Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PERSBERICHTEN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
890 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
aextracker
0
Marcello,

Leuk bericht.
Stel me inmiddels bij dergelijke wervende "hosanna teksten" altijd de vraag welke substantie en bijdrage deze innovatie aan de Saas omzet via het FLOW platform gaat vertegenwoordigen.
Voorts; meer omzet bij bestaande klanten (cross selling) i.p.v. dat het ECHT nieuwe klanten aan boord gaat brengen.

De lente-bok springt dansend in de zon; it feels released :).

Tracker
ramptoerist
0
'tegengas',…..om van te smullen , …... "hunkering naar erkenning"...…

Ommezwaai Tie Kinetix kost nog geld

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 08:26 | Views: 0

Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten

TIE Kinetix 14 mei
7,40 0,00 (0,00%)

BREUKELEN (AFN) - Tie Kinetix heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar minder omzet behaald. Ook viel het nettoverlies van het softwarebedrijf hoger uit. Dat kwam omdat Tie in de periode van zes maanden alle aandacht verplaatste naar zijn geïntegreerde FLOW-softwaresysteem, waarvoor de orders toenamen.

De omzet kwam uit op 7,7 miljoen euro tegen 8,8 miljoen euro een jaar eerder. Het nettoverlies liep verder op naar 537.000 euro. Dat was in de eerste zes maanden van het vorige boekjaar nog 238.000 euro negatief.

Het aantal nieuwe opdrachten voor de FLOW-software bedroeg 6,5 miljoen euro. Een jaar eerder kwam nog voor 4,8 miljoen euro aan orders binnen. Die stijging was te danken aan meer vraag uit Nederland. Ook kwamen er meer klanten binnen via reclames bij Google. Verder slaagde Tie erin meer leveranciers aan overheden, waar het bedrijf een sterke positie heeft, aan zijn platform te binden.
Dinald
0
De cijfers van eerste halfjaar bevestigen angstige vermoedens, dat opnieuw een grote investering bij TIE is verbrand. "DACH", de Duitse investering heeft een bak geld gekost en is qua head count gehalveerd.

Personnel
The total number of FTE of the Company by country is:

FTE by country 31 March 19 31 March18
NL 45 47
US 28 30
DACH 18 28
France 10 11
Total 101 116

De resultaten in Duitsland zorgen er voor dat de op zich positieve marge ontwikkeling in NL en de redelijk stabiele resultaten in de USA (Waar SAAS wél groeit, itt NL waar het enorm terugvalt) niet leiden tot betere resultaten.
TIE'is er niet beter op geworden.Bijlage:
aextracker
0
Ach ja, wat moet je er van zeggen als de CEO in dit stadium meldt...."after 3 year turnaround", ......en vergeet dat hij al 8 jaar turnaround achter de rug heeft en 4 acquisities tesamen met o.b.v. foutjes miljoenen investeerde en meerdere jareb met verleis toch vrolijk bonussen opstreek...… Jan Sundelin heeft er begrijpelijkerwijs plezier, doch anders dan deze oneliners zien we weinig effect waar een aandeelhouder iets mee kan.

Zo ook blijft de uitbouw van aangekondigde groei van salespower middels Fte's uit op weg naar de 3 jaars omzethockeystick ingaand boekjaar 2020. Fte's die de sales\omzetgroei moeten aanjagen op het platform.... het is dan ook nog geen boekjaar 2020, dus al met al heeft het MT nog 1 jaar voor het kan vaststellen wat het plan waard is.

Bij grotos succes in H-2 qua omzetgroei, wordt TIE de eerste "self inventedd automated market automation based gropwing Enterprise"……....….


en dan deze ......
Realizing that we have to take the company through a revenue dip due to discontinued businesses, we are pleased with our increased order intake. On top of increased order intake we now have a sales funnel that is some 65% higher than in the same period in 2018. These are signals that our revenue will increase in the second half of 2019.

Zoals al meerdere keren gemeld is de referentie aan een salesfunnel zonder "conversionrate ratio" \ book to bill referentie, te weinig zeggend om iets van te kunnen vinden. 2018 was namelijk al een abominabel slecht omzetjaar en TIE stabiliseert niet, doch daalt sneller in omzet dan volgens 3 jaars plan beoogd wat in 2018 werd gedeeld.

Ook in boekjaar 2019, zal TIE KI(NETIX niet weten te groeien. De RvC zal zijn handen vol hebben aan het uitbroeden van een effectieve oplossing die de aandeelhouders vertrouwen en uitzicht biedt op versnellende verbetering.

Rest er de optie van "verkopen aan de hoogste bieder", die de technologie wel weet te verzilveren in winstgevende omzetgroei.

Deze optie lijkt mij niet ver weg van de verlossing van het lijden van de CFO & CEO.
Het heeft er o.b.v. de feiten schijn van dat beide heren in competenties op relevante deelterreinen tekort schieten om deze beursnotering binnen gestekde plankaders tot interessante wasdom te laten komen.

De vraag is niet langer wanneer, maar hoe de RvC ingrijpt op verzoek van enkele grote aandeelhouders om verdere schade te beperken onder hun geinvesteerd vermogen.

Ruwe schatting; 6 - 12 maanden en TIE is van de beurs.

Overigens is de afslanking van de DACH organisatie het gevolg van de gewijzigde strategie en produktmix (exit hosting aktiviteiten etc). Daarmee wordt de vraag of er in 2019 impairments gaan plaatsvinden legitiem. De Google business kwam overigens ook mee met deze acquisitie...… dat dan weer wel als pluspuntje naar de inhoud van het persbericht en de terechte kritische noot van dinald.

Tie', will tell !

Tracker
marcello106
0
quote:

aextracker schreef op 15 mei 2019 om 20:37:Overigens is de afslanking van de DACH organisatie het gevolg van de gewijzigde strategie en produktmix (exit hosting aktiviteiten etc). Daarmee wordt de vraag of er in 2019 impairments gaan plaatsvinden legitiem.

Tracker


Ahum, die impairment heeft reeds plaatsgevonden. Goodwill DACH nul komma nul......

Wederom wijzigt de manier van rapporteren. Ach, ik bouw mijn modelletje wel weer een keer om.
Het helpt natuurlijk allemaal niet om de cijfers te doorgronden. Best is het natuurlijk niet, maar mogelijk toch hier en daar wat (te) snelle conclusies.........
aextracker
0
Tja Marcello,

Eigenlijk vind ik TIE de laatste jaren de moeite niet meer waard om er energie in te stoppen, om het te volgen, laat staan iets van verwachting te houden. Jaar op jaar is het "uitstel en uitleg" van niet uitgekomen verwachtingen of "gevalletjes van pech".
Waarde TFT is via 't stortbakkie zo goed als waardeloos verdampt.

Of sec. het Google account voor TIE de miljoenen waard waren om te investeren in TFT, valt inmiddels te betwijfelen. wat vind jij er als financial van ?

De som der delen qua terugval in omzet en groei vanuit acquisitie, komt angstvallig dicht bij de omzet van TIE, voor de acquisitie van TFT.

Het feit, dat er zo goed als structureel tussentijds geen communicatie vanuit het MT meer naar any stakeholder plaatsvindt, heeft er alle schijn van dat de CEO & CFO liever zwijgen, daar er weinig goeds te melden valt. Zelfs het verliezen van grote klanten als afgelopen jaar komt als "donderslag bij heldere hemel" en wordt uitgelegd als "omvorming license \ hosting naar SaaS. Doch ook saas valt nu met een volwaardig platform met killer apps terug in omzet...…

Dus verandert de CFO de rapportage, gooit een volgend rookgordijntje op en werkt rustig door naar het einde jaar bericht om de volgende bonus a 50 K op te strijken......

Ten aanzien van het handelen van beide bestuurders stel ik je de vraag hoe jij de kritische zelfreflectie en competenties van de bestuurders inmiddels classificeert";
a.) i.r.t. de turnaround procedure waarin TIE KINETIX zich sinds 2008 o.l.v. Jan Sundelin en later Michiel Wolfswinkel bevindt en
b.) op hun vakgebied.


Ook bij een slecht bericht\prestatie behoor je iets meer te zeggen over de outlook 2020 - 2021.
Het persbericht komt niet verder dan dat het Google Enterprise team (1 , incl. de marketing manager.....?) goed werk verricht en er "gezien de beperkte middelen, zonder aanvullende financiering" lastig groei te vinden is. Tevens lees ik "personeels retentie druk". En ja als je als bedrijf als een no - name door het leven wandelt, is het weing verleidelijk er te gaan werken, danwel te blijven bij toenemende verliezen en uitblijvende groei \ perspectief op winstgevende (bonusdragende) groei.

