Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

’Nivelleringsdrang schaadt economie’

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 september 2013 10:07
    Sameer van Alfen


    AMSTERDAM -
    De Nederlandse economie zal de komende jaren schade ondervinden van de nivelleringsdrang van het kabinet. Dat stelt een aantal economen tegenover De Telegraaf. Doordat vooral hogere inkomens moeten inleveren zal de consumptie een extra klap krijgen.

    "Nivelleren is een straf op harder werken”, zegt hoogleraar economie Lans Bovenberg. „Dat zet een rem op ondernemerschap en werknemers durven minder risico’s te nemen. Uiteindelijk krijg je een economie die stilstaat.”

    Het kabinet nivelleert de komende jaren op ongekende wijze via de heffingskorting. Dit blijkt uit berekeningen op basis van het Belastingplan dat op Prinsjesdag naar buiten kwam. Daarin staat dat de algemene heffingskorting en de arbeidskorting tot en met 2017 (verder) inkomensafhankelijk worden gemaakt.
  2. [verwijderd] 21 september 2013 10:08
    Quote

    "Gelukkig dat dit geluid de ruimte krijgt. Nivelleren is stilstand. Er is een schitterend experiment waarbij studenten eerst het cijfer voor een tentamen krijgen wat ze verdiend hebben. De ijverige en goede studenten krijgen een 9 of een tien en de anderen wellicht een 6, 5 of 4. Het gemiddelde van de klas is een 7. Dan besluit de professor iedereen gelijk te belonen. Dus iedereen een 7. Minder goede en luie studenten blij en de goede ijverige boos. De minder goede vinden dit een prima systeem en gaan nog minder doen. De goede willen ook wel eens free ride en gaan ook minder doen. Gemiddelde zakt van 6, naar 5, naar 4. Zo zal het ook gaan met ons nationaal inkomen. Helaas! "

    MARX RUTTE !
  3. forum rang 9 objectief 21 september 2013 11:44
    @crackedtooth: Lans Bovenberg is ook de persoon die wil dat we ons eigen huis verkopen om de zorgkosten te betalen. Is dat ook jouw visie?
    N.B. de grootverdieners zijn gebaat met de korting/wegvallen van de arbeids- en algemene heffingskorting vs het niet inkomesafhankelijk maken van de zorgpremie. Het gaat gespreid over jaren om niet meer dan max EUR 1200 aan belastingen. Niet echt de moeite van jouw postings waard. Zo ja, dan is emigratie naar de V.S. wellicht een optie.
  4. [verwijderd] 21 september 2013 11:54
    quote:

    fred1234 schreef op 21 september 2013 11:44:

    @crackedtooth: Lans Bovenberg is ook de persoon die wil dat we ons eigen huis verkopen om de zorgkosten te betalen. Is dat ook jouw visie?
    N.B. de grootverdieners zijn gebaat met de korting/wegvallen van de arbeids- en algemene heffingskorting vs het niet inkomesafhankelijk maken van de zorgpremie. Het gaat gespreid over jaren om niet meer dan max EUR 1200 aan belastingen. Niet echt de moeite van jouw postings waard. Zo ja, dan is emigratie naar de V.S. wellicht een optie.
    Neen... zorgkosten hoger voor mensen die zuinig aan gedaan hebbben vind ik schandalig... die hebben al meer dan hun deel bijgedragen door premies en belastingen... en zij die niet gespaard hebben en minder verantwoordelijk weer gesponsord... dat vind ik persoonlijk niet correct.

    En zal ik je de oplossing geven; UITGAVEN OVERHEID VERMINDEREN.. NULLIJN AMBTENAREN INDIEN TEKORT BOVEN 3%... VERPLICHTE CAPS OP UITGAVEN INDIEN OVERHEIDSBOEKJE niet op orde.

    zorgpremie inkomensafhankelijk was ook een draak.. zij die het MINST aan gezondheidszorg bijdragen consumeren er nu al in overmaat van , waarom moet dat nog schever? wat is daar eerlijk of fair aan ?

    Algemene heffingskorting is 2000 euro (NETTO! korting op je belasting..) .... dat is niet 1200 verspreid over de jaren
  5. [verwijderd] 21 september 2013 15:43
    quote:

    fred1234 schreef op 21 september 2013 13:44:

    @ crackedtooth: Uit je postings blijkt dat je een goed inkomen hebt en gezond bent. Probeer daar tevreden mee te zijn; dat beetje belastinggeld is totaal irrelevant voor een gelukkig leven.
    ik durf te stellen dat wij beiden meer werken dan gemiddeld met een hoge werkbelasting en alle stress en drukte van dien
    En dat ik dat niet doe om dat weg te geven aan een groep die al bovengemiddeld van belastingopbrengst profiteert meer dan dat ze zelf inbrengen. Maar voor een beter leven voor mijn familie en kinderen.

    kleine kinderen hier, beiden geinvesteerd in opleidingen en geen 9 tot 4 mentaliteit... ja ik vind lastenverdeling in Nederland zeer onredelijk tov buitenland...

    stimuleert nu ook total niet om er wat meer van te maken

    Altijd maar graaien in de portemonnee van de burger in plaats van kosten in de hand houden.
    En de nederlandse nivellering is ongekend. daar is niets billijk meer aan... ons stelsel is al ontzettend progressief... en nu ook nog alles en nog wat inkomensafhankelijk maken.... erg scheve maatschappij is het aan het worden...

    En ja.. zij die echt niet mee kunnen moet je compassie voor hebben... maar dat is een klein deel van de grote groep die nu aan alle kanten ontzien word

  6. forum rang 6 izdp 21 september 2013 16:27
    De maatregelen zijn niet genomen om het nivelleren. Dat de rijkere groep altijd onmiddellijk piept nivelleren als ze wat meer moet bepalen is tekenend. In deze groep inkomens tref je ook de meeste mensen aan, die we qua banen allemaal graag zien verdwijnen. De beruchte lul maar wat raakoverleggers, de vergaderbeestjes, de rapportertjes, de slavendrijvertjes etc etc.

    Die laag weet de overheid ook slecht weg te snijden (zorgt die groep wel voor) en dus komt er vrij weinig van goed bezuinigen terecht.
    En dus is het meer betalen en bij wie kan je dat dan het beste halen zonder dat het weer via steunmaatregelen dubbel zo duur moet worden terug gegeven?
    Dus crack, je bent een crack en ons volk is je dankbaar voor je sterkere schouders.
    Met sterke beentjes: wel de grens is niet zo ver.
  7. [verwijderd] 21 september 2013 16:56
    quote:

    crackedtooth schreef op 21 september 2013 15:49:

    En zie jij mensen met een lager inkomen 60-70 uur werken? Dat zullen er eerder weinig dan veel zijn.

    Steeds meer mensen met slecht betaalde banen hebben inmiddels meerdere banen. Overdag in magazijn voor 1300 euro netto en drie avonden in de week pizza bezorgen voor 40 euro zwart tot ver na middernacht met eigen oto. Of schoonmaken erbij, of door Post.nl uitgeknepen worden voor zes euro per uur.

    En zo kom je ook aan de zestig uur. En dan kun je je rekeningen betalen en naar de Efteling eens per jaar.

    Arbeid moet beter beloond worden(minder belasting eerste schijf), voorwaarden voor uitkeringen aanzienlijk scherper.
  8. forum rang 6 haas 21 september 2013 18:19
    Precies'
    allemaal meer participeren
    met minder...........
    1.
    starten met maximaal 1 hoofdfunctie + 2 nevenfuncties voor die hardwerkende grootverdieners.
    Anderen kunnen dan in aanmerking komen voor die ene hoofdfunctie + 2 nevenbanen

    praktisch voorbeeld:
    J.G.M. Alders

    Hoofdfunctie:
    1.voorzitter Energie-Nederland
    2.voorzitter bestuur Pensioenfonds Zorg en Welzijn
    Nevenfunctie(s) uit hoofde van bestuur: geen

    11x Nevenfunctie(s) :
    voorzitter Raad van Toezicht Universitair Medisch Centrum Groningen (VWS)
    lid Raad van Toezicht Rijksuniversiteit Groningen (OCenW)
    voorzitter Raad van Commissarissen AOG Contractonderwijs
    voorzitter Overlegorgaan Infrastructuur en Milieu (personenvervoer)
    lid Dagelijks Bestuur VNO/NCW
    voorzitter Raad van Toezicht Forum (Groningen)
    lid Raad van Commissarissen Lysias
    voorzitter Alderstafels Schiphol, Eindhoven, Lelystad. (Infrastructuur en Milieu)
    voorzitter Raad van Toezicht stichting TKI biobased economy (EZ)
    voorzitter strategische Adviesraad energie TNO
    voorzitter commissie Shared Vision KLM/Schiphol
  9. [verwijderd] 21 september 2013 18:30
    Een netwerker pur sang, alles draait om contacten(namen+telefoonnummers)
    De Grapjas van hierboven lust er ook wel pap van, sommige titels kosten amper 4 telefoontjes("kattebelletjes") per jaar!

    Wel een overeenkomst die je steeds weer terugziet bij dit soort figuren: Er zit altijd een pensioenfonds-bezigheid tussen, De Geldstroom waar iedereen zijn deeltje uit wil lepelen.

    Ed Nijpels had op een gegeven moment >50 "bezigheden" toen hij werd voorgesteld als Chef van het ambtenaren-pensioenfonds....het werd gelijk zijn ondergang(net ff teveel willen als steeds terugkerende grootste fout)

    We moeten helaas bezuinigen, de gouden jaren zijn ff voorbij!
  10. [verwijderd] 21 september 2013 19:05
    Meer schuld= meer productiviteit.
    De magazijnkracht met zijn "eigen" huis gaat toch niet op zaterdag overwerken als er geen hypotheekdruk is?
    Hij wordt gedwongen door het systeem langer en harder te werken, schulden zijn broodnodig om de voedselketen(=de pyramide) in stand te houden...
  11. forum rang 5 DurianCS 21 september 2013 23:05
    quote:

    izdp schreef op 21 september 2013 16:27:

    De maatregelen zijn niet genomen om het nivelleren. Dat de rijkere groep altijd onmiddellijk piept nivelleren als ze wat meer moet bepalen is tekenend. In deze groep inkomens tref je ook de meeste mensen aan, die we qua banen allemaal graag zien verdwijnen. De beruchte lul maar wat raakoverleggers, de vergaderbeestjes, de rapportertjes, de slavendrijvertjes etc etc.
    Als twee tot drie keer modaal 59% belasting moet betalen en de laagste inkomens worden ontzien dan is het niet vreemd om te spreken over nivelleren.
  12. forum rang 6 izdp 21 september 2013 23:38
    Is wel vreemd. Het is een bijkomstig effect en geen beoogd doel.

    Je quote niet voor niets maar een deel en je "vergeet" met name dit:
    " bij wie kan je dat dan het beste halen zonder dat het weer via steunmaatregelen dubbel zo duur moet worden terug gegeven?"

    Dus een goede bezuiniging om de laagste inkomens niet nog verder naar beneden te willen trappen. In die groep vertoeven veel mensen die nog echt keihard werken voor een kutloon, dankzij de laag die ik beschreef.
    Bovenmodaal moet zich schamen voor hun grote bekken.
  13. [verwijderd] 22 september 2013 00:31
    quote:

    paulta schreef op 21 september 2013 19:05:

    Meer schuld= meer productiviteit.
    De magazijnkracht met zijn "eigen" huis gaat toch niet op zaterdag overwerken als er geen hypotheekdruk is?
    Hij wordt gedwongen door het systeem langer en harder te werken, schulden zijn broodnodig om de voedselketen(=de pyramide) in stand te houden...
    Die laatste zin, om twee redenen dan
    1) het aangaan van schulden creëert onnatuurlijke consumptie/economische groei.
    2) het hebben van schulden noopt tot het aannemen van nog meer slecht betaalde arbeid.

    Overigens zijn we al zo ver dat de magazijnkracht ook zonder eigen huis moeite heeft om zijn patroon van uitgeven naar beneden toe bij te stellen. Dit omdat een stapje terug moeilijker is dan twee vooruit, maar ook omdat zijn perceptie is dat hij samen met soortgenoten de enige is die zijn broekriem moet aantrekken. Op Hart van Nederland hoort hij alleen maar het woord bonus en tot overmaat van ramp ook nog eens dat die stropdasfiguren bij de goede doelen van zijn geld op vakantie gaan.
  14. forum rang 6 izdp 22 september 2013 00:44
    Juist vlok. Hard werken staat niet garant voor rondkomen en dat is echt nieuw in nederland.
    Geen wonder dat die dan gaat "zoeken" naar schuldigen.
    Zeker als die vanwege zijn lage inkomen ook nog eens wordt weggezet in de groep bij de ruifvreters om de toeslagen die die inmiddels moet krijgen om nog te vreten te hebben.
  15. [verwijderd] 22 september 2013 01:30
    quote:

    DurianCS schreef op 21 september 2013 23:05:

    [...]
    Als twee tot drie keer modaal 59% belasting moet betalen en de laagste inkomens worden ontzien dan is het niet vreemd om te spreken over nivelleren.
    Ben het met je eens en vind het daarnaast ook niet goed. Zeg eens eerlijk, heeft het kabinet met de huidige sfeer in dit land de mogelijkheid om echt te hakken?

    Vind ook dat dit kabinet veel verkeerde keuzes maakt. Doelen van Brussel halen is nu prioriteit bij ze, maar met argusogen peilt men dagelijks de onderbuik van het volk en lijkt stabiliteit nog het meest belangrijk. Het sociaal akkoord is hier een prima voorbeeld van.

    Nivelleren is inderdaad niet goed voor natuurlijke economische groei, moet je onder normale omstandigheden dan ook niet doen.

    Beter is arbeidsmarkt helemaal vrijgeven, ww verkorten naar twee maanden, alle wao'ers opnieuw en strenger keuren en alleen goed of afkeuren, en niet voor de helft. Mensen die nog voldoende wel kunnen gewoon hetzelfde traject in als een gewone gezonde arbeider. Geïmporteerde laaggeschoolde arbeid naar huis, zonder uitzondering. Doorgaan met import van hooggeschoolde arbeid als we daar zelf een aantoonbaar tekort aan hebben. Belasting eerste schijf drastisch omlaag. Geen werk is geen geld, ook geen bijstand. Mensen die voor 100 procent afgekeurd worden een meer dan fatsoenlijke WAO en alleenstaande moeders met kinderen eveneens een meer dan fatsoenlijke bijstand indien kinderen jonger zijn dan zestien. En zo nog tal van wetgeving meer in de geest van het bovenstaande.

    Mouwen opstropen bubbelgum uit die mond, verstand stond al op nul en neem die snertbaan, die je eerst niet hoefde, van die Pool terug. Heb het nu vooral over de leeftijd 16-25.

    Overigens is dit laatste formeel niet mogelijk en ondermijnt het de regels en het beleid voor een economisch succesvol Europa. Echter, de trend is al langer ingezet dat veel Europese landen op soortgelijke wijze al eerder aan hun eigen volk dachten. Bijvoorbeeld de Franse cheque die de overheid aldaar gaf aan de Fransman. wanneer hij een Franse auto kocht. Inmiddels ook alweer vier jaar geleden.

    Overigens betekent dit beleid ook voor mij dat ik onherroepelijk nog deze week ontslag krijg. Door mijn vaste contract kan hij niet van me af en ben ik op dit moment veel te duur voor de markt. Het betekent ook dat die medewerker die een jaar geleden bij ING zijn ontslag kreeg en nog steeds geen passend werk vond, van zijn ww afgeraakt en gedwongen wordt om bonusloze baantjes aan te nemen waar hij misschien wel vies van wordt. Het betekent ook dat die familie daar in die achterbuurt met vier keer bijstand in één klap vier keer bijstand kwijt raakt en ramen kan gaan lappen, aardbeien kan gaan plukken of zelfs paprika's en champignons.

    Het zal ff een zootje worden maar al vrij snel herstelt vraag en aanbod zich ook op de arbeidsmarkt, wordt ook arbeid weer juist beloond en is het na een tijdje voor iedereen vanzelfsprekend dat een land met een miljoen WAO'ers niet kan en dat het daarnaast logisch is dat je moet werken om de kost te verdienen. Of je het nou leuk vindt of niet.
38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

Econoc...
+5,50%
WDP
+3,12%
Retail...
+2,02%
Proximus
+1,66%
AB InBev
+1,48%

Dalers

Recticel
-2,35%
SYENSQO
-1,85%
bpost
-1,80%
Kinepolis
-1,47%
arGEN-X
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links