Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

nieuws uit Japan!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.418 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 166 167 168 169 170 171 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Nikkei hoger dankzij exportbedrijven

Gepubliceerd op 12 nov 2019 om 07:25 | Views: 52

TOKYO-Nikkei 225 06:58
23.475,91 +144,07 (+0,62%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag hoger geëindigd. Een daling van de Japanse yen bood steun aan de beurshandel en hielp de belangrijke exportbedrijven vooruit. Beleggers keken verder uit naar de toespraak die de Amerikaanse president Donald Trump later op de dag in New York zal houden. Ook ging de aandacht uit naar de aanhoudende anti-regeringsprotesten in Hongkong.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk met een winst van 0,8 procent op 23.520,01 punten. De makers van industriële materialen Nitto Denko en Unitika behoorden tot de sterkste stijgers met plussen van respectievelijk 5,2 en 6,4 procent. Elektronicabedrijf Alps Alpine steeg 3,7 procent. De Japanse automaker Nissan Motor won 1 procent voorafgaand aan de publicatie van de kwartaalresultaten.

De Hang Seng-index in Hongkong toonde licht herstel en noteerde tussentijds 0,5 procent hoger. Een dag eerder verloor de hoofdindex meer dan 2,5 procent door het toenemende geweld bij de protesten in de stad. De beurs in Shanghai ging iets omlaag en de Kospi in Seoul won 0,6 procent. In Sydney eindigde de All Ordinaries 0,3 procent in de min.
voda
0
Autobouwer Nissan geeft winstalarm

Gepubliceerd op 12 nov 2019 om 09:26 | Views: 92

TOKIO (AFN) - De Japanse autobouwer Nissan Motor heeft de verwachting voor de winst in zijn gebroken boekjaar verlaagd. Het concern krijgt de zaken nog niet goed op de rit, ondanks flinke kostenbesparingen en het snijden in bijna 13.000 banen.

Die ingrepen weten de impact van een zwakkere vraag, hogere materiaalprijzen en negatieve wisselkoersen niet te compenseren. Nissan rekent nu op een operationeel resultaat voor het jaar dat loopt tot eind maart van 150 miljard yen. Dat is omgerekend bijna 1,3 miljard euro. Eerder zette Nissan nog een doelstelling voor het resultaat neer van 230 miljard yen.

In het afgelopen kwartaal dat eind september eindigde, zette Nissan een resultaat in de boeken van 30 miljard yen. Dat is veel minder dan kenners in doorsnee hadden verwacht. Zij wijzen er dan ook op dat Makoto Uchida, die volgende maand aan het roer van de autobouwer komt te staan, de lastige taak krijgt om het vertrouwen in Nissan te herstellen.
voda
0
Nikkei lager na toespraak Trump

Gepubliceerd op 13 nov 2019 om 07:28 | Views: 104

TOKYO-Nikkei 225 07:01
23.340,08 -179,93 (-0,77%)

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is woensdag lager gesloten. Beleggers reageerden teleurgesteld op de toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump en besloten winst te nemen na de recente sterke opmars. Trump vertelde weinig nieuws over de handelsdeal met China en herhaalde slechts dat de Verenigde Staten en China dicht bij het tekenen van de "eerste fase" van een akkoord zijn. Ook dreigde hij met hogere tarieven als China niet tekent.

De Nikkei in Tokio ging met een verlies van 0,9 procent de dag uit op 23.319,87 punten. Nissan daalde 0,5 procent na een verlaging van de winstverwachting voor het hele jaar. De Japanse autofabrikant heeft de zaken nog altijd niet goed op de rit, ondanks flinke kostenbesparingen en het schrappen van duizenden banen. Fujifilm steeg 6,3 procent dankzij sterke kwartaalcijfers van de Japanse maker van filmmateriaal en camera's.

In Hongkong raakte de Hang Seng-index tussentijds 2,2 procent kwijt door het toenemende geweld bij de anti-regeringsprotesten in de stad. De Chinese internetreus Tencent noteerde 0,7 procent lager voorafgaand aan de publicatie van de kwartaalcijfers. De beurs in Shanghai daalde 0,3 procent en de Kospi in Seoul verloor 0,9 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,8 procent in de min onder aanvoering van de Australische banken.
voda
0
Avantium opent kantoor in Japan

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Avantium Holding
2,675 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Avantium zal een kantoor in Japan openen om zo vat te krijgen op de PEF-markt in deze regio. Dit kondigde het bedrijf woensdagochtend.

Het dochterbedrijf zal opereren onder de naam Avantium Japan K.K. en zal bijdragen aan de ontwikkeling en marketing van PEF voor hoogwaardige toepassingen in de innovatieve Japanse markt van verpakkingen en elektronica.

Jan Waninge is als directeur van Avantium Japan K.K. benoemd.

"Wij hebben de ambitie en expertise om PEF met succes naar deze hoogwaardige PEF-markten te brengen en zijn zeer verheugd dat Jan Waninge ons team zal versterken om onze vestiging in Japan te leiden", aldus CEO Marcel Lubben van Avantium in een toelichting.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Top 3 Japan Steel Makers Cut Annual Profit Forecast

The top three Japanese steelmakers reduced their annual profit forecasts for the year to March 31. Japan’s top steelmaker, Nippon Steel, slashed its business profit estimate by 33% to JPY 100 billion, Japan’s No 2 steelmaker JFE Holdings, lowered its annual business profit forecast by 57% to JPY 60 billion and , Japan’s No 3 steelmaker Kobe Steel revised down its full-year estimate to a net loss of JPY 5 billion from its earlier projection of a profit of JPY 10 billion. They are hit by slumping steel prices in Asia eroding their export margins, slower auto demand overseas and falling usage in machinery at home. They are also suffering from a softening global economy hit by the US China trade row.

Nippon Steel Executive Vice President Mr Katsuhiro Miyamoto said “Steel margins have been squeezed amid tumbling Asian markets. Higher procurement costs and slowing exports by its Japanese manufacturing customers also hit profit. The global economy is weak and auto sales across the world are falling. We don’t see any signs of recovery in overseas steel markets. It’s a tough situation.”

On Tuesday, JFE Holdings, Japan’s No.2 steelmaker, lowered its annual business profit forecast by 57% to 60 billion yen as profit from its steel segment will fall to zero, the lowest since the company was established in 2002.

JFE Executive Vice President Mr Masashi Terahata said “The economies of ASEAN, India and Europe are slowing amid the US China trade row while overseas steel prices are slipping due to fierce competition. Domestic demand also slowed, especially in industrial and construction machinery, and even in construction.”

Source : Reuters
voda
0
Fukushima Farmland Being Converted into Wind and Solar Power Plants

Farmland in Fukushima that was rendered unusable after the disastrous 2011 nuclear meltdown is getting a second chance at productivity. A group of Japanese investors has created a new plan to use the abandoned land to build wind and solar power plants, to be used to send electricity to Tokyo. The plan calls for the construction of eleven solar power plants and ten wind power plants, at an estimated cost of USD 2.75 billion. The project is expected to be completed in March of 2024 and is backed by a group of investors, including Development Bank of Japan and Mizuho Bank.

A Japanese government official confirmed it will contribute USD 275 million in subsidies to the project.

The planners expect the 21 total plants will generate 600 megawatts of electricity, or about two-thirds what a nuclear power plant would generate, according to a report from Nikkei.

The plants will be linked together by an 80-kilometer grid that will cost an additional USD 266 million to construct.

The grid will be overseen by Tokyo Electric Power Company and used to send the electricity produced at the plants to Tokyo.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Japanse economie groeit beduidend minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse economie is in het derde kwartaal minder hard dan voorzien gegroeid. Dit bleek donderdag uit overheidscijfers.

De groei van het bruto binnenlands product kwam in het derde kwartaal uit op 0,2 procent op jaarbasis. Dat was in het tweede kwartaal nog 1,8 procent. Economen geraadpleegd door Quick hadden gerekend op een groei van 0,8 procent.

Inmiddels groeit de Japanse economie voor het vierde kwartaal op rij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Dit is officieel de veiligste auto ter wereld

De Mazda CX-30 is de veiligste auto ter wereld. De compacte Japanse SUV behaalde de allerhoogste score tot nu toe tijdens de laatste ronde van de veiligheidstests bij het European New Car Assessment Programme (Euro NCAP), het instituut dat in Europa verantwoordelijk is voor crashtests.

Erik Kouwenhoven 14-11-19, 05:00

De score van 99 procent is de hoogste ooit sinds testinstituut Euro NCAP in 1997 begon met het publiceren van de onderzoeksresultaten. De gezinsauto van 29.990 euro eindigde met een score van 99 procent hoger dan de scores van 98 procent die eerder werden behaald door auto's als de Mazda 3 uit 2019, de Volvo XC60 uit 2017, de Alfa Romeo Giulia uit 2016 en de Volvo V40 uit 2012.

De score werd gegeven voor de bescherming van de volwassen inzittenden aan de hand van een reeks tests met frontale crashes, zij-aanrijdingen en whiplash-situaties. Doel was om de mate van bescherming te bepalen van een volwassen bestuurder en zijn passagiers tijdens een ongeval.

De Mazda behaalde maximale punten voor frontale impact, zijwaartse botsingen en tests waarbij een botsing met een paal aan de zijkant wordt gesimuleerd. Hierdoor is het officieel het veiligste voertuig voor een bestuurder en zijn volwassen passagiers. De Japanner presteerde echter iets slechter in de categorieën van de bescherming van kinderen (86 procent) en bij het raken van kwetsbare weggebruikers (80 procent).

In totaal was de score nog altijd hoog genoeg om tot vijf sterren te komen. Matthew Avery, directeur bij onderzoeksbureau Thatcham Research, noemde de score van Mazda indrukwekkend. ,,De CX-30 is een mainstream-auto, verkrijgbaar voor een betaalbare prijs en hij presteert op het allerhoogste niveau bij crashtests. Tijdens een ongeval zijn er weinig veiligere plekken dan de voorstoelen van deze Mazda.”

met video:

www.ad.nl/auto/dit-is-officieel-de-ve...
voda
0
Japanse economische groei zakt flink in

Gepubliceerd op 14 nov 2019 om 06:50 | Views: 26

TOKIO (AFN) - De groei van de Japanse economie is in het derde kwartaal flink ingezakt. Dat kwam onder meer door de gevolgen van de handelskift tussen de Verenigde Staten en China, twee belangrijke handelspartners van het land, en een lagere internationale vraag.

De economie groeide in de meetperiode met 0,2 procent op jaarbasis, aldus overheidsgegevens. Dat is het traagste tempo in een jaar tijd. Kenners hadden in doorsnee een groei met 0,9 procent voorzien. In de periode april tot en met juni was sprake van een bijgestelde groei van 1,8 procent. Eerder werd voor deze periode nog een groei van 1,3 procent opgetekend.

Ook de groei van de particuliere consumptie koelde af.
voda
0
Duurdere yen drukt op Nikkei

Gepubliceerd op 14 nov 2019 om 07:23 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 13 nov
23.319,87 -200,14 (-0,85%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag met verlies geëindigd. De stemming werd gedrukt door berichten dat de onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China moeizaam lijken te verlopen. De onzekerheid zorgde voor een stijging van de Japanse yen, die als een veilige haven wordt beschouwd. Ook viel de groei van de Japanse economie tegen.

De Nikkei in Tokio sloot 0,8 procent lager op 23.141,55 procent. De Japanse economie groeide in het derde kwartaal met 0,2 procent, terwijl economen hadden gerekend op een groei met 0,9 procent. De Japanse automakers die veel omzet halen uit het buitenland kampten met de duurdere yen. Nissan zakte 3,5 procent en Honda verloor 2,2 procent. Toshiba stond vlak. Het Japanse technologiebedrijf boekte in het afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht.

Internetbedrijf Z Holdings dikte bijna 17 procent aan. Het voormalige Yahoo Japan voert fusiegesprekken met brachegenoot Line Corp. Techinvesteerder SoftBank, die bijna de helft van de aandelen Z Holdings bezit, won 0,3 procent.

Tencent

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,8 procent in de min. De Chinese internetreus Tencent verloor meer dan 2 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. Cathay Pacific Airways daalde 0,5 procent. De luchtvaartmaatschappij uit Hongkong heeft veel last van de aanhoudende protesten in de stad en gaf een nieuw winstalarm.

De beurs in Shanghai klom 0,3 procent. Op macro-economisch vlak bleek dat de Chinese industriële productie en de winkelverkopen vorige maand minder sterk zijn gestegen dan verwacht. In Seoul won de Kospi 0,2 procent en de Australische All Ordinaries eindigde 0,6 procent hoger.
voda
0
Japanse industrie hervat stijgende lijn

(ABM FN-Dow Jones) De industrie in Japan heeft in september weer meer geproduceerd na een afname in augustus. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Japanse ministerie van Handel en Industrie.

