Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sif Holding 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
395 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hjs64
0
quote:

Slnc schreef op 26 sep 2019 om 16:48:


dat advies was gister dus lijkt me niet

Waarom niet? Ik denk dat de meeste beleggers overdag gewoon op hun werk zitten, dus dat soort adviezen pas 's avonds zien en dus pas de volgende dag kunnen handelen.
BultiesBrothers
0
Met wat voor redenen wordt deze advies verlaging beargumenteerd? Is dit ergens terug te vinden?
voda
0
Sif werkt aan Japanse fabriek - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
12,20 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sif wil een productiefaciliteit in Japan openen en zoekt naar partners. Dit schreef de Japanse krant Nikkei.

De kosten voor de faciliteit worden geschat op 200 miljoen tot 300 miljoen euro, aldus de krant.

Halverwege september meldde Sif al een verkoopkantoor in Japan te openen.

De Japanse overheid heeft 11 locaties geselecteerd waar mogelijk offshore windmolenparken worden ontwikkeld.

"Om snel en adequaat te kunnen reageren, is op 5 september een verkoopkantoor in Japan geopend", aldus de Roermondse funderingsspecialist eerder deze maand.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
quote:

BultiesBrothers schreef op 27 sep 2019 om 00:40:


Met wat voor redenen wordt deze advies verlaging beargumenteerd? Is dit ergens terug te vinden?

Advies van ABN Amro over Sif Holding
Beurshuis ABN Amro
Aandeel Sif Holding
Datum 25 september 2019
Advies Houden
Koersdoel n.b.


Detail advies
(Trivano.com) - Op 25 september 2019 hebben de analisten van ABN Amro hun beleggingsadvies voor Sif Holding (SIFG; ISIN: NL0011660485) verlaagd van "kopen" naar "houden".

De analisten legden geen koersdoel vast.

Op 28 augustus 2019 publiceerde Sif Holding halfjaarcijfers.

www.trivano.com/aandeel/advies-abn-am...
voda
0
Sif bouwt geen Japanse fabriek

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
12,34 0,14 1,15 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sif wil geen eigen productiefaciliteit in Japan openen. Dit liet de Roermondse funderingsspecialist vrijdag weten, nadat de Japanse krant Nikkei schreef dat Sif een productiefaciliteit wil openen, waarmee 200 miljoen tot 300 miljoen euro is gemoeid.

Volgens Sif heeft de Japanse krant topman Fred van Beers verkeerd begrepen en geciteerd.

Een woordvoerder van Sif zei tegen ABM Financial News dat het geen eigen fabriek wil bouwen, maar lokale partners zoekt en indien die een fabriek bouwen Sif kan bijstaan met kennis en eventueel materieel.

Halverwege september meldde Sif een verkoopkantoor in Japan te hebben geopend.

De Japanse overheid heeft 11 locaties geselecteerd waar mogelijk offshore windmolenparken worden ontwikkeld.

"Om snel en adequaat te kunnen reageren, is op 5 september een verkoopkantoor in Japan geopend", aldus de Roermondse funderingsspecialist eerder deze maand.

De woordvoerder van Sif zei vrijdag dat de benadering van de Japanse markt hetzelfde blijft.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
Windmolenmakers schrappen honderden banen

Door ANP Producties
2 uur geleden in FINANCIEEL

Kopenhagen - De Deense windmolenmaker Vestas zet een streep door 590 arbeidsplaatsen in zijn thuismarkt en Duitsland. Het bedrijf wil zich aan een veranderende marktvraag aanpassen door zijn productenaanbod te herschikken. Branchegenoot Siemens Gamesa liet eerder deze week al weten tot 600 banen te schrappen vanwege uitdagende marktomstandigheden.

In de windmolensector is een verschuiving gaande. De vraag naar windmolens op land daalt. Steeds meer opdrachtgevers, in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, willen windmolens op zee bouwen. Windmolenmakers die zich meer specialiseren in windmolens op land worstelen daarom met een dalende vraag. Vestas richtte zich tot nu toe zowel op zee als op land, vandaar dat het bedrijf zijn werkwijze bijstelt.
dot100
1
Info van afgelopen zondag over Sif, vanaf 7.50 min.
Info voor wat het waard is, maar mag niet ontbreken op dit forum.
www.business-class.nl/nl/uitzendingen...
-------------
Over Sif in het kwartaalbericht juni 2019 van Antaurus het volgende:
-------------

Investment Case: Sif Holding

Sif Holding is een nieuwe positie in het fonds. Dit bedrijf is marktleider op het gebied van funderingen voor offshore windturbines. Het bedrijf produceert stalen funderingspalen, ofwel ‘monopiles’. Monopiles kunnen worden toegepast tot waterdiepte van 60 meter. Zo’n 30% van de wereldwijde offshore windmolens steunt op monopiles die door Sif geproduceerd zijn. Daarnaast produceert Sif ook offshore funderingen voor olie- en gasplatformen, wat normaliter 10-20% van de jaarlijkse omzet beslaat.

De verwachting is dat de markt voor offshore wind het komende decennium flink zal blijven groeien. Toonaangevend adviesbureau WoodMackenzie verwacht dat de capaciteitsuitbreiding van offshore windmolens in Europa over de periode 2018 – 2027 circa 4,8 gigawatt per jaar zal bedragen. Dit zou betekenen dat de markt ongeveer zal verviervoudigen in tien jaar tijd.

De groei wordt gedreven door overheden die door de klimaatdoelstellingen van 2030 het aandeel van duurzame energie flink willen laten groeien. Naast Europa zien we ook de eerste offshore windparken in Amerika van de grond komen.

Meer dan 80% van de offshore windparken kiest als funderingstechniek momenteel voor monopiles. De monopile industrie is een quasi duopolie: Sif en haar Duitse concurrent EEW hebben ongeveer 80% van de markt in handen. Als marktleider met ruim 40% marktaandeel beschouwen wij Sif als uitstekend gepositioneerd om te profiteren van de sterke groeivooruitzichten.

Op de kortere termijn zien we de meest concrete projecten in onder andere Frankrijk. Dit land is momenteel een achterblijver wat betreft duurzame energieopwekking en moet haar eerste offshore windpark nog bouwen. Wij denken dat Sif goede kansen heeft om het eerste project (Saint-Nazaire) te winnen. Voor de rest staan in het Nederlands energieakkoord ambitieuze plannen voor windparken waarvoor Sif goed gepositioneerd is, zoals project Hollandse Kust. In de Verenigde Staten hangt een opdracht boven de markt van een groot windpark voor de kust van Massachusetts (Vineyard Wind).

Sif heeft geanticipeerd op deze groei door zo’n € 90 miljoen te investeren in een nieuwe locatie op de Maasvlakte 2 in Rotterdam, die sinds 2017 operationeel is. De andere productielocatie bevindt zich in Roermond. Daarnaast investeert Sif in 2019 en 2020 € 40 miljoen in nieuwe coatinghallen en in capaciteit om te voldoen aan de vraag naar monopiles met grotere diameters en dunnere wanden. Hiermee verstevigt Sif in onze ogen haar marktleiderschap.

Met de vele opdrachten in het vooruitzicht is het waarschijnlijk dat de productiecapaciteit van Sif de komende jaren goed gevuld zal zijn. Dit moet leiden tot een hoge winstgevendheid. Daarnaast verwachten wij dat het investeringsniveau na 2020 flink zal afnemen. Verder behoeft Sif weinig werkkapitaal aangezien deze gelden getrokken kunnen worden uit de financiering van het desbetreffende windpark. Hierdoor verwachten wij dat de vrije kasstroom na 2020 significant zal toenemen. Onze verwachting is dat de vrije kasstromen van Sif over de periode 2019 – 2023 ruimschoots de helft van de huidige marktkapitalisatie zullen bedragen. Wij beschouwen de huidige waardering dan ook als zeer aantrekkelijk. Sif zal een groot deel van de vrije kasstroom als dividend uitkeren aan haar aandeelhouders.

Sif is eind 2016 voor € 14 per aandeel naar de beurs gebracht door de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria (opgericht door Peter Visser). Egeria bezit momenteel nog steeds 56% van het aandelenkapitaal. Het aandeel is het laatste jaar ruim 40% gedaald omdat onder andere de industrie kampte met een tijdelijke afname van nieuwe projecten. Door de gedaalde koers en de sterke vooruitzichten vinden wij het daarom nu een interessant moment om deze positie op te nemen.

Het AEF heeft in de eerste jaarhelft van 2019 rond de huidige koers een positie opgebouwd in Sif.
BultiesBrothers
0
Is er trouwens al meer bekend over de mogelijke vertraging wbt het vineyard en de gevolgen voor Sif? Ik dacht te menen dat ze toentertijd hadden gezegd dat ze binnen 4 a 5 weken meer duidelijkheid konden verschaffen.

"In de komende weken moet Vineyard Wind duidelijkheid verschaffen of die marge voldoende is. Sif verwacht daar binnen vier tot zes weken meer over te kunnen zeggen"

www.iex.nl/Nieuws/ANP-210819-080/Vert...
dot100
0
Als Trump een vinger in de pap heeft, is de uitkomst onzeker. Deze site houd ik al een tijdje in de gaten. Mooi gedetailleerd.
www.nsenergybusiness.com/projects/vin...
Overigens is er de komende jaren werk voldoende voor Sif, ook als dat project niet zou doorgaan.
hjs64
0
Ach, dat project gaat wel door, wordt wellicht wat naar de toekomst geschoven tot Trump weg is. Kunnen ze andere opdrachtgevers blij maken dat ze eerder kunnen leveren.
Guus_Geluk
0
AMSTERDAM - In 2008 benoemde Time Magazine hem tot ’Held van het Milieu’. Zijn strijd voor hernieuwbare energie werd omarmd door Barack Obama en leidde tot een subsidie-infuus van 150 miljard dollar voor Amerikaanse windmolens en zonneparken. Maar trots voelt Michael Shellenberger allang niet meer. Als het aan de Californiër ligt, bouwt Nederland tien kerncentrales en zweren we wind en zon voorgoed af. „Ik bepleit een wereldwijd moratorium op nieuwe windparken.”

www.telegraaf.nl/nieuws/1952637810/bo...
395 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Sif Holding Meer »

Koers 13,520   Verschil -0,12 (-0,88%)
Laag 13,500   Volume 7.115
Hoog 13,720   Gem. Volume 20.886
22-okt-19 17:35
label premium

Sif: Storm is over

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium