Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Advies over DNB-advies

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 26 juni 2012 12:24
    dat wordt voor de particulier als advies:
    1. niets meer kopen,tenzij..........strikt nodig
    2. evt maandelijks overschot op afzonderlijke (spaar)rekening zetten
    3. hypotheek NIET aflossen met spaargeld.
    4. spaargeld gebruiken als u wordt ontslagen voor betaling van hypo maandlasten
    5. als u niet aan sparen toekomt blijven bidden dat u uw werk houd/krijgt
    6. evt 2e bijbaantje nemen.
    7. voor nachtwerkers is er mss 2 uren baantje bij post.nl ?
    8. voor dagwerkers mss avondbaantje bij macdonald/benzinepomp station
    9 veel netwerken in de straat waar u woont voor evt baantjes
    10. tuinen doen in weekend ?
    11. voor alleenwonenden: zoek 2e voor huisgenoot: samen is goedkoper
    12. etc.etc.etc. zelf invullen naar eiegn mogelijkheden.

    en creatief blijven : gewoon niets uitgeven,tenzij.........strikt nodig.
    ------------------------------------------------------------------
    Voor 65 + /of anderen met vaste inkomsten zonder verplichting om hier te zijn ligt mss in het verschiet:

    1.hypotheekvrij huis verkopen voor 30 % onder de lopende straatprijs
    2.huis kopen aan Costa del Sol(tot 70 % korting)
    3.koop uw huis 50 % onder de opbrengst van uw NE huis
    4.koop evt met vriend/familielid samen 1 huis ,geschikt voor 4 personen.
    5. plaats advertentie als u nog geen mede verhuizer hebt zolang u uw huis nog niet hebt verkocht

  2. [verwijderd] 26 juni 2012 12:33
    DNB moet zich ver houden van het geven van dergelijke ongevraagde adviezen aan consumenten. Er kleeft namelijk altijd een zweem van preken voor eigen parochie aan, aangezien de banken waar DNB toezicht op moet houden over een paar jaar aan de Basel III normen moeten voldoen. En met dalende huizenprijzen en lagere winstmarges is dat voor banken een flinke uitdaging, maar als iedereen nu massaal op de hypotheek gaat aflossen, zijn die normen een peuleschil en kan DNB opgelucht ademhalen en weer het braafste jongetje uit de ECB-klas spelen.
  3. [verwijderd] 26 juni 2012 12:58
    ik begrijp de redeneringen niet. 300.000 euro schuld is 300.000 schuld of er nou inflatie of deflatie dan wel stagflatie is. wat je in je portemonnee hebt en op korte termijn ook nog hebt, bepaalt wat je moet doen. als je ruim geld over hebt kan je aandelen kopen of een stuk knollenland. als geld niets waard is, kan je het beter weggeven aan de groenteboer òf aan een moderne auto die na aankoop onmiddellijk flink in waarde zakt? t'is toch niets waard en dan geeft dat niet. heeft geld überhaupt waarde? 't zijn alleen maar elektromagneetstripjes, toch? en als .... zilver stijgt zoals zilverhandelaren mij willen doen geloven verdien ik erbij en anders op mijn toekomstige knollenland gaan werken.
  4. MartijnN1932 26 juni 2012 13:05
    Ik snap de redenering niet, ik moet niet aflossen omdat we inflatie hebben en er geldontwaarding plaatsvind?

    Dat zou alleen opgaan als mijn salaris evenredig stijgt met de inflatie, anders houd ik nog steeds een enorme schuld over...

    Dus eigenlijk spreek je, jezelf tegen, als ik mijn huis nu zal beginnen met aflossen en er is inderdaad inflatie, dan zullen de huizenprijzen ook stijgen.

    Dat betekend dat zodra mijn huis is afgelost en ik met pensioen ga, eventueel weer een hypotheek kan nemen om het ruimer te hebben met mijn oude dag. zonder dat mijn pensioen en spaargeld verdampt is door de inflatie..!!!
    Daarnaast mocht ik daar niet voor kiezen heb ik verder geen lasten en zit ik zowieso ruimer in mijn jasje, totdat natuurlijk de SP aan de macht komt..
  5. [verwijderd] 26 juni 2012 13:08
    Het is een opmerking, die de insteek heeft, dat burgers, alvast aan kunnen wennen dat de oude dag deels op eigen vermogen gefinancieerd dient te worden. Het huidige stelsel wordt linksom of rechtsom onbetaalbaar om het in leven te houden.

    De volgende stap, die op stapel staat, is; "In hoeverre mag een burger een beroep op de medische zorg?" Er zal op dit punt absoluut een ommekeer gaan plaatsvinden, waarin de kansen opgenezing het uitgangspunt wordt, voor het verlenen van zorg.

    Het heeft ook weinig zin om 80-plussers, die bijv. een herseninfarct krijgen, deze dan een dusdanige zorg te verlenen, waarvan de uitkomst van het genezingsproces op voorhand alvast staat. Er is geen zicht op genezing, maar eerder een wetenschappelijke experiment, waarbij gekeken wordt hoe lang men in staat is het leven van een patient te rekken.
  6. [verwijderd] 26 juni 2012 13:25
    quote:

    Paulus29 schreef op 26 juni 2012 13:15:

    Ik hou het er op dat de DNB en het bankenkartel volledig in paniek zijn.
    DNB (en merendeel politici) vinden de banken belangrijker dan de belastingbetalers. Logisch want bij de banken kan het grote graaien plaatsvinden en alle politici willen wel daarin meedelen. De burger betaalt toch wel.

  7. Klaas6543 26 juni 2012 13:26
    Extra inflatie? Stel al zou dit extra inflatie in Nederland teweeg brengen dan wordt dit beperkt door de andere EU-landen. Als dit de Europese inflatie beïnvloed dan heeft de ECB nog wel genoeg middelen/instrumenten om die inflatie in te dammen. Dus hoge inflatie zal niet echt plaatsvinden, evenals deflatie, dan wordt er gewoon meer geld ingepompt.
  8. [verwijderd] 26 juni 2012 13:31
    quote:

    Knorhaan schreef op 26 juni 2012 12:40:

    Ik maak hier alleen uit op dat de banken geld nodig hebben. Met sparen en hypotheek aflossingen krijgen ze het van twee kanten binnen.
    Wat velen niet schijnen te snappen, incl. DNB blijkbaar, is dat banken dit helemaal niet willen!!!

    Wat heb je als bank aan spaargeld als je het niet uit kunt lenen? Niks! Dan kost het je alleen geld aan de rente die je uit moet keren! De mensen die het geld hebben om af te lossen, hebben ook waarschijnlijk geen problematische (hypotheek) schuld. Dit gaat dus alleen ten kostte van de winst van banken.

    Oja, wie mocht het de vorige keer ophoesten toen banken grote verliezen maakten? Juist ja...

    Het beste voor de economie nu is geld uitgeven. Helaas is dit in veel gevallen niet de beste oplossing voor de gewone man... Die discrepantie gaat ons nekken.
  9. Ivanrybkin 26 juni 2012 13:35
    Ik vind het wel een verstandig advies.
    Voor nld als geheel zal het vast wat helpen om toch het stempel "land met zeer grote schulden bij de huishoudens" kwijt te raken.

    voor particulieren is het ook gunstig om minder rente te betalen.
    Zelfs na weging renteaftrek is de betaalde rente nu vaak veel hoger dan de ontvangen rente op een spaarrekening.

    kortom, het lijkt me prudent beleid om hier als piet particulier gewoon gehoor aan te geven als je kunt.
  10. [verwijderd] 26 juni 2012 13:40
    quote:

    Guus FKA Masterguus schreef op 26 juni 2012 13:31:

    [...]

    Wat velen niet schijnen te snappen, incl. DNB blijkbaar, is dat banken dit helemaal niet willen!!!
    In goeie tijden niet nee.

    Maar als je links of rechts je oor te luister legt -het hoeft niet eens goed- dan komt er met enige regelmaat toch wel een beroerde bankbalans voorbij. Vooral de zaken die je niet ziet zijn om bang van te worden.

    ING en ook andere banken, adverteren vooral met aantrekkelijke spaarrentes. Vooral niet met doorlopende kredieten en anderszins zaken die met lenen te maken hebben. Verder zijn de banken niet echt scheutig om ondernemers te helpen investeren.

    Onlangs zelfs, richtte de DNB zijn speren op die zelfde groep ondernemers. Zij zouden actiever opzoek moeten naar andere investeerders ipv naar banken. Banken benaderen voor wat extra investeringsruimte zou niet hip zijn, aldus de DNB.

    Er is nu nog steeds maar één zaak belangrijk in vrijwel de gehele wereld: Er mag geen (systeem)bank omvallen. Alles wordt ook uit de kast gehaald om dat te voorkomen.

    En voor wat betreft nieuws en media: Media wil content en content draagt een boodschap uit waar ze belang bij hebben. En das nu in het AD niet anders.
  11. [verwijderd] 26 juni 2012 13:53
    quote:

    De Pareltjeszoeker schreef op 26 juni 2012 13:08:

    Het is een opmerking, die de insteek heeft, dat burgers, alvast aan kunnen wennen dat de oude dag deels op eigen vermogen gefinancieerd dient te worden. Het huidige stelsel wordt linksom of rechtsom onbetaalbaar om het in leven te houden.

    De volgende stap, die op stapel staat, is; "In hoeverre mag een burger een beroep op de medische zorg?" Er zal op dit punt absoluut een ommekeer gaan plaatsvinden, waarin de kansen opgenezing het uitgangspunt wordt, voor het verlenen van zorg.

    Het heeft ook weinig zin om 80-plussers, die bijv. een herseninfarct krijgen, deze dan een dusdanige zorg te verlenen, waarvan de uitkomst van het genezingsproces op voorhand alvast staat. Er is geen zicht op genezing, maar eerder een wetenschappelijke experiment, waarbij gekeken wordt hoe lang men in staat is het leven van een patient te rekken.
    3x goed gezien
  12. [verwijderd] 26 juni 2012 13:55
    quote:

    Guus FKA Masterguus schreef op 26 juni 2012 13:31:

    [...]
    Wat velen niet schijnen te snappen, incl. DNB blijkbaar, is dat banken dit helemaal niet willen!!!
    Wat jij niet schijnt te snappen is dat NL banken veel meer hebben uitgeleend dan ze aan spaargeld binnen hebben gekregen. Het tekort wordt geleend op de internationale kapitaalmarkt. Die heeft daar niet zo'n zin meer in en de kosten van herfinanciering op die markt zijn hoger dan de rente die banken ontvangen op (hypothecaire) leningen.

    Dus het financieringsgat moet worden teruggedrongen. Enerzijds door meer spaargeld aan te trekken. Anderzijds door het leningenboek terug te dringen (mensen aansporen om af te lossen).

    Goh. Precies wat DNB nu predikt. Wie zou dat toch ingefluisterd hebben?
  13. [verwijderd] 26 juni 2012 14:01
    quote:

    Vlokkenfeest schreef op 26 juni 2012 13:40:

    [...]
    In goeie tijden niet nee.

    =Wat ik probeer te zeggen is dat juist de klanten waarvan ze niet willen dat ze aflossen, dit wel doen. Mensen met een goed betalingsverleden, in een geld-over situatie.

    Maar als je links of rechts je oor te luister legt -het hoeft niet eens goed- dan komt er met enige regelmaat toch wel een beroerde bankbalans voorbij. Vooral de zaken die je niet ziet zijn om bang van te worden.

    =Dan heb je het meer over discutabele investeringen, niet zozeer over het rentemargebedrijf.

    ING en ook andere banken, adverteren vooral met aantrekkelijke spaarrentes. Vooral niet met doorlopende kredieten en anderszins zaken die met lenen te maken hebben. Verder zijn de banken niet echt scheutig om ondernemers te helpen investeren.

    =Toch zijn ING én SNS allebei nu gestopt met hun actietarieven. Voldoende liquiditeit al? En Rabo en ABN AMRO zijn hier niet in meegegaan. Waarom zouden ze als het toch niet uitgeleend kan worden? Verder willen ze wel investeren in ondernemingen, maar dan wel in die die een groei laten zien met een solide balans. Alleen zijn die er nu niet in overvloed.

44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links