsen hebben zich achter de aanbeveling van de ECB geschaard om het bankendividend (voorlopig) niet uit te keren althans verwoord in algemene zin voor veel bedrijven.
ING ex dividend 30 april 2020.
Verwachting lijkt mij dat er geen ING dividend word uitgekeerd.

www.nu.nl/economie/6040953/grote-aand...

Verwachten kan je altijd, laat ING maar met een dividend update komen. Een dividend "aanpassing" lijkt mij reëler!

Rupert
0
Ik denk zelf dat de afschrijvingen over Q1 reuze gaan meevallen, die hypotheken worden braaf doorbetaald en anders is er bij een groot deel NHG. Tevens betaald de overheid de meeste salarissen wel gedeeltelijk door waardoor de vaste lasten wel betaald kunnen worden.

Wat vreemd genoeg interessant kan zijn voor de Nederlandse banken is een daling van de huizenprijzen ..... iedereen die dan zn hypotheek moet oversluiten zou weleens fors hogere rente moeten betalen dan nu aangezien de LTV bij dalende prijzen flink oploopt. (mits de prijzen harder dalen dan de aflossing)

Bedrijven zullen Q1 nog nog wel net aan doorkomen.....en anders wordt ING wel geholpen door het oprekken van het begrip 'in gebreke blijven' Q2 / Q3 zullen hoogstwaarschijnlijk wel flinke verliezen met zich mee gaan brengen.
Wat is flink? Ik heb echt geen idee...... als iedereen dividend gaat schrappen blijft er in ieder geval meer over om de leningen terug te betalen :)
Rupert
0
Vergeet niet...... bij de meeste bedrijven in de AEX is de omzet ingestort met 20% - 30%... een Aalberts / Arcelor / Unibail?

ING gaat geen last hebben van teruglopende rente baten.....dat is allemaal redelijk stabiel.... enige wat er is wat tegen gaat vallen zijn de afschrijvingen....maar de overheid zal de grote bedrijven helpen
1.912 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 5,479   Verschil -0,52 (-8,62%)
Laag 5,327   Volume 39.353.317
Hoog 5,816   Gem. Volume 28.161.384
27 mrt 2020 17:35
label premium

Wijziging advies ING Groep

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over financials 6 december 2017 16:13
Arend Jan Kamp over ING 2 augustus 2016 17:08
Arend Jan Kamp over de banken 7 april 2016 17:00
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare