Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pensioen_LEUGENS Knot en Koolmees

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.529 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 75 76 77 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Beperktedijkbewaking
0
Stel kortingen op pensioenen uit en bevries de premies!
FNV pleit voor opschorten kortingen én premieverhogingen voor de twee jaar dat pensioenakkoord wordt uitgewerkt. Rekenrentediscussie kan dan in stuurgroep worden gevoerd.
fd.nl/economie-politiek/1320846/fnv-o...

"Uitstel van kortingen is geen onverantwoord doorschuiven van problemen", stelt FNV-pensioenonderhandelaar Tuur Elzinga. Tegelijkertijd zouden fondsen dan voorlopig pensioenpremies moeten mogen bevriezen. Dan worden jong én oud voorlopig niet nog zwaarder getroffen door de sterke daling van de rente.

Volgend jaar moeten bij de huidige standen van de dekkingsgraden miljoenen pensioenen omlaag. Maar daarnaast dreigen ook forse premieverhogingen van 50% tot 60%, of zelfs verdubbelingen. 'Herstel nu de rust en zeg: wat we ook doen, de komende twee jaar gaan we niet korten. Dat geeft pensioenfondsen ook de mogelijkheid om nog even niet de premies te verdubbelen'.
Zolang die kortingsdreiging boven de markt hangt, zal ook iedere keer de rekenrentediscussie terugkomen, zegt Elzinga. ... 'Daarop zeggen andere mensen “dit is niet het hele verhaal, want door de rekenrente te verhogen ga je herverdelen”. Dat is waar, maar ... de afgelopen tien jaar is er continu pensioenkapitaal herverdeeld van oud naar jong’.

Elzinga geeft de metaalfondsen PMT en PME als voorbeeld. ‘Daar is het vermogen sinds de crisis verdrievoudigd. En nog is het niet genoeg omdat de verplichtingen nog harder zijn gestegen. Maar de verplichtingen voor gepensioneerden zijn ongeveer met een factor anderhalf gegroeid, terwijl de verplichtingen voor jongeren met meer dan een factor vierenhalf zijn gegroeid.'

Dat Jeroen Dijsselbloem ... en president Klaas Knot van DNB zich zo hard uitspreken tegen aanpassing van de rekenrente, valt daarom verkeerd bij de FNV'er. 'Ik vind het nogal hypocriet en eerlijk gezegd nogal polariserend. Knot en Dijsselbloem zeggen te staan voor de techniek, maar doen ondertussen uitermate politieke uitspraken: dat je niet zou mogen doen aan herverdeling. Ja hallo, politiek is herverdelen, beleidsmakers beslissen daarover. Dat is niet aan Dijsselbloem of aan Knot, dan zitten zij echt op de verkeerde stoel.'

De Jonkheer
0
Dus nog twee jaar lage premiedekkingsgraden? Daar ben je vast blij mee.

En maar hopen dat over twee jaar de beurs en de economie overeind zijn gebleven anders blijft er weinig van het pensioenakkoordverhaal over
De Jonkheer
0
Ondanks alles....


"Nederland heeft het beste pensioenstelsel ter wereld, schrijft adviesbureau Mercer in de Global Pension Index van het bureau. Hiermee staat Nederland voor het eerst in zeven jaar weer bovenaan, gevolgd door Denemarken en Finland.

In de Global Pension Index van Mercer worden de pensioenstelsels van meer dan dertig landen wereldwijd getoetst op toereikendheid, toekomstbestendigheid en integriteit. Op basis hiervan krijgt een land een bepaald puntenaantal.

Nederland scoort volgens deze rekenmethode 80,3 punten, vorig jaar was dat nog 78,8. Ons pensioenstelsel scoort met name goed op toereikendheid, toekomstbestendigheid en integriteit, aldus Mercer. Ook staat ons stelsel er beter voor door de economische groei en stijgende arbeidsparticipatie.

De totaalscore zou volgens Mercer nog hoger uit kunnen vallen als huishoudens meer gaan sparen. Daarnaast kan Nederland de duurzaamheid van haar pensioenstelsel verbeteren door de arbeidsdeelname op hogere leeftijd te stimuleren, in lijn met de stijgende levensverwachting, aldus het adviesbureau.

Pensioenstelsel scoort goed, ondanks zorgen over kortingen
Het stelsel scoort goed, ondanks toenemende zorgen binnen Nederland over de staat van de pensioenen. De dekkingsgraad bij meerdere pensioenfondsen neemt steeds verder af, waardoor kortingen op de pensioenen onafwendbaar lijken.

"Wie ons pensioenstelsel vergelijkt met dat van andere landen ziet dat het een goed pensioenresultaat oplevert en tegenslagen relatief goed kan opvangen", schrijft Gerard Riemen, algemeen directeur van de Pensioenfederatie. "Bij veel Nederlanders is het vertrouwen nog laag, omdat zij afgaan op wat ze zelf merken: vaak geen of weinig indexatie en sommigen lopen het risico op pensioenverlaging", aldus Riemen."
biglion
0
Zomaar een ideetje:

85 zorginstellingen maakten de laatste 2 jaar zeer hoge winst.
Als de pensioenfondsen nu zouden investeren in zorginstellingen (kapitaal in overvloed) zou wellicht de dekkingsgraad in een mum van tijd geen probleem meer zijn dit in tegenstellingen tot andere beleggingsvormen, die afhankelijk zijn van zeer velen variabele factoren.
Mensen zouden goedkopere zorg krijgen.
Meer personeel aannemen die meer tijd krijgen per patiënt.
Geen verwaarloosde ouderen meer in rusthuizen.
Geen woekerwinsten maar telkens een solide 3% die inflatie ruim compenseert.
Ontstaan van een vertrouwen in deze formule lijkt me zeer goed mogelijk.

Gewoon een `` gedachtenkronkel``.

EINDHOVEN - Zestien zorginstellingen in Brabant hebben in 2017 en 2018 een onverklaarbaar hoge winst behaald. Dit blijkt uit onderzoek van tv-programma Pointer, Reporter Radio en nieuwssite Follow The Money. Het gaat over een winstpercentage boven de tien procent.
GESCHREVEN DOOR
Eva van der Weele
De bedrijven zijn actief in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg of thuiszorg. In die sectoren ligt de winstmarge gemiddeld rond de drie procent. Deze bedrijven hebben twee jaar op rij minimaal tien tot ruim vijftig procent winst behaald.

Vijftig procent
Het geestelijk gezondheidszorgbedrijf KJ-Psychologen in Roosendaal steekt er met kop en schouder bovenuit. Dat bedrijf heeft vorig jaar 52,4 procent winst behaald blijkt uit het onderzoek. Bij een omzet van 1,4 miljoen euro boekte het bedrijf meer dan 730.000 euro winst.

Het bedrijf zegt in een reactie dat zij zich niet herkennen in dit hoge percentage. "Dit is een vertekend beeld. Er zijn fouten gemaakt door onze oude accountant en er komt nog een correctie. Deze cijfers zijn niet de werkelijkheid."

Deugt niet
Het thuiszorgbedrijf Altenastaete in Nieuwendijk heeft volgens Follow The Money ook een winstpercentage behaald dat niet deugt. Het gaat hier om 41,6 procent: 995.000 euro winst bij een omzet van bijna 2,3 miljoen. “Het bedrijf heeft zorg gedeclareerd dat het niet geleverd heeft.”

In totaal zijn er 85 bedrijven uit het onderzoek van Pointer naar voren gekomen. Het bedrijf in Roosendaal heeft volgens het onderzoek het hoogste winstpercentage. Een aantal bedrijven zijn ook benaderd door de onderzoekers voor een reactie.

Voelen zich niet aangesproken
“Zij voelen zich niet aangesproken en de bedrijven willen er niet op ingaan. Het thuiszorgbedrijf Altenastaete beantwoord onze vragen liever niet”, zegt Follow The Money.

Uit het onderzoek komen ook de volgende bedrijven naar voren:

EPI Zorg in Eindhoven 36.9% winst - 3,2 miljoen euro omzet – 1,1 miljoen euro winst
Psychotherapiepraktijk Eindhoven Centrum 36,7% winst - 1,5 miljoen euro omzet – 560.000 winst
Het Zorgpunt in Waalwijk 33,2% winst - 1,8 miljoen euro omzet – 600.000 euro winst
AMO actieve opvang in Tilburg 22,2% winst - 2,2 miljoen euro omzet – 500.000 euro winst
4mb in Roosendaal 21,5% winst - 1,7 miljoen euro omzet – 360.000 euro winst
Het Houvast in Tilburg 20% winst - 2,4 miljoen euro omzet – 480.000 euro winst
Elzeneindhuis Oss in Heesch 18,1% winst - 2,7 miljoen euro omzet – 490.000 euro winst
ZorgRijk in Rosmalen 18% winst - 350.000 euro omzet – 63.000 euro winst
Choices in Breda 15,5% winst - 1,6 miljoen euro omzet – 250.000 euro winst
Labyrint Zorg in Sint-Oedenrode 15,3% winst - 5,5 miljoen euro omzet – 840.000 euro winst
Psychologisch Instituut Tilburg 12,9% winst - 800.000 euro omzet – 100.000 euro winst
Autismebegeleiding.nl in Helmond 11,9% winst - 10,8 miljoen euro omzet – 1,3 miljoen euro winst
Compass in Berlicum 11,8 % winst - 4,2 miljoen euro omzet – 500.000 euro winst
Kayra Zorg en Welzijn in Tilburg 10,2% winst - 1,1 miljoen euro omzet – 100.000 eur

Minstens 85 grote zorgbedrijven maken twee jaar op rij uitzonderlijk hoge winst
25 sep 2019
Minister Hugo de Jonge (VWS): "Zorg is dienen, en niet verdienen"

Zorgcowboys structureel hoge winst
Zeker 85 grote zorginstellingen hebben de afgelopen twee jaar structureel hoge winst behaald. Over 2017 en 2018 komt dat neer op 77,6 miljoen euro. Bij een deel van deze bedrijven lijkt de winst onrechtmatig: zij declareren niet-geleverde zorg, en de winst wordt via dividenduitkeringen of andere financiële constructies uit de zorgsector getrokken.

Het gaat om bedrijven die twee jaar op rij boven de tien procent winst zitten en geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg of thuiszorg leveren. In die vormen van zorg liggen de winstmarges normaal gesproken rond de drie procent. De bedrijven uit onze lijst hebben winstpercentages van minimaal tien procent tot aan ruim vijftig procent.

Lees hier hoe wij 85 zorgbedrijven met een structureel hoge winst hebben opgespeurd.

Dat blijkt uit onderzoek naar de jaarrekeningen van zorgbedrijven, uitgevoerd door Pointer in samenwerking met Reporter Radio en Follow The Money. In juni onderzochten we de jaarrekeningen van 2017, waar we eveneens zogeheten zorgcowboys aantroffen. De tv-uitzending kun je hier bekijken.

Naar aanleiding van die uitzending zijn onder meer Kamervragen gesteld, zijn miljoenen aan zorgsubsidies door de gemeente Maastricht teruggevorderd en liggen zorginstellingen in Utrecht, Hengelo, Apeldoorn, Groningen, Breda, Leeuwarden, Middelburg en de Peelgemeenten onder een vergrootglas. Verzekeraars DSW en CZ zijn gestopt met betalingen aan het zorgbedrijf Naborgh uit Rotterdam, omdat ongekwalificeerd personeel zou zijn ingezet voor medische handelingen.

De huidige wet is niet genoeg om de rotte appels buiten de mand te houden.
Minister Hugo de Jonge (VWS)
Wet wordt aangepast
"Twintig, dertig, veertig procent winst? Dat is absurd," reageert Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), op de resultaten van ons onderzoek. "Geld voor de zorg is bedoeld voor zorg, en moet alleen aan de zorg worden besteed. Zorg is dienen, en niet verdienen."

De minister herkent de problemen die door ons onderzoek naar boven komen, blijkt uit de beantwoorde Kamervragen. Vlak voor de zomer zijn wetsvoorstellen ingediend om onder meer het toezicht op nieuwe zorgbedrijven te verbeteren. "De huidige wet is niet genoeg om de rotte appels buiten de mand te houden. Dat gaan we dus aanpassen", stelt De Jonge.

Met winst op zich is niets mis, vindt minister De Jonge. "Maar dubbele zwarte cijfers schrijven is nergens voor nodig. De tarieven laten de ruimte helemaal niet dat je én goede zorg kunt leveren, én zoveel kunt overhouden. Als je dat soort signalen ziet - en zeker meerdere jaren op rij - dan is er waarschijnlijk wat aan de hand."

De VWS-minister benadrukt dat het merendeel van de zorginstellingen een nette bedrijfsvoering hebben. "Er zijn duizenden zorginstellingen, vrijwel allemaal deugen ze en doen ze mooi werk. Dag in, dag uit. Juist voor hen en alle mensen in de zorg die de benen onder het lijf vandaan lopen, moeten we ervoor zorgen dat de zorg goed is. Juist voor hen en de belastingbetaler die veel geld opzij zetten voor de zorg, moeten de rotte appels eruit."
rationeel
0
Blijkbaar allemaal verschillende potten die gevuld worden op verschillende manieren.

Het is van belang te weten hoe de potten gevuld worden. Is dat met gemeenschapsgeld of met individuele bijdragen?
rene l
1
quote:

biglion schreef op 21 okt 2019 om 11:46:


Zomaar een ideetje:

85 zorginstellingen maakten de laatste 2 jaar zeer hoge winst.

Vijftig procent

Het bedrijf zegt in een reactie dat zij zich niet herkennen in dit hoge percentage.

Deugt niet

Voelen zich niet aangesproken

Zorgcowboys structureel hoge winst

De huidige wet is niet genoeg om de rotte appels buiten de mand te houden.

