Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 19 apr 2024 17:35
  • +0,013 (+1,50%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 8.926.686 Gem. (3M) 6,9M

Pharming september 2021

6.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 139 140 141 142 143 ... 302 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Janssen&Janssen 14 september 2021 21:45
    quote:

    BassieNL schreef op 14 september 2021 21:19:

    [...]

    Pas op je eigen waarheid te fantaseren.

    Twee kleinschalige studies in Zwitserland en in de Verenigde Staten boden genoeg handvatten voor verder onderzoek.

    Dus: verder onderzoek. Dat is wat anders dan een FDA Fast approval.
    Bassie, als ik de FDA site bekijk dan kunnen ze een Fast track of versnelde goedkeuring (fast approval) geven voor een medicijn omdat er een dringende behoefte aan is gezien de medische situatie waarin het medicijn actief. is
    Maar voor een definitieve goedkeuring hierop moet er constant overleg en resultaten worden overlegd doormiddel van onderzoek.

    Onderzoek kun je dus ook doen als je de status vanuit de FDA hebt gekregen. gezien de uitkomst momenteel van 2 onafhankelijke studies op 2 verschillende continenten lijkt me deze weg vanuit Pharming zeker niet onlogisch als de FDA deze mogelijk bied.

    www.fda.gov/patients/fast-track-break...

  2. Mauke 14 september 2021 21:50
    quote:

    Eric de Rus schreef op 14 september 2021 20:56:

    Nou, het PB even doorgenomen maar ik ben niet echt onder de indruk.

    Uit het enorme patiënten-aanbod kon men slechts 32 personen bereid vinden om mee te doen. Dat wekt weinig vertrouwen in de "verdere studie". Sowieso vind ik dat een zwaktebod. Ik denk dat Pharming er beter aan had gedaan om een streep te zetten door deze Covid-studie en zich weer te richten op de oorspronkelijke pijplijn.

    Dat men dat niet doet zegt m.i. ook wel wat over hoe Pharming denkt over de kansen van die oorspronkelijke pijplijn.

    Het is wat BassieNL zegt, what's next? Ik laat me graag verrassen ;))))

    Goedenavond overigens.
    Ik zou ook niet staan te popelen om mee te doen als ik er zo slecht aan was. Nu kan Pharming aangeven bij potentiële kandidaten dat er al veel belovende test resultaten zijn waardoor patiënten eerder mee willen doen is mijn inschatting. Denk dus dat het reeds gestarte vervolg onderzoek sneller zal gaan.

    Wat denk jij Eric?
  3. [verwijderd] 14 september 2021 22:02
    quote:

    Ferry1960 schreef op 14 september 2021 21:37:

    [...]
    Ik was nog veel erger...ach ja...Radio NoMar! Waar blijft de tijd! :-)
    Overigens was je wel heel errug destijds,je bent milder geworden, komt door het ouder worden zegt men.
    Ik denk eerder dat jij milder geworden bent.Ik ben nog steeds "errug", waar het onechtheid en zwak voordoen betreft. En dat contact zoeken met iedereen in de privésfeer staat me nog steeds tegen. Maar goed, ik maak me er niet meer druk om.

    Om 't topic gerelateerd te houden : Pharming UP!! :-)
  4. forum rang 5 cash is king 14 september 2021 22:05
    quote:

    Henk Hobbybelegger schreef op 14 september 2021 12:29:

    [...] Heel vreemd allemaal. Maar uiteindelijk telt het resultaat. Men had een theorie rondom de cytokine storm en het effect van Ruconest daarop. Die theorie wordt blijkbaar ondersteund door de uitkomst van onderzoek. Geen ernstige bijwerkingen, ook belangrijk. Mijn advies zou zijn: schaal op met een partner die vlot acteert. In dit geval een Amerikaans bedrijf wat gespecialiseerd is in dergelijke onderzoeken. De waan van de dag is Covid19, dat zal in heel veel landen nog blijven rondwaren. Maar andere corona virussen zullen ons veel langer blijven teisteren (want ze hebben dat ook al heel lang gedaan), dus er blijft behoefte aan een behandelingsmethode bij nieuwe uitbraken, antivaxers en kwetsbare groepen.
    Vandaag een beetje meegelezen, veel speculaties, maar we hebben ook niet veel meer dan een persbericht van Pharming zelf en daarin kom ik de volgende passage tegen:

    "In the US study, conducted under a Pharming IND, which had included 32 patients at the time of the interim analysis, patients treated with RUCONEST® plus standard of care had statistically significant lower WHO disease severity scores at Day 7 (mean 1.83, SD 0.65) as compared with those patients who received standard of care alone (mean 3.22, SD 1.86; p=0.0056). Data on secondary endpoints and biomarker evaluations were concordant with the primary endpoint findings."

    We hebben dus een 7-puntsschaal van de WHO, waarin (neem ik gemakshalve aan) 1 = zeer laag en 7 = zeer hoog. Dan komt de met Ruconest behandelde groep uit op een gemiddelde score van 1.83 (zeg maar tussen zeer laag en laag in) en de niet behandelde groep komt uit op een gemiddelde van 3.22 (al iets minder gezond). Opvallend daarbij is de lage standaarddeviatie bij de behandelde groep. Zelfs bij een afwijking van het gemiddelde met 2 standaarddeviaties komt men nog uit onder de gemiddelde score van de niet behandelde groep. Vandaar ook de kans van net iets meer dan 5 promille, dat de beide steekproeven na het treatment nog tot eenzelfde populatie gerekend kunnen/mogen worden.
    Het gegeven, dat men over 'slechts' 32 patients beschikte, maakt het resultaat statistisch gezien sterker. Elk nadeel heb zijn voordeel. Immers bij een grote N is ieder verschil welhaast statistisch significant, maar helaas in de praktijk zelden praktisch relevant.
    In dit geval echter is de praktisch relevantie overduidelijk. En dan doet zich de vraag voor (voor Pharming): hoe nu verder? Nog een keer hetzelfde onderzoeken (repliceren) heeft weinig zin; de uitkomst staat zo goed als zeker vast.

    ----- wellicht is dit een/de verklaring waarom dr. Osthoff van het onderzoeksprotocol is afgeweken. Je kunt dr. Osthoff in deze moeilijk unbiased noemen; voor hem stond/staat immers vast, dat Ruconest werkt. Het heeft (in zijn ogen) weinig zin om dit nogmaals aan te tonen in een dubbel blind onderzoek. En wellicht heeft de/zijn medische ethiek (en beroepseed) het bij hem gewonnen, toen hij geconfronteerd werd met ernstig zieke Covid-patienten, die zijns inziens baat zouden hebben bij een behandeling met Ruconest. En dat heeft hij vervolgens ook zo gedaan. Vandaar dat deze patienten meer voorkomen in de groep met een treatment met Ruconest----

    Wat dan wel? Zo als ik het zie (als buitenstaander, zonder enige kennis van Ruconest en het ziektebeeld, waarvoor het een treatment zou kunnen zijn) zijn er 2 opties;
    1. Pharming gaat meteen voor een goedkeuring(sonderzoek) richting de FDA. Alleen hoe breed, of hoe smal steek je dat onderzoek in? Alleen Covid, of ook andere infectieoorzaken en hoe precies definieer je het ziektebeeld, waarop je je richt.
    2. Pharming doet een soort van tussenonderzoek, waarin de scope (wat gaan we in onze goedkeuringsaanvraag meenemen en wat niet) moet worden bepaald.

    "We will analyze the full results of these studies as we design future clinical trials with RUCONEST® for the treatment of COVID-19, as well as other serious conditions.” (persbericht Pharming)

    Als ik het bovenstaande goed interpreteer, gaat men vooralsnog voor optie 2. En in dat licht bezien is het onderzoek door dr. Osthoff allesbehalve waardeloos, mits hij en zijn team het ziekteverloop van alle 83 patienten minitieus (met Zwitserse precisie) in kaart hebben gebracht. In deze verslagen zullen ongetwijfeld bouwstenen staan en gevonden worden, die behulpzaam zijn bij de vormgeving van het tussenonderzoek.

    Dr. Osthoff zal bij dit vervolgonderzoek, denk ik, geen rol (van betekenis) spelen. Hij kan zich verder toeleggen op het onderzoek naar de werking van Ruconest bij acuut nierfalen (ook veelbelovend). Ik ga met HH mee in zijn suggestie om een gespecialiseerd liefst (i.v.m. de goedkeuring door de FDA) Amerikaans bedrijf in te schakelen bij het vervolgonderzoek. En zelfs dan is dit nog geen gelopen race, zie het debacle bij Galapagos.

    Hoe lang gaat dit allemaal duren? Lang, misschien wel heel lang (3 tot 5 jaar?) en dat beleggers in Pharming zich niet rijk moeten rekenen, ben ik wel met de professor/expert/monitor, etc. eens. Gebeurt er dan in de tussentijd niets? Jawel, Pharming kan de tijd goed gebruiken om de productie van Ruconest op te schalen. Tussen nu en zeg 2 jaar van nu kunnen ze helemaal niet aan de potentiële vraag naar Ruconest voldoen. Die koeien moeten eerst gaan produceren en de natuur (draagtijd, e.d.) kun je niet versnellen en daarnaast hebben we ook nog de zuiveringsfabriek.

    En tenslotte zouden na publicatie van de onderzoeken in liefst gerenormeerde tijdschriften collega artsen dusdanig enthousiast kunnen worden over de toepassingsmogelijkheden van Ruconest (bij Covidachtige ziektebeelden), dat zij Ruconest experimenteel (willen) gaan toedienen. Die mogelijkheid bestaat in een aantal situaties.

    Disclaimer: ik heb nog steeds 15.000 stukjes (die vooralsnog steeds minder waard worden), maar ik heb de tijd. Ik kan rustig 3 tot 5 jaar wachten, als het moet!
  5. [verwijderd] 14 september 2021 22:09
    quote:

    Janssen&Janssen schreef op 14 september 2021 21:45:

    [...]

    Bassie, als ik de FDA site bekijk dan kunnen ze een Fast track of versnelde goedkeuring (fast approval) geven voor een medicijn omdat er een dringende behoefte aan is gezien de medische situatie waarin het medicijn actief. is
    Maar voor een definitieve goedkeuring hierop moet er constant overleg en resultaten worden overlegd doormiddel van onderzoek.

    Onderzoek kun je dus ook doen als je de status vanuit de FDA hebt gekregen. gezien de uitkomst momenteel van 2 onafhankelijke studies op 2 verschillende continenten lijkt me deze weg vanuit Pharming zeker niet onlogisch als de FDA deze mogelijk bied.

    www.fda.gov/patients/fast-track-break...
    Onderzoek kun je dus ook doen als je de status vanuit de FDA hebt gekregen. gezien de uitkomst momenteel van 2 onafhankelijke studies op 2 verschillende continenten lijkt me deze weg vanuit Pharming zeker niet onlogisch als de FDA deze mogelijk bied.

    Lijkt mij wel onlogisch aangezien de FDA niet op Pharming zit te wachten. In die zin dat er nog wel 100 bio techneuten zijn die iets met Covid doen.

    Waarom zou de FDA dan, gezien de zeer magere initiële resultaten van Pharming datzelfde Pharming een Fast pass gunnen?

    Totaal onlogisch.
  6. forum rang 8 BassieNL 14 september 2021 22:12
    quote:

    Eric de Rus schreef op 14 september 2021 22:09:

    [...]

    Onderzoek kun je dus ook doen als je de status vanuit de FDA hebt gekregen. gezien de uitkomst momenteel van 2 onafhankelijke studies op 2 verschillende continenten lijkt me deze weg vanuit Pharming zeker niet onlogisch als de FDA deze mogelijk bied.

    Lijkt mij wel onlogisch aangezien de FDA niet op Pharming zit te wachten. In die zin dat er nog wel 100 bio techneuten zijn die iets met Covid doen.

    Waarom zou de FDA dan, gezien de zeer magere initiële resultaten van Pharming datzelfde Pharming een Fast pass gunnen?

    Totaal onlogisch.
    Het is een bezopen gedachte.
  7. [verwijderd] 14 september 2021 22:13
    quote:

    Mauke schreef op 14 september 2021 21:50:

    [...]

    Ik zou ook niet staan te popelen om mee te doen als ik er zo slecht aan was. Nu kan Pharming aangeven bij potentiële kandidaten dat er al veel belovende test resultaten zijn waardoor patiënten eerder mee willen doen is mijn inschatting. Denk dus dat het reeds gestarte vervolg onderzoek sneller zal gaan.

