Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 371 372 373 374 375 ... 3164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 hirshi 13 maart 2022 13:47
    In het programma "Buitenhof" interviewde Maike Schoon de Russische ambassadeur Aleksander Sjoelgin.

    Zoals Trouw terecht schrijft draait die ambassadeur de Kremlinplaat af.
    Wat was anders te verwachten?

    Mevrouw Schoon verloor totaal de beheersing over haar emoties, liet de ambassadeur nauwelijks aan het woord, liet hem niet uitspreken en interrumpeerde keer op keer hinderlijk.

    Weer eens een pijnlijk toonbeeld van gebrek aan professionaliteit.

    www.trouw.nl/politiek/russische-ambas...
  2. Advocaat van de Duivel 13 maart 2022 13:52
    quote:

    marique schreef op 13 maart 2022 13:31:

    [...]

    Op het eerste gezicht lijkt het een raadsel dat een vrij onbetekenende KGB ambtenaar als Putin het zover heeft weten te schoppen dat hij niet alleen Rusland maar feitelijk ook heel Europa in de houdgreep heeft. Als je er wat dieper over nadenkt zie je een algemeen geldend standaard patroon van lafheid rondom dictators. Niet alleen in kleine kring maar ook in veel ruimer internationaal verband.

    Iedereen begrijpt wel dat een dictator nooit in zijn eentje de baas kan spelen. Hij heeft altijd een kleine groep 'vertrouwelingen' om zich heen. Die figuren zijn overgebleven nadat tegensprekers zijn weggezuiverd. Die overblijvers zijn dus de lafaards, met onder hen enkele sluwe vogels die van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om een bevoorrechte positie te verkrijgen.

    Zo'n kleine kring vertrouwelingen is niet voldoende voor een effectief dictatoriaal bewind. Daarvoor is nodig een veel bredere kring van meelopers die, al of niet bewust, uitvoering geven aan een beleid van misleiding, gunstverlening en onderdrukking. En de allerbelangrijkste voorwaarde: volledige volgzaamheid van politie- en legerleiding.

    Maar kijk eens verder. Landen met een dictatoriaal regiem worden om politieke redenen door andere landen met fluwelen handschoen aangepakt. Ook daar regeert de lafheid. Krachtdadig optreden tegen een misdadig regiem komt slechts zelden voor. Meestal pas als door niet ingrijpen het eigen belang zodanig is aangetast dat actie onvermijdelijk is geworden. En dan nog vaak te weinig en altijd te laat.

    Helemaal eens. De CDA-houding viert hier hoogtij: als je geslagen wordt keer je de andere wang toe..........
    Als ze mij slaan sla ik ze zo hard terug dat ze de volgende keer wel nadenken of ze dat nog een keer zouden moeten proberen.
    het enige land dat dit ter wereld doet is Israël. Als er iemand iets doet ten opzichte van deze inwoners krijgt hij het dubbel en dwars uitgemeten en terecht. Dit soort figuren (Poetin, Assad, wijlen Gadaffi, Erdogan e. ga maar verder....) gewoon lik op stuk en aanpakken. Per ongeluk een BUK-raketje afschieten op het vliegtuig met Lavrov erin .....foutje bedankt zou Rijk de Gooijer zeggen.

  3. forum rang 8 het zwaard 13 maart 2022 14:41
    Patstelling of niet ?

    Ruim twee weken ver in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne kan het er voor een buitenstaander op lijken dat het conflict tussen Rusland en Oekraïne in een patstelling (een situatie waarin het overleg muurvast zit, red.) gekomen is. Volgens Laurien Crump, hoofddocent Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Utrecht is dat gedeeltelijk zo, maar toch ook niet helemaal.

    Gewonden van de militaire basis worden naar ziekenhuizen gebracht.

    "Het conflict lijkt op beide fronten, zowel militair als diplomatiek in een patstelling te zitten", legde Laurien Crump uit in "De ochtend" op Radio 1. "Dat is geen toeval. Beide partijen hopen op militair vlak nog wat meer overwinningen te boeken, om die dan te kunnen gebruiken om op diplomatiek niveau toegevingen te kunnen afdwingen."

    "Maar anderzijds denk ik wel dat er al behoorlijk wat geschoven is de voorbije twee weken. Wat de Russische president Poetin in het begin zei over dat grote Russische rijk dat hij voor ogen had en zijn idee over een snelle regimeverandering in Oekraïne, die dingen lijken nu wat verder weg. Anderzijds heeft de Oekraïense president Zelenski gezegd dat het ook bespreekbaar is om het idee van het mogelijke NAVO-lidmaatschap voor zijn land van tafel te halen en Oekraïne mogelijk als een neutraal land met veiligheidsgaranties te beschouwen."

    Een neutraal land is een land dat in geval van oorlog geen partij kiest voor een van beide kanten. Een neutraal land mag op geen enkele manier militaire of logistieke steun verlenen aan een van de strijdende partijen. Een uitzondering hierop is bijvoorbeeld humanitaire hulp.

  4. forum rang 8 het zwaard 13 maart 2022 14:43
    Mart de Kruif, voormalig luitenant-generaal in de Nederlandse Koninklijke Landmacht. "Poetin zit nog steeds met een "plan-B"", zei hij "De zevende dag" op Eén.

    "Hij heeft zijn tweede golf eenheden ingezet, dat zijn zijn beste eenheden. Daarmee zoekt hij de beslissing en hij is best ver op weg. De zuidkant bij Marioepol is de verbinding tot de Krim, die is tot stand gebracht. Hij is nog steeds bezig eenheden ten oosten van de Dnjepr te isoleren en hij bedreigt Kiev. Dat duurt ongetwijfeld langer dan gepland, maar de intentie dat hij Kiev wil innemen en daarmee druk wil uitoefenen op de onderhandelingen die waarschijnlijk zullen leiden tot een soort annexatie van het oostelijke deel en de kuststrook, dat gaat hij nog steeds bereiken."
  5. agapim 13 maart 2022 15:17
    quote:

    hirshi schreef op 13 maart 2022 13:47:

    In het programma "Buitenhof" interviewde Maike Schoon de Russische ambassadeur Aleksander Sjoelgin.

    Zoals Trouw terecht schrijft draait die ambassadeur de Kremlinplaat af.
    Wat was anders te verwachten?

    Mevrouw Schoon verloor totaal de beheersing over haar emoties, liet de ambassadeur nauwelijks aan het woord, liet hem niet uitspreken en interrumpeerde keer op keer hinderlijk.

    Weer eens een pijnlijk toonbeeld van gebrek aan professionaliteit.

    www.trouw.nl/politiek/russische-ambas...

    200% mee eens, totaal Buitenhof-onwaardig.

    Probeer juist in de huidige omstandigheden zoveel mogelijk info/visie los te krijgen en een de-escalatie onderwerp te vinden.

    Buitengewoon onbeschoft en tenenkrommend ; ook hier weer een voorbeeld van zwart/wit denken van een vertegenwoordigster van onze korte lontjes-generatie.

    .
  6. [verwijderd] 13 maart 2022 15:22
    Russische beurs ook deze week dicht

    (ABM FN-Dow Jones) De Russische beurs blijft tot en met 18 maart gesloten. Dit meldde de Russische Centrale Bank dit weekend.

    De beurshandel is al gesloten sinds eind februari.

    Of de beurs van Moskou in de week van 21 maart weer opent, is nog niet bekend. De centrale bank meldt dit later op de eigen website bekend te zullen maken.

    Bron: ABM Financial News
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 maart 2022 15:23
    quote:

    agapim schreef op 13 maart 2022 15:17:

    [...]200% mee eens, totaal Buitenhof-onwaardig.

    Probeer juist in de huidige omstandigheden zoveel mogelijk info/visie los te krijgen en een de-escalatie onderwerp te vinden.

    Buitengewoon onbeschoft en tenenkrommend ; ook hier weer een voorbeeld van zwart/wit denken van een vertegenwoordigster van onze korte lontjes-generatie.
    Leugens kun je het beste met emotie beantwoorden.
  8. forum rang 7 Succes 13 maart 2022 15:27
    50m ago 13:31 The Guardian

    Delegates from both sides of peace talks say there has been progress

    Delegates from both sides of peace talks have sounded positive, ahead of more negotiations in the next few days.

    Ukrainian negotiator and presidential advisor Mykhailo Podolyak said talks had become more constructive.

    “We will not concede in principle on any positions. Russia now understands this. Russia is already beginning to talk constructively. I think that we will achieve some results literally in a matter of days,” he said in a video posted online.

    Leonid Slutsky, a Russian delegate said there had been significant progress and they hoped to soon arrive at a “joint position”, Reuters reports.

    The state-owned RIA news agency said he was comparing the state of talks now with those when they first started, saying there had been “substantial progress”.

    “According to my personal expectations, this progress may grow in the coming days into a joint position of both delegations, into documents for signing,” Slutsky said. It was not clear what the scope of any such documents might be.

    Three rounds of talks between the two sides in Belarus, most recently last Monday, had focused mainly on humanitarian issues and led to the limited opening of some corridors for civilians to escape fighting.

    This comes a day after the French and German presidents, Emmanuel Macron and Olaf Scholz said Vladimir Putin did not show a willingness to end the war during a call on Saturday.
  9. forum rang 10 luchtschip 13 maart 2022 16:11


    Putin, redt het niet met zijn leger en laat nu strijders uit Syrie, Zuid Afrika en Tsjetstjenie komen

    Putin zorgt voor kanonnenvlees uit vele landen, aangezien zijn eigen voorraad opraakt

    Reportedly video of Chechen fighters headed to Ukraine on a transport aircraft.

    Petri Makala :

    Fresh meat for the grinder

    video 0:30 minuut

    twitter.com/pmakela1/status/150289409...

  10. forum rang 7 hirshi 13 maart 2022 16:19
    quote:

    @iPlof schreef op 13 maart 2022 15:35:

    [...]
    Wat vond je van het optreden van de ambassadeur zelf?
    Hij draaide een grammofoonplaat van Putin af.
    En schetste daarmee een werkelijkheid die op bedrog gebaseerd is.

    In het verleden zei Fons Jansen:
    "De Rus is onbetrouwbaar. Absoluut onbetrouwbaar.
    Trouwens, hoe lang zegt Luns al niet dat ze oorlog willen?
    En doen ze het?
    Voilà".

    Ze doen het dus.
    De conferencier maakt het niet meer mee want hij is in 1991 overleden.

  11. forum rang 10 luchtschip 13 maart 2022 16:21


    The Kyiv Independent

    Morgues ( mortuaria ) in Belarus fill up with the bodies of Russian soldiers, locals say.

    Russian soldiers killed in Ukraine are being brought by truck to the morgues and then sent back to Russia by train or plane, according to residents who talked to RFE/RL.

    The morgues in Belarusian cities of Mozyr, Homel and Naroulia are reportedly full.

    twitter.com/KyivIndependent/status/15...

    Rusland heeft logistieke problemen met het afvoeren van de lijken van Russische soldaten.
    De verzamelpunten, de 3 mortuaria in Wit Rusland, zitten overvol en er is grote stagnatie in het terugbrengen van de overleden Russische soldaten naar Rusland

    Putin zal meer troepen in moeten zetten om het transport terug naar Rusland van overleden Russische soldaten beter te stroomlijnen
  12. forum rang 7 Succes 13 maart 2022 16:27
    Tokyo exploits global anti-Russia sentiment to announce Kremlin-controlled Kuril Islands belong to Japan

    Fumio Kishida, Japan’s prime minister, said that southern Kuril Islands are a sovereign part of his country, and not part of Russia, which has controlled the group of islands since 1945.

    Speaking in the Diet earlier this week, Kishida told lawmakers the Kuril Islands are “original territories of Japan”.

    The islands have been a point of controversy between Japan and the Russia for decades. Moscow took control of the islands after World War II in 1945.

    In recent years, the Japanese government had refrained from referring to the islands as its “original territories” in order to avoid upsetting the Russian government.

    However, following the global anti-Moscow sentiment since the invasion of Ukraine, the Japanese government has reinstated its historic claim on the silands.

    “The Northern Territories belong to Japan. They are the territory on which Japan has sovereignty,” Kishida said.

    In fact, on 29 February, on the second day of the Russian invasion, Japan’s foreign minister, Hideki Uyama, even went so far to say that Russia had “occupied” the southern part of the Kuril Islands, thereby violating international law.

    www.cityam.com/tokyo-exploits-global-...

    ===

    Remote 'Russian' islands Japan wants back and why dispute could spark nuclear war

    A Russian military expert has claimed that Japan will be monitoring their invasion of Ukraine and deciding whether to seize the disputed Kuril Islands - a decision he claims could result in nuclear war

    www.dailystar.co.uk/news/world-news/j...

    ===

    Japan claims sovereignty over Russia controlled Kuril Islands | DW News
    Publiziert am 13. März 2022 von AdminVI2021

    While the world focuses on Russia’s invasion of Ukraine, tensions between Moscow and Tokyo are rising. Disagreement over who owns the Kuril Islands just off the coast of Hokkaido is one of the world’s longest-running territorial disputes and has parallels with the Ukraine crisis.”

    www.youtube.com/watch?v=N0AjdFIx9PY
  13. forum rang 10 luchtschip 13 maart 2022 16:36


    Tsjetstjeense soldaten naar Oekraïne om te strijden voor Putin's leger

    Ukrainian intelligence says that the Chechens are acting as “zagradotryady” in Russia’s genocidal war on Ukraine, meaning they are now anti-retreat forces shooting all Russians who are either wounded or ready to surrender to the Ukrainians.

    reactie twitter aaount Jamming, Tracking Military Aircraft & Activity in Northern Europe, :

    ”the Chechens are…now anti-retreat forces shooting all Russians who are either wounded or ready to surrender”

    twitter.com/balticjam/status/15029264...

    Zo werkt het Russische leger

    Stuur je soldaten vooruit, voornamelijk onervaren dienstplichtigen, en als ze gewond raken of uit angst willen terugvluchten, dan staat er een getrainde groep soldaten, achter de vuurlinie, die hen neerknalt
  14. forum rang 10 luchtschip 13 maart 2022 16:39
    quote:

    hirshi schreef op 13 maart 2022 16:19:

    [...]

    Hij draaide een grammofoonplaat van Putin af.
    En schetste daarmee een werkelijkheid die op bedrog gebaseerd is.

    In het verleden zei Fons Jansen:
    "De Rus is onbetrouwbaar. Absoluut onbetrouwbaar.
    Trouwens, hoe lang zegt Luns al niet dat ze oorlog willen?
    En doen ze het?
    Voilà".

    Ze doen het dus.
    De conferencier maakt het niet meer mee want hij is in 1991 overleden.

    Grijs gedraaide grammofoon platen kennen we op dit forum onder meer die plaat van "Sleepy Joe Biden"

    Te pas en te onpas wordt die plaat gedraaid op het Biden forum

    Bedankt dat jij er ons op wijst dat dit een typisch trekje is van Russische Staatspropaganda, net als bij deze Russische Ambassadeur
  15. forum rang 10 luchtschip 13 maart 2022 16:44


    Oppositie leider Navalny, nu onder arrest, heeft de bevolking opgeroepen om weer tot de Sunday Protests over te gaan

    Of de bevolking daar toe over gaat kunnen we vandaag zien

    het wordt wel moeilijk, want door de nice wet is iedere vorm van protest zwaar strafbaar en vaak resulteren de aanhoudingen in martelingen bij opsluiting.

    Matthew Luxmoore, Reporter @WSJ ( Wall Street journal ) in Moscow, covering Russia and Ukraine

    They may be out of the headlines but Russia-wide protests against the war haven’t stopped. Neither have the arrests. This is Yekaterinburg today - peaceful rallies already happening in multiple Siberian cities, and soon beginning in Moscow and St Petersburg.

    video 0:14 minuut

    twitter.com/pmakela1/status/150294506...
  16. forum rang 7 Succes 13 maart 2022 16:47
    quote:

    Succes schreef op 13 maart 2022 15:27:

    50m ago 13:31 The Guardian

    Delegates from both sides of peace talks say there has been progress

    Delegates from both sides of peace talks have sounded positive, ahead of more negotiations in the next few days.

    Ukrainian negotiator and presidential advisor Mykhailo Podolyak said talks had become more constructive.

    “We will not concede in principle on any positions. Russia now understands this. Russia is already beginning to talk constructively. I think that we will achieve some results literally in a matter of days,” he said in a video posted online.

    Leonid Slutsky, a Russian delegate said there had been significant progress and they hoped to soon arrive at a “joint position”, Reuters reports.

    The state-owned RIA news agency said he was comparing the state of talks now with those when they first started, saying there had been “substantial progress”.

    “According to my personal expectations, this progress may grow in the coming days into a joint position of both delegations, into documents for signing,” Slutsky said. It was not clear what the scope of any such documents might be.

    Three rounds of talks between the two sides in Belarus, most recently last Monday, had focused mainly on humanitarian issues and led to the limited opening of some corridors for civilians to escape fighting.

    This comes a day after the French and German presidents, Emmanuel Macron and Olaf Scholz said Vladimir Putin did not show a willingness to end the war during a call on Saturday.

    Onderhandelaars tonen zich positief

    Uit de onderhandelingsdelegaties van Oekraïne en Rusland komen positieve geluiden.De Oekraïense onderhandelaar Podoljak houdt het voor mogelijk dat binnen enkele dagen positief resultaat wordt geboekt."We doen geen concessies en Rusland begrijpt dit nu. Rusland begint constructief te onderhandelen."

    De Rus Sloetsky ziet "aanzienlijke vooruitgang in de gesprekken", zegt het Russische staatspersbureau RIA. Binnen enkele dagen zouden "documenten kunnen worden getekend".

    De delegaties spraken elkaar maandag voor het laatst fysiek. Gisteren was er
    video-overleg,zegt het Kremlin.

    teletekst-data.nos.nl/webplus?p=129
  17. forum rang 7 roon 13 maart 2022 16:55
    quote:

    Succes schreef op 13 maart 2022 16:47:

    [...]

    Onderhandelaars tonen zich positief

    Uit de onderhandelingsdelegaties van Oekraïne en Rusland komen positieve geluiden.De Oekraïense onderhandelaar Podoljak houdt het voor mogelijk dat binnen enkele dagen positief resultaat wordt geboekt."We doen geen concessies en Rusland begrijpt dit nu. Rusland begint constructief te onderhandelen."

    De Rus Sloetsky ziet "aanzienlijke vooruitgang in de gesprekken", zegt het Russische staatspersbureau RIA. Binnen enkele dagen zouden "documenten kunnen worden getekend".

    De delegaties spraken elkaar maandag voor het laatst fysiek. Gisteren was er
    video-overleg,zegt het Kremlin.

    teletekst-data.nos.nl/webplus?p=129
    Neem jij dit nog serieus?Hou jezelf niet voor de gek.
63.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 371 372 373 374 375 ... 3164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,75 -0,53%
EUR/USD 1,0656 +0,12%
FTSE 100 7.840,79 -0,46%
Germany40^ 17.705,50 -0,74%
Gold spot 2.380,22 +0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+4,16%
Econoc...
+2,06%
Solvay
+1,14%
AB InBev
+1,07%
Colruyt
+1,02%

Dalers

Deceun...
-2,56%
Barco
-1,97%
KBC Groep
-1,86%
Elia
-1,83%
bpost
-1,80%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links