Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dijsselbloems Apple-tje

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 september 2016 21:06

    Ronald. Vanuit de compound of het beschermde woongebied lijkt het dit inderdaad.

    "Dit heb ik altijd beschouwd, als een vrij onschuldige noodzaak van de armen, ook arme ambtenaren in verder zeer arme landen om te overleven en verbeterde alle menselijke relaties, godzijdank".

    Zit je wat dieper en in het wat minder beschermde deel van dat soort landen dan zie je echt hoe het werkt via de familie en clan. Feesten zijn vaak daar echt niet spontaan, maar al 1 jaar voor het feest worden de lijsten samengesteld van de genodigden binnen de clan.

    Dat werkt dus door tot de politiek en de overheidsbedrijven. Het gevolg is incompetentie en gebrek aan organisatievermogen, corruptie etc. Lees eens wat over bijvoorbeeld Curacao.

    De wanorde daar is NIET ONZE SCHULD, MAAR HUN EIGEN SCHULDQ!! En met gezwets over slavernij waar ze nu nog aan zouden lijden, moeten ze maar gaan protesteren in Ghana, Saudi, want echt dat soort landen waren daar veel beter in.

    Bovendien de slavernij is al 150 jaar afgeschaft. Mooie gelegenheid voor de slaven om nu eens hun eigen land echt op te bouwen. Nou wat is het resultaat? Hoeveel producten produceert Curaçao nu zelf op al die zgn superrijke plantages?

    Groet, Jonas

  2. [verwijderd] 7 september 2016 21:53

    Ronald. Ik erger mij dus behoorlijk aan dat goedkope gepraat over arme landen waar wij dus nog steeds verantwoordelijk zouden zijn.

    Leg mij eens uit waarom het toch redelijk onafhankelijke Curacao dit presteert.

    1. Een kadaster dat volkomen incompleet is en dus een rotzooitje is. Staat ontwikkeling zonder corruptie in de weg komt mij voor.

    2. Voortdurende corruptie en incompetentie bij overheidsbedrijven.

    3. Slecht onderwijs waardoor afgestudeerden daar hier al met grote achterstand beginnen.

    4. Grote armoede in bepaalde wijken vol met drugs en prostitutie en eigenlijk alleen maar alleenstaande moedergezinnen.

    5. Grote onveiligheid in de niet compoundwijken. Zonder alarm en honden zie je buiten de compounds nauwelijks nog normale wijken.

    6. Een ex premier die zich door de Italiaanse maffia heeft laten verwennen en een groot deel heel domme bevolking dat hem dan nog een stem geeft voor wat voedselpakketten.

    Er is nog meer. Veel meer! Ronald leg mij eens uit waarom het bovenstaande onze schuld is of zou zijn. Leg me ook ons uit waarom we daar denigrerend Makamba's worden genoemd? Komt mij toch voor als een ander de schuld geven van je eigen luiheid en incompetentie!

    Groet, Jonas
  3. [verwijderd] 7 september 2016 23:09

    Ronald ik verwijt je niet jouw goede bedoelingen. Zonder idealen komt de wereld ook niet vooruit anders zou het niet opschieten met het vinden van oplossingen.

    Qua Afrika las ik in 1 week: hongersnood in Zuid Nigerie geef geld,maar ook Nigeriaanse minister opgepakt vanwege diefstal van een paar miljard van de overheid.

    Moet ik dan dat geroofde geld gaan bijstorten? het lijkt me beter als ze eens wat minder kindjes maken en hun eigen problemen oplossen.

    Afrikanen moeten maar eens leren om te werken aan het opbouwen van hun eigen land en zijn wat mij betreft hier niet welkom. ook niet hun welopgeleide elite die hier hun zakken als dokter of weet niet wat komt vullen.

    Na de Tweede Wereldoorlog zijn mijn ouders en velen met hen ook niet laf gevlucht en aan de gang gegaan met wederopbouw van dit land en dat moeten ze in Afrika ook eens maar eens leren.

    Groet, Jonas
  4. forum rang 5 theo1 8 september 2016 10:42
    quote:

    Flip Fluitketel schreef op 7 september 2016 17:11:

    [...]

    Voor alle oplettende lezertjes nog het volgende:

    De staatssteun is in dit geval nu juist in de eerste plaats géén nationale aangelegenheid, maar een EU-aangelegenheid. Het level playing field tussen de EU-landen wordt erdoor aangetast. Het is niet de bedoeling dat EU-landen elkaar kapot concurreren met behulp van stiekeme staatssteun, bijvoorbeeld in de vorm van extreme belastingvoordelen. Dat o.a. tegengaan is nu juist de core business van de EU.
    Dat is onzin en dat is gemakkelijk te illustreren.
    Stel er zijn twee landen. Land A heeft een superefficiënte overheid en kan toe met 20% belasting. Land B heeft een verspillende overheid en kan met 50% belasting nog niet rondkomen. Volgens jou moet dan het level playing field worden gerealiseerd door de belasting te harmoniseren op het niveau van de slechtste. Land A kan dan gedwongen worden ook 50% belasting te heffen, omdat ze anders land B "kapot concurreren". Totale waanzin natuurlijk.

    Het is ook een volledig politieke keuze hoe je die belasting precies gaat heffen. Leg je de nadruk op inkomstenbelasting, BTW, vennootschapsbelasting, accijns? Dat is een keuze. Binnen bepaalde grenzen natuurlijk: als je de BTW te hoog maakt, lok je smokkel uit, als je accijnzen te hoog maakt, gaan mensen over de grens tanken, maar binnen die grenzen is het een keuze wat je doet. Dat is pure soevereiniteit. Landen mogen dat nooit uit handen geven, en zeker niet onder het mom van staatssteun. Anders kan je het Binnenhof wel op slot zetten.

    Sommige landen hebben bepaalde natuurlijke concurrentienadelen: een vrij kleine bevolking, een nadelige geografie, een taal die niemand begrijpt, dat soort dingen. Dat dat soort landen hun concurrentiepositie verbeteren door een lagere belasting te heffen (of andere financiële voordeeltjes), is heel logisch. Anders zouden landen als Ierland, IJsland, Cyprus, de Kanaaleilanden en zelfs Zwitserland veroordeeld zijn tot armoede.

    Natuurlijk zouden sommige landen het fijn vinden als de EU een soort van kartel van hoge belastingen zou gaan vormen. Kan je lekker hoge belasting heffen en iedereen die iets wil in Europa heeft geen andere keus dan te dokken. Maar het neemt iedere motivatie tot efficiëntie weg. Het is als een studentenhuis met een gemeenschappelijke gasmeter: de grootste verspiller profiteert het meest. Verwarming hoog en raam open: iedereen betaalt mee. Een zekere concurrentie op belastinggebied tussen landen is juist goed: het stimuleert overheden om efficiënt te werken. Het is feitelijk de enige stimulans voor overheden om efficiënt te werken, zeker nu je je obligaties toch wel aan de ECB kwijt kunt. Zo lang je er maar geen pirateneiland van maakt, en dat is Ierland niet, is daar niks mis mee.

    Edit: wat dat betreft is Nederland inderdaad nog een stuk schaamtelozer dan Ierland. Dus inderdaad zou juist Jeroen D zich hier doodstil over moeten houden.
  5. forum rang 5 theo1 8 september 2016 11:03
    @jonas:
    Dat komt omdat Curaçao een klein dorp is. Feitelijk mist het de kritische massa om onafhankelijk te zijn. Gewoon te weinig gekwalificeerde mensen, waardoor het altijd weer dezelfde personen zijn die boven komen drijven. Simpelweg omdat het de enigen zijn die enigszins gekwalificeerd zijn. En die kunnen elkaar wel afwisselen, maar ze komen vanzelf weer aan de beurt. Er is geen druk om goed te presteren: omdat er geen echte concurrentie is kom je er mee weg. En een slecht kadaster schept ook mogelijkheden: je kan land gewoon innemen en niemand kan aantonen dat dat illegaal is. Domweg omdat er niks geregistreerd is.

    Dit is een standaardprobleem van landen die maar een hele kleine elite hebben. Zolang de elite elkaar wat gunt, kunnen ze een machtskartel vormen en samen het land leegplunderen. Scholing en ontwikkeling zijn juist schadelijk voor dat soort elites: het schept alleen maar concurrentie aan de top.
  6. [verwijderd] 8 september 2016 11:14
    Apple betaalt geen belastingen betreffende winst. 0.05%

    Wat de Nederlander en de schrijver hier vergeten of weglaten is dat Apple wel gebruikt maakt van de infrastructuur in Nederland Ierland e.a

    De infrastructuur wordt betaald door de burger doch Apple Google ect ect maken intensief gebruikt van bekabeling - wegen wegenonderhoud en aanleg - zorg scholing vanaf kleutertijd .

    Het Nederlandse netwerk voor internet - aanleg en onderhoud en vervanging - wordt nu alleen door de burger betaalt terwijl Apple Google Facebook Twitter niets bijdragen.Niets

    Elke eurocent welke Apple en Google ea. ontduiken moet ...moet door de belastingbetaler extra worden voldaan. On top

    Stil hij heeft dit niet in de gaten en bromt alleen als de heffingen en premies zorg enz enz elk jaar stijgen.

    Hij beseft niet dat dezen het deel is welke Appel en Google Facebook e.a hadden moeten betalen doch ontduiken.
    Erger hij beschermt zelfs de ontduiker hiermee zeggende ik betaal hun deel er gaarne bij.
  7. [verwijderd] 8 september 2016 11:20
    quote:

    Ronald Engels schreef op 7 september 2016 16:19:

    Als ik correct ben geinformeerd werkt Nederland als grootste belastingparadijs ter wereld mee aan 6.4 Triljard USD aan belasting ontduiking van US fortune 500 bedrijven, Nederland hiervan 34 %.

    U bent incorrect geinformeerd...

    (1) Ten eerste blijft er eeuwige discussie of er sprake is van ontduiking of ontwijking, daar er "gewoon" binnen de marge van fiscale regels gehandeld wordt.
    Dergelijke problematiek kan alleen opgelost worden door een eenduidige fiscale heffing in te voeren. Politici willen hier echter niet aan daar de EU dan ineens op gaat treden als "politieagent".

    (2) De media volgt graag het idee dat er maffia praktijken worden uitgevoerd door Trustkantoren die deze ontwijking fasciliteren en doen er graag een schepje bij op dat de arme derdewereldlanden sterk benadeeld worden door dit soort praktijken.
    Dan laat ik de randdiscussie omtrent cultuur problematiek en corruptie achterwege, daar bovenstaande reacties redelijk off-topic gegaan zijn.

    (3) De zogenaamde "belastingafspraken" (rulings) van dergelijke multinationals met overheden zijn niets anders dan bevestigingen van de gehanteerde wet op de lokale vestiging. Er is geen sprake van bevoordeling / afwijkende afspraken t.o.v. de nationale wetgeving.
    Kortom; er is geen (verborgen) staatssteun, daar er niet afwijkend gehandeld wordt.

    Begrijp me niet verkeerd: We hebben er zelf zo'n t...ing zooi van gemaakt over alle fiscaliteiten, waarbij elk land zijn eigen voor- en nadeeltjes in het systeem verwerkt heeft om het "aantrekkelijk" te houden. De multinationals die graag van de gaten in deze systemen gebruik maken verdienen het om aangepakt te worden als hun fiscale heffing daarmee op een onacceptabel laag niveau komt. Dit geldt voor een zeer beperkt aantal van deze zogenaamde "brievenbusvennootschappen". Apple is daarvan een voorbeeld. Echter Apple heeft door haar structuur simpelweg een (onbeperkt) uitstel van de heffing, daar haar geld gestald staat op de Cayman eilanden (BVI als ik het goed heb), wat haar uiteindelijke USA belastingdruk uitstelt. Wie is Europa dan om de fout in dit systeem (die duidelijk niet in de EU ligt) te corrigeren namens de Amerikanen?
  8. forum rang 5 theo1 8 september 2016 13:03
    @Jule29: een Duitse toerist die in de zomer op het strand ligt in Scheveningen, maakt ook gebruik van de infrastructuur. En die betaalt ook geen belasting in Nederland. Toch zien we ze graag komen, want veel Nederlanders verdienen er goed aan.

    Die infrastructuur is goed besteed geld als daardoor een bedrijf als Google zich in Nederland vestigt. Dat betekent namelijk goed betaalde werkgelegenheid, en ze betalen altijd iets aan belasting. Misschien geen 42%, maar meer dan 0%. Bovendien trekt het flankerende werkgelegenheid aan (bewakers, kantinepersoneel). Daar heeft ook het hele land voordeel van. En Nederlanders hebben net zo goed voordeel van die infrastructuur. Als je ze wegjaagt, heb je niks.

    En over die 0,05% zijn de meningen verdeeld. Apple beweert 12% te betalen, het normale tarief in Ierland. En ze baseren zich op dezelfde cijfers. Vermoedelijk overdrijven ze beiden, is het meer dan 0,05% en minder dan 12%. Het hangt er maar net vanaf over welk bedrag je het percentage berekent.
  9. [verwijderd] 8 september 2016 21:46

    Theo 1 zoals meestal goede overdachte reactie.

    "Dat komt omdat Curaçao een klein dorp is. Feitelijk mist het de kritische massa om onafhankelijk te zijn. Gewoon te weinig gekwalificeerde mensen, waardoor het altijd weer dezelfde personen zijn die boven komen drijven. Simpelweg omdat het de enigen zijn die enigszins gekwalificeerd zijn. En die kunnen elkaar wel afwisselen, maar ze komen vanzelf weer aan de beurt. Er is geen druk om goed te presteren: omdat er geen echte concurrentie is kom je er mee weg".

    Ik ben er vrij langdurig geweest en me heb me afgevraagd waarom sommige zaken daar zo slecht zijn georganiseerd. Ik kan eigenlijk ook niet tot een andere conclusie komen dat het land te gewoon te klein is voor zelfstandigheid zonder vriendjes poltiek, corruptie en wanbestuur.

    Dat is bijzonder jammer, maar sommige stromingen aldaar willen onafhankelijkheid en dan denk ik laat het maar gebeuren. Laat ze maar Rutte bellen en ze zullen de gevolgen van hun eigen keuze maar aanvaarden. Zoals nu de verhoudingen zijn met dat Nederland van alles verwijten en er zelf weinig van bakken moet maar eens over zijn.

    Voor strandvakanties zijn er overigens veel meer mooie eilanden zoals Z.O. Azië en veel en veel goedkoper en veiliger.

    Groet, Jonas
  10. [verwijderd] 9 september 2016 00:21

    Even een toevoeging, want Theo 1 constateert iets wat ik helemaal herken.

    Waarom heeft Curacao een 80/20 regel d.w.z. als werkgever zou je 80% in Curacaogeboren personeel moeten hebben ongeacht hun capaciteiten?
    Begint een VVD-er hier in Nederland voor een zelfde beleid in Nederland dan zijn de politici daar ineens heel boos, terwijl het echt gelijke monniken gelijke kappen dan zou zijn.

    Nee, dat mag dan niet want de kappen in Curacao moeten dan weer anders worden bezien.
    Het komt er gewoon op neer dat een elite daar mede door Papiamento-eisen en die 80/20 regel een dam heeft opgetrokken ter bescherming van hun eigen posities.

    Het erge is dat ze de kinderen op school ook nog vergiftigen met zo een klein onvoldoende ontwikkeld taaltje in een hard veranderende mondiale wereld. Alles moet buigen voor hun eigen geldzucht!

    Nu Theo deel 2:

    "Dit is een standaardprobleem van landen die maar een hele kleine elite hebben. Zolang de elite elkaar wat gunt, kunnen ze een machtskartel vormen en samen het land leegplunderen. Scholing en ontwikkeling zijn juist schadelijk voor dat soort elites: het schept alleen maar concurrentie aan de top".

    Dit moet elke politicus in ons land eens echt goed tot zich nemen voordat ze hun mond open doen over ontwikkelingslanden!

    Groet, Jonas
  11. [verwijderd] 9 september 2016 07:29
    @Theo hopelijk is er geloof in je verhaal. Een duitse toerist is geen Apple of Facebook. Het gaat om 60 miljard welke o.a. Apple ontduikt per jaar aan belasting.
    De reden van werkgelegenheis is allang achterhaald.

    Neem de multinationals welke werkelozen- hun aantal over laatste 10 jaar hebben achtergelaten in Nederland en zet dat tegenover de 12 mensen welke bij bijv Google werken.

    Nederland heeft weinig aan multinationals als t om werkgelegenheid aankomt
    Ontslagen van 2000-5000 gebeuren elk jaar
    De motor van werk is MKB dus hoe waardeer en stimuleer je MKB.

    Treffend dat zelfs hier multinationals gezien worden als werkverschaffende. Juist het tegendeel is zo terug te vinden.

    Ook dit is onderdeel van het geloof de religie in multinationals en hoe goed ze wel niet zijn voor Nederland.

    Aannames en in de media en zelfs IEX verspreidde berichtgeving niet op cijfers gebaseerd. Kijk het bedrag welke ze ontduiken in Nederland.
    Stel daar het aantal werkende tegenover en hun misbruik van Nederlandse infrastructuur bekabeling wegen scholen.

    Misbruik omdat de intensiteit van hun gebruik procentueel ver afwijkt van de burgers. Multinationals moeten worden gespaard. Waarom door Wie en met welke redenen.

    De producten en diensten welke de belastingontduikers kunnen aanbieden liggen ver beneden de prijs waartegen een MKB dit kan.
    Velen gaan daardoor failliet.

    Er is geen concurrentie tegenover een bedrijf welke geen belasting betaalt dus verliest eender welke MKB.

    Ze scheppen zie ook TTIP een bovenlaag in absoluut ontwijken. Eender welke MKB kan ik alleen maar aanraden ook belasting te ontduiken. Anders draag je het deel welke de multinationals hadden moeten afdragen er extra bij.

    Je betaalt voor twee en dat heeft gevolgen voor o.a de werkdruk fin positie enz.
  12. [verwijderd] 9 september 2016 13:00
    Met alle respect, de onderbuik loopt behoorlijk leeg in dit draadje. Beetje jammer, dat wel. Maar natuurlijk wel kenmerkend voor deze tijd. Niet gehinderd door relevante juridische kennis.... Maar goed ik heb toch een poging gedaan om het een en ander te verduidelijken. En daar laat ik het bij. Het ga u goed.
  13. forum rang 6 Ronald Engels 9 september 2016 15:52
    Beste Forum vrienden; mijn intenties waren:

    - Aangeven dat Nederland ook een schaamteloos belasting paradijs is erger als Ierland, Zwitserland en Luxemburg en er mede voor zorgt dat 750 miljard USD niet bij de belasting betalende burger terecht komt wereldwijd, waardoor deze belastingbetalers aanzienlijk meer belasting moeten bij dragen, met aanzienlijk minder koopkracht daardoor en meer armoede en werkeloosheid bij 80 % van de doorsnee wereldburgers.

    - Aangeven dat er de komende 100 jaar in Afrika 3 miljard mensen bijkomen, dus minimaal 1 à 2 miljard meer economische vluchtelingen uit Afrika naar b.v. Europa, met waarschijnlijk oorlog en vernietiging van Europa, zeker tot gevolg, enzv.

    - Aangeven dat het zeer wel mogelijk is deze economische vluchtelingen produktief en op intelligente wijze aan het werk te zetten, via kreeren van lokale bedrijfjes, via mijn vakmanscchap AFRIKA REGIO ADOPTION PLAN zoals bovenstaand kort uitgelegd.
    Natuurlijk heeft de Politiek wereldwijd dom genoeg geen interesse!!!

    - Aangeven dat wereldwijd de Vennootschapsbelasting beter helemaal zou worden afgeschafd en vervangen zou moeten worden door consumptietaxen. Dit om fraude tussen landen en bedrijven en oneerlijke bedrijven concurentie te stoppen.

    - Aangeven dat Vermogensrendementsheffing diefstal is en dat het nederlandse Ministerie van Financien en onze Overheid niets meer is als een wettelijke geregelde kriminele bende, vergelijkbaar met de methodes van de Mafia in Italie.

    - Nog ter info, ken Curaçao niet, ken alleen deze in Nederland wonende Curaçaoers en heb ook hier niet de indruk dat deze nederlanders uit Curaçao veel bijdragen aan onze gemeenschap en dat kun je ze niet eens kwalijk nemen want onze domme overheid speelt rijkelijk voor Sinterklaas uitgestrooid uit de zak van de Zwarte Piet (de werkende veel belasting betalende burger.
    Hoe dom kan de nederlandse Overheid zijn??????

    Kort en krachtig onze huidige wereld heeft zeer dringend echte leiders nodig, die de huidige chaos recht moeten zetten, zoniet ziet het er zeer somber uit binnen nu en 15 jaar max!
  14. [verwijderd] 11 september 2016 18:19

    Ronald eerste andere gedachte.

    "- Aangeven dat er de komende 100 jaar in Afrika 3 miljard mensen bijkomen, dus minimaal 1 à 2 miljard meer economische vluchtelingen uit Afrika naar b.v. Europa, met waarschijnlijk oorlog en vernietiging van Europa, zeker tot gevolg, enzv."

    Ik maak die kindjes niet of zou iets vergeten. Wie is er dan verantwoordelijk voor al die kindjes? Zijn dat niet de verwekkers en de vrouwen aldaar?

    Groet, Jonas

  15. [verwijderd] 11 september 2016 18:36

    Ronald achterliggend is de gedachte dat mensen toch verantwoordelijk zijn voor hun eigen gedrag. Ik zie geen ander beter ethisch en hanteerbaar uitgangspunt.

    Stel je voor: ik sla mijn vriendin of vrouw elke dag bont en blauw. Ben ik of andere mensen dan daar verantwoordelijk voor? Ik denk dat ik dan volkomen fout zit en alleen mijzelf wat te verwijten heb en andere mensen niet de schuld moet geven. En dus zelf de schade zoveel mogelijk ook moet vergoeden.

    Groet, Jonas
  16. [verwijderd] 13 september 2016 15:07
    quote:

    jonas schreef op 11 september 2016 18:19:

    Ronald eerste andere gedachte.

    Ik maak die kindjes niet of zou iets vergeten. Wie is er dan verantwoordelijk voor al die kindjes? Zijn dat niet de verwekkers en de vrouwen aldaar?

    Daar komen wij ook vanzelf weer aan Jonas....

    In de Afrikaanse cultuur is het nog steeds zo dat de oudedagsvoorziening gevormd wordt door de kinderen, daar pensioen niet bestaat.
    Enige manier om dus rond te blijven komen als je ouder bent is het krijgen van kinderen...
    Nu kan je dit ouderwets noemen, maar zo eenvoudig is het stelsel daar wel.

    Nogal kort door de bocht om dan een verwijt te maken dat zij "teveel kinderen maken".

    Overigens zal dat in NL ook zomaar nog eens terug kunnen keren, daar er steeds meer (verplicht) geleund moet worden op mantelzorg omdat private zorg onbetaalbaar is en verleende zorg steeds beperkter.
  17. [verwijderd] 13 september 2016 19:56

    Ronald. Ik zie de ontwikkeling van een minder ontwikkeld land ech breder. Dat omvat natuurlijk ontwikkeling infrastructuur, onderwijs, Zorg en basispensioen e.d.

    Probleem is echter dat het geld daar niet terecht komt waar het zou moeten komen. Corrupte politici te over en stammenverbanden. Eigenlijk zou het mogelijk wat kunnen helpen als grotere Westerse multi's bij het verwerven opdrachten gewoon directe sociale projectfinanciering aanbieden.

    Dat niet via achterkamertjes doen, maar via actieve benadering via de media. Geen vage deals waar het geld toch in de verkeerde zakken komt, maar gewoon bijvoorbeeld hier Shell en als wij die opdracht krijgen dan komen er 10.000 schooltjes en dat en dat meer. Zeker weten en reken ons maar af als ze er niet staan over 6 jaar.

    Zoiets en in die richting kan je ook denken.

    Groet, Jonas
38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links