    Wat denk jij Eric?
    Buiten het feit dat ik de resultaten van Pharming niet veelbelovend vind vraag ik me ook af of dit nieuwe patiënten over de streep zal trekken.

    Zoals in mijn reactie hierboven gesteld zijn er tientallen pharmaceuten/bio tech bezig met Covid.

    De vraag is wat Pharming uniek maakt dat een patiënt gaat kiezen voor Ruconest?
  8. [verwijderd] 14 september 2021 22:19
    quote:

    Eric de Rus schreef op 14 september 2021 22:13:

    [...]

    Buiten het feit dat ik de resultaten van Pharming niet veelbelovend vind vraag ik me ook af of dit nieuwe patiënten over de streep zal trekken.

    Zoals in mijn reactie hierboven gesteld zijn er tientallen pharmaceuten/bio tech bezig met Covid.

    De vraag is wat Pharming uniek maakt dat een patiënt gaat kiezen voor Ruconest?
    Wat Pharming uniek maakt is dat Ruconest effectief is bij een complicatie van COVID - de cytokinestorm.

    En dat de cytokinestorm bij meer ziektes optreedt.

    Ruconest kan in een combinatie therapie worden ingezet

  9. forum rang 6 N audio 14 september 2021 22:22
    quote:

    Maria Geertruida schreef op 14 september 2021 22:05:

    [...]
    Vandaag een beetje meegelezen, veel speculaties, maar we hebben ook niet veel meer dan een persbericht van Pharming zelf en daarin kom ik de volgende passage tegen:

    "In the US study, conducted under a Pharming IND, which had included 32 patients at the time of the interim analysis, patients treated with RUCONEST® plus standard of care had statistically significant lower WHO disease severity scores at Day 7 (mean 1.83, SD 0.65) as compared with those patients who received standard of care alone (mean 3.22, SD 1.86; p=0.0056). Data on secondary endpoints and biomarker evaluations were concordant with the primary endpoint findings."

    We hebben dus een 7-puntsschaal van de WHO, waarin (neem ik gemakshalve aan) 1 = zeer laag en 7 = zeer hoog. Dan komt de met Ruconest behandelde groep uit op een gemiddelde score van 1.83 (zeg maar tussen zeer laag en laag in) en de niet behandelde groep komt uit op een gemiddelde van 3.22 (al iets minder gezond). Opvallend daarbij is de lage standaarddeviatie bij de behandelde groep. Zelfs bij een afwijking van het gemiddelde met 2 standaarddeviaties komt men nog uit onder de gemiddelde score van de niet behandelde groep. Vandaar ook de kans van net iets meer dan 5 promille, dat de beide steekproeven na het treatment nog tot eenzelfde populatie gerekend kunnen/mogen worden.
    Het gegeven, dat men over 'slechts' 32 patients beschikte, maakt het resultaat statistisch gezien sterker. Elk nadeel heb zijn voordeel. Immers bij een grote N is ieder verschil welhaast statistisch significant, maar helaas in de praktijk zelden praktisch relevant.
    In dit geval echter is de praktisch relevantie overduidelijk. En dan doet zich de vraag voor (voor Pharming): hoe nu verder? Nog een keer hetzelfde onderzoeken (repliceren) heeft weinig zin; de uitkomst staat zo goed als zeker vast.

    ----- wellicht is dit een/de verklaring waarom dr. Osthoff van het onderzoeksprotocol is afgeweken. Je kunt dr. Osthoff in deze moeilijk unbiased noemen; voor hem stond/staat immers vast, dat Ruconest werkt. Het heeft (in zijn ogen) weinig zin om dit nogmaals aan te tonen in een dubbel blind onderzoek. En wellicht heeft de/zijn medische ethiek (en beroepseed) het bij hem gewonnen, toen hij geconfronteerd werd met ernstig zieke Covid-patienten, die zijns inziens baat zouden hebben bij een behandeling met Ruconest. En dat heeft hij vervolgens ook zo gedaan. Vandaar dat deze patienten meer voorkomen in de groep met een treatment met Ruconest----

    Wat dan wel? Zo als ik het zie (als buitenstaander, zonder enige kennis van Ruconest en het ziektebeeld, waarvoor het een treatment zou kunnen zijn) zijn er 2 opties;
    1. Pharming gaat meteen voor een goedkeuring(sonderzoek) richting de FDA. Alleen hoe breed, of hoe smal steek je dat onderzoek in? Alleen Covid, of ook andere infectieoorzaken en hoe precies definieer je het ziektebeeld, waarop je je richt.
    2. Pharming doet een soort van tussenonderzoek, waarin de scope (wat gaan we in onze goedkeuringsaanvraag meenemen en wat niet) moet worden bepaald.

    "We will analyze the full results of these studies as we design future clinical trials with RUCONEST® for the treatment of COVID-19, as well as other serious conditions.” (persbericht Pharming)

    Als ik het bovenstaande goed interpreteer, gaat men vooralsnog voor optie 2. En in dat licht bezien is het onderzoek door dr. Osthoff allesbehalve waardeloos, mits hij en zijn team het ziekteverloop van alle 83 patienten minitieus (met Zwitserse precisie) in kaart hebben gebracht. In deze verslagen zullen ongetwijfeld bouwstenen staan en gevonden worden, die behulpzaam zijn bij de vormgeving van het tussenonderzoek.

    Dr. Osthoff zal bij dit vervolgonderzoek, denk ik, geen rol (van betekenis) spelen. Hij kan zich verder toeleggen op het onderzoek naar de werking van Ruconest bij acuut nierfalen (ook veelbelovend). Ik ga met HH mee in zijn suggestie om een gespecialiseerd liefst (i.v.m. de goedkeuring door de FDA) Amerikaans bedrijf in te schakelen bij het vervolgonderzoek. En zelfs dan is dit nog geen gelopen race, zie het debacle bij Galapagos.

    Hoe lang gaat dit allemaal duren? Lang, misschien wel heel lang (3 tot 5 jaar?) en dat beleggers in Pharming zich niet rijk moeten rekenen, ben ik wel met de professor/expert/monitor, etc. eens. Gebeurt er dan in de tussentijd niets? Jawel, Pharming kan de tijd goed gebruiken om de productie van Ruconest op te schalen. Tussen nu en zeg 2 jaar van nu kunnen ze helemaal niet aan de potentiële vraag naar Ruconest voldoen. Die koeien moeten eerst gaan produceren en de natuur (draagtijd, e.d.) kun je niet versnellen en daarnaast hebben we ook nog de zuiveringsfabriek.

    En tenslotte zouden na publicatie van de onderzoeken in liefst gerenormeerde tijdschriften collega artsen dusdanig enthousiast kunnen worden over de toepassingsmogelijkheden van Ruconest (bij Covidachtige ziektebeelden), dat zij Ruconest experimenteel (willen) gaan toedienen. Die mogelijkheid bestaat in een aantal situaties.

    Disclaimer: ik heb nog steeds 15.000 stukjes (die vooralsnog steeds minder waard worden), maar ik heb de tijd. Ik kan rustig 3 tot 5 jaar wachten, als het moet!
    Zeer goed verwoord!
    AB...
  10. [verwijderd] 14 september 2021 22:34
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 14 september 2021 22:19:

    [...]

    Wat Pharming uniek maakt is dat Ruconest effectief is bij een complicatie van COVID - de cytokinestorm.

    En dat de cytokinestorm bij meer ziektes optreedt.

    Ruconest kan in een combinatie therapie worden ingezet
    Dit snap ik niet.

    Bedoel je dat Ruconest een voordeel heeft bij patiënten die meerdere ziektes hebben?
  11. Henk Hobbybelegger 14 september 2021 22:37
    quote:

    Maria Geertruida schreef op 14 september 2021 22:05:

    [...]
    Vandaag een beetje meegelezen, veel speculaties, maar we hebben ook niet veel meer dan een persbericht van Pharming zelf en daarin kom ik de volgende passage tegen:

    "In the US study, conducted under a Pharming IND, which had included 32 patients at the time of the interim analysis, patients treated with RUCONEST® plus standard of care had statistically significant lower WHO disease severity scores at Day 7 (mean 1.83, SD 0.65) as compared with those patients who received standard of care alone (mean 3.22, SD 1.86; p=0.0056). Data on secondary endpoints and biomarker evaluations were concordant with the primary endpoint findings."
    Goeie samenvatting. Paar aanvullingen.
    www.who.int/blueprint/priority-diseas...
    De 7 punts schaal loopt van gezond als een visje maar wel geïnfecteerd (1) tot letterlijk doodziek (7). Score 8 bestaat ook, dat is hemelen. Bij 1.83 ben je behoorlijk ziek bij 3 lig je in het ziekenhuis. Bij 4 krijg je hulp bij het ademen.

