Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TomTom, februari 2020; de maand van de cijfers maar vooral van wat te doen met 400 Miljoen cash

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
967 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Autonoom
0
quote:

marathon 11 schreef op 25 februari 2020 22:29:


[...]
En ben ervan overtuigd dat ze ook direct 50% meer tijd gaan werken om de achterstand zsm in te lopen. Die Xi kan dit er echt niet bij hebben natuurlijk.
Tis een gedreven volk met trots dus zodra ze kunnen knallen weer.
Dutchy Ron
0
Morgen de volgende 2% vd aex af van 620 naar 540 in een week en van 10,80 naar 9,30 (voorlopig de bodem verwacht ik)
Dutchy Ron
1
Ik heb spijt dat ik niet vol in de putjes ben gegaan op de indexen ..... dit zag je aankomen .... geen hogere wiskunde
Dutchy Ron
1
Nog maar wat inhoudelijk news dan..... HD-map noodzakelijk blijkt uit onderzoek

www.miragenews.com/ai-car-trip-maps-o...

Without a map, the camera vision systems only detected about 40 per cent of signs such as speed, give way, no right turn, pedestrian crossing and speed hump, with that accuracy rate even lower on rural roads and motorways.

When the navigation system used a combination of imagery from the cameras and high-definition maps, the accuracy rate for correctly identifying signs jumped to more than 97 per cent

“The study results demonstrate that we need more research like this to ensure we have the right systems in place to meet the coming demand for different and emerging transport options.”
boem!
1
quote:

ketchup schreef op 25 februari 2020 16:19:denk dat helemaal niemand bij grote beleggingsfondsen nu kijkt naar dit of dat individueel aandeel - iedereen kijkt nu naar t grote plaatje

is dit de aanzet tot een recessie en gaat die recessie leiden naar een bear-market voor de komende jaren

en dat er ook in bear markets individuele aandelen zijn die outperformen dat is een gegeven, maar dat is compleet onbelangrijk binnen de flow van money

we hebben 10 jaar achter elkaar een inflow van money naar de markten zien gaan, komt er nu een outflow ? - dat is de hamvraag en als dat zo zou zijn , waar gaan die gelden dan naar toe, want aan negatieve rente werkt dat niet - dan kunnen hedge en investment fondsen niets verdienen voor hun klanten en moeten ze fondsen teruggeven en dat is killing voor hun biz

daarom zie je nu ook dat veel grote beleggers niet enkel in Long equity fondsen willen investeren maar ook in short-fondsen en daarom groeit de belangstelling naar private equity, want ideaal wil je nu goedlopende bedrijven kopen weg van de beurs en dan pas over een paar jaar weer naar de beurs brengen - als de mood weer voor beter swingt

daar schuilt ook het gevaar voor TT , indien TT zou onderuit zakken op algeheel bear sentiment naar zeg even een 8 euro en er zit voor 4 euro cash in de tent, dan komt er gewoon een PE fonds langs om het van de beurs te halen en als HG zich daarin kan vinden door mee te liften, dan kunnen alle mooie koersdoelen van 50 euro plus naar Disney-land voor een mooi sprookje

er is zoveel geld beschikbaar en als er een outflow komt uit beursgenoteerde fondsen naar nog meer private equity dan gaat dat voor meerdere bedrijven bedreigend zijn, vooral die met een goede LT outlook en onderperformende resultaten.AB

Wederom een perfecte samenvatting hoe de "financiele" markt kijkt naar het voorliggende economische plaatje.

Ik hoop, dat men zich niet mee laat sleuren in dit power-play van diezelfde financiele markt maar dat men eens probeert te achterhalen wat de oorzaak is van deze onhoudbare situatie en wie daar de schuldigen in zijn.

Het is voor mij duidelijk, dat de ontstane situatie voor een heel groot gedeelte veroorzaakt is door de huidige economische machthebbers.
Na eerst grote voorspoed te hebben gebracht met fossiele brandstoffen en het gebruik daarvan op grote schaal in mobiliteit hebben met name deze twee economische grootmachten( Big-Oil en Big-Car) verzuimd om naast de aandeelhouder ook andere stake-holders in hun overwegingen te betrekken toen het ook voor hen duidelijk werd welke negatieve gevolgen dit voor de mensheid in zijn algemeenheid heeft.

Ook de derde grootmacht Big-Bank heeft niets geleerd uit het verleden waarbij zij de oorzaak waren van de ontstane financiele crisis in 2008-2009 door de eigen hebzucht.
Zij hebben ook nu naast financieel eigengewin slechts oog voor het belang van de aandeelhouder.

Zij voelen zich zo verheven boven de rest dat zij er zich geen moment voor generen indien zij door gepleegde malversatie, manupilatie, omkoping of anderszins publiekelijk te kijk worden gezet.
De boetes die hen worden opgelegd betalen zij nog zonder veel te morren en het toekijkend publiek accepteert dat onder het mom van " ja, dat is nu eenmaal gebruikelijk indien je zaken wilt doen op dat nivo".

Ook de georkestreerde financiele injectie om de markt los te trekken is niet gebruikt om het bestedingsnivo van mensen op te trekken maar is aangewend om bedrijven te overladen met schulden want met gratis geld heb je de mogelijkheid om voor de aandeelhouder meer te verdienen.


Deze ingezette tendens door hoofdzakelijk te kijken naar de belangen van de aandeelhouder heeft ertoe geleid dat de verhouding arbeid- vs kapitaalinkomsten is gedraaid van 70%-30% naar 60%-40%, door de globalisering met als doel efficiency voordelen te behalen is de supply-chain vele malen complexer geworden en heeft het gratis geld ertoe geleid, dat veel bedrijven overladen zijn met schulden.

Het huidige corona-virus legt nadrukkelijk de gevaren bloot verbonden aan het gepromote globaliseringsmodel met hun just in time principe en het opdelen van de supply-chain in voldoende zwaar concurrerende partjes.

Ik snap best dat de PE bedrijven weer klaar staan om de snoepjes op te rapen die op de grond liggen indien we richting de volgende economische crisis gaan maar ik vertrouw erop dat regeringen voldoende voortschreidend inzicht en besef hebben waar deze ingeslagen weg in uitmondt.

Ik zie dat terug in de corrigerende wijze waarop men de problemen aanpakt tav het milieu en daarbij niet schuwt om de OEM's zelfs in eigen land hard te raken en door de verhoging van de boetes die opgelegd worden aan sjoemelende bedrijven waardoor die meer in lijn komen te liggen met de door hen behaalde voordelen.

Typerend is ook de aanpak bij het corona-virus. De regeringen schrikken er niet van terug om draconische maatregelen af te kondigen om wereldwijde verspreiding tegen te gaan. Het wachten is nu op het anti-serum om deze bedreiging verder af te wenden.

Ik ga ervan uit, dat de huidige problemen mede blootgelegd door het coronavirus naast de regeringen ook voor de mensen en de bedrijven het signaal is afgegeven dat het anders moet.
Het geeft geen pas om de productie van goederen zo op te delen dat er slechts sterk op prijs concurrerende deelmarkten ontstaan die slechts tijdelijk bestaansrecht hebben.
Het geeft geen pas om je te overladen met schulden zonder de intentie te hebben die schulden af te betalen.
Maar bovenal biedt perspectief en zekerheid aan mensen.

Of bedrijven zelf inzien dat zij de sleutel in handen hebben om tot een sustainable oplossing te komen door een andere verdeelsleutel te hanteren bij de door hen gerealiseede FCF zal slechts tijdelijk kunnen worden afgewacht door de regeringen omdat de noodzaak tot ingrijpen zeer urgent begint te worden.
De eerste geluiden over terugkeer naar verticale integratie bij bedrijven steken de kop gelukkig weer op.
De regeringen hebben de factor arbeid te veel belast om het kapitaal te kunnen ontlasten. Zij zijn zich terdege bewust van deze ontwikkeling en gooien nu voorzichtig wat balletjes in de lucht door te wijzen op ongewenste belastingvrijstelling, vrijstelling van CO2 heffing op vliegverkeer etc. omdat zij donders goed beseffen dat, indien het volk geen perspectief meer ziet dit het einde van alles betekent en dat willen en kunnen zij zich als volksvertenwoordigers niet permitteren.

Er is maar 1 oplossing voor handen en die bestaat uit een terugkeer naar een eerlijker verdeling tussen arbeid en kapitaal met daarnaast voor bedrijven de aanvullende taak om hun schulden naar aanvaardbare nivo's terug te brengen waardoor er ook in de toekomst rendement kan worden behaald met kapitaalverschaffing.
ketchup
0

Martin, eens - dit kan zo niet langer

Bernie Madoff kreeg 150 jaar bak voor zijn Ponzi scheme voor het naaien van voornamelijk zeer rijke individuen .... nou als we kijken wat voor een Ponzi we nu gesteund door de overheden zo'n beetje wereldwijd de volgende generatie aan schuld mee opzadelen dan is Madoff een kleuter.
967 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 9,588   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 9,524   Volume 1.139.943
Hoog 9,790   Gem. Volume 523.765
25 feb 2020 17:35
label premium

TomTom: Helemaal niet slecht

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over hoofdkantoren 7 februari 2017 16:38
De fantasie in TomTom 6 januari 2017 17:18
IEX Marketupdate met o.a. TomTom 21 oktober 2016 15:33
Arend Jan Kamp over TomTom 20 mei 2016 15:59