De industriële productie in Japan nam in september op maandbasis met 1,7 procent toe. Op jaarbasis steeg de productie van de Japanse industrie met 1,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei sluit week met winst

Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 07:22 | Views: 690

TOKYO-Nikkei 225 07:20
23.303,32 +161,77 (+0,70%)

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met winst gesloten. Beleggers kregen weer wat meer hoop op een handelsdeal nadat de economisch adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, verklaarde dat Washington en Peking een stap dichter bij een akkoord zijn gekomen. Eerder deze week zorgden berichten over het vastlopen van de onderhandelingen tussen de twee economische grootmachten nog voor twijfel op de beursvloeren.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 0,7 procent hoger het weekeinde in op 23.303,32 punten. De hoofdindex verloor deze week 0,3 procent. Bij de bedrijven won Japan Post Insurance bijna 6 procent. De door een boekhoudschandaal getroffen Japanse levensverzekeraar kwam met beter dan verwachte kwartaalcijfers. De resultaten van de Japanse bank Suruga Bank vielen eveneens in goede aarde en werden beloond met een koerswinst van ruim 7 procent.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds een min van 0,2 procent. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Handel stelde dat de Verenigde Staten en China discussies voeren over de eerste fase van een handelsakkoord en dat het terugdraaien van sommige Amerikaanse importtarieven cruciaal is voor het bereiken van een overeenkomst.

In Hongkong stond de Hang Seng-index 0,1 procent in de plus en de Kospi in Seoul kreeg er 0,9 procent bij. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,9 procent in de plus onder aanvoering van de Australische banken.
voda
0
Handelshoop blijft Nikkei steunen

Gepubliceerd op 18 nov 2019 om 07:18 | Views: 403

TOKYO-Nikkei 225 07:20
23.416,76 +113,44 (+0,49%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe beursweek. De hoop op een spoedige handelsdeal bleef de stemming ondersteunen. Het Chinese ministerie van Handel liet weten dat Peking en Washington zaterdag een "constructief" telefoongesprek op hoog niveau hebben gehad over de eerste fase van de handelsdeal.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 0,5 procent in de plus op 23.416,76 punten. Z Holdings, het voormalige Yahoo Japan, won 1,2 procent en Line klom 2,2 procent. De beide internetbedrijven kondigden formeel aan te gaan fuseren. De chipbedrijven waren eveneens in trek na positieve vooruitzichten van de Amerikaanse toeleverancier aan de chipsector Applied Materials. Chiptester Advantest steeg 3,7 procent en de maker van chipapparatuur Tokyo Electron won 1,8 procent.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent hoger. De Chinese centrale bank verraste beleggers door voor het eerst sinds 2015 de korte rente ofwel de zogenoemde zevendaagse reporente te verlagen met 5 basispunten tot 2,50 procent. Dit zorgde voor speculatie op meer stimuleringsmaatregelen voor de Chinese economie. In Hongkong ging de Hang Seng-index 1 procent vooruit. De Kospi in Seoul daalde 0,3 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,4 procent.
voda
0
Duurdere yen zet Nikkei lager

Gepubliceerd op 19 nov 2019 om 07:11 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 06:59
23.282,22 -134,54 (-0,57%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag met verlies geëindigd. Een duurdere Japanse yen zorgde voor koersdruk bij de belangrijke exportbedrijven. Daarnaast werd gewacht op meer duidelijkheid over de vooruitgang van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 0,5 procent lager op 23.292,65 punten. Robotmaker Fanuc en autobouwer Toyota, die beide veel omzet halen uit het buitenland, kampten met de duurdere yen en verloren 1,5 en 1,1 procent. Technologieconcern Sony daalde 1,3 procent. Ook de Japanse chipbedrijven werden van de hand gedaan na de recente sterke opmars.

Techinvesteerder SoftBank zakte 1,3 procent. Beleggers reageerden op het nieuws dat de procureur-generaal van de staat New York een onderzoek is begonnen naar WeWork, waarin SoftBank een groot belang heeft. Een de zaken die onderzocht worden is of oprichter en voormalig topman Adam Neumann van de uitbater van gedeelde werkruimtes zichzelf heeft verrijkt door vastgoed te kopen dat hij vervolgens weer doorverhuurde aan WeWork.