    De p waarde drukt uit hoe sterk het verband is. Wanneer p kleiner is dan 0.05, wordt van een statistisch significant effect gesproken. De kans dat de geobserveerde waarden gevonden worden terwijl er geen verband tussen de variabelen bestaat, is dan kleiner dan 5 procent. Dus is het verband 'bewezen'. Dus 0.0056 is behoorlijk sterk en bepaald niet met de hakken over de sloot.
    www.ethologie.nl/methoden/toetsend.htm

  12. [verwijderd] 14 september 2021 22:47
    quote:

    Declan schreef op 14 september 2021 15:36:

    Heeft iemand ergens waar dan ook kunnen lezen dat er patiënten, en het waren de ergste, zijn overleden tijdens de trials?
    Ik bedoel maar NEE dus de patient werd terug naar een stadium gebracht van het overleven van de Covid-19 besmetting.

    Denk nu eens gewoon nuchter na wat zegt dit.

    Ruud..
    Alle patiënten kregen ook de standaard behandeling. De kans op een overleden is nihil.
    Het wordt tijd dat jij zelf eens nuchter nadenk en je fantasiemachine achterwege laat.
  13. [verwijderd] 14 september 2021 22:48
    quote:

    Henk Hobbybelegger schreef op 14 september 2021 22:37:

    [...]

    Goeie samenvatting. Paar aanvullingen.
    www.who.int/blueprint/priority-diseas...
    De 7 punts schaal loopt van gezond als een visje (1) tot letterlijk doodziek (7). Score 8 bestaat ook, dat is hemelen. Bij 1.83 ben je behoorlijk ziek bij 3 lig je in het ziekenhuis. Bij 4 krijg je hulp bij het ademen.

    De p waarde drukt uit hoe sterk het verband is. Wanneer p kleiner is dan 0.05, wordt van een statistisch significant effect gesproken. De kans dat de geobserveerde waarden gevonden worden terwijl er geen verband tussen de variabelen bestaat, is dan kleiner dan 5 procent. Dus is het verband 'bewezen'. Dus 0.0056 is behoorlijk sterk en bepaald niet met de hakken over de sloot.
    www.ethologie.nl/methoden/toetsend.htm
    Met alle respect, maar waar hebben we het over? Een onderzoek onder slechts 32 patiënten.

    Ik denk niet dat de FDA, EMA, noch de concurrentie daar erg wakker van liggen.
  14. [verwijderd] 14 september 2021 22:51
    quote:

    Eric de Rus schreef op 14 september 2021 22:34:

    [...]

    Dit snap ik niet.

    Bedoel je dat Ruconest een voordeel heeft bij patiënten die meerdere ziektes hebben?
    Nee.

    Ruconest is geen geneesmiddel voor COVID, maar voor het temperen van een complicatie van COVID.

    En die complicatie treedt niet alleen op bij COVID, maar ook bij andere ziektes.

    Dat maakt het potentieel zo groot. Even los van de discussie over de kans dat het uiteindelijk goedgekeurd zal worden.

  15. [verwijderd] 14 september 2021 22:51
    quote:

    DE MONITOR - Dé Pharming Expert schreef op 14 september 2021 22:47:

    [...]

    Alle patiënten kregen ook de standaard behandeling. De kans op een overleden is nihil.
    Het wordt tijd dat jij zelf eens nuchter nadenk en je fantasiemachine achterwege laat.
    M'n vriend is weer terug!

    Welkom en AB! (Die AB geef ik natuurlijk niet, geheel in stijl)

    ;))
  16. [verwijderd] 14 september 2021 22:52
    quote:

    BassieNL schreef op 14 september 2021 14:29:

    [...]

    Het zijn er zo'n 20 van de 32 die Ruconest hebben gekregen (verhouding 2:1).
    Studie ging uit van een instroom van 120 patienten en tussenevaluaties van patient 40 en 80. Dat zijn getallen die in overleg met instanties zijn bepaald.

    Maar zo lang hebben ze dus niet gewacht. Ik hoop dat Pharming een partner zoekt bij een vervolgstudie.
    Er moet tempo worden gemaakt. En dat lukt Pharming niet alleen. De traagheid van Pharming is een groot risico in vrijwel alles wat ze ondernemen.
    Niet alleen de traagheid maar het überhaupt vervolgen van een onderzoek. Pharming begint overal wel aan maar brengt niets tot een concert vervolg, laat staan een succes.
  17. [verwijderd] 14 september 2021 22:54
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 14 september 2021 22:51:

    [...]

    Nee.

    Ruconest is geen geneesmiddel voor COVID, maar voor het temperen van een complicatie van COVID.

    En die complicatie treedt niet alleen op bij COVID, maar ook bij andere ziektes.

    Dat maakt het potentieel zo groot. Even los van de discussie over de kans dat het uiteindelijk goedgekeurd zal worden.
    Even los van de discussie over de kans dat het uiteindelijk goedgekeurd zal worden.

    Niet geheel onbelangrijk toch?
  18. [verwijderd] 14 september 2021 22:57
    quote:

    AnalytischDenker schreef op 14 september 2021 22:51:

    [...]

    Nee.

    Ruconest is geen geneesmiddel voor COVID, maar voor het temperen van een complicatie van COVID.

    En die complicatie treedt niet alleen op bij COVID, maar ook bij andere ziektes.

    Dat maakt het potentieel zo groot. Even los van de discussie over de kans dat het uiteindelijk goedgekeurd zal worden.

    Hoewel het onwaarschijnlijk is dat C1INH het onderliggende probleem ‘geneest’, kan de extra toediening van C1-esteraseremmer ervoor zorgen dat de veroorzaakte schade of zelfs het risico op overlijden lang genoeg kan worden verminderd en/of uitgesteld, dat het probleem kan worden opgelost. Ofwel, op natuurlijke wijze ofwel door tussenkomst van artsen.

    Het volgende diagram toont de belangrijkste indicaties op dit gebied. Veel van deze aandoeningen zijn volledig onvervulde medische behoeften, waarvoor dikwijls nog geen goedgekeurde therapie bestaat. Soms komt dit doordat ze een snel overlijden veroorzaken of tot andere, ernstiger ziekten leiden. Voor een klein aantal aandoeningen bestaan wel goedgekeurde behandelingen, voornamelijk omdat andere mechanismen ook een rol spelen of belangrijker zijn, zoals bij astma.

    www.pharming.com/nl/technologie/compl...
  19. forum rang 5 cash is king 14 september 2021 22:58
    quote:

    Henk Hobbybelegger schreef op 14 september 2021 22:37:

    [...]

    Goeie samenvatting. Paar aanvullingen.
    www.who.int/blueprint/priority-diseas...
    De 7 punts schaal loopt van gezond als een visje maar wel geïnfecteerd (1) tot letterlijk doodziek (7). Score 8 bestaat ook, dat is hemelen. Bij 1.83 ben je behoorlijk ziek bij 3 lig je in het ziekenhuis. Bij 4 krijg je hulp bij het ademen.

    De p waarde drukt uit hoe sterk het verband is. Wanneer p kleiner is dan 0.05, wordt van een statistisch significant effect gesproken. De kans dat de geobserveerde waarden gevonden worden terwijl er geen verband tussen de variabelen bestaat, is dan kleiner dan 5 procent. Dus is het verband 'bewezen'. Dus 0.0056 is behoorlijk sterk en bepaald niet met de hakken over de sloot.
    www.ethologie.nl/methoden/toetsend.htm

    Een kans van 5 promille dat 2 vergeleken gemiddelden (met de daarbij horende standaarddeviaties) bij toeval van elkaar verschillen, maar toch behoren (de personen in de 2 vergeleken groepen) tot één populatie, kun je inderdaad zeer sterk noemen. Dat poogde ik ook te verwoorden, maar blijbaar kwam ik niet over.
    Jouw toelichting bij de 7 puntsschaal maakt de resultaten alleen maar sterker