Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nyrstar 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 172 173 174 175 176 177 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Leefloon
0
quote:

Alias321 schreef op 20 okt 2019 om 19:23:

die kosten zullen betaald worden door trafigura,(de stroper)

(de stroper betaald alle kosten vergoed de gedupeerden en krijgd er nog een ferme sanctie bovenop,normaal toch?)

Dan weten we dat. Fijn dat Trafigura veroordeeld zal worden om bijvoorbeeld de reiskosten van het vrijwillig en nodeloos bezoeken van de door Nyrstar veroorzaakte AVA te moeten vergoeden, en dat aanmelding bij de advocaat eigenlijk niet meer nodig is omdat Trafigura gegarandeerd de advocaat volledig zal gaan vergoeden.

Als-dan. De suggestieve beeldspraak raakt kant noch wal. Donquichotterie. En je verwart naar believen privaatrecht met strafrecht. Het staat je echter vrij om te vinden dat Nyrstar nog eerder failliet had moeten gaan wegens onfinancierbaarheid, om de redder aan te vallen, om Trafigura aansprakelijk te stellen voor het doen en laten van Nyrstar, om selectief te negeren dat Trafigura zelf aandeelhouder was, om weg te laten dat geen enkele verantwoording dragende CEO van Nyrstar het afbreukrisico van die functie heeft gematerialiseerd, en om te doen alsof Trafigura overal verantwoordelijk voor is. Lang leve de vrijheid van meningsuiting, zullen we dan maar stellen. Puntjes zijn er, kort samengevat, hooguit rond de creatieve en soms onhandige uitvoering. Dat te duur afval als rente had moeten worden geboekt, bijvoorbeeld. Een administratieve fout. Waardoor ook de obligatiehouders op een verkeerd been gezet kunnen zijn, mogelijk voor een veelvoud van de beurswaarde, maar die delen blijkbaar niet in de buit...
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 13 okt 2019 om 16:38:

En toch, wedden dat Nyrstar maandag verder stijgt?

Markten gaan overigens vaak verrassend goed om met een bod of schadeclaim, en de taxatie daarvan. Geen enorme stijging omdat aandelen recht zouden kunnen geven op een megaclaim, geen enorme daling door het zouden kunnen moeten betalen van een megaclaim, geen stuwing richting een veel hoger bod omdat €10 (€0,20 / 2% * 100%) wellicht niet onredelijk is voor een aandeel in een gesaneerd Nyrstar, en omdat een onhandig lijkend bod wellicht doelbewust werd gedaan.

Zo'n bod zou typisch iets kunnen zijn dat teruggedraaid kan worden via een rechter, in plaats van dat Trafigura €13,70 per aandeel Nyrstar zou moeten gaan betalen. Bijvoorbeeld door het stemrecht van door Trafigura gehouden oude én nieuwe aandelen te schorsen, desnoods alleen gedurende een nader onderzoek. Dan behoud je in theorie wel de redding, maar verliest de redder door (een verdenking van) foutief of oneerlijk beleid de stem tijdens AVA's. Ik kreeg niet de indruk dat de advocaat met zoiets bezig is, maar ik volg minder op de toekomst van maatschappij en Nyrstar gerichte advocaten tijdens hun jacht op betalende klanten extensief.
Alias321
0
Leefloon,dan zijn er nog van die mensen, die echt geloven dat nyrstar werd (gered) door trafigura? terwijl alles het tegendeel bewijst.
DeZwarteRidder
1
quote:

Alias321 schreef op 21 okt 2019 om 11:32:


Leefloon,dan zijn er nog van die mensen, die echt geloven dat nyrstar werd (gered) door trafigura? terwijl alles het tegendeel bewijst.

Er is in ieder geval niemand te vinden die gelooft dat een geheel zelfstandig Nyrstar NIET failliet zou gaan.
Alias321
0
Aja,en is dat een reden om het dan te stelen?
De rechter mag nog blind zijn ,hij zal het nog zien.
Alias321
0
Leefloon
1
Je argumenten zijn merkbaar op. Doe anders aangifte van respectievelijk moord, stroperij en bewezen diefstal, he. Kost niets, en je hoeft dan geen mensen meer te zoeken die willen meebetalen aan jouw advocaat. Je spreekt jezelf hierboven al in one-liners tegen, dus die advocaat zal nodig zijn. Eerst wees "alles" er nog op dat Trafigura Nyrstar niet heeft gered, en vervolgens bevestig je en betwistte niet wat DZR duidde, en zou iets anders opeens het probleem zijn. Van "alles" naar niets, binnen 2 luie one-liners.

Ik wens angry white men veel plezier en meer succes met het in het openbaar nog jarenlang digitaal (af-) reageren op zondebok Trafigura e.a., wat overigens wel strafbaar kan zijn, en wens hen succes met de campagne om anderen mee te proberen te laten betalen aan hun advocaat.
3.528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 172 173 174 175 176 177 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Nyrstar Meer »

Koers 0,199   Verschil 0,00 (-0,70%)
Laag 0,194   Volume 145.896
Hoog 0,200   Gem. Volume 190.540
21-okt-19 17:35
label premium

Nyrstar verliest €5,60 per aandeel

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium