Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming september 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.733 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 182 183 184 185 186 187 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Forumterminator
1
Bij de buren staan ze er inderdaad een stuk positiever in. Ze hebben er dan ook, terecht, alle reden toe.

SvenZon
1
Wat een paniekzaaiers hier. Pharming is een riscico aandeel duh... Gewoon kopen als het sentiment, en dus prijs, wat minder is. Vertrouwen op de pipeline, en hopen dat er een leuke nieuwe markt bijkomt voor het bestaande product (bv China). Dit aandeel gaat echt niet compleet instorten tot iedergeval 2021. Hoog uit een schommeling zoals het kempen rapport toen, en dat moet je juist als een leuk koop moment zien.
Gewoon kopen met geld dat je niet nodig hebt, bij blijven kopen als het even wat minder gaat en de prijs relatief laag is voor dat moment, en er niet meer naar om kijken!
De Monitor
0
quote:

SvenZon schreef op 22 sep 2019 om 11:15:


en hopen dat er een leuke nieuwe markt bijkomt voor het bestaande product (bv China)


Altijd leuk dit forum, gewoon maar wat in de rondte roepen.
Er is een reden waarom China helemaal geen interessante markt is.
RingtheBell
2
Ben even +- 24uur offline geweest en zie weer alleen maar betweterige reacties. Hoef niet meer te vertellen door wie.

Nu over Pharming!!
Aandelen worden meer waard wanneer de toekomst er goed uit ziet. Outlook van Pharming is gewoon meer dan goed. Winst , oplopende omzet en nieuwe ontwikkelingen.

Kiadis staat op +€5 met geen goedgekeurd middel en geen winst. Ik denk dat Pharming over 1 jaar op +€5 staat, en Kiadis op €1.30. Keuzes zijn soms moeilijk, maar als ik moet kiezen tussen deze 2 bedrijven is de keuze simpel. :-))
Ron61
1
quote:

De Monitor schreef op 22 sep 2019 om 10:02:


[...]

Daar is goede medische kennis aanwezig, maar het lijkt me beter om dat aan Pharming over te laten. Cijfer je dat weg blijft er niet meer kennis over dan dat hier bij sommigen zit. Helaas mag daar enkel gediscussieerd worden over zaken die passen bij de positie van de prediker aldaar. En er is in het verleden al genoeg gebleken wat er gebeurt wanneer je belegt in Pharming met oogkleppen op zonder de risico’s te willen zien.
Ieder aandeel heeft risico's. De een wat meer dan de ander. Juist de medische kennis bij de buren is zo belangrijk om een echt goed beeld van het bedrijf te vormen. Dit is namelijk het verschil tussen een serieuze korte- of langetermijnbelegger. Het zorgt inderdaad voor vertrouwen en voor het meemaken de eerste verdubbelingen van de koers. Er zijn zoveel bedrijven geweest waar ik in het verleden van gedacht heb 'als ik dit geweten had'. Hierdoor zie je de potentie die het bedrijf heeft. Iets wat veel anderen nog niet zien. Simpelweg door het ontbreken van die kennis. Natuurlijk is dit niet 100% scoren, zoals gezegd, risico's blijven. Maar je beperkt ze hierdoor wel. Afgeven op de deskundigheid die bij de buren is dat is de gemakkelijke weg om voor jezelf te scoren. Jammer en niet nodig lijkt mij.
Ron61
0
Daarbij beste De Monitor haal je weer het verleden er bij. Terwijl het gaat om nu en de toekomst. Natuurlijk is terugkijken goed om van te leren maar vooral om mee te vergelijken zoals het nu is. Zie de verschillen en handel daar naar.
klaas1
0
F$Exit
0
quote:

De Monitor schreef op 22 sep 2019 om 11:18:


[...]

Altijd leuk dit forum, gewoon maar wat in de rondte roepen.
Er is een reden waarom China helemaal geen interessante markt is.

Welke reden ?
Bonbini
0
quote:

F$Exit schreef op 22 sep 2019 om 12:30:


[...]
Welke reden ?


What about SIPI in China ?
klaas1
0
Marges zijn in China zeer klein, 4%, maar er lopen natuurlijk heel veel chineesjes rond daar ??
Eaba10jt
1


Pharming krijgt steeds meer zicht op de toekomstige omzetontwikkeling. Hoewel het voorlopig de boot gemist heeft bij de preventieve toediening, blijkt een steeds groter deel van de markt juist wél toegankelijk voor het middel van Pharming, Ruconest. 

