Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Abbvie

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 14 juli 2019 14:28
    quote:

    Quasi schreef op 14 juli 2019 10:01:

    Hallo iedereen,

    Ik ben nieuw hier en net begonnen met beleggen. Ik heb Abbvie aangekocht na de daling van 15% bij de overname van Allergan. Aandeel steeg terug van 65,7 tot 74,96 maar blijft nu dalen. Mag ik jullie mening hierover?
    Dat was 'n vliegende start voor u!

    maar.......wat was uw motief om Abbvie te kopen op 66
    Én wat is uw koersdoel ?
    want u had op 74 met de verkoop +15% kunnen winnen (droomkans ?)
  2. Quasi 14 juli 2019 15:31
    Alvast bedankt voor jullie reactie, leefloon en haas.

    Motief: snelle daling van 15% voor de gekende reden, moest mijns insziens terug stijgen.
    Koersdoel: 78

    Ik had er uit voorzichtigheid wegens mijn eerste belegging ooit, maar 10 gekocht. Om een beetje winst te maken moest het toch terug stijgen tot juist voor die daling van 15%.

  3. forum rang 6 haas 14 juli 2019 19:27
    @ quasi: ter overweging: voor u als starter: test uzelf met de dummy ports op IEX
    zie hoofdmenu en kies "mijn IEX",kies "mijn portefeuilles" en maakt 1 port aan : daarin kunt u bedrag storten waar u mee wilt beginnen en in dummy aan/verkopen doen: met deze methode kunt u UZELF oefenen(en uw nickname ook eer aandoen:):)

    gr.haas
  4. forum rang 8 Leefloon 15 juli 2019 11:47
    quote:

    Quasi schreef op 14 juli 2019 15:31:

    snelle daling van 15% voor de gekende reden, moest mijns insziens terug stijgen.

    Koersdoel: 78
    AbbVie kan hier thuishoren: www.beursduivel.be/Forum/224/Amerikaa...

    Algemener kan een deel van het prettige herstel én van de latere daling je overkomen zijn, door koersontwikkelingen binnen de subsector farma. Wanneer een snelle daling overdreven is, wat zeker het geval kan en kon zijn, dan gaat de overdrijving niet over de hele daling. In tekst kun je spreken over een ((te) (grote) daling. Maar dan gaat een "technische" correctiel over "(te) grote", zonder meteen de hele daling te betwisten. Koersen zijn niet gemaakt van geheugenmetaal.

    Een koersdoel is een (te) versimpelde uitkomst van een volledig analistenrapport. Als we dat detail even vergeten en van jou niet zo'n rapport gaan verlangen, dan is de afgeronde berekening ($66 * 100 / (100 - 15) = $78), of eventueel vergelijkbare lijnentrekkerij, vaak iets te simpel, en iets te offensief. Je zou bijvoorbeeld $66 kunnen vervangen door je $65.7, om lager of conservatiever uit komen, en de uitkomst kun je dan naar beneden afronden naar $77. Als de hele daling "zomaar" was, en de oorzaak van die daling geen enkel negatief gevolg was. $78 is niet fout of zo, maar dan verwacht je bovenop het helemaal goedmaken van de "zomaar"-daling ook nog eens een koersstijginkje. Dat het iets te simpel is, blijkt ook wel uit de zwaarwegende invloed vanuit de hele subsector. Die eerst "zomaar" steeg, en verleden week wellicht neerwaarts corrigeerde. Bijvoorbeeld door winstnemingen, of door "iets" dat "ergens" gebeurde. AbbVie volg ik overigens niet actief; ik houd het dichter bij huis.

    Hoe dan ook succes; de overdrijving van de daling lijk je goed gezien te hebben.
  5. forum rang 8 Leefloon 16 juli 2019 03:49
    Toevallig had ik vooraf iets willen plaatsen over deze koersdaling van de farmaceuten. Maar voorbij de helft werd dat iets te abstract, te ongebruikelijk, en werd het meer een essay, na een indirecte aanleiding (verkoop aandelen door iemand anders). Met "koersdaling" bedoel ik meestal achterblijven op de rest, dus ook dat maakt het ingewikkelder. Meer iets voor een website dan voor een forum.

    Voorspellen is overigens teleurstellend eenvoudig. Niet flauw bedoeld, maar zoiets inzien past een beetje bij voor beleggers handige analytische vaardigheden.

    De dummy portefeuille gebruik ik hier niet, maar ik veronderstel dat dat een manier is om met werkelijke koersen makkelijk een uitprobeerseltje te kunnen volgen, zonder relatief teveel echte kosten te maken met 10 aandelen AbbVie. Je zou er bijvoorbeeld Sanofi (Parijs) en UCB en Tubize (Brussel) aan kunnen toevoegen, om te zien of een heil of onheil alleen AbbVie treft. Zeker voor beginners kan zo'n functionaliteit handig zijn. Droogzwemmen, zonder zelf met spreadsheets en dergelijke te hoeven stoeien.
  6. forum rang 6 haas 18 juli 2019 14:59
    wat leesvoer voor de geinteresseerden:
    ==================================================
    AbbVie koopt Botox-maker Allergan voor $63 mrd
    Het Amerikaanse concern AbbVie ABBV$68,32-- neemt voor $63 mrd, omgerekend €55 mrd, Botox-maker Allergan AI88€---- over. Het gaat om een van de grootste deals uit de geschiedenis van de farmaceutische industrie.

    AbbVie neemt botox-maker Allergan over.
    AbbVie neemt botox-maker Allergan over.Foto: Reuters
    Met de overname wil AbbVie zijn afhankelijkheid van bestseller Humira verminderen. Humira is een ontstekingsremmer die vorig jaar goed was voor verkoopinkomsten van $20 mrd en die al jaren bovenaan het lijstje met bestverkochte medicijnen ter wereld staat.

    In Europa is het middel inmiddels uit patent en heeft AbbVie te maken gekregen met felle concurrentie. Om de nieuwkomers af te schrikken, verlaagde het bedrijf de prijs van Humira in Nederland en andere Europese landen vorig jaar met wel 80% of meer.
    Lees ook
    Prijzenslag bij ontstekingsremmer
    AbbVie betaalt nu een overnamepremie van 45% bovenop Allergans slotkoers van afgelopen maandag. Toch is de botox-maker in zekere zin een koopje. Drie jaar geleden bood het farmaconcern Pfizer nog $160 mrd voor Allergan. Die deal ketste uiteindelijk af.

    lees verder:
    Koers Allergan was 'schandalig laag'
    Na die mislukking verloor het aandeel Allergan ongeveer de helft van zijn waarde, waardoor AbbVie nu met een veel lager bod kan volstaan. Directeur Maxim Jacobs van Edison Investment Research noemde tegenover persbureau Reuters de overnamepremie van 45% ‘fatsoenlijk’, gezien de ‘schandalige lage beurskoers’ van Allergan.
    Miljardenovernames zijn een terugkerend fenomeen in de farmaceutische industrie. De kapitaalkrachtige farmaconcerns nemen regelmatig branchegenoten over die beschikken over nieuwe veelbelovende medicijnen. De noodzaak daarvan is groot als een bedrijf zijn belangrijkste medicijnen uit patent ziet lopen en eigen onderzoek te weinig nieuwe verkoopsuccessen oplevert.
    45
    Overnamepremie van 45% wordt als fatsoenlijk gezien.

    In Ierland vanwege de belastingen
    De overname van Allergan is nog net een slag kleiner dan de aankoop begin dit jaar van Celgene. Voor dat laatste bedrijf betaalde Bristol-Myers Squibb €65 mrd, wat neerkwam op een overnamepremie van ruim 53%. De grootste overname vorig jaar was die van Shire door Takeda uit Japan. De Japanners boden na het nodige gesteggel een overnamepremie van 60% en betaalden omgerekend €52 mrd.
    Het bestuur van Allergan is akkoord met het overnamebod. Topman Brent Saunders treedt toe tot het bestuur van AbbVie. Allergan is van oorsprong ook een Amerikaans bedrijf, maar het concern is inmiddels officieel gevestigd in Ierland, vooral vanwege de lagere belastingdruk.

    Aandeelhouders niet enthousiast
    Aandeelhouders van Allergan ontvangen per aandeel een bedrag van $120,30 aan contanten plus 86 procent van een nieuw AbbVie-aandeel. Dat komt neer op $188,24 per aandeel Allergan. Beleggers in AbbVie reageerden dinsdag niet enthousiast op de grote aankoop. Het aandeel verloor dinsdagochtend in de Verenigde Staten voorbeurs circa 10% van zijn waarde.

    Lees ook FD:)
    Patent veiliggesteld
    AbbVie is ook bekend als voormalig partner van het Nederlands-Belgische biotechbedrijf Galapagos. De twee bedrijven werkten lange tijd samen aan een nieuw geneesmiddel tegen reuma en andere ontstekingsziekten. AbbVie koos uiteindelijk voor een eigen onderzoekslijn en liet Galapagos vallen. Het biotechbedrijf ging verder met een andere partner (Gilead) en hoopt later dit jaar alsnog de concurrentie aan te gaan met Humira.
    Indianen betrokken bij patent
    Allergan stond door zijn lage aandelenkoers al langer onder druk om in ieder geval delen van het bedrijf te verkopen. De onderneming is twee jaar geleden ook hevig bekritiseerd toen het bedrijf patentwetgeving probeerde te omzeilen met een omstreden constructie. Daarbij deed het bedrijf de rechten op een belangrijke oogmedicijn cadeau aan een Amerikaanse indianenstam.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,47 -0,57%
EUR/USD 1,0647 +0,03%
FTSE 100 7.840,85 -0,46%
Germany40^ 17.674,00 -0,92%
Gold spot 2.391,20 +0,50%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

BEL 20
-0,62%
AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links