Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

  • 0,284 23 apr 2024 17:21
  • -0,002 (-0,70%) Dagrange 0,284 - 0,286
  • 752 Gem. (3M) 10,5K

Waarde Lavide

53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 augustus 2014 13:38
    Beste Lavide volgers, ik snap niet wat de koers op dit niveau doet.

    Ik ben al in meerdere lege hulzen actief geweest en ja ik zit nu ook long Lavide met wat aandelen op 1.90 en 1.85 en wel om de volgende simpele verklaring die zo volgt, en ik vraag ook meteen om mensen om constructief aan te geven wat ik mis en waarom ik deze aandelen absoluut niet zou moeten kopen op het huidige niveau en dus nogmaals ook onderbouwd waarom niet.

    Verklaring:

    Lavide is veruit de goedkoopste lege huls op de Amsterdamse beurs.

    Maximaal aantal aandelen in omloop 1.153 miljoen (alle opties nav settlement Mieger omgezet in aandelen), maak er 1.25 miljoen van om eventueel nog wat kosten te kunnen dekken alvorens het zover is dat een kandidaat de notering overneemt en je komt met een koers van nu 1.66 met het genoemde aantal aandelen van ruim ingeschat maximaaal 1.25 miljoen op een marktkapitalisatie uit van 2.075.000 euro.

    Als ik dan kijk naar de alternatieve lege hulzen op dit moment dan zie ik;

    Alternatief 1:
    DICO
    Koers dit jaar rond de 2 euro.
    aantal uitstaande aandelen 3.367.128
    markt kapitalisatie 6.734.256 euro

    Conclusie, zelfs tegen 1 euro per aandeel in DICO is DICO qua marktkapitalisatie 60% duurder dan Lavide en tegen de huidige pakweg 1.90 is dit dus ruim 200% duurder dan de lege huls Lavide.

    Alternatief 2:
    MTY Holdings
    De koers is een probleem omdat er op dit moment zelfs geen bieding staat waar er de afgelopen tijd wel eens een 3 euro bieding stond en er staan 2 offers a 5.84 en 9.75
    Om toch iets te kunnen nemen kijk ik naar wat ongeveer het gemiddelde is geweest en dat is ongeveer 4.50 euro.
    Aantal uitstaande aandelen volgens laatste melding van 14 augustus 2013 is 836.582
    Marktkapitalisatie tegen een koers van 4.50 euro is daarmee 3.764.619.
    Tegen een veronderstelde koers van MTY van 4.50 wegens gebrek aan liquiditeit en huidige koersvorming even verondersteld obv historich gemiddelde sinds het een lege huls is, is daarmee deze lege huls ruim 80% duurder dan de lege huls notering van Lavide Holding.

    =============
    Het probleem in het verleden was altijd dat het nooit goed mogelijk was om een bedrijf wat al een lege huls was op een zo laag niveau te kunnen kopen voor een leuk aantal om te kunnen profiteren van de beweging zodra er een nieuwe partij de listing overneemt.

    Nu is dat wel mogelijk want er is nog steeds iemand duidelijk actief met het verkopen van zijn positie en getuige meldingen van de AFM is dit R. van Vegten die al een tijd bezig is met verkopen.

    Waarom weet ik niet, maar wat ik wel vreemd vind is dat dit 1 van de personen is die in de stemrechtovereenkomst zit met de 3 andere heren die hun posities in in aandelen en opties opgeteld sinds 17 juli hun posities wel stabiel houden.

    ==============

  2. [verwijderd] 22 augustus 2014 09:34
    quote:

    Calcu schreef op 21 augustus 2014 23:00:

    Waarom kijk je naar alternatieven? Het enige goede vergelijk is wat een IPO kost. Daarnaast blijft het niet bij 1,25 miljoen aandelen; degene die nu kapitaal of zijn bedrijf inbrengt, zal ook aandelen willen hebben; ofwel er komt weer een uitgifte aan!
    Met alle respect, meent u dit allemaal serieus of maakt u een grap?

    Het kijken naar alternatieven is erg belangrijk.
    Een kwestie van vraag en aanbod en ben je het goedkoopste of het duurste maakt nogal een verschil. Waarom zou een partij die via een reverse listing naar de beurs wil,7 miljoen betalen als het ook voor de helft kan.
    In dit geval is Lavide duidelijk het goedkoopste en dat is voor een inbrengende partij het interessantste want dat betekend dat hij zelf meer aandelen over houd na inbrengen en dus een groter belang en zeggenschap houd.

    Dat het niet bij 1.25 miljoen aandelen zal blijven zodra er activiteiten worden ingebracht dat is logisch, die activiteiten worden natuurlijk niet gratis ingebracht, maar die nieuwe aandelen zijn voor de aankoop van de activiteiten en die nieuwe aandelen zitten tot nu toe iedere keer in een lockup dus het aantal beschikbaar verhandelbare aandelen blijft lange tijd erg laag, schaarste.

    Dan is de vraag hoe goed de deal is geweest waartegen de nieuwe activiteiten zijn gekocht en hoeveel potentie de nieuwe actitiviteiten hebben om te bepalen hoeveel potentie de aandelen hebben na inbreng van de nieuwe activiteiten op fundamentele gronden.

    De afweging om het hele traject van een IPO af te moeten leggen vs een reverse listing te doen heeft niet alleen een kosten afweging.
    Een IPO is heel wat anders dan een reverse listing en ook dat heeft zijn waarde.

    Als je dan kijkt naar alle lege hulzen tot nu toe dan zie je een bepaalde standaard waardering voor lege hulzen ontstaan zodra ze ook echt leeg zijn anders vallen ze niet te vergelijken.
    En de beweging van de koers zodra een aankondiging komt dat er daadwerkelijk nieuwe activiteiten worden ingebracht, die kan ook iedereen zich wel herinneren, daarom is er ook interesse voor de aandelen terwijl er geen activiteiten zijn, de potentie van de reverse listing op de koers.
  3. [verwijderd] 22 augustus 2014 15:18
    quote:

    Calcu schreef op 22 augustus 2014 14:36:

    -U gaat wel erg ver dat u denkt dat men voor een lege beurshuls ook daadwerkelijk € 7 miljoen gaat betalen?
    -Als er inderdaad een nieuwe Facebook ingebracht wordt dan noteren we nu wel erg laag!
    De waardering van 'concurrent' lege huls en genoemd door de huidige bestuurder van Lavide om aan te geven dat Lavide als lege huls niet als enige op zoek is, DICO, bedraagt op dit moment net geen 7 miljoen euro.

    Als iemand nu die aandelen koopt tegen de huidige koers dan is deze bereid deze waardering te betalen en daar vergelijk ik mee.

    Natuurlijk vind ik dat ook te hoog, maar het staat er en aan de andere kant vind ik dus de waardering van Lavide opvallend laag.

    Als u nu moest kiezen voor aandelen DICO of aandelen Lavide, wat zou u doen?

    Als er nu een partij naar de beurs wil en moet kiezen met welke partij denkt u dat deze eerder gaat praten of in ieder geval gaat polsen.

  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 augustus 2014 15:24
    Hoe duurder de lege huls, hoe beter....!!!

    Waarom?

    Omdat je dan minder aandelen hoeft uit te geven voor de omgekeerde overname en omdat je dan dure aandelen kunt verkopen op de beurs of bij een emissie.

    Een lege huls wordt niet verkocht; er worden alleen nieuwe aandelen uitgegeven.
  5. [verwijderd] 22 augustus 2014 15:35
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 22 augustus 2014 15:24:

    Hoe duurder de lege huls, hoe beter....!!!

    Waarom?

    Omdat je dan minder aandelen hoeft uit te geven voor de omgekeerde overname en omdat je dan dure aandelen kunt verkopen op de beurs of bij een emissie.

    Een lege huls wordt niet verkocht; er worden alleen nieuwe aandelen uitgegeven.
    Vanuit het oogpunt van de lege huls aandeelhouders is natuurlijk een hogere aandelenkoers en dus duurdere lege huls beter.

    Voor de activiteiten inbrengende partij is het natuurlijk andersom beter want dan wordt deze groter aandeelhouder.

    Daarom is een onderhandeling ook belangrijk en is het afhankelijk van de waardering waartegen de nieuwe activiteiten worden ingebracht hoeveel koerspotentie er dan nog is na de reverse listing.

    Theoretisch koopt de lege huls met nieuwe aandelen een niet genoteerd bedrijf en zijn assets/activiteiten, maar de lege huls wacht niet voor niets op het initiatief van een partij om te komen praten om zijn activiteiten in te brengen dus ik vind het meer een kwestie van een niet genoteerde onderneming die baat ziet bij een notering maar dit niet wil doen via een IPO die de lege huls koopt en een equivalent aantal nieuwe aandelen krijgt in de notering ter waarde van de overeengekomen waarde van de ingebrachte activiteiten.
  6. [verwijderd] 22 augustus 2014 20:45
    Ja, in grote lijnen mee eens. Echter na inbreng van het bedrijf verdwijnt de waarde van de listing. Dan heb je gewoon een bedrijf met een beurswaarde die net zo hoog moet zijn als de inbreng minus de kosten van een beursgang. Als iemand nu een bedrijf inbrengt met een waarde van € 6 miljoen en 6 ton winst dan wil hij na de inbreng er natuurlijk maar beperkt op achteruit gaan. Bijvoorbeeld niet meer dan € 1 miljoen. Dit betekent dat er dan, dat er naast de bestaande aantal aandelen er 6.250.000 aandelen uitgegeven moeten worden tegen 0,80 cent. Na uitgifte zijn er dan 7.500.000,- aandelen, waarvan 6.250.000,- voor de inbreng van de activa (83% van de aandelen na emissie). De koers begint dan op 0,80 cent. Het beste is dan ook om mijns inziens te wachten tot de koers onder de € 1, - komt. Gratis inbrengen is er bij maar gratis alles krijgen zeker niet. Het is een kwestie van tijd (max mei 2015) totdat de rechthebbende (lees curator) zijn belang heeft geconverteerd.

  7. [verwijderd] 25 augustus 2014 09:36
    @Calcu,

    Beursgenoteerd gaan heeft ook meerdere voordelen, waaronder dat je k/w 5 tot 8 niet genoteerd bedrijf ineens een k/w 10 tot 14 genoteerd bedrijf wordt.

    Natuurlijk is het minder interessant om als klein bedrijfje naar de beurs te gaan want dan zijn de kosten, of het nu via IPO gaat of reverse listing, altijd procentueel meer dan bij grotere bedrijven.

    De eigenaren van de lege huls weten ook wat een lege huls voor potentie heeft.
    Kijk naar alle eerdere lege hulzen en waar tegen die zichzelf hebben kunnen verkopen. Daar zit er geen tussen voor lager dan wat Lavide staat, nee juist een stuk hoger, en dat is nog lang niet het interessantste want het gaat meer om wat de koers daarna gaat doen obv de speculatie over de potentie van de nieuwe activiteiten.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 augustus 2014 09:39
    quote:

    R0ME0 schreef op 25 augustus 2014 09:36:

    @Calcu,

    Beursgenoteerd gaan heeft ook meerdere voordelen, waaronder dat je k/w 5 tot 8 niet genoteerd bedrijf ineens een k/w 10 tot 14 genoteerd bedrijf wordt.

    Natuurlijk is het minder interessant om als klein bedrijfje naar de beurs te gaan want dan zijn de kosten, of het nu via IPO gaat of reverse listing, altijd procentueel meer dan bij grotere bedrijven.

