Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASR Nederland AEX:ASRNL.NL, NL0011872643

  • 45,650 19 apr 2024 17:38
  • +0,150 (+0,33%) Dagrange 44,900 - 45,680
  • 398.072 Gem. (3M) 463,2K

ASR2023

836 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 42 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. lohere fou 24 mei 2023 15:10
    quote:

    Joyeuse schreef op 24 mei 2023 11:59:

    [...]

    Morgen miss niet. Of wel.
    Joyeuse, zeer scherpzinnig, met een beetje geluk had ik dat misschien ook kunnen bedenken.

    Na regen komt er hoogstwaarschijnlijk weer zonneschijn, alleen de vraag is wanneer, kan vandaag zijn, morgen, maar ook overmorgen, en anders misschien volgende week..

    Wat een onzin.............zou zeggen, probeer een te plaatsen post wat zinvoller te doen zijn, maakt het een en ander wat interessanter.
  2. Joyeuse 29 mei 2023 23:21
    quote:

    lohere fou schreef op 24 mei 2023 15:10:

    [...]

    Joyeuse, zeer scherpzinnig, met een beetje geluk had ik dat misschien ook kunnen bedenken.

    Na regen komt er hoogstwaarschijnlijk weer zonneschijn, alleen de vraag is wanneer, kan vandaag zijn, morgen, maar ook overmorgen, en anders misschien volgende week..

    Wat een onzin.............zou zeggen, probeer een te plaatsen post wat zinvoller te doen zijn, maakt het een en ander wat interessanter.
    Lees dat draadje even terug. Wellicht begrijp je m dan. Ik zeg in slechts een paar sarcastische woorden, wat jij mij met een heel stuk proza probeert duidelijk te maken. Slaap lekker!
  3. forum rang 10 voda 31 mei 2023 15:24
    Ava ASR keurt alle agendapunten goed

    Dividend 2022 2,70 euro per aandeel.

    (ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van ASR hebben woensdag tijdens de jaarvergadering van de verzekeraar hun goedkeuring gegeven aan alle agendapunten. Dit meldde ASR woensdag na afloop van de bijeenkomst.

    Aandeelhouders keurden onder andere de jaarrekening goed en stemden tevens in met een dividend van 2,70 euro per aandeel over het boekjaar 2022.

    Tijdens de vergadering zijn Gisella van Vollenhoven en Gerard van Olphen herbenoemd als leden van de Raad van Commissarissen. De Raad van Commissarissen heeft na de AvA Ingrid de Swart herbenoemd als lid van de Raad van Bestuur.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 10 voda 31 mei 2023 17:34
    Beursblik: meer ruimte voor verzekeraars na pensioenhervorming

    Vooral NN Group kan beheerd vermogen laten groeien.

    (ABM FN-Dow Jones) De Eerste Kamer heeft dinsdagavond na lang debat de herziening van het pensioenstelsel goedgekeurd, wat betekent dat alle bedrijfspensioenen zullen worden omgevormd naar een regeling die niet langer een percentage van het verdiende loon belooft als pensioenuitkering.

    Zulke grote pensioenhervormingen waren in het verleden vaak reden voor beleggers om te hopen dat verzekeraars ervan kunnen profiteren, maar gingen dan niet door of verwaterden zodanig dat er geen substantieel voordeel voor verzekeraars overbleef, stelde analist Jason Kalamboussis van ING woensdag in een rapport.

    De hervorming van de Nederlandse pensioenmarkt van 'defined benefit' regelingen (die een percentage van het verdiende loon toezeggen) naar 'defined contribution' regelingen (met onzeker resultaat) zal in Nederland een relatief bescheiden omvang hebben, verwacht ING, met beperkte voordelen voor verzekeraars. Met name NN Group kan hier sterk van profiteren, als marktleider met een marktaandeel van 40 procent, op ruime afstand van zijn rivalen, Aegon (17 procent en ASR (13 procent), ondanks de aanstaande fusie van die twee. Andere partijen zijn Athora met een marktaandeel van 13 procent, met vooral gesloten boeken van pensioenpolissen, en de aanzienlijk kleinere spelers ABN en Allianz.

    Voor eind 2027 zal de nieuwe pensioenwet geleidelijk worden ingevoerd. Voor verzekeraars verdubbelt hierdoor de markt voor bedrijfspensioenfondsen ruwweg.

    Kalamboussis denkt dat kleinere en middelgrote bedrijfspensioenfondsen, met een beheerd vermogen tot 2,5 miljard euro, onder druk zullen komen te staan door hogere kosten, transitie van beleggingen en druk van de toezichthouder DNB om aan te tonen dat het pensioenfonds voldoende kennis en expertise in huis heeft. Het gaat om zo'n 70 pensioenfondsen met in totaal 56 miljard euro in beheer, die waarschijnlijk terecht zullen komen bij verzekeraars, grotere bedrijfspensioenfondsen en bedrijfstakpensioenfondsen. Verzekeraars kunnen hopen om daar zo'n 15 miljard tot 20 miljard euro van binnen te halen, denkt de analist.

    Dit zal vooral plaatsvinden door pensioenfondsen uit te kopen. NN Group won de afgelopen paar jaar 2 van de 5 van dit soort transacties.

    Al met al denkt ING dat de verzekeraars door de pensioenhervorming en ook door de geleidelijke verschuiving van de beleggingen naar hogere rendementen meer kapitaal kunnen genereren dan zij tot nu toe in hun doelstellingen hebben verwoord.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 5 Endless 1 juni 2023 09:18
    quote:

    Uppie schreef op 1 juni 2023 09:15:

    Verwacht nog wel een upje met wat divi- sprokkelaars, morgen ex- divi
    Mijn ervaring is dat het meestal down is i.v.m dividend belasting en dat ze ex data goedkoop kunnen oppikken.
    Nu is er al flink wat af van de koers misschien uitzondering vandaag
  6. forum rang 10 voda 2 juni 2023 08:56
    Beursblik: Berenberg rekent op sterk jaareinde voor ASR

    Koopaanbeveling bevestigd.

    (ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland gaat een sterke tweede jaarhelft tegemoet, waarbij de verzekeraar vooral zal profiteren van de overname van de Nederlandse activiteiten van Aegon. Dit schreef zakenbank Berenberg vrijdag.

    Analist Michael Huttner ziet drie redenen waarom ASR een sterk jaareinde zal beleven. Ten eerste ligt de overname van de Nederlandse activiteiten van Aegon op schema, en zal deze begin juli worden afgerond. Dit is volgens Huttner van cruciaal belang omdat het ASR in 2023 zes maanden de tijd geeft om de kasstroom van deze onderdelen te integreren, hetgeen in de cijfers tot uiting zal komen.

    Ten tweede liggen de integratieplannen van Aegon Nederland en ASR Nederland volgens de analist volledig op schema waardoor synergievoordelen snel gerealiseerd kunnen worden.

    Tot slot geeft de overname ASR extra capaciteit om een grote rol te spelen op de markt voor het afkopen van pensioenen, nu de nieuwe pensioenwet is goedgekeurd door de Eerste Kamer.

    Op korte termijn ziet Huttner weliswaar meer potentieel in Aegon, "simpelweg omdat het zich heeft gecommitteerd aan een terugkoop van eigen aandelen voor 1,5 miljard euro", terwijl op middellange termijn ASR boven zal komen drijven, omdat het goed in staat zal blijken de beoogde synergievoordelen ook daadwerkelijk te realiseren.

    Tot slot benadrukte Berenberg dat ASR op basis van de analistenconsensus handelt op een koers/winstverhouding van 7,0 voor het jaar 2024, hetgeen onder het vijfjarige historische gemiddelde van 7,3 ligt, ondanks de positieve vooruitzichten.

    Berenberg hanteert een koopadvies met een koersdoel van 52,20 euro voor ASR Nederland. Het aandeel sloot donderdag in Amsterdam op 40,00 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
836 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 42 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

'Saaie' jaarcijfers ASR om door een ringetje te halen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links