De Chinese beurzen gingen vooruit. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,4 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong dikte 1,2 procent aan. De Kospi in Seoul verloor 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde met een winst van 0,7 procent.
voda
0
Verdere daling Japanse export

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse export is in oktober voor de elfde maand op rij gedaald. Dit bleek woensdag uit voorlopige cijfers van de overheid.

De export daalde op jaarbasis met 9,2 procent, terwijl door economen was gerekend op een afname van 3,8 procent op jaarbasis.

De uitvoer naar China daalde met 10,3 procent en naar de VS liep die zelfs met 11,4 procent terug.

De Japanse import nam in oktober met 14,8 procent af.

Het handelsoverschot van Japan kwam uit op 17,3 miljard yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei lager na tariefdreiging Trump

Gepubliceerd op 20 nov 2019 om 07:10 | Views: 1.040

TOKYO-Nikkei 225 06:58
23.130,55 -162,10 (-0,70%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw lager gesloten. De stemming werd gedrukt door het herhaalde dreigement van de Amerikaanse president Donald Trump om de importtarieven op Chinese goederen te verhogen als er geen handelsdeal met China wordt bereikt. Daarnaast liet de Japanse export in oktober de grootste daling in drie jaar zien.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,6 procent in de min op 23.148,57 punten. Het was de tweede verliesbeurt op rij. De Japanse uitvoer zakte afgelopen maand met 9,2 procent. Vooral de export van auto's en vliegtuigmotoren naar de Verenigde Staten en de uitvoer van plastic en auto-onderdelen naar China namen af. De containervervoerders Mitsui OSK Lines en Nippon Yusen KK zakten daardoor 3,4 en 4,2 procent.

De Chinese beurzen gingen eveneens omlaag. De beursgraadmeter in Shanghai leed tussentijds een verlies van 0,5 procent en de Hang Seng-index in Hongkong leverde 0,6 procent in. De Kospi in Seoul verloor 1,2 procent. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung en chipmaker SK Hynix zakten 2,6 en bijna 3 procent. De All Ordinaries in Sydney ging 1,4 procent lager de dag uit onder aanvoering van de Australische banken.
voda
0
Avantium gaat samenwerking aan in Japan

Gepubliceerd op 20 nov 2019 om 08:59 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - Avantium gaat een samenwerking aan met het Japanse Nikki-Universal om zijn katalyse-activiteiten beter aan de man te brengen in het Aziatische land. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar Avantium denkt door de samenwerking zijn testplatform Flowrence vaker te kunnen verkopen. Ook zouden er meer servicecontracten in het verschiet liggen.

Nikki-Universal is een producent van katalysatoren en heeft volgens Avantium goede banden met de chemische industrie in Japan. Het Flowrence-platform van Avantium kan katalysatoren en adsorptiemiddelen testen in situaties waar er een hoge doorstroming is, zoals bij de productie van die stoffen.
3.418 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 166 167 168 169 170 171 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street lager op handelsvrees

20 nov De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag opnieuw lager gesloten. De handelshoop op Wall Street zonk ver... 3

  Indices

  AEX 594,16 -0,42%
  EUR/USD 1,1079 +0,02%
  Germany30^ 13.134,10 -0,18%
  Gold spot 1.472,53 -0,09%
  LDN100-24h 7.222,40 -0,21%
  NY-Nasdaq Composite 8.526,73 -0,51%
  US30# 27.768,77 -0,12%

  Stijgers

  Celyad
  +13,67%
  Belreca
  +10,48%
  Antares
  +9,59%
  SVK
  +4,50%
  Euronav
  +3,50%

  Dalers

  Sucraf...
  -46,24%
  Dexia
  -19,61%
  Neufcour
  -9,42%
  Greenyard
  -9,39%
  CRESCENT
  -6,31%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  suske wiet op 21-nov-19 01:05
  (6)

  leek2018 op 20-nov-19 23:19
  (7)

  TA=verlies op 20-nov-19 22:41
  (1)

  Premium Short Caller.. op 20-nov-19 22:37
  (2)

  FlashHenk op 20-nov-19 21:26

  Column Forum Meer»

  (145)

  shortie op 20-nov-19 23:34
  (11)

  ff_relativeren op 20-nov-19 21:24
  (13)

  Wimv0a93k op 20-nov-19 19:26
  (6)

  Snugger op 20-nov-19 12:49
  (84)

  ONN op 20-nov-19 11:26