Op een presentatie eerder deze maand in New York liet topman De Vries zien hoe dat precies in elkaar steekt. Vooral bij de zwaardere gevallen is Ruconest een uitkomst. Als er na gebruik van een preventief medicijn alsnog een doorbraak van HAE komt, is Ruconest de aangewezen oplossing. 

 

  

Afbeelding: Ruconest wordt gebruikt voor de zwaardere gevallen (bron: Pharming)  

De sterke kwartaalcijfers waren hier een uitvloeisel van. Bij de introductie van de nieuwe preventieve medicijnen ging Pharming ervan uit dat er veel minder doorbraken van HAE zouden komen. Dat is inderdaad sterk afgenomen, maar nog steeds ondervindt 55-60% van de patiënten wél een doorbraak. 

In die gevallen is Ruconest een uitkomst en dat geeft het medicijn een tweede kans. Bij die patiënten is ook het gemak van toediening minder belangrijk: het belangrijkste is dat het helpt. Hoe groot is dan dit deel van de markt? Bij Pharming schatten ze de totale markt ongeveer in op $1,6 miljard.

Van de 20-30% van de groep waarop Pharming mikt, dus zo'n $320-$480 miljoen, zou het merendeel wel in handen van Pharming moeten zijn. Daarbij houdt Pharming waarschijnlijk ook wel een deel van de overige markt. En daarnaast wordt nog steeds het prophylaxe-deel niet vergeten: Pharming blijft op zoek naar een gemakkelijker toepassing via pleisters of een andere, eenvoudiger toe te dienen manier.  

Shortposities lopen terug

Inmiddels lopen de shortposities in Pharming aardig terug. Een teken dat de markt ook meer vertrouwen krijgt in Ruconest. Het management is sowieso druk bezig het bedrijf goed te verkopen op allerlei internationale conferenties.

Zo is CEO De Vries vandaag te gast bij een Healtch Care conferentie in Amsterdam, georganiseerd door Baker McKenzie in samenwerking met onder andere Kempen en FlandersBio. 

  

Wellicht kan de Vries de klanten van Kempen op andere gedachten proberen te brengen, die kijken nog steeds tegen een verkoopadvies met koersdoel €0,40 aan. Het advies werd na de sterke Q2-resultaten zelfs herhaald. 

  

Hoe dan ook, de koers ging hard omhoog sinds de Q2-cijfers en dat legt de lat bijzonder hoog voor de volgende rapportage. Op 24 oktober is het zover en dan zullen we zien of de sterke omzetgroei een vervolg heeft gekregen in de zomermaanden. 

Deal met Novartis

Pharming heeft momenteel een flinke nettokaspositie (€65 miljoen per 30/6) en operationeel is er sprake van een positieve cashflow. De rentekosten kunnen op termijn nog omlaag maar vooral belangrijk is dat de omzet bij Ruconest zich goed blijft ontwikkelen.

Daarnaast zal naast de sterke positie op het deel van de markt voor acuut gebruik op termijn de preventieve markt binnen bereik moeten komen.  Daarnaast geeft de deal met Novartis aan dat Pharming zich ook op andere deelgebieden kan begeven.

Kleine, buiten de boot gevallen medicijnen die voor Big Pharma niet de moeite waard zijn, maar wel aansluiten bij de doelgroep van Pharming kunnen een mooi extra rendement opleveren.  

 

  

Sinds de vorige kwartaalcijfers is het aandeel met meer dan 50% gestegen, vooral doordat de markt tot inzicht gekomen is dat er wel degelijk een groot marktpotentieel voor Ruconest is.

Niettemin maant de snelle koersopstoot tot enige voorzichtigheid, het maakt de koers gevoelig voor tegenvallers. 

Disclaimer: Inberg heeft geen positie in Pharming

POSITIEF
We zijn positief over dit aandeel. Eventueel eerste positie innemen

POSITIEF OP 19 SEP 2019 OM 12:55Ruconest krijgt steeds meer haar eigen plek in het medicijnenspectrum voor HAE. De omzet zit stevig in de lift, wat de onderneming in staat stelt op eigen kracht de pijplijn met nieuwe medicijnen door te ontwikkelen. Het gaat erg hard, enige voorzichtigheid is daarmee geboden.3.733 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 182 183 184 185 186 187 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 1,306   Verschil -0,02 (-1,32%)
Laag 1,267   Volume 22.300.720
Hoog 1,345   Gem. Volume 14.047.735
20-sep-19 17:35
label premium

Pharming vol vertrouwen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium