Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verkiezingen EU, stemmen we voor of tegen ?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
599 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ffff
0
Ik zat even in het verkeerde draadje!!!! Dus toch discussie en terecht!!

Zulke ongelooflijke uitslagen in Nederland. Zulke aardverschuivingen in België, Italië, UK, Duitsland. De ruk naar rechts in heel Europa, zelfs in Zweden. De monsteroverwinning van Orban in Hongarije als ook van Salpini in Italië.
De relatief hoge opkomst voor Europa van grofweg 40 procent naar 50 procent gestegen, maar ook de vele niet-stemmers en ook opvallend de vele blanco-stemmers waar er stemplicht bestaat.

Uren leesvoer, maar dat Europa een ander gezicht gaat krijgen staat in de sterren geschreven.

Dan mag Wilders in Nederland zwaar verloren hebben, de rest van Europa ( België, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Hongarije en Marine Le Pen in Frankrijk gaan de koers toch bepalen.


Beetje information overflow momenteel, maar wat een uitslagen en wat een enorme ruk naar rechts.

Peter
haas
0
Ik heb BE tv gekeken met Mevrouw Tange cs.
Boeiende reports over BE politiek gezien(ik volg die al tig jaren:)
ffff
0
Haas,

Om je een idee te geven hoe slecht de Nederlandse npo geïnformeerd is: Gistermiddag hadden ze het bij npo een paar keer over Vlaams belang van Filip de Winter. Nou is |De Winter al jaren vervangen door Tom van Grieken...

Maar bij de npo zitten blijkbaar echt onervarenen, laat staan dat er eens echt deskundige mensen zijn die hen op blunders wijzen.

Pas gisteren tegen de avond waren ze bij npo wakker geworden en kwamen ze met een interview met de grote winnaar van de Belgische nationale verkiezingen.
Chiddix
0
quote:

ffff schreef op 27 mei 2019 om 10:16:
Dan mag Wilders in Nederland zwaar verloren hebben, de rest van Europa ( België, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Hongarije en Marine Le Pen in Frankrijk gaan de koers toch bepalen.


Beetje information overflow momenteel, maar wat een uitslagen en wat een enorme ruk naar rechts.

Peter


Duidelijk signaal van de kiezer naar Brussel. Macron verliest van Le Pen, in Belgie zijn de politiek correcten geschrokken door de herrijzing Vlaams Belang , Salvini haalt in Italie een monsteroverwinning, net als Orban in Hongarije.
Migratie speelt hierbij een grote rol. Las dat er veel criminaliteit is in Italie door illegalen. Maar overal in West-Europa zien we deze tendens.
Señor Acero
0
Dft vandaag:

Nederland krijgt bij een vertrek van Groot-Brittannië drie zetels erbij in het Europees Parlement. Die gaan naar de PVV, de VVD en dus naar Forum.
objectief
0
quote:

Señor Acero schreef op 27 mei 2019 om 11:41:


Dft vandaag:

Nederland krijgt bij een vertrek van Groot-Brittannië drie zetels erbij in het Europees Parlement. Die gaan naar de PVV, de VVD en dus naar Forum.Als..als..als; eerst zien en dan geloven.
Señor Acero
0
quote:

objectief schreef op 27 mei 2019 om 11:50:


[...]


Als..als..als; eerst zien en dan geloven.


Het maakt weinig uit, of forum nou 3 of 4 of pvda er nou 5 of 6 krijgen.
Blijft marginaal.

Ik heb net op youtube wat recente spreekbeurten van Farage in het EP gekeken.
Blijkt toch een bijzonder goed spreker te zijn.
En met humor
Kostelijk om te zien
haas
0
Ik ben tegen
============================================================
EU zet deur op kier voor Albanië en Noord-Macedonië
29 mei 201918:32

Schermvullende weergave

Buitenlandchef Federica Mogherini wil twee landen belonen voor de inspanningen die het voorbije jaar zijn gebeurd: Noord-Macedonië en Albanië. ©AFP
De Europese Commissie vraagt om de toetredingsonderhandelingen op te starten met Albanië en Noord-Macedonië.

De Europese Commissie maakte woensdag een eerste evaluatie van de Balkanstrategie die ze een dik jaar geleden op tafel legde. Daarin opteert Europa voor meer strategische samenwerking en betere verbindingen met de Balkanregio.

Het perspectief op lidmaatschap van de EU is de wortel in de strategie. Ze moet de Balkanlanden aanzetten tot hervormingen. Maar omdat de meeste Balkanlanden nog veraf staan van dat doel, zit een toetreding voor 2025 er wellicht niet in.

Beloning
Volgens buitenlandchef Federica Mogherini is er het voorbije jaar evenwel een 'positieve verandering, doorheen de hele regio'. De Commissie wil twee landen belonen voor de inspanningen die het voorbije jaar zijn gebeurd. Ze pleit voor het openen van toetredingsonderhandelingen met Noord-Macedonië en Albanië.

Noord-Macedonië heeft niet alleen zware hervormingen doorgevoerd in de strijd tegen corruptie en de hervorming van het gerecht. Daarnaast krijgt het land alle lof toegezwaaid na het compromis over de naam. Met de officiële benaming Noord-Macedonië komt een einde aan een dispuut dat twintig jaar duurde.

Zheng He
0
Bedenk wel, als de EU de deur dicht doet, doet China hem open. Er wordt al aan de achterdeur gerammeld. Als je al in Griekenland bent en ook in Servie, dan wil je het tussenliggende gebied ook.
haas
0
Turkije heeft zaterdag de slotverklaring van de Zuid-EU-top verworpen.

Daarmee wordt beweerd dat Turkije “tegen het internationale recht” handelt in de Egeïsche Zee, de oostelijke Middellandse Zee en Cyprus.

“De gezamenlijke verklaring van de Zuid-EU-top op Malta weerspiegelt de nationale standpunten van Griekenland en de Grieks-Cypriotische regering. Die houden zich niet aan VN-beginselen voor het oplossen van de kwestie Cyprus of de regels van het internationale recht”, verklaarde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Voor ons heeft de verklaring geen enkele waarde, kracht of effect”, reageerde Turkije.

De verklaring is nog een voorbeeld van hoe Griekenland en de Grieks-Cyprioten hun EU-lidmaatschap misbruiken en dat sommige EU-landen daarvoor als instrumenten dienen, legde het Turkse ministerie uit. “Dit toont nogmaals aan dat de EU en lidstaten geen onpartijdige, betrouwbare actoren kunnen zijn bij het oplossen van de kwestie Cyprus.”

De zesde Zuid-EU-top werd vrijdag op Malta gehouden met de deelname van Frankrijk, Italië, Spanje, Malta, Portugal, Griekenland en de Grieks-Cypriotische regering. Die beweren dat Turkije geen booractiviteiten mag uitvoeren in de regio.
haas
0
BERN/BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG/RTR) - De handel in aandelen van Zwitserse bedrijven mag vanaf maandag niet meer aangeboden of gefaciliteerd worden op beursplatformen in de Europese Unie,met uitzondering van bepaalde effecten die zowel in Zürich als op andere Europese beurzen genoteerd zijn. Die maatregel heeft de Zwitserse overheid aangekondigd, nadat onderhandelingen over een handelsverdrag tussen het land en de Europese Unie op niets zijn uitgelopen.

Zwitserland en de EU praten al jaren met elkaar over een samenwerkingsdeal, die een lappendeken aan andere akkoorden moet vervangen. Om druk op de stroeve gesprekken te zetten, besloot de EU enkele jaren terug de voortgang te koppelen aan de erkenning van de Zwitserse beurs, de SIX Swiss Exchange. Een akkoord is niet ondertekend en Brussel heeft inmiddels laten weten geen reden te zien om de beurserkenning te verlengen aan het eind van de maand. Daardoor mogen Europese banken en brokers niet meer direct handelen op de Zwitserse beurzen per 1 juli.

De Zwitserse noodmaatregel is bedoeld om een plotseling verlies aan liquiditeit op de eigen beurs te voorkomen en "de beursinfrastructuur" te beschermen. Ongeveer een derde van de handel in Zwitserse aandelen vindt plaats op platformen in de Europese Unie, de rest in Zwitserland zelf. En de meeste activiteit op de SIX wordt gegenereerd door handelaren uit de Europese Unie. Door de handel in Zwitserse aandelen buiten de landsgrenzen te verbieden, worden handelsstromen naar Zwitserland teruggeleid.
haas
0
Erdogan beschuldigt de Europese Unie dat ze haar verplichtingen in het kader van een overeenkomst uit 2016 niet nakomt om irreguliere migratie naar Europa via de Egeïsche Zee te ontmoedigen. De deal omvat een hulppakket van 6 miljard euro om Turkije te helpen zorgen voor miljoenen vluchtelingen in het land. Turkije heeft echter tot nu toe slechts een deel van het toegezegde bedrag ontvangen.
haas
0
Duitse sociaaldemocraten proberen von der Leyen te kelderen
12 juli 201909:46

Schermvullende weergave

Ursula von der Leyen werd door de lidstaten voorgedragen om de volgende voorzitster van de Europese Commissie te worden. ©EPA
Europese Parlementsleden van de Duitse sociaaldemocratische SPD voeren actief campagne om te beletten dat hun landgenote Ursula von der Leyen de nieuwe voorzitster van de Europese Commissie wordt.

De Europese staats- en regeringsleiders hebben vorige week de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen voorgedragen als nieuwe voorzitster van de Europese Commissie. Die voordracht moet volgende dinsdag worden goedgekeurd in het Europees Parlement. Von der Leyen rekent op de steun van de conservatieven, liberalen en sociaaldemocraten.

Zeker bij de sociaaldemocraten zijn er evenwel heel wat dissidente stemmen, wat von der Leyens kandidatuur in het gevaar brengt. Bovendien is de Duitse SPD, dat deel uitmaakt van de sociaaldemocratische fractie binnen het Europees Parlement, met een anti-campagne tegen von der Leyen begonnen om zo haar kandidatuur te kelderen.

'Ongeschikte en ongewenste kandidate'
DeZwarteRidder
0
Peiling: Rutte III populairder dan ooit

Het kabinet-Rutte III is nog nooit zo populair geweest als nu. Door de recent bereikte akkoorden over pensioen en klimaat stijgt de tevredenheid over Rutte III naar recordhoogte. Toch geloven maar weinig Nederlanders dat alle klimaatmaatregelen voor iedereen betaalbaar zullen zijn.
Peter Winterman 12-07-19, 06:00 Laatste update: 10:45

Veel Nederlan­ders zijn blij dat het land wordt bestuurd
Peter Kanne, I&O Research

Uit de nieuwste peiling van I&O Research blijkt dat 47 procent van de Nederlanders tevreden is over het kabinet-Rutte III, bestaand uit VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Dat is het hoogste populariteitspercentage sinds het aantreden van Rutte III in oktober 2017. Begin dit jaar was nog maar 33 procent van de Nederlanders tevreden over het kabinet.

,,De stijging is opzienbarend’’, zegt onderzoeker Peter Kanne van I&O Research. ,,In februari leek het nog alsof dit kabinet niks voor elkaar kreeg. Een akkoord over pensioenen kwam er maar niet en er was veel verzet tegen ingrijpende klimaatmaatregelen. Nu liggen er plots toch twee grote akkoorden. Veel Nederlanders zijn blij dat het land wordt bestuurd.’’
haas
0
'Het Europees Parlement presenteert zichzelf als het summum van democratie, maar treedt in realiteit elk democratisch principe met de voeten'
14/07/19 om 10:00
Bijgewerkt op 13/07/19 om 13:21
Tom Vandendriessche
Tom Vandendriessche
Europarlementslid voor Vlaams Belang.

De hypocrisie van de EU-elite is hemeltergend, maar het gevaar voor onze democratie is veel groter, schrijft Tom Vandendriessche, Europees Parlementslid voor Vlaams Belang.

277
Keer gedeeld

Maar liefst 811.000 Vlamingen stemden voor het Europees Parlement op Vlaams Belang en vaardigden zo drie volksvertegenwoordigers af. Een verdrievoudiging. Deze spectaculaire groei is geen Vlaamse uitzondering. In Frankrijk werd het Rassemblement National van Marine Le Pen de grootste partij met 22 zetels. In Italië verblufte Matteo Salvini iedereen door maar liefst 28 zetels in de wacht te slepen. Ook in Duitsland behaalde de Alternative für Deutschland de hoogste score ooit. Naast deze delegaties uit de grootste Europese landen vormt Vlaams Belang met partners uit Finland, Denemarken, Oostenrijk, Estland en Tsjechië de Europese fractie Identiteit en Democratie (ID), met 73 leden de vijfde fractie in het parlement.
haas
0
quote:

haas schreef op 14 jul 2015 om 22:21:


Het dossier Guy Verhoffstadt (en waarom hij zo enthousiast was naar de Grieken:)
Interessant om te lezen . Verhoffstadt zit ook in bestuur bij ABP !
===========================================================================
VVD, D66 en Guy Verhofstadt werken samen met Moldavische maffiabankier om Grexit te stoppen en TTIP te pushen (3)

925.nl/archief/2015/07/08/vvd-d66-en-...
De Europese Unie is géén unie, en is niet Europees.
Het is een totalitaire superstaat, die vanuit Straatsburg onze ooit onafhankelijke landen als haar provincies heeft ingelijfd.
haas
0
es gibt keinze Grenze mehr
=================================

Stephen H
Gepubliceerd op 22 feb. 2016
Boarder control of the DDR east german

www.youtube.com/watch?v=nNkPV4Nbh2s&a...
haas
0
De drie boekentips van Frans van Daele: 'We hebben het 70 jaar goed gedaan, maar niets is onomkeerbaar'
31/07/19 om 16:00
Bijgewerkt op 30/07/19 om 22:34
Bron : Print
Simon Demeulemeester & Ewald Pironet
Simon Demeulemeester & Ewald Pironet
We leven in politiek complexe en verwarrende tijden. Daarom vroeg Knack aan 30 bevoorrechte waarnemers suggesties voor boeken die licht in de duisternis kunnen brengen. Vandaag: Frans van Daele, diplomaat.

4
Keer gedeeld

Frans Van Daele © belga
Meer boekentips voor deze zomer vindt u op knack.be/boekentips.

De wereld van gisteren (Stefan Zweig, 1944)
Het meest aangrijpende bewijs van hoe erg het in Europa fout kan gaan. We hebben het nu 70 jaar goed gedaan, maar niets is onomkeerbaar. We moeten er blijven aan werken!


© GF
Le Modèle italien (Fernand Braudel, 1986)
Een aanrader omdat Braudel vanuit Italië bewijst hoezeer Europa een culturele beschavingsgemeenschap is. Of om Herman van Rompuy te citeren: Europa is een beschaving met meerdere culturen. Wat een rijkdom!


© GF
The Byzantine Commonwealth (Prins Dimitri Obolensky, 1971)
De Russisch-Britse edelman en Oxford-historicus bewijst wat de diplomatie allemaal vermag: vrede en voorspoed voor eenieder. Zonder diplomatie bestond Europa niet, en waren wij er allemaal des te armer om.


© GF
4
haas
0
ZÜRICH (AFN) - Het Zwitserse beursbedrijf SIX Swiss Exchange overweegt een beursuitbater in de Europese Unie over te nemen. Op die manier willen de Zwitsers de problemen die ontstaan door een Europees verbod op handelen in Zwitserse aandelen het hoofd bieden, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Onder meer de beurzen in Wenen en Madrid zouden interessante prooien kunnen zijn.

SIX bekijkt de optie van een overname omdat het sinds vorige maand verboden is om in Zwitserse aandelen te handelen in de Europese Unie. Dat is het gevolg van vastgelopen onderhandelingen tussen de EU en Zwitserland over een nieuwe overeenkomst om de samenwerking te stroomlijnen. De Zwitsers vinden dat ze daarmee te veel zeggenschap uit handen geven.
599 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 30 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Beurzen in greep handelsoorlog'

08:18 De Amsterdamse aandelenbeurs begint maandag waarschijnlijk met verlies aan de nieuwe week. Ook elders in Eu... 3

  Indices

  AEX 542,09 0,00%
  EUR/USD 1,1148 0,00%
  Germany30^ 11.504,70 -0,92%
  Gold spot 1.542,17 +1,01%
  LDN100-24h 6.997,62 -0,52%
  NY-Nasdaq Composite 7.751,77 -3,00%
  US30# 25.533,66 -0,36%

  Stijgers

  Payton...
  +3,33%
  Beluga
  +3,17%
  Immo M...
  +1,98%
  Zénobe...
  +1,21%
  Diegem...
  +0,68%

  Dalers

  Softimat
  -2,76%
  Miko
  -1,75%
  Genk L...
  -0,86%
  Antares
  -0,62%
  Distri...
  -0,01%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  Kaviaar op 26-aug-19 08:48
  (102)

  het zwaard op 26-aug-19 08:42
  (2)

  Joop213 op 26-aug-19 08:40
  (1)

  Mr.Windows op 26-aug-19 08:39
  (9)

  tinybolus op 26-aug-19 08:30

  Column Forum Meer»

  (1)

  Pakka op 26-aug-19 08:44
  (388)

  hana op 26-aug-19 06:00
  (14)

  Bowski op 26-aug-19 01:15
  (26)

  efreddy op 25-aug-19 16:11
  (13)

  Snugger op 24-aug-19 12:21