Met winst op zich is niets mis, vindt minister De Jonge.Eerlijk gezegd verbaast mij dit allemaal niet.

Gewoon blijven harken waar je maar harken kunt, en de ouderen als oud vuil afschepen.
Zelf heb ik vermoeden dat de accountant vergeten is om de bonus van het management in de cijfers te verwerken.

Wat ik zou zeggen, keer deze absurde woekerwinsten aan de ouderen zelf uit als winstdeling, wel zo eerlijk.

Ze krijgen dan een mooie eindejaarsbonus en kunnen dan zelf wat nuttigs doen met het geld.
jonas
0

Ergens zie ik niet in waarom het bijvoorbeeld slecht zou zijn als zorginstellingen naar winst zouden streven en zaken optimaliseren. Het zou mij als cliënt gaan om wat ik krijg qua kwaliteit voor geld.

Heb liever een instelling die met veel doelmatige aanpak zorg levert met zeg 20% winst dan een staatsinstelling met matige zorg. Discussie over de zorg op emotieniveau is typisch NPO en SP. Weinig nadenken en echte feiten en hoop stemmingmakerij met dramatisch muziekje erachter waar niemand feitelijk wat mee opschiet behalve de NPO redacteur als verkondiger van juiste Policorgeluid en SP.

Groet, Jonas
ffff
0
Jonas,

Ik heb uit die tv-programma's juist begrepen dat die zorginstellingen die zulke enorme winsten maakten met de nota's fraudeerden.
Dus je rekent x aantal tussenkomsten aan, terwijl er in werkelijkheid veel minder zorg is verleend. En dan word je natuurlijk snel rijk. Vandaar dat wat mensen in die programma's dat ronduit oplichterij noemen.

Waar ik het mee eens ben.

Maar, wat die programma's nooit vertellen en de aandacht op vestigen is het feit dat door die oplichterijen zonneklaar wordt aangetoond dat blijkbaar de zorg die verstrekt wordt best wel wat minder kan.

Mensen vertelden dat er voor hen zorg drie maal per week was afgerekend, terwijl de zorginstelling bij wijze van spreken slechts een maal kwam. Inderdaad : Oplichterij, maar ook……

Hé jongens, blijkbaar kunnen zorg rechthebbenden best wel wat minder zorg toegeschoven krijgen….

Dus hebben die pure oplichterijen ook aangetoond dat in de praktijk best wat minder zorg verleend zou kunnen worden.

Het grappige is: dat hoor je de programmamakers nu nooit concluderen.

Dat moet je van Peter horen !

rationeel
0
Dat is wat ik bedoelde te zeggen. Het declareren, of wel het niet controleren van wat geleverd wordt voor het gedeclareerde is de oorzaak van heel veel weglekken van geld uit de algemene middelen.

Als mensen ...individuen, patienten, uit hun eigen portemonnee zouden moeten betalen dan zouden ze wel beter opletten.

Zo verdwijnt veel gemeenchapsgeld zonder dat er de juiste arbeid voor geleverd is in allerlei zakken, waar het niet zou horen te belanden.
1.529 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 75 76 77 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit met kleine winst

21 okt De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine winsten gesloten. Het sentiment werd gestuwd door be... 1

  Indices

  AEX 575,92 +0,56%
  EUR/USD 1,1156 +0,08%
  Germany30^ 12.760,80 +0,10%
  Gold spot 1.483,57 -0,06%
  LDN100-24h 7.190,80 +0,21%
  NY-Nasdaq Composite 8.162,99 +0,91%
  US30# 26.884,83 +0,24%

  Stijgers

  Fountain
  +6,31%
  Hamon
  +4,50%
  Barco
  +4,00%
  Bekaert
  +4,00%
  Softimat
  +3,83%

  Dalers

  Sucraf...
  -46,24%
  Belreca
  -7,89%
  Campine
  -7,10%
  Dexia
  -6,45%
  IBA
  -4,05%

  Nieuws Forum Meer»

  (9)

  Ronald Engels op 22-okt-19 01:43
  (12)

  Sorong op 22-okt-19 00:59
  (1)

  bergen333 op 22-okt-19 00:50
  (3)

  sanderwerf op 21-okt-19 22:11
  (7)

  Hemdi op 21-okt-19 20:41

  Column Forum Meer»

  (205)

  Oboema uit Zimbabwe op 21-okt-19 23:43
  (3)

  GrandmasterC op 21-okt-19 16:59
  (8)

  LFT op 21-okt-19 15:09
  (7)

  LosTerros op 21-okt-19 13:59
  (2)

  P_kaas op 21-okt-19 09:08