Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wake Up!

6.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 146 147 148 149 150 ... 326 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Ed Verbeek 17 mei 2015 10:08
    quote:

    Dream*On schreef op 17 mei 2015 07:52:

    Did The Bush Family Help Hitler Into Power?
    youtu.be/kBKMN-pdp6M
    Dat vraagteken kun je rustig weglaten, Dream*On,
    al loop je hier het risco verbannen te worden alleen al door hier de naam van Hitler te noemen, en al helemaal als je daarmee (familie van) een bevriend staatshoofd beledigt.
    Dat laatste is helaas geen grapje: het is nl. wat pcrs7 is overkomen toen hij iets uit dit artikel aanhaalde www.vrijspreker.nl/wp/2015/05/juncker... (vgl. zijn laatste posting hier www.iex.nl/Leden/254692/pcrs7.aspx )

    In Engeland worden af en toe nog wèl wat tegengeluiden toegestaan in een enkele van de commerciële media: www.theguardian.com/world/2004/sep/25...
    Daar dus meer over deze nazi-herkomstbron van rijkdom en macht (want geld=macht)
    van The Bush Family.
  2. forum rang 6 pietje-2005 17 mei 2015 11:23
    Die Juncker is in feite erger, want die pakt gewoon alles en iedereen, met uitsluiting van zijn opdrachtgevers en vrinden dan.
    Maar, jammer van IEX dan, dat we alleen "gestuurd en zogenaamd correct" mogen schrijven.
    Dat is in feite ook wat Juncker en z'n vrinden doen, natuurlijk.
    Vooral geen rekening houden met dingen die je op wat voor manier dan ook niet uitkomen, of het voor adverteerders is of politieke vrinden.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 mei 2015 15:23
    Benzine uit… hout
    Geplaatst op 17 mei 2015 door Tom Lassing
    By: David Wright

    Het is haast niet voor te stellen, maar de techniek om olie en vervolgens benzine uit hout te verkrijgen, kunt u letterlijk in uw eigen achtertuin toepassen.
    Sterker nog, de meeste mensen gebruiken fase één van de stap ieder jaar al vele malen, zonder zich te realiseren dat er eigenlijk veel meer mogelijk is.
    Bij het barbecueën zijn we hout op een enorm onrendabele manier aan het verbranden.
    Waarom?
    Met de rook en de warmte vervliegt ook alles waarmee u verschillende soorten olie en gas kunt verkrijgen.
    Met een relatief klein beetje vernuft en wat hobbywerk kunt u namelijk uit datzelfde hout en met hetzelfde vuurtje zowel olie als gas produceren. En mogelijk kunt u nog altijd uw vlees grillen, want die warmte moet toch ook ergens heen.
    Dit is zo mooi dat we het eigenlijk zouden moeten opzetten als een showmodel.
    Wat houdt me tegen?
    Met name de moeite vrees ik. Ik ben niet zo’n techneut. Maar de ruimte die heb ik al wel.
    Ik kom hier binnenkort verder op terug.
    Ondertussen is er in Amerika al een bedrijf opgestart dat dit op een veel grotere schaal al aan het uitvoeren is. Ze produceren nu al enkele honderdduizenden liters brandstofvloeistoffen per jaar. Nog altijd klein in vergelijk met de grote olieraffinaderijen, maar ondertussen wel de grootste faciliteit ter wereld die deze techniek toepast.

    www.beursaccent.nl
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 mei 2015 15:24
    Drone wapenwedloop
    Geplaatst op 17 mei 2015 door Tom Lassing
    By: SDASM Archives

    Drones zijn al niet meer weg te denken, maar overheden proberen het wel veilig te houden. Immers, een drone kan gevaarlijk worden als deze neerstort, of als deze bewapend wordt.
    MPI200 is geen gewone drone. Het is een drone die heel hard kan vliegen en daarbij is deze drone voorzien van een net waarmee het volautomatisch een andere drone letterlijk kan ‘vangen’.
    Uiteraard is het nu wachten op de drone die automatisch deze drone weer weet te ontwijken.
    Vooralsnog echter is het het enige wapen waarmee overheden op dit moment makkelijk andere drones neer kunnen halen.
    Je kan immers niet zo maar met een machinegeweer of anti luchtdoelgeschut gaan schieten op een drone, zeker niet als je midden in de stad gevestigd bent.
    Het Franse bedrijf Parrot (PARRO.pa op de beurs van Parijs) is fabrikant van deze slimme manier om andere drones veilig onschadelijk te maken.
    Het bedrijf groeit als kool, maar maakt nog geen winst. Hun oplossing is bijzonder en creatief. De vraag is alleen of de markt voor drone vangende drones ook groot is.

    Bron: BeursBox.nl Drone wapenwedloop
  5. [verwijderd] 17 mei 2015 15:56
    “roofridders” Zwarte? of “graaiers”

    Het uitkleden van de AOW, de WW, het verhogen van de ziektekostenpremie, de verkeersboetes, de energiebelasting enzovoort: het stuit op veel onbegrip. De meeste mensen gooien het op een niet te stuiten geldhonger van de overheid. Men heeft het over “roofridders” of “graaiers”.

    stopdebankiers.eu/roofridders-of-graa...
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 mei 2015 16:44
    FBI: hacker kon met laptop een vliegtuig besturen
    Vandaag, 16:09

    De Amerikaanse veiligheidsexpert Chris Roberts heeft ten minste een keer de controle van een vliegtuig overgenomen tijdens een vlucht. Dat schrijft de FBI in een document dat in handen is van de Canadese nieuwszender APTN.

    De veiligheidsdienst vraagt in het bevelschrift toestemming om Roberts' apparaten te onderzoeken.

    Sarcastische tweet

    In april publiceerde een Amerikaans adviesorgaan een rapport waarin werd gewaarschuwd voor beveiligingsproblemen binnen computersystemen van vliegtuigen. Roberts twitterde daarna op sarcastische toon het voorstel om een vliegtuig te gaan hacken.

    In het verleden heeft Roberts volgens technologiemagazine Wired gewezen op de gevaren van slechte beveiliging in vliegtuigen. Het Amerikaanse rapport zag hij als het bewijs voor zijn betoog.

    Twee dagen na het Twitterbericht vloog Roberts met United Airlines van Denver naar Syracuse. Een beveiliger van de luchtvaartmaatschappij merkte zijn tweet op en lichtte de FBI in.

    Op Syracuse werd Roberts opgewacht door agenten van de FBI en verhoord. In dat gesprek zou hij hebben bekend dat hij via zijn laptop het vliegtuig had bestuurd.

    Entertainmentsysteem

    In sommige vliegtuigen zitten bij bepaalde stoelen kastjes naar het entertainmentsysteem van het vliegtuig. Roberts maakte naar eigen zeggen zo'n kastje open en plugde daar een internetkabel in. Vervolgens kon hij met een standaard gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op het besturingssysteem van het vliegtuig. Tussen 2011 en 2014 zou dat vijftien keer zijn gelukt.

    Het entertainmentsysteem waarop Roberts dat deed, wordt veel gebruikt in passagiersvliegtuigen, zoals de Airbus A320.

    Ontkenning

    Roberts ontkent tegen Wired dat hij het vliegtuig daadwerkelijk van koers liet veranderen. Wel geeft hij toe dat hij het vliegtuig heeft gehackt. Zijn uitspraak is door de FBI uit zijn verband gerukt, zegt Roberts.

    Op dit moment is Roberts nog niet aangeklaagd voor het besturen van het vliegtuig, maar de kans bestaat dat dat gaat veranderen.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 mei 2015 16:55
    zo 17 mei 2015, 15:43 |
    Europarlementariërs eisen maatregelen
    Zorgen om zzp-piloten
    HILVERSUM -

    Europarlementariërs van PvdA, CDA en ChristenUnie willen een einde maken aan de praktijken van goedkope vliegmaatschappijen om zzp-piloten achter de stuurknuppel plaats te laten nemen. Dat zeggen de politici zondagavond in het radioprogramma Reporter Radio (NPO Radio1).

    Bij deze zogenoemde pay-to-fly-constructies, toegepast bij onder meer Ryan Air en Norwegian Airlines, begint een piloot met een schuld en lost die af door voor niets het vliegtuig te besturen. Hij betaalt als het ware om te mogen vliegen.

    Blijkens een rapport van de Universiteit van Gent werkt de helft van het vliegerskorps op die manier bij goedkope luchtvaartmaatschappijen. Ze werken via een uitzendbureau, als zzp'er, met een nul-urencontract. Daardoor zouden de veiligheidsvoorschriften in het geding raken.

    Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie), Wim van de Camp (CDA) en Agnes Jongerius (PvdA) vinden dat de constructie verboden moet worden. Jongerius vindt zelfs dat piloten worden uitgebuit. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) wil dat Brussel de arbeidsconstructies aanpakt.
  8. [verwijderd] 17 mei 2015 18:30
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 mei 2015 18:15:

    fd.nl

    Duitse econoom pleit voor afschaffen contant geld

    De Duitse regering moet zich hard maken voor het afschaffen van bankbiljetten en munten, meent een vooraanstaande Duitse econoom.

    Ben ik op erg op tegen.

    Dat zal wel een eenmalige boost voor de economie zijn zeg.
    Al dat zwart geld dat uitgegeven zal worden........
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 mei 2015 18:35
    quote:

    Jan Pal schreef op 17 mei 2015 18:30:

    [...]Ben ik op erg op tegen.
    Dat zal wel een eenmalige boost voor de economie zijn zeg.
    Al dat zwart geld dat uitgegeven zal worden........
    De Bond voor Zwarte Ridders is dol op zwart geld.....

    Ik heb trouwens nog een oplosmiddel in de aanbieding, waarmee je zwart geld kunt schoonmaken.
  10. forum rang 7 ffff 17 mei 2015 18:36
    Ik vind het in ieder geval zeker geen " topeconoom" De sufferd vergeet dat je een levendig, flexible, populair circuit gedeeltelijk overigens de nek omdraait. Alsof al die zwartwerk dan plots keurig wit gedaan gaat worden. Alleen een echt wereldvreemde utopisch ingestelde econoom kan zoiets verzinnen. Het is meer een politiek geïnspireerde droombeeld, dan inzicht in hoe de economie werkelijk werkt en in elkaar steekt. Veel nu uitgevoerd en uitbetaald zwartwerk wordt gewoon niet meer gedaan. En daar zijn we volgens zo'n econoom dan veel beter mee af.... De sufferd!

    Peter
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 mei 2015 18:41
    Germany to Ban Paper Money and Dry out the Drugs Market
    Joel Dalais
    17/05/2015

    Germany might be the next country to take definitive steps towards the removal of hard currency. The economist Peter Bofinger has been campaigning for the abolition of cash in Germany.

    His primary merits for the removal of hard currency apparently targets the markets for undeclared work, those earning a little cash in hand and wanting to avoid declaring this and being taxed. And allegedly Bofingers proposals would dry out the drugs market. This is assuming that people trading in illicit markets would simply not choose something else to use for barter.

    A couple of dangerous assumptions from Bofinger that seems to be present in those declaring a cashless society is the belief that the banking sector has fully penetrated the human world. Meaning that nothing would be possible without a bank account, mortgages, getting a job, paying staff, starting a business, etc.

    Another missing ingredient that proponents of exclusive banking cashless societies seem to ignore happily is the international trade. Already international trade is mostly exclusive to those who have suitable bank accounts that allow them to trade and exchange various currencies.
    CCN

    Admittedly there are likely people who conduct international trade with hard currency, however with border controls it can be quite tricky to do any sizable trade, unless of course it is illicit trade.

    Already in our ‘global’ society there are swathes of people who face exclusion from the trading markets by being excluded from banks. Many local traders in small countries continue to trade via hard their local hard currency. These individuals and businesses would be faced with acquiring a bank account (and their relative fees), if they can not get a bank account for whatever reason, then tough luck.

    Not only would a pure banking society create an exclusive internal economy and exclude themselves in parts from the international market, it would also make it far easier for central banks to enforce their monetary policy.

    Print more money to solve the problem of printing too much money seems to be the chant of the contemporary day. But let us not forget the other plays being made alongside this push for a cashless society, that of negative interest rates.

    Also Read: Denmark Central Bank to Stop Printing Money: Shops Can Refuse to Accept Notes and Coins

    Calling on the Federal (Germany) government to promote cashless societies at the international level, Bofinger echoes the US and recently Denmark. Are the chances of achieving a cashless society, or rather, a purely bankers controlled society, have the possibility of becoming a reality? If they can push TTIP through, then probably yes.

    Governments would become even more under control from banks and if you think you’ve seen inflation now, just waiting until they have everything in their grasp.

    Thankfully there is an escape route. (hij bedoelt de Bitcoin).

    Updated: May 17, 2015 at 3:36 pm CET.
  12. forum rang 9 josti5 17 mei 2015 18:48
    quote:

    Tja. schreef op 17 mei 2015 15:56:

    “roofridders” Zwarte? of “graaiers”

    Het uitkleden van de AOW, de WW, het verhogen van de ziektekostenpremie, de verkeersboetes, de energiebelasting enzovoort: het stuit op veel onbegrip. De meeste mensen gooien het op een niet te stuiten geldhonger van de overheid. Men heeft het over “roofridders” of “graaiers”.

    stopdebankiers.eu/roofridders-of-graa...
    Wat een ijzersterk verhaal!
    En het klopt nog óók!!!

    Ze zijn zóóó Europees, daar in Den Haag, maarre: hypotheek, ziektekostenpremie, verzekeringen: zo goed als alles is nationaal.
    Vreemd... Of volkomen logisch, in het licht van dit artikel bezien!

    Fiscale optimalisatie: zo ongeveer het enige middel, dat nog rest...
    En een klein kapitaaltje achter de hand, natuurlijk.
  13. [verwijderd] 18 mei 2015 08:42
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 18 mei 2015 08:01:

    FD.NL

    'Inkomsten uit belasting voor oldtimers veel lager dan begroot'

    De overheid had gerekend op €137 mln aan extra belastinginkomsten, maar volgens de Stichting Autobelangen is de teller blijken steken op €40 mln.

    Het was ook n idiote maatregel.
    komt uit dezelfde holle koker als die volstrekt onzinnige locaal toegestane 130 km.
    Maar dit valt nog in het niet in vergelijk met het debacle,de onzin- HSL ( ben je 'n uurtje eerder in parijs,vanuit a'dam. Nou en?..dat is toch een gotspe) , de Fira.
    Plus nog maandenlang geneuzel met t parlementair onderzoek. ( kost ook wat...). Uiteindelijk kom er een deftig rapport.
    En verder niks. Het is een soort vast protocol geworden:
    Groot onzinnig project, grote kostenoverschrijdingen, parlementair onderzoek,rapport

    Pfffff, laten we het maar als entertainment bekijken.....

6.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 146 147 148 149 150 ... 326 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

Econoc...
+5,50%
WDP
+3,12%
Retail...
+2,02%
Proximus
+1,66%
AB InBev
+1,48%

Dalers

Recticel
-2,35%
SYENSQO
-1,85%
bpost
-1,80%
Kinepolis
-1,47%
arGEN-X
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links