    De eigenaren van de lege huls weten ook wat een lege huls voor potentie heeft.
    Kijk naar alle eerdere lege hulzen en waar tegen die zichzelf hebben kunnen verkopen. Daar zit er geen tussen voor lager dan wat Lavide staat, nee juist een stuk hoger, en dat is nog lang niet het interessantste want het gaat meer om wat de koers daarna gaat doen obv de speculatie over de potentie van de nieuwe activiteiten.
    De huidige beurswaarde en koers zijn niet echt van belang.

    Veel belangrijker is het bedrijf dat wordt overgenomen en of dat bedrijf 'sexy' genoeg is voor nieuwe aandeelhouders om in te stappen.
  9. [verwijderd] 25 augustus 2014 09:40
    quote:

    Overvloedgolf schreef op 22 augustus 2014 21:45:

    Bij Dico heb je in ieder geval niet het risico dat de beursnotering door Dirk Scheringa overgenomen wordt.
    Dat risico heb je op dit moment inderdaad niet want Dirk Scheringa is niet zo gek om 7 miljoen voor een lege huls te betalen als hij Lavide ook voor pakweg 3.5 miljoen kan krijgen.

    Je moet je afvragen waarom je bij DICO wel net geen 7 miljoen zou willen betalen en of je dan ook 7 miljoen voor Lavide zou willen betalen als Dirk Scheringa niet genoemd zou zijn als 1 van de minimaal 3 partijen die interesse hebben getoond in de lege huls van Lavide Holding.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 augustus 2014 09:41
    quote:

    R0ME0 schreef op 25 augustus 2014 09:40:

    [...]

    Dat risico heb je op dit moment inderdaad niet want Dirk Scheringa is niet zo gek om 7 miljoen voor een lege huls te betalen als hij Lavide ook voor pakweg 3.5 miljoen kan krijgen.

    Je moet je afvragen waarom je bij DICO wel net geen 7 miljoen zou willen betalen en of je dan ook 7 miljoen voor Lavide zou willen betalen als Dirk Scheringa niet genoemd zou zijn als 1 van de minimaal 3 partijen die interesse hebben getoond in de lege huls van Lavide Holding.
    Dirk hoeft helemaal niks te betalen, begrijp dat nou eens een keer!
  11. [verwijderd] 25 augustus 2014 09:44
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 augustus 2014 09:39:

    [...]

    De huidige beurswaarde en koers zijn niet echt van belang.

    Veel belangrijker is het bedrijf dat wordt overgenomen en of dat bedrijf 'sexy' genoeg is voor nieuwe aandeelhouders om in te stappen.
    Huidige beurswaarde en koers zijn nu nog wel van belang want met deze laagste waardering trekt Lavide wel de meeste interesse.

    Daarna gaat het inderdaad alleen nog maar om de eigen interpretatie van de potentie van de nieuwe activiteiten verdeeld over het nieuwe totaal aantal aandelen.

    Die interpretatie heeft in het verleden bij eerdere reverse listings voor flinke koers bewegingen gezorgt, maar dat is te ver weg.

    Wat nu makkelijker te zien is is dat Lavide Holding de goedkoopste echt lege huls is, ook veel goedkoper dan eerdere lege hulzen.
    Wat daarna nog allemaal de potentie is dat komt dan wel weer.
  12. [verwijderd] 25 augustus 2014 10:08
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 augustus 2014 09:41:

    [...]

    Dirk hoeft helemaal niks te betalen, begrijp dat nou eens een keer!
    Het is maar hoe je het bekijkt, maar de waardering van de nieuwe aandelen en dus ook de al bestaande aandelen zal zijn op basis van de onderhandelingen tussen de lege huls en de potentiële inbrenger van de nieuwe activiteiten en dat heeft dus een totaal waardering.

    Dus hoe lager de waarde van de lege huls hoe meer de inbrenger zelf overhoud, dat is toch logisch lijkt me.