Mijn verwachting stel ik bij; Ook in deze Forrester wave groeimarkt gaat TIE voor de zoveelste keer het "momentum in de markt" missen en niet de explosieve groei realiseren die het zo graag vindt. Je hoeft geen ICT - strateeg te zijn om die conclusie te trekken na het lezen van het persbericht. Het is de 3e of 4e keer dat dit TIE overkomt o.b.v. de acquisities die TIE pleegde in het kader van turn de bizz around.

De eerstvolgende financieringsconstructie om te investeren in sales & marketing aktivatie ligt wsl. al klaar. In die zin is het aardig om te begrijpen , waarom 1 aandeelhouder recent een deel van zijn warrants verzilverde. Wat ziet hij als "belanghebbende" (Objective Lune is ook klant), wat niemand anders verwacht.....


Ik vrees met grote vreze, dat ook deze RvC het niet aandurft om de leiders een ultimatum te stellen en daar tevens financiele consequenties aan te verbinden i.r.t. prestatie. Bijv. geen netto winst of omzetgroei is geen bonus.

Het is Oh zo jammer, dat de bestuurders zelf geen vertrouwen tonen \ uitstralen door zich te melden met nieuws, danwel door hun bonussen van de afgelopen jaren om te zetten in aandelen aankoop.
Veel minder vertrouwen in je beursgenoteerde toko kan je bijna niet uitstralen. Helaas ze stralen niet uit wat je van een beursgenoteerd innovatief softwaretechie zou verwachten. Waar is de ambitie en de overtuigingskracht ?

Toch jammer en sneu, dat niemand ingrijpt en adequaat handelt om de broodnodige verandering tot verbetering in gang te zetten die de waarde van de onderneming doet groeien en het vertrouwen in de markt helpt te herstellen.

Dat laatste werd als 1 van de hoofdprio's van de RvC benoemd tijdens de aanstelling en de AvA. Blijkbaar is de klus nog lastiger, dan men zich o.b.v. de intro gesprekken heeft kunnen indenken.

Wat denk je, gaat "TIE de draai" redden en maken of wordt het een exit via de zijdeur ?

Tracker
Dinald
0
Het is merkwaardig dat de USA club jarenlang stevig op eigen benen staat (en steeds ook belasting betaalt in de USA vanwege de resultaten) terwijl vanuit NL de middelen voortdurend verbrand zijn in Europa met diverse overnames. Tsja. Gelukkig zijn er op de beurs meer aandelen waar je je op kunt richten. TIE is saai geworden, een grijze muis, wat betreft de berichten: "kost nog geld" is een repeterende quote. Zelfs het forum raakt er aan gewend. Desinteresse heeft hier de emotionele betrokkenheid vervangen. Dat is jammer, want de RVC bestaat na de omwenteling uit échte persoonlijkheden. Wellicht gebeurt op de achtergrond meer dan blijkt uit de officiële communicatie.
aextracker
0
De keuze is reuze op de beurs en TIE zit daar niet tussen zo blijkt uit de handelsteneur in het aandeel.
TIE is niet saai, TIE is feitelijk "nietszeggend" op de beurs en lijdt onder permanente bloedarmoede (financieringskracht) om energiek op te veren.

De RvC bevat inmiddels inderdaad persoonlijkheden met een belangrijke expertise c.q. kennisveld vanuit een relevante competentie en bewezen ervaring.
Helemaal mee eens Dinald ! Was het duidelijk merkbaar in de AvA stijl en setting naar jouw mening ?

Doch, wanneer de RvC de TIE bestuurders "aan het kennis & competentie infuus van de RvC" moet leggen om de richting en snelheid te vinden waarlangs het business model \ FLOW zich moet gaan bewijzen, acht ik het werkelijke probleem ook geadresseerd, waarom TIE niet uit haar turnaround komt.
-> De technologische oplossing is vooruitstrevend en sterk, doch de commerciele operationalisering van de strategie is onder de maat, net als de ruitme die vanuit cash flow wordt gegenereerd om groei(versnelling) te financieren. Al 10 jaar een issue, gedragen door grote aandeelhoduers die hun belang niet wensen te zien verwateren.

Aanvullende financiering blijft nodig om het volwaardige FLOW platform, voorzien van zgn. "killer-apps" haar kracht te laten tonen vanuit een gerichte aggressieve commerciele strategie.
Dat lukt na 3 jaar FLOW blijkens H-1 2019 niet.
Na 15 maanden zoektocht, is benodigde en beloofde uitbouw van 10 Fte's in marketing & sales niet zichtbaar, het tegendeel is een feit. Het aantal Fte's in sales & marketing daalt !

In deze markt van overspannen vraag naar ICT-érs, zal onder deze uitgangspunten de keuze van competent ervaren commercieel talent niet als eerste op TIE vallen.
Een bijkomend probleem, wanneer je jezelf een bestaan als grijze muis bezorgd en daar tevens niet de groei en uitstraling tegenover zet die je vanuit de strategie beloofde; een hoogwaardige innovatieve technologie hub met global connections zoals met Google.

Idd jammer, dat de daadkracht en financiering ontbreekt om het TIE te keren en daarmee logisch dat het forum deze teleurstelling uitademt. Het is een reflectie van wat TIE naar buiten brengt en presteert.
In beide gevallen, minder dan beoogd en gepland, daarmee teleurstellend. De belegger \ investeerder zie geen tekenen aan de wand die een kentering in gang lijken te zetten.

Een overvolle salesfunnel blijkt daarbij al jarenlang geen reden voor succesvolle turnaround naar Saas. Het ontbreken van een "sterke trackrecord qua conversion-rate" blijft de uitdaging. Saas omzet blijft achter op plan.

Uit het persbericht lees ik af dat behouden van een kernbestand aan personeel om de toko overend te houden ook een aandachtspunt blijkt te worden.

Quote persbericht tesamen met enkele vragen;
- In the first half year of 2019 order intake increased with 36% compared to 2018
- we now have a sales funnel that is some 65% higher than in the same period in 2018
- TIE has captured a strong position in the e-invoicing to government market and is on-boarding ten thousands of – mostly retail - government suppliers, onto its e-invoicing platform
- these retail suppliers can also easily exchange documents
- > hoe maakt TIE van het woordje "can"-> "will" -> wat is daartoe nodig ?
- Google-Adwords-for-Channel business is still modest and below plan with new customers still weary to sign up
- > wat weerhoudt klanten en maakt hen "waery" ?
- > commercieel\marketing technisch vraagstuk of fundamenteel issue to tackle ?
- > cost of service & effects ?
- Without additional investment capital realizing meaningful growth will continue to be a challenge.” ….. en dus ?
- However, caution should be taken as there are limits as to minimum staff levels required to safeguard product maintenance, customer support and sufficiently skilled project staff.

Einde quote persbericht en vragen\kanttekeningen.

"A hell of a job"..... voor de RvC to tackle and curve the sentiment ! Sometimes a change starts with the change in mind(set) at the top.

Beschouw je de RvC als de "new mind" , dan is dat een positieve slotconclusie.

Tracker
Dinald
1
Tracker, op de AvA kon ik niet aanwezig zijn. De gepresenteerde cijfers en de ontwikkeling vallen tegen, zacht gezegd. Wellicht kunnen we elkaar op een volgende AvA ff de hand schudden, tracker. Als nieuwbakken pensionado ben ik wel blij dat mijn pensioen niet belegd is in deze club.
aextracker
0
Dan heb je een goed debuut van de nieuwe RvC \ Vz. gemist.
Nu je tijd hbt, kan je dan de AvA alvast inplannen :).
Voorwaarde is dan wel, dat ze niet voortijdig van de beurs zijn gehaald tegen een premie.
Je pesioen moet je mijns inziens nooit van beleggingen afhankelijk maken. Too much risk !
Geniet van je vrije tijd en laat eens weten wat je zoal van de ontwikkelingen bij TIE vindt n.a.v. je voorgaande AvA bezoeken.

Tracker
890 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TIE Kinetix Meer »

Koers 7,300   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 7,000   Volume 28
Hoog 7,300   Gem. Volume 639
24-mei-19 17:18
label premium

Tie Kinetix kachelt stevig achteruit

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium