Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gold World Spot (USD) IND:XAUUSD.FXVWD, XC0009655157

  • 2.388,40 19 apr 2024 21:53
  • +9,03 (+0,38%) Dagrange 2.372,94 - 2.417,99
  • 0

Koers Goud 2012

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. De_Sint 13 januari 2012 21:37
    Goedendag,

    Ik ben nieuw op het Goudforum. Dus ben bereid te leren over dit edelmetaal. Ik weet dan ook niet hoeveel beleggers op IEX hierin beleggen.

    De belangrijkste vraag die gesteld mag worden is dan ook: Wat zullen de verwachtingen zijn betreffende de goudkoers in 2012?

    Gezien mijn aankopen in Long verwacht (of eerder hoop) ik op een stijging.

    In 2011 werd Goud gezien als een veilige haven als tegenhanger van de aandelen/obligatie markt en steeg deze waar de aandelenmarkt daalde. Tegenwoordig stijgt en daalt de prijs van goud met de aandelenmarkt mee.

    Mijn vraag is dan ook wat uw visie is voor 2012, en met welke factoren we dit jaar te maken zullen krijgen die invloed (zowel positief als negatief) zullen hebben op de goudkoers.

    Mvg,
  2. [verwijderd] 19 januari 2012 18:03
    Ik denk dat de kans op een daling groot is.
    hier zijn mijn beweegredenen: www.marktgevoel.nl/2012-het-jaar-van-...

    Vandaag nam ik ook daadwerkelijk een shortpositie in:

    Update 19-1-2012: Ik heb als anticipatie op de Death Cross van volgende week een eerste (op dit moment wel erg speculatieve) Goud-short geopend. Er lijkt topvorming te ontstaan rond $1660, bovendien is de rsi behoorlijk opgelopen in dit herstel. Daarnaast noteert de koers nu in de buurt van de MA50 en MA200 (fungeren als weerstand?) en loopt de dalende weerstandlijn rond deze koersen. Gezien mijn negatieve verwachtingen rondom goud durf ik de eerste gok nu voorzichtig aan. Ik heb de YG feb`12 minifuture geshort. Stoploss zou je op $1700 en $1800 kunnen leggen. Voor mensen die geen futures kunnen handelen zijn de Turbo`s short $1717 en $1813 dus geschikt (let op dat je goed uitzoekt hoe hoog de hefboom is van zo`n turbo!)
    www.marktgevoel.nl/updates-index/
  3. dekale 19 januari 2012 23:13
    de visie van mij is positief voor 2012,het geeft niks de correctie die nu gaande is.Verdeel het bedrag wat u gaat beleggen in stukken .

    Misschien is een goudmijnfonds een idee vanwege de kosten.

    veilige haven,tja het goud is losgekoppeld van de dollar ,vandaar de heftige bewegingen .

    Dekale
  4. dekale 23 januari 2012 16:22
    o ,de deadcross. ik zie wel dat er in oktober"08 veel vermogen naar het goud is gegaan.Misschien is dat de rede dat the deadcross niet is afgemaakt.

    Er is kans op een topje deze week,dan zit de koers nog steeds in de downtrend(zijwaards).Korte termijn is gebroken naar boven,maar we moeten afwachten of hij een hogere bodem neerzet.

    Ik heb het over de techn analyse ,sommige beleggers zijn hierop tegen lol.

    Zorg in iedergeval dat u volbelegd bent met 70/30% ,dan kunt u altijd nog bijkopen als hij zakt.

    Ikzelf gebruik hier een systeem voor,het enigste wat ik hiervoor nodig heb is pen en papier .

    Afscheid nemen van het goudaandeel is niet slim ,omdat u nooit weet wanneer de bodem komt.

    Ik kijk alleen naar de koersen,en naar mijn gemidd.aankoop.Schakel uw emoties uit,of lees iets over het Boeddhisme(psychologie) het gaat bij mij perfect samen met beleggen .

    fututrs en turbos :) maak ik op het moment geen gebruik van ,misschien als de koers skyhigh is met de tijd ,is het te overwegen.

    DeKale
  5. forum rang 4 Guus_Geluk 23 januari 2014 13:23
    wo 22 jan 2014, 21:24
    Verwachtingen goud verlaagd
    Van onze redactie
    AMSTERDAM -
    Goud verliest steeds meer aanhangers. Morgan Stanley heeft woensdag fiks het mes gezet in zijn verwachtingen voor het edelmetaal.

    Analisten van de bank verwachten dat goud verder omlaag komt, nu het zijn functie als 'vluchthaven' steeds meer verliest. Zij voorzien goede prestaties van de aandelenbeurzen, met name in de VS. Ook de kans op hogere rentes maakt goud minder aantrekkelijk.
    Morgan Stanley verlaagde zijn verwachtingen flink. Voor eind dit jaar voorziet de bank een prijs van $1160 per troy ounce, 12% minder dan eerder gedacht. Voor eind 2015 ging de voorspelling met 13% omlaag tot $1138 per troy ounce.
    Goud handelt nu rond de $1240 per troy ounce. Beleggers in het edelmetaal hadden in 2013 een treurig jaar, met een goudprijs die een slordige 30% onderuit ging.
    Met het terugschroeven van de verwachtingen sluit Morgan Stanley aan in een rij van negatieve berichten over goud. Zo hebben ABN Amro en Credit Suisse al aangegeven dat zij een daling richting de $1000 voor dit jaar zien.

    www.telegraaf.nl/dft/beleggingsfondse...
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links