Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX-14/3-ik zie, ik zie, wat jij niet ziet !!

912 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 46 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Brievenbus 16 maart 2008 11:54
    quote:

    Illuminati schreef:

    wat ben je weer alleraardigst BB! :-)
    Ja, ik weet het, maar, serieus, wat moet ik daar nou mee????

    Dit is toch de verwording van dit forum in een notendop?
    Soms lees ik maandenlang de enthousiaste pennevruchten van enorm van hun gelijk overtuigde posters, en probeer nog aandacht aan hun mening te schenken ook, en over hun standpunten na te denken, en dan blijkt plots dat ze net aan op zich zelf wonen (of niet) en op basis van 1 jaar colleges , waarvan ze wegens pokeravondjes het merendeel nog gemist hebben ook, ons denken te kunnen vertellen dat de president van de US, de voorzitter van de Fed, de CEO's van alle grote banken, noem maar op, het allemaal fout hebben, en dat alleen zij, op basis van hun grote inzicht en brede levenservaring weten hoe de creditcrunch opgelost moet worden!

    Ik gaf laatst 22jaar ook al een soortgelijke veeg mee, en die vroeg me toen nog oprecht verbaasd hoe ik er nou toch bij kwam dat er voor enig begrip van de wereldeconomie, politiek en beurs toch echt wat levenservaring nodig was?

    Ik denk dan "wie zijn geschiedenis niet kent"...

    PS

    De TT doet het nu goed op de laptop, toch wel leuk, aleen zegt TT dat m'n beide promotiecodes ongeldig zijn????

  2. [verwijderd] 16 maart 2008 12:00
    quote:

    Brievenbus schreef:

    [quote=k-b]

    Per 1 jan. heb ik hier mijn werk van gemaakt! (vanaf m'n 18de al een eigen bedrijfje en dat icm het nog tuiswonen maakt dat ik aardig wat startkapitaal had om te beleggen)

    [/quote]

    Hum!

    Thuiswonen?
    Ja, dan zal een paar maanden achter elkaar je zakgeld verdienen door met een paar opties te spelen misschien wel lukken.....:-)

    Maar of dit succes nou een garantie voor een lang leven in welvaart is? :-)
    Hard maar fair. een paar maandjes wat verdienen is leuk, maar ervan kunnen leven is iets anders. Dan heb je het toch echt over jaren.
    Nou ja, natuurlijk veel succes, maar realiseer dat 90/95 % van de beginners binnen 2 jaar zwaar gefrustreerd afhaakt.
    De timing is wel ok, in bearmarkten is optiewerk relatief makkelijk.
  3. [verwijderd] 16 maart 2008 12:16
    quote:

    Brievenbus schreef:

    [quote=Illuminati]
    wat ben je weer alleraardigst BB! :-)
    [/quote]

    Ja, ik weet het, maar, serieus, wat moet ik daar nou mee????

    ons denken te kunnen vertellen en dat alleen zij, op basis van hun grote inzicht en brede levenservaring weten hoe de creditcrunch opgelost moet worden!

    politiek en beurs toch echt wat levenservaring nodig was?

    Ik denk dan "wie zijn geschiedenis niet kent"...

    AB willem
  4. [verwijderd] 16 maart 2008 12:30
    heb je vcolgens mij niet meer nodig; datgene wat je ervoor kreeg (kaart update bijvoorbeeld) heb je al gratis gehad dan. Waarvoor had je een promo code dan kan ik het voor je nakijken

    quote:

    Brievenbus schreef:

    De TT doet het nu goed op de laptop, toch wel leuk, aleen zegt TT dat m'n beide promotiecodes ongeldig zijn????
  5. [verwijderd] 16 maart 2008 12:31
    quote:

    MDJ_0 schreef:

    [quote=k-b]

    Ben zelf namelijk ook net 22 geworden, maar ken eigenlijk amper mensen die zich rond deze leeftijd bezig houden met de beurs.
    [/quote]

    een goede leeftijd om te beginnen... Ben ermee begonnen toen ik 18 en een beetje was... Nu zo'n 12 jaar geleden... Ben niet direct begonnen met optie's eerst gewoon aandelen... Na een aantal beurscompetitie's en wat ervaring begonnen met optie's toen nog weinig internet tot de beschikking zoals nu! Ooit nog eens abbo gehad met een buzzer, kan je nagaan, via callmax was dat geloof ik!

    Maar ja, nu is alles voorhanden en tegenwoordig met mobiel internet kan je natuurlijk meer dan je lief is :P

    Weet natuurlijk niet of je het ook doet voor vermogensgroei voor later? Ik namelijk wel, mede dankzij wat prima docenten en mijn ouders die mij adviseerde om vooral zelf en niet door derden je vermogen te laten groeien! Onthou dit! Zeker als je kijkt naar het hele woeker verhaal...

    Succes en op je bek gaan hoort er nu eenmaal bij!
    Mijn allias is ook mijn huidige leeftijd. Vanaf mijn 15de hield ik me al bezig met de beurs. De fraude van ahold heb ik toen behoorlijk gevolgt. Mijn broer die ouder is, en mijn vader hebben er toen opgehandeld. Maar zelf mocht ik toen niet handelen. Telkens op de hoogte blijven van de omstandigheden, en nieuws goed volgen. Vanaf mijn 18de heb ik toen een eerste stap gezet in beleggingsfondsen, en die heb ik vorig jaar verkocht met een leuke winst. Vanaf mijn 20ste ben ik echt serieus gaan beleggen waarbij het tempo wat hoger lag als bij fondsen, en natuurlijk de risico`s ook. Momenteel trade ik op de aex. Vorig jaar heb ik heel veel in olie gehandeld, maar toen de recessie verhalen kwamen ben ik eruit gegaan.
    Op je bek gaan hoord er inderdaad bij. En het plezier van een succes trade krijg je pas als je de andere kant ook kent.
  6. forum rang 4 ONN 16 maart 2008 12:34
    Grappig dat mensen vaak denken dat je voor succesvol "beleggen" geleerd of (levens)ervaring zou moeten hebben. Ik denk dan: onzin. Denk dat er om succes te hebben op de beurs er gewoon een paar basiseigenschappen nodig zijn. En wat nog het belangrijkst is is pure interesse. Mensen die op jonge leeftijd geinteresseerd zijn in de beurs zijn vaak blijvend succesvol. Met ups and downs natuurlijk.

    Gr. ouwebeursrot. Ben trouwens 43. Weet iedereen dat ook weer.

  7. [verwijderd] 16 maart 2008 12:37
    obr, ben 46 en kan me geheel bij je aansluiten; stond op mijn 18e al vol in de pit, en ben sindsdien er zelfs 15 jaar helemaal uit geweest. Goed kunnen beleggen heeft niets met leeftijd te maken, wel met kennis/inzicht en interesse. Ik denk dat ervaring ook wel een stukje meespeelt, maar daar wordt je alleen extra cynisch van :-)
  8. Brievenbus 16 maart 2008 12:38
    Dat ging om een jaar actuele kaarten, map share en flitslocaties.
    Zat er nota bene dubbel bij.
    Hij doet braaf ding dong als ik een paal nader, dus schijnbaar zit het er al op?
    Ik ben inmiddels al gewend aan de manier waarop er aanwijzingen gegeven worden, en vindt het nu toch wel grappig en nuttig.
    Op weg naar een onbekende lokatie is het wel ontspannen rijden moet ik zeggen, hij gaat volgende week ook beslist mee op wintersport; de weg naar Ischl kan ik op zich dromen, maar ieder jaar gooien de duitsers me wel ergens de autobahn af, en de Umleitung is niet altijd lekker duidelijk, en vooral wanneer ze wegens een stevig ongeluk de hele boel onverwachts dicht gooien is er niets geregeld, dan zal dit wel helpen denk ik! :-)
  9. [verwijderd] 16 maart 2008 12:38
    www.tase.co.il/TASEEng/

    Israel al weer fors lager net als vorige week toen viel het verlies op maandag morgen mee.
    Het zal mij benieuwen of morgen de steun op 430 houd of niet .
    Financiels bijna 4% lager met een AEX waar de banken fors in mee wegen moet het wel haast dat de 430 gaat sneuvelen.

    VEEL S6 EN HOUD DE DWEILEN BIJ DE HAND
  10. [verwijderd] 16 maart 2008 12:39
    The market had managed to overcome concerns over the collapse of another financial institution, Carlyle Capital (CARYF:

    CARYF 0.76, +0.47, +163.0%) , a bond fund affiliated with private-equity firm Carlyle Group.
    But the Bear Stearns news on Friday took investors back to another reality.
    "Carlyle and Bear Stearns are just the beginning," said Peter Schiff, president of Euro Pacific Capital.
  11. [verwijderd] 16 maart 2008 12:53
    quote:

    ouwebeursrot schreef:

    Grappig dat mensen vaak denken dat je voor succesvol "beleggen" geleerd of (levens)ervaring zou moeten hebben. Ik denk dan: onzin. .

    Gr. ouwebeursrot. Ben trouwens 43. Weet iedereen dat ook weer.

    Kopt....tegenwoordig geldt 1 jr beleggen op de beurs geeft je een automatisch recht op 10 jr levens ervaring...lijkt het wel?

    Maar ik wil tevens ook opmerken dat het goed is dat er veel jonge mensen hier op het forum actief bezig zijn.En dat er veel bij zitten met een goede kijk op de wereldbol.

    Kijk wij ouwe mannen jij 43 ik 45 en dat noemt zich ouwe..lol..gaan opdenduur plaatsmaken voor je jonkies!

    groet willem

  12. Brievenbus 16 maart 2008 13:03
    quote:

    ouwebeursrot schreef:

    Grappig dat mensen vaak denken dat je voor succesvol "beleggen" geleerd of (levens)ervaring zou moeten hebben. Ik denk dan: onzin. Denk dat er om succes te hebben op de beurs er gewoon een paar basiseigenschappen nodig zijn. En wat nog het belangrijkst is is pure interesse. Mensen die op jonge leeftijd geinteresseerd zijn in de beurs zijn vaak blijvend succesvol. Met ups and downs natuurlijk.

    Gr. ouwebeursrot. Ben trouwens 43. Weet iedereen dat ook weer.


    Hum, ik ben zo vrij om het niet met je eens te zijn.
    Ik weet dat heel veel handelaren idd niet "geleerd" zijn, en dat ook meer dan duidelijk maken in hun zinsbouw, woordkeuze, grammatica en spelling.
    Frank van Dongen is hier een mooi voorbeeld van.

    Uit dier voege is er voor 22years, als ik z'n stukje hierboven lees, nog een fraaie toekomst op de beurs weggelegd, aangezien hij op dat gebied nog rotter scoort dan Frank, net als vele anderen op IEX overigens........

    Wat betreft geld verdienen op de beurs heb je misschien wel gelijk, wie weet is een zeker "instinct" daar voldoende voor, hoewel ik dat persoonlijk betwijfel, maar daar had ik het eigenlijk niet over.

    Ik ergerde me meer over het feit dat sommigen hier zich een mening aanmeten over ongeloofljk gecompliceerde zaken, waarvan ik persoonlijk erg blij ben dat IK ze niet hoef op te lossen, terwijl ik mezelf niet eens al al te dom beschouw.

    Dan lees ik smalende bijdragen over ronkende geldpersen, helikopterbennies, achterlijke of liegende CEO's, noem maar op.....
    Vind je het erg als ik toch denk dat je, wil je van dit soort zaken iets begrijpen, toch wat levenservaring nodig hebt?

    Overigens is een 2e reden dat ik me aan de broekkies hier erger dat het volgens mij gewoon niet gezond is; op die leeftijd hoor je netjes achter de meiden aan te zitten, en het enige dat je van geld weet is dan dat je er net niet genoeg van hebt.......
    Als je op deze jonge leeftijd al continu op IEX rondhangt is de kans groot dat je over een paar jaar tot één van de zieke geesten verworden bent die hier ALTIJD te vinden zijn, ook op dagen dat iedereen vrij is, de beurs gesloten is, het waanzinnig mooi weer is buiten, en iedereen met vrienden en geliefden leuke dingen aan het doen is, tewijl jij verbeten met de ramen dicht en de zonwering naar beneden de wereld nog steeds probeert te vertelen dat op basis van jouw inzichten en kennis van TA de beurs morgen toch eindelijk zal imploderen; dat wens ik niemand toe, dat is te erg.......:-)
  13. Brievenbus 16 maart 2008 13:22
    quote:

    WRoeland schreef:

    Beste BB wat is uw respectabele leeftijd als ik vragen mag?

    willem

    Hmpffffffffffffffff!
    Dat kon natuurlijk niet uitblijven, stom, stom! :-)

    Wel, euh, door veel hardlopen, fitness en aerobics kom ik over als een jonge god van 40, maar, eigenlijk ben ik geloof ik al een ouwe lul hier met 49......
  14. [verwijderd] 16 maart 2008 13:29
    Ik ben het meestal totaal oneens met Brievenbus, maar hier heeft hij wel een punt. Het kost buitengewoon veel tijd om actief op de beurs te zijn, hier te posten, en ook nog eens onderzoek te doen naar beleggingen. Terwijl het eigenlijk alleen maar om geld gaat. Er zijn een heleboel activiteiten die voor de gemiddelde belegger aanzienlijk goedkoper zijn dan de bezigheden op de beurs. Het gemiddeld uurloon van de hier aanwezigen is waarschijnlijk bedroevend laag, tenminste voor de aan de beurs gespendeerde uren. Als ik de statistieken moet geloven is dit uurloon zelfs flink negatief. Dat geldt natuurlijk niet voor mij en voor degenen die dit lezen, want wij doen dit in een verloren uurtje, en hebben altijd winst.
    Pacito
  15. [verwijderd] 16 maart 2008 13:39
    quote:

    Brievenbus schreef:

    [quote=WRoeland]
    Beste BB wat is uw respectabele leeftijd als ik vragen mag?

    willem

    [/quote]

    Hmpffffffffffffffff!
    Dat kon natuurlijk niet uitblijven, stom, stom! :-)

    Wel, euh, door veel hardlopen, fitness en aerobics kom ik over als een jonge god van 40, maar, eigenlijk ben ik geloof ik al een ouwe lul hier met 49......
    Tja...dat ga je krijgen!! als men zich hier voordoet komen alsof het lijkt dat je 90 bent!!
    en pas een ouwe l.l van 49 bent..lol.

    oeps...49 véél sporten jonge god 40...........ben even hard lopen nu.

    groet willem

  16. [verwijderd] 16 maart 2008 13:44
    quote:

    Illuminati schreef:

    obr, ben 46 en kan me geheel bij je aansluiten; stond op mijn 18e al vol in de pit, en ben sindsdien er zelfs 15 jaar helemaal uit geweest. Goed kunnen beleggen heeft niets met leeftijd te maken, wel met kennis/inzicht en interesse. Ik denk dat ervaring ook wel een stukje meespeelt, maar daar wordt je alleen extra cynisch van :-)
    wat denk je over TT? gaat TT zo naar de kloten of niet? is niet goed voor jouw LT porto. Wat ga je doen?
912 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 46 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,56 -0,67%
EUR/USD 1,0652 +0,08%
FTSE 100 7.818,57 -0,74%
Germany40^ 17.671,20 -0,93%
Gold spot 2.384,23 +0,20%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,92%
Solvay
+0,85%
Aedifica
+0,78%
Retail...
+0,62%
Econoc...
+0,46%

Dalers

Deceun...
-2,96%
Barco
-2,37%
KBC Groep
-2,26%
D'IETE...
-2,24%
bpost
-1,80%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links