Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crypto TA update: Dogecoin nadert cruciale steun

Crypto TA update: Dogecoin nadert cruciale steun

De Chinese overheid heeft vandaag nogmaals duidelijk gemaakt dat alle transacties met cryptovaluta illegaal zijn en moeten worden uitgebannen. De Chinese Centrale Bank zei ook financiële instellingen, betalingsbedrijven en internetbedrijven te zullen verbieden om handel in cryptocurrency te faciliteren.

Hoewel de cryptomarkt inmiddels wel gewend is aan wat tegenstand en zeker al wat klappen uit China te verduren heeft gehad, moesten de meeste koersen toch weer een flinke stap terug doen na dit bericht. Bitcoin viel 10% terug en lijkt hiermee de correctieve fase voort te zetten.

Dogecoin

Een van de grootste dalers uit de top 10 cryptovaluta is echter Dogecoin, dat met ruim 15% zakte. Dogecoin is nog altijd een van de grootste verrassingen in de cryptomarkt. De digitale munt is ooit ontwikkeld als parodie op bitcoin om vooral de wilde speculatie in cryptovaluta op de hak te nemen. Inmiddels is de munt omarmd door een enorme community en opgeklommen tot een van de grootste digitale valuta, gemeten naar marktkapitalisatie.

Driehoek

De koers van Dogecoin beweegt al geruime tijd per saldo zijwaarts binnen een steeds smaller wordende bandbreedte. Na de sterke stijging van begin dit jaar is de koers stilgevallen en meer neutraal gaan bewegen. Ondanks soms relatief forse koersuitslagen is de koers al enkele maanden per saldo niet veel opgeschoten.

Toppen en bodems komen wel steeds dichter bij elkaar te liggen, waarmee de kans op een uitbraak uit het neutrale koerspatroon steeds groter wordt. Pas wanneer de koers door de oplopende steunlijn of de dalende toppenlijn breekt, zal een nieuwe richting worden gekozen.

Consolidatie

Op de langetermijngrafiek hieronder is duidelijk te zien dat de koers even op adem komt van de sterke stijging van afgelopen jaar. De koers is vanaf de bodem in november 2020 tot aan de top in mei dit jaar namelijk verdriehonderdvoudigd!

De sterke stijgende trend is onlangs verlaten, maar de koers beweegt wel nog boven de voorlaatste koerstop van januari rond $0,10. Dit geeft aan dat het technische plaatje voor de lange termijn nog niet ernstig verzwakt is. Om de oude stijgende trend weer op te kunnen pakken, dient de koers door de dalende toppenlijn te breken. Boven $0,30 zal het beeld weer opklaren en komt er ruimte vrij voor een grotere stijging. Eerste koersdoel is dan de top van mei rond $0,76.

Mocht de oplopende steunlijn onder de recente bodems echter worden gebroken, dan zal het technische beeld nieuwe schade oplopen en kan de koers verder corrigeren.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 24 september 2021 15:49
    China verbiedt dus als eerste dat men nog langer risico loopt door mee te doen aan de piramide-spelen die crypto heten.

    Wat ik nooit goed begrepen heb, is dat overheden wereldwijd niet veel eerder hebben ingegrepen. Waarschijnlijk doordat de crypto als (pseudo)valuta gepresenteerd worden is het karakter van een piramidespel wat verdoezeld, waardoor het allemaal mocht voortbestaan. Het is echter maar al te duidelijk dat crypto nog voor grote verliezen gaat zorgen voor hen die als laatste zijn ingestapt en de extreme winsten geconcentreerd blijven bij een kleine groep initiators, miners en early adapters. Juridisch valt het op basis van de huidige wetgeving misschien niet te verbieden, maar feitelijk hebben we te maken met een piramidespel.
  2. Superteam 24 september 2021 17:50
    IOS users can now enable a simple setting on their Twitter account to accept Bitcoin tips and send them instantly using the Lightning Network via the Strike API. As simple as the concept is, the benefits will be astounding. There are many crypto content creators that produce amazing work without the luxury of monetizing their efforts. Now, more than ever, there will be an accessible financial incentive to create and contribute. All the viral tweets, blogs, videos, and articles that are selflessly released into the crypto world can be financially supported by the community. This is what crypto is all about - empowering the little guy. Even better, Twitter users that are unfamiliar with Bitcoin can now receive sats, which is the best way for them to interact with the asset and become believers.
  3. [verwijderd] 24 september 2021 20:40
    quote:

    Branco P schreef op 24 september 2021 15:49:

    China verbiedt dus als eerste dat men nog langer risico loopt door mee te doen aan de piramide-spelen die crypto heten.

    ....idige wetgeving misschien niet te verbieden, maar feitelijk hebben we te maken met een piramidespel.
    Crypto gaat in het minst gunstige geval voor een tweedeling in de maatschappij zorgen. In het meest gunstige geval een onafhankelijkheid van de meest mislijkmakende. industrie.
  4. forum rang 8 Branco P 24 september 2021 22:25
    Nee hoor simpele Ziel, je zit het toch overal om je heen, collega’s, de secretaresse, de taxichauffeur, ze hebben allemaal een app tegenwoordig en heb geïnvesteerd in allerlei crypto. Ze weten er verder helemaal niks vanaf en ze kijken alleen maar continu of ze in de plus staan. Het is puur gokken en hebzucht. Zij vormen de grote onderste laag van de piramide. De meesten staan op dit moment al een beetje op verlies. Zij zijn helemaal niet bezig met wat voor ideologische gedachte dan ook. Ze hopen alleen maar dat hun crypto binnenkort flink meer waard is, uitgedrukt in euro’s of dollars. Ze zijn nooit van plan om er ooit daadwerkelijk iets mee te gaan betalen. Zij gaan allemaal verlies maken en in denk dat jij dat ook prima in de gaten hebt.
  5. [verwijderd] 25 september 2021 08:34
    quote:

    Branco P schreef op 24 september 2021 22:25:

    Nee hoor simpele Ziel, je zit het toch overal om je heen, collega’s, de allemaal verlies maken en in denk dat jij dat ook prima in de gaten hebt.
    dit soort mensen zat vroeger ook in aandelen die het goed zouden doen, is van alle tijden.

    Wat ik zie:
    - fiat geld sparen kost ca 10% per jaar
    - instituties nemen posities in crypto
    - de groep mensen die wakker wordt en inzicht krijgt in het financiële moeras wordt steeds groter
    - met cryptos oplossingen mogelijk zijn waarvoor we niet meer afhankelijk zijn van de gevestigde orde
    - een mooie toekomst...
  6. forum rang 4 Jelle Trader 25 september 2021 20:01
    Simpele Ziel schreef:

    Wat ik zie:
    - fiat geld sparen kost ca 10% per jaar
    - instituties nemen posities in crypto
    - de groep mensen die wakker wordt en inzicht krijgt in het financiële moeras wordt steeds groter
    - met cryptos oplossingen mogelijk zijn waarvoor we niet meer afhankelijk zijn van de gevestigde orde
    - een mooie toekomst...


    Droom lekker verder...Overheden hebben thans, en blijven naar de toekomst de regie houden over 'hun' valuta's. Crypto's in de huidige vorm zullen nooit de rol van de huidige valuta kunnen overnemen. Niet bestaand vermogen(zwart geld) of crimineel verkregen vermogen vinden nu hun weg in crypto's, hetgeen overheden niet tolereren. Conversie van crypto's naar baar geld is een probleem, los van de mogelijke IT risico's van crypto's.

    De Goud versus Bitcoin Backspread (Op je bek spread...Goud short tegen Bitcoin Long) zal spoedig kantelen.
  7. [verwijderd] 26 september 2021 08:55
    quote:

    Jelle Trader schreef op 25 september 2021 20:01:

    Simpele Ziel schreef:

    [i]Wat ik zie:
    - fiat geld sparen kost ca 10% per jaar
    - instituties nemen posities in crypto
    -
    De Goud versus Bitcoin Backspread (Op je bek spread...Goud short tegen Bitcoin Long) zal spoedig kantelen.
    Nog niet zolang geleden hingen er een paar mensen aan de galg te bungelen in Roemenië, het is weer een tijdje geleden dat in Frankrijk de guillotine gebruikt werd, reden: het volk was het zat.

    Ik realiseer me dat de overheden tot het laatste toe zich zullen verzetten om hun verworven rechten te verdedigen. Zoals de welvaart nu verdeelt wordt lijkt het een kwestie van tijd dat het volk wederom inopstand komt, misschien duurt dit nog 5 of zelfs 10 jaar.

    En weer crypto's linken aan criminaliteit. Zucht

  8. [verwijderd] 26 september 2021 10:21
    quote:

    Branco P schreef op 24 september 2021 22:25:

    Nee hoor simpele Ziel, je zit het toch overal om je heen, collega’s, de secretaresse, de taxichauffeur, ze hebben allemaal een app tegenwoordig en heb geïnvesteerd in allerlei crypto. Ze weten er verder helemaal niks vanaf en ze kijken alleen maar continu of ze in de plus staan. Het is puur gokken en hebzucht. Zij vormen de grote onderste laag van de piramide. De meesten staan op dit moment al een beetje op verlies. Zij zijn helemaal niet bezig met wat voor ideologische gedachte dan ook. Ze hopen alleen maar dat hun crypto binnenkort flink meer waard is, uitgedrukt in euro’s of dollars. Ze zijn nooit van plan om er ooit daadwerkelijk iets mee te gaan betalen. Zij gaan allemaal verlies maken en in denk dat jij dat ook prima in de gaten hebt.
    Want jij zit natuurlijk puur om ideologische redenen in aandelen...
  9. forum rang 8 Branco P 27 september 2021 07:22
    IEX zelf neemt ook al wat afstand van de Bitcoin handel heb ik gezien. IEX Bitcoin gaat verder als Bitmymoney. Ik denk dat iedereen hier wel gewoon weet dat we met een piramidespel te maken hebben. Een 15 jaar durend piramidespel wellicht, maar er komt een keer een eind aan en daar beginnen ook partijen als IEX op voor te sorteren, zo interpreteer ik dat.
  10. [verwijderd] 27 september 2021 08:10
    quote:

    Branco P schreef op 27 september 2021 07:22:

    IEX zelf neemt ook al wat afstand van de Bitcoin handel heb ik gezien. IEX Bitcoin gaat verder als Bitmymoney. Ik denk dat iedereen hier wel gewoon weet dat we met een piramidespel te maken hebben. Een 15 jaar durend piramidespel wellicht, maar er komt een keer een eind aan en daar beginnen ook partijen als IEX op voor te sorteren, zo interpreteer ik dat.
    Beste Branco,

    Ik weet niet dat we met een piramidespel te maken hebben. Graag zou ik met volledige onderbouwing dit graag uitgelegd zien. Dan kun je goed slapen als het mis gaat, je hebt tenslotte x op x gewaarschuwd.

    Andere kant van de medaille is dat wellicht voor anderen de ogen open gaan mocht de onderbouwing achterwege blijven of niet waterdicht is.

10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links