Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.294 Posts
Pagina: «« 1 ... 2270 2271 2272 2273 2274 ... 3165 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 2 juni 2023 11:14
    DeZwarteRidder
    2 juni 2023 10:33
    auteur info
    quote:
    het zwaard schreef op 2 juni 2023 10:24:

    Voor de meeste Oekraïners geldt er nu nog maar maar een gezegde , beste BDB
    ?????? ??????? ???????? ? ???????? ????????? of De enige goede Rus is een gedode Rus.
    De wonden die de barbaarse Russen hebben veroorzaakt bij de Oekraïense burgers komt nooit meer goed. De dag na de stopzetting van deze oorlog, zal er een(ijzeren ?) muur nodig zijn om deze twee(broeder?) volkeren uit elkaar te houden. Tijd mag de wonden dan wel helen, al vrees ik dat wij met zijn allen hier op dit forum dit niet meer zullen meemaken, beste BDB ondanks je oproep om het waanzinnige geweld van deze oorlog te stoppen. En als jij denkt dat religie een oorlog kan stoppen, waarom is dit dan nooit helemaal gelukt in Ierland ?

    Het kan alleen goedkomen (op de zeer lange termijn) tussen Rusland en Oekraïne als Poetin morsdood is en er

    democratie is in Rusland.

    Beste DZR: Onlangs heeft men hier in België nog een opiniepeiling gehouden over de democratie, en wat blijkt, steeds meer Belgen (35%) willen een sterke leider , 60% willen een technocratisch systeem ,waarbij experts beslissingen nemen in plaats van politici .Voor 16% kan zelfs het leger besturen. Deze cijfers duiden duidelijk aan dat de gemiddelde Belg geen vertrouwen meer heeft in zijn democratisch verkozen politici. En dit in een democratisch Europees land ! Je schrijft dat wanneer Poetin (mors?) dood zal zijn er een democratie zal komen. Ik vraag mij dan af de welke? Stel dat het de Russen gevraagd zal worden na het overlijden van Poetin. Hoe zullen dan de kaarten liggen. Ik denk dat ze massaal ,zoals die 16% Belgen gaan kiezen voor een sterke of militaire leider . En zo kan de strijd tussen Oost en West weer terug beginnen , m.a.w. een tweede ijzeren gordijn . En denk je ook niet dat er thans al een opvolger klaar staat voor Poetin als hij" morsdood "zal zijn ?Ik denk van wel, denk dan aan een sterke militaire leider die massaal werd verkozen door de Russische bevolking.
    M.v.g Het Zwaard
  2. forum rang 8 het zwaard 2 juni 2023 11:22
    hirshi
    1 juni 2023 20:07
    auteur info
    quote:
    DurianCS schreef op 1 juni 2023 19:56:

    [...]
    Het probleem is dat je met Rusland geen vrede kan sluiten. Wat je ook afspreekt, je weet op voorhand dat Rusland dit naast zich neer zal leggen als dat beter uitkomt.
    Rusland zal gedwongen moeten worden door de internationale gemeenschap.
    Dat is de enige uitweg..

    Door de Internationale gemeenschap ?? Je bedoeld dus ook al de B(/)ICS landen ?
  3. forum rang 7 Thorgall 2 juni 2023 11:45
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 2 juni 2023 09:14:

    Ik blijf erbij: met het Russische volk zelf is niks mis, cultureel behoren ze tot Europa, zeker de Russen ten westen van de Oeral. Hun muziek, hun literatuur, hun romantische pré-marxistische schilderkunst (met de nadruk op gezichten, niet op de omgeving), en wetenschap (ik ben fysicus).

    Nooit zijn wij echt in oorlog met hen geweest, integendeel. Zij hielpen mee om ons te bevrijden van de nazi's, met miljoenen doden aan hun kant.
    Ik had enig begrip voor hun vrees om door de steeds uitbreidende NATO 'omsingeld' te worden. Die vrees was onterecht, de NATO heeft geen aanvalsbedoelingen, maar toch (Napoleon, Hitler).

    Hun volkslied is het mooiste van alle volksliederen:
    www.youtube.com/watch?v=VJcnuZB4Xt4

    Mooi land toch? Toegegeven, de propaganda druipt er van af.
    Maar mooi blijft het.

    Helaas wordt het echte Russische volk misleid en waar nodig onderdrukt door autoritaire en dictatoriale maar diep in hun hart bange KGB-baasjes, met een diepe minachting voor democratie. Waarom doet me dit toch zo aan nazi-Duitsland denken?

    De jonge en naïeve zonen van Russische moeders zijn nu kanonnenvlees aan het front. Ik walg van een luchtschip die zich telkens weer verlustigt in beelden van Russische soldaten die sneuvelen.
    Net als ik walg van kapot geschoten steden in Oekraïne en de vele (burger)slachtoffers daarbij.
    Zoals al eerder hier vermeld is de beste Rus een dode Rus. Die homohaters kan ik missen als kiespijn.
    Wat betreft deze oorlog wil ik niet eens meer genuanceerd zijn. Opzouten daar.
  4. DAGEVOS 2 juni 2023 11:48
    quote:

    DAGEVOS schreef op 17 mei 2023 07:46:

    [...]

    Vraag aan de IEX forum Moderator.

    Bent u het eens met de woorden van Plusmin?
    Mijn indruk op dit Ruslandforum is dat er net zo'n grote oorlog gevoerd wordt als tussen Rusland en Oekraine. Er zijn mensen die met grove, onbeschaamde woorden hun recht op hun waarheid willen halen en een paar woorden om hen een spiegeltje voor te houden maakt hen geirriteerd.
    Laat men gewoon z'n gedachten neerpennen zonder een waardeoordeel over een ander te geven. Dan wordt dit forum aangenamer om te volgen ondanks dat het onmenselijke oorlog is.
    Het belang van dit forum is toch elkaar te informeren over ontwikkelingen.
    Beste Beperktedijkbewaking, misschien heb ik niet zo expliciet geschreven, maar wel degelijk ook bedoeld voor uw schorsing. De Moderator was in deze discussie imho selectief. Ik kon uw tekst niet beoordelen omdat ik de inhoud niet heb gelezen.
    Goed dat u terug bent. Ik waardeer u beschaafde en zonder waardeoordeel geschreven teksten.
    Ik zal niet veel posten omdat ik de door sommigen gebruikte woorden vind getuigen van weinig empathie en weinig zelfkennis. Ik ben geen godsdienstfanaat, maar heb ook niet de behoefte om mij door onzinnigen te laten beledigen als lijdende aan godsdienstwaanzin.
    Trouwens nooit een reactie gehad van de Moderator op mijn vraag.
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 2 juni 2023 11:49
    quote:

    DWB Happy schreef op 2 juni 2023 09:27:

    [...]
    Een foute vent ben je en blijf je, gelijk weer een persoonlijke aanval lanceren, en je straks weer verschuilen achter je godsdienstige kwakzalverij.....
    Deze hatelijke en discriminerende post vraagt om een NOK, maar dat doe ik toch maar niet.
    Om twee redenen:

    1. Ondanks je persoonlijke aanval op mij schaar ik je post onder vrijheid van meningsuiting.

    2. Moderator Henk is het met je eens, namelijk dat het verdedigen van religie tegen onheuse aanvallen al gauw leidt tot godsdienstoorlogen op dit forum. En daar is iex niet voor, schreef hij mij.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 juni 2023 12:40
    Streep door wens Nederland: Zwitsers parlement torpedeert verkoop Leopardtanks

    De wens van Nederland om tientallen Zwitserse Leopard 1-tanks te kopen om aan Oekraïne te leveren, lijkt niet door te gaan. Het Zwitserse parlement heeft een wetsvoorstel dat leveranties van Zwitsers oorlogsmateriaal via via aan Oekraïne mogelijk zou maken, getorpedeerd.
    Harmke de Vries 2 jun. 2023 Laatste update: 11:53

    Nederland wilde van een Zwitsers bedrijf tientallen Leopard 1-tanks kopen om aan Oekraïne te leveren. Toestemming van de Zwitserse regering was daarbij nog wel noodzakelijk. In het lagerhuis van de Zwitserse volksvertegenwoordiging was een wetsvoorstel gemaakt, de ‘Lex Oekraïne’, om andere landen toestemming te geven Zwitserse wapens aan Oekraïne te leveren. In een zitting van beide kamers werd dat voorstel echter afgeschoten.

    De Zwitserse wet staat niet toe dat wapens worden geleverd aan landen die in oorlog zijn. Daarom mag Duitsland bijvoorbeeld geen Zwitserse munitie voor Leopard-tanks die het eerder aanschafte aan Oekraïne leveren. Het wetsvoorstel moest een uitzondering op de regel maken, maar haalde het niet.

    Onder de tegenstanders waren de Zwitserse Groenen en de rechtse Zwitserse Volkspartij. Beide vreesden dat het voorstel de Zwitserse neutraliteit in gevaar zou brengen en het land te dicht zou laten aanschuiven bij de militaire Navo-alliantie.

    Zwitserland, dat zijn traditionele neutraliteit koestert, houdt zich zo veel mogelijk buiten het conflict met Rusland en Oekraïne. Het houdt daarom de export van wapens die bedoeld zijn voor Oekraïne in principe tegen.

    De Leopard 1 is een wat oudere tank dan het paradepaardje Leopard 2, waarvan Oekraïne er ook inmiddels tientallen heeft gekregen. Niettemin kan Kyiv ze goed gebruiken in de strijd tegen aanvaller Rusland. Zeker nu Oekraïne de tegenaanval wil inzetten.

    Nederland kondigde eerder dit jaar aan samen met Duitsland en Denemarken ‘ten minste’ honderd Leopard 1A5-gevechtstanks voor Oekraïne aan te schaffen. Die gemoderniseerde tanks moesten komen van de Duitse industrie. Het Zwitserse bedrijf Ruag zou moeten voorzien in een deel van dat aantal.
  7. forum rang 8 closer 2 juni 2023 12:45
    Het Russische Vrijwilligerskorps is nog steeds actief in de regio.

    NOELREPORTS @NOELreports 2 u
    An arrival reportedly in the area of Maslova Pristan', west of Shebekino.
    Filmpje 0:13
    twitter.com/NOELreports/status/166454...

    NOELREPORTS @NOELreports 4 u
    Bilhorod thread! All the events today will be posted here. The Legion "Freedom of Russia" published a picture:
    "Our tank with the flag of Free Russia in the village of Nova Tavolzhanka near Shebekino. Good morning from our Motherland! We continue the struggle!"
    twitter.com/NOELreports/status/166451...

    Kaartje met recente aanwezigheid (in blauw die van vandaag): www.google.com/maps/d/edit?mid=1juuXt...
  8. forum rang 7 ffff 2 juni 2023 12:48
    DISCUSSIEREN is toch zo lastig voor de bezoekers uit deze draad.......

    Ik heb het over het begrip " Genocide".

    In iedere oorlog zijn er duizenden volstrekt onschuldige slachtoffers. Ze worden in één van de reacties op mijn posting dan ook terecht genoemd. Een paar honderd Oekraïense kinderen. Afschuwelijk en de rpijs voor een zinloze oorlog.

    Maar, oh slechte lezers....Ik stelde de vraag : Is hier sprake van..." Genocide"

    Toen de Nederlanders in 1947 de politionele acties op Java uitvoerden vielen er meer Indonesisiche doden onder de kinderen dan tot nu toe in Oekraïne. Alweer afkeurenswaardig en afschuwelijk, maar.....De Nederlanders vochten daar NIET om redenen die je als puur genocide zou kunnnen bestempelen.

    Toen in augustus 1945 de Amerikanen twee atoombommen op Japanse steden gooiden, vielen daarbij veel meer Japanse kinderen als slechtoffer van een wereldoorlog, alweer afschuwelijk , maar de Amerikanen dropten die atoombommen NIET om etnische redenenen. Er was , zelfs totaal geen sprake van genocide, alleen de ellendige prijs van oorlog voeren.

    De Duitsers daarentegen pleegden puur genocide op de Joden en zigeuners, de Hutu's en Tutu's vermoordden elkaar op puur redenen van genocide. En hetzelfde geldt voor de Armeniers door de Turken.

    In iedere oorlog vallen totaal onschuldige slachtoffers. Zie hierboven, maar de reden of dat gebeurt als genocide is toch echt wel iets anders als dat die slachtoffers ontstaan uit oorlogsgeweld. We veroordelen tot op de dag van vandaag WEL de moord op Joden en zigeuners om puur genetische redenen, maar we accepteren de dode kinderen in Japan en Indonesië als zijnde....gevolg van een ellendige oorlog.

    Het was weer een leerzame posting...... Die dode kinderen worden overal betreurd, maar de vraag die ik stelde was: Gebeurde dat om genocide te plegen, dus eigenlijk dan, iedere Oekraïner moet vermoord worden zoals iedere Jood ausradiert moest worden, of is er sprake van doden door oorlogsgeweld.

    De doden betreur ik evenzeer als jullie, maar men moet niet gaan goochelen en rommelen met zware begrippen als..." Genocide" Daarvoor moet je " Mein Kampf" lezen, maar ik heb nog nergens gelezen dat die naar Rusland ontvoerde kinderen uit de Donbas allemaal vergast zijn. Als dat gebeurd zou zijn, spreek je van genocide.

    Wel lastig voor heel wat bezoekers hier rustig iets te lezen en na te denken. Gelukkig beseffen ze in China, in India, in Zuid-Afrika, in Zuid-Amerika dat er wel een ellendige oorlog gaande is, maar GEEN genocide.
    Anders was er wel meer mondiaal protest gekomen.....

    Peter
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 juni 2023 12:50
    Onderzoek: Russische soldaten bombardeerden burgers die in de rij stonden voor brood

    Soldaten van het Russische leger zouden met mortieren hebben geschoten op burgers die in de rij stonden voor brood. Daarbij zouden 20 mensen om het leven gekomen zijn. Dat schrijft Sky News, op basis van een onderzoek van de internationale mensenrechtenorganisatie Global Rights Compliance.
    De aanval vond plaats in maart vorig jaar en zou deel uitmaken van een reeks gecoördineerde aanvallen gericht op het uithongeren van de burgerbevolking in Tsjernihiv, Noord-Oekraïne. De GRC maakt ook melding van beschietingen van supermarkten en artillerieaanvallen op mensen die buiten een ziekenhuis stonden te wachten op water.
    “De misdaden die we onderzoeken zijn het topje van de ijsberg in het plan van Poetin om het Oekraïense volk te terroriseren, te onderwerpen en te doden ”, zegt het hoofd van het onderzoek, de Britse advocaat Catriona Murdoch.
    Volgens Murdoch wijst het bewijs op een weloverwogen plan om Oekraïners “te onderwerpen aan onmenselijke levensomstandigheden.” Ze zou laatst de plek bezocht hebben waar de aanval op de rij mensen plaatsvond.
    "Het bewijs wijst in de richting van een weloverwogen plan dat zorgvuldig is ontworpen om het fundament en de maatschappelijke structuur van de Oekraïners te ondermijnen en aan te vallen, en hen te onderwerpen aan onmenselijke levensomstandigheden."
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 juni 2023 12:51
    35 minuten geleden
    Blinken: oorlog in Oekraïne strategische mislukking voor Rusland

    De oorlog in Oekraïne is voor Rusland een "strategische mislukking" gebleken. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gezegd tijdens een bezoek aan de Finse hoofdstad Helsinki. "De macht, belangen en invloed van Rusland zijn hierdoor voor de komende jaren sterk geschaad."

    Blinken sprak in Finland over hulp die Oekraïne heeft gekregen van de VS en gelijkgezinde landen, in de vorm van met name militaire steun en sancties. "We hebben stappen gezet om er geen twijfel over te laten bestaan dat wij en onze bondgenoten ervoor zouden zorgen dat iedere centimeter NAVO-grondgebied verdedigd zou worden. En we hebben onophoudelijk gewerkt om bondgenoten en partners samen te brengen om Oekraïne te helpen zichzelf te verdedigen en te voorkomen dat Poetin strategische winst kon boeken."

    Finland is sinds kort lid van de NAVO. Blinken sprak ook daarover, verwijzend naar de geschiedenis van dat land. "Het was niet moeilijk voor de Finnen om zich in de Oekraïners te verplaatsen. Ze hebben het zelf ervaren in november 1939, toen de Sovjet-Unie Finland binnenviel." Ook toen werd onterecht beweerd dat de invasie was uitgelokt en werd ten onrechte aangenomen dat een snelle overwinning zou volgen. Toen dat niet lukte, ging Stalin over op een "terreurstrategie".

    "Voor vele Finnen zijn de overeenkomsten tussen 1939 en 2022 opvallend, invoelbaar. En daar hebben ze geen ongelijk in." Oekraïne moet volgens Blinken gesteund blijven worden om tot een "rechtvaardige en duurzame vrede" te kunnen komen. Met die steun voor landen als Oekraïne is "de kracht die ze in zich hebben niet alleen immens, maar onstuitbaar".
  11. JanGerrits 2 juni 2023 12:51
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 2 juni 2023 09:14:


    Nooit zijn wij echt in oorlog met hen geweest, integendeel. Zij hielpen mee om ons te bevrijden van de nazi's, met miljoenen doden aan hun kant.

    Ik heb al vaker gezegd dat de Russen ons niet bevrijd hebben. Jij mag dat beweren, maar laat dan geen feiten weg. De Russen hebben eerst een pact gesloten met Hitler, daarna zijn ze Polen en Finland binnen gevallen. Pas toen Hitler besloot om Rusland binnen te vallen hebben de Russen, met behulp van Amerikaanse wapens en nadat de geallieerden de complete Duitse luchtmacht had uitgeschakeld, hebben ze de Duitsers teruggedrongen en daarna oost-Europa bevrijdt met een spoor van verkrachtingen en vernielingen achter latend. Om daarna oost-Europa nog eens 45 jaar te bezetten. Voor mij zijn de Russen bijna net zo erg als de Duitsers. Met het verschil dat Duitsland zijn fouten heeft erkend en er een complete machtswisseling is geweest. Stalin heeft zo'n 40 miljoen slachtoffers op zijn geweten, toch wordt hij daar nog steeds vereerd. Sterker nog, mensen zijn in de gevangenis belandt in Rusland alleen al omdat ze onderzoek deden naar de misdaden van Stalin.
  12. forum rang 8 het zwaard 2 juni 2023 12:55
    Aanvallen in Belgorod plaatsen Russisch leger voor dilemma, zegt Brits ministerie
    De Russische legerleiding wordt voor een lastig dilemma geplaatst door de verschillende aanvallen van pro-Oekraïense "partizanen" op Russisch grondgebied. Moskou moet kiezen of het de verdediging van zijn eigen grensgebied dan wel de posities in de bezette Oekraïense gebieden versterkt. Dat zegt het Britse ministerie van Defensie vrijdag in zijn dagelijkse update.
    Volgens Londen heeft donderdag een nieuwe aanval van partizanen plaatsgevonden in Belgorod, een Russische regio aan de grens met Oekraïne. Het ging om de tweede aanval in tien dagen tijd. Een verklaring van het Russische ministerie van Defensie vermeldt dat de aanval snel kon worden afgeweerd, na een grote inzet van de militaire vuurkracht op het eigen grondgebied. Er moesten onder meer gevechtshelikopters en zware raketwerpers worden ingezet.
  13. forum rang 10 luchtschip 2 juni 2023 13:02
    Meer Russen voelen de gevolgen van de waanzin van Poetin in Oekraïne.

    Twee langeafstandsdrones zouden van de ene op de andere dag de brandstof- en energie-infrastructuur in de westelijke Smolensk-regio van Rusland hebben aangevallen - in 2 steden in de buurt van de regionale hoofdstad Smolensk, 270 km van de Oekrainse-grens.

    kaart
    pbs.twimg.com/media/FxmVazbX0AA7I-T?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/16645...
  14. forum rang 10 luchtschip 2 juni 2023 13:05
    Als het om zaken gaat, vermijdt China graag Rusland.

    Chinese luchtvaartmaatschappijen vermijden het vliegen door Russische luchtruim in zojuist goedgekeurde vluchten van/naar de VS.
    Rusland verbood Amerikaanse en andere buitenlandse luchtvaartmaatschappijen om over zijn luchtruim te vliegen, als vergelding voor verboden op Russische -vluchten

    twitter.com/GlasnostGone/status/16645...
  15. forum rang 4 DWB Happy 2 juni 2023 13:06
    quote:

    ffff schreef op 2 juni 2023 12:48:

    DISCUSSIEREN is toch zo lastig voor de bezoekers uit deze draad.......

    Ik heb het over het begrip " Genocide".

    In iedere oorlog zijn er duizenden volstrekt onschuldige slachtoffers. Ze worden in één van de reacties op mijn posting dan ook terecht genoemd. Een paar honderd Oekraïense kinderen. Afschuwelijk en de rpijs voor een zinloze oorlog.

    Maar, oh slechte lezers....Ik stelde de vraag : Is hier sprake van..." Genocide"

    Toen de Nederlanders in 1947 de politionele acties op Java uitvoerden vielen er meer Indonesisiche doden onder de kinderen dan tot nu toe in Oekraïne. Alweer afkeurenswaardig en afschuwelijk, maar.....De Nederlanders vochten daar NIET om redenen die je als puur genocide zou kunnnen bestempelen.

    Toen in augustus 1945 de Amerikanen twee atoombommen op Japanse steden gooiden, vielen daarbij veel meer Japanse kinderen als slechtoffer van een wereldoorlog, alweer afschuwelijk , maar de Amerikanen dropten die atoombommen NIET om etnische redenenen. Er was , zelfs totaal geen sprake van genocide, alleen de ellendige prijs van oorlog voeren.

    De Duitsers daarentegen pleegden puur genocide op de Joden en zigeuners, de Hutu's en Tutu's vermoordden elkaar op puur redenen van genocide. En hetzelfde geldt voor de Armeniers door de Turken.

    In iedere oorlog vallen totaal onschuldige slachtoffers. Zie hierboven, maar de reden of dat gebeurt als genocide is toch echt wel iets anders als dat die slachtoffers ontstaan uit oorlogsgeweld. We veroordelen tot op de dag van vandaag WEL de moord op Joden en zigeuners om puur genetische redenen, maar we accepteren de dode kinderen in Japan en Indonesië als zijnde....gevolg van een ellendige oorlog.

    Het was weer een leerzame posting...... Die dode kinderen worden overal betreurd, maar de vraag die ik stelde was: Gebeurde dat om genocide te plegen, dus eigenlijk dan, iedere Oekraïner moet vermoord worden zoals iedere Jood ausradiert moest worden, of is er sprake van doden door oorlogsgeweld.

    De doden betreur ik evenzeer als jullie, maar men moet niet gaan goochelen en rommelen met zware begrippen als..." Genocide" Daarvoor moet je " Mein Kampf" lezen, maar ik heb nog nergens gelezen dat die naar Rusland ontvoerde kinderen uit de Donbas allemaal vergast zijn. Als dat gebeurd zou zijn, spreek je van genocide.

    Wel lastig voor heel wat bezoekers hier rustig iets te lezen en na te denken. Gelukkig beseffen ze in China, in India, in Zuid-Afrika, in Zuid-Amerika dat er wel een ellendige oorlog gaande is, maar GEEN genocide.
    Anders was er wel meer mondiaal protest gekomen.....

    Peter
    Haal die dik houten plank toch eens voor je hoofd weg aub., wat Rusland veroorzaakt valt wel degelijk onder de noemer "Genocide"
    Lees het genocideverdrag er eerst nou eens goed over na, voordat je hier allerlei boute vergelijkingen maakt om je stelling te onderbouwen wat al aangeeft dat je er duidelijk niks van afweet, hou je bij de feiten aub.

    Voordat Rusland binnenviel, bereidde Rusland een desinformatiecampagne voor om de ontvoering en de deportatie van Oekraïense kinderen naar Rusland te rechtvaardigen. Dat zegt veel over waar deze oorlog eigenlijk over gaat.

    Dit is dus genocide volgens artikel II(e) van het genocideverdrag van 1948
  16. forum rang 7 ffff 2 juni 2023 13:06
    Met het verschil dat Duitsland zijn fouten heeft erkend en er een complete machtswisseling is geweest.

    Tja, maar daarvoor waren wel jarenlange strijd door Russische communisten nodig en miljoenen doden om Duitsland/ Berlijn op de knieën te krijgen. Zonder hun strijd waren de Nazi's zo goed als zeker niet verslagen en liepen er in West-Europa nu Nazi's rond.
  17. forum rang 10 luchtschip 2 juni 2023 13:07
    Maria Avdeeva, inwoonster van Kyiv :

    Toen ik gisteren naar huis ging, wenste een vriend me een rustige nacht. Het was niet stil. Rusland lanceerde een gecombineerde aanval met 18 drones en 15 kruisraketten. 6e aanval in 6 dagen. Elke avond in dezelfde tijd.

    foto
    twitter.com/maria_avdv/status/1664516...
  18. forum rang 5 theo1 2 juni 2023 13:10
    quote:

    theo1 schreef op 2 juni 2023 10:12:

    [...]

    Maar nog steeds doet de gemiddelde Rus er toch wel bijzonder weinig aan om van hem af te komen.

    [...]
    Nou liep ik hier even over na te denken en toen dacht ik toch "Alhoewel, is dat wel helemaal zo?". Misschien is er wel meer verzet dan we van afstand zien. Er gaat toch wel geregeld iets in de fik in Rusland. Onlangs nog een best grote brand in het ministerie van defensie. Iemand doet dat. En dit soort acties zijn ook niet zonder risico. Maandenlange demonstraties met doodsverachting vallen op en sabotage wat minder. Maar daarom is het nog wel een daad. En misschien is regelrecht staken te gevaarlijk, maar als de arbeiders van de tankfabriek zo langzaam mogelijk werken, heeft dat ook effect. Hoe groot dat allemaal is, zullen we ongetwijfeld pas achteraf weten.
63.294 Posts
Pagina: «« 1 ... 2270 2271 2272 2273 2274 ... 3165 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

Econoc...
+5,50%
WDP
+3,12%
Retail...
+2,02%
Proximus
+1,66%
AB InBev
+1,48%

Dalers

Recticel
-2,35%
SYENSQO
-1,85%
bpost
-1,80%
Kinepolis
-1,47%
arGEN-X
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links