    Dus een deal (ik zal niet betalen zeggen) met een lege huls van 7 miljoen is veel minder aantrekkelijk dan een deal met een lege huls van minder dan dat en helemaal met de undershoot in waardering die Lavide nu heeft met nog geen 2 miljoen. (undershoot is gebaseerd op waardering van alle eerdere lege hulzen op euronext)
  13. [verwijderd] 25 augustus 2014 10:12
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 augustus 2014 09:53:

    Een omgekeerde overname/beursintroductie is vreselijk ingewikkeld; alleen Value8 heeft daar ervaring mee.

    De beurswaarde is van ondergeschikt belang.

    Lavide zou eigenlijk Value8 als adviseur moeten inhuren....!!
    Management share heeft het ook zelf gedaan.
    Het is niet veel ingewikkelder dan een normale overname, alleen ipv dat het genoteerd bedrijf dat bekend is met alle voorwaarden die bij een notering horen het voor het zeggen blijft houden krijgt het nieuwe bedrijf dat activiteiten het voor het zeggen en zal dus alles in orde moeten hebben tov wat er nodig is als niet beursgenoteerd bedrijf, maar ook dat is allemaal bekend en is een kwestie van invulling.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 augustus 2014 11:10
    quote:

    R0ME0 schreef op 25 augustus 2014 10:12:

    [...]

    Management share heeft het ook zelf gedaan.
    Het is niet veel ingewikkelder dan een normale overname, alleen ipv dat het genoteerd bedrijf dat bekend is met alle voorwaarden die bij een notering horen het voor het zeggen blijft houden krijgt het nieuwe bedrijf dat activiteiten het voor het zeggen en zal dus alles in orde moeten hebben tov wat er nodig is als niet beursgenoteerd bedrijf, maar ook dat is allemaal bekend en is een kwestie van invulling.
    Management Share is al ca 10 jaar bezig om een omgekeerde overname te doen en het is nog steeds niet gelukt.
    Ze zijn zelfs even bezig geweest met een radio/TV-station voor latino's....!!!

    Ondertussen is alleen de naam gewijzigd....!!
  15. [verwijderd] 25 augustus 2014 11:45
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 augustus 2014 11:10:

    [...]

    Management Share is al ca 10 jaar bezig om een omgekeerde overname te doen en het is nog steeds niet gelukt.
    Ze zijn zelfs even bezig geweest met een radio/TV-station voor latino's....!!!

    Ondertussen is alleen de naam gewijzigd....!!
    Maar, de waarde voordat de eerste aankondiging kwam dat NSE activiteiten zou gaan inbrengen was de waardering voor de lege huls bijna 4 miljoen.
    Dat de koers daarna bijna vervijfvoudigd is erg speculatief en zwaar overdreven maar een verdubbeling is tot nu toe bij elke lege huls bij aankondiging nog wel gebeurt.

    Die 4 miljoen is al heel interessant tov de huidige nog geen 2 miljoen.

    En dat NSE dan nu voor ruim 80% in handen is van weer een nieuwe partij die van plan is activiteiten in te gaan brengen en dat het aandeel ongeveer 35ct noteerd (34 om 37 voor een aantal) terwijl er nu bijna 50 miljoen aandelen uit staan...., dat is wel weer heel positief aan de andere kant, maar het staat er wel.

    De waardering valt moeilijk duidelijk weer te geven, maar dat er waarde is dat zal iedereen duidelijk zijn.
    Dan kunnen we alleen maar kijken naar eerdere lege hulzen, de waardering voor, tijdens en na en dan kom ik nog steeds tot maar 1 conclusie, in elk stadium tot nu toe van elke lege huls tot nu toe is de waardering van Lavide nu erg laag.

    Maar dan haal ik ook maar meteen aan dat waarderingen in het verleden geen garantie zijn voor de toekomst etc etc :)

    Maar de huidige druk op de koers omdat mensen die opties gekregen hebben uit de Mieger settlement een gedeelte willen cashen lijkt mij eerder een koopkans met hele goede risk/reward verhoudingen dan om bang van te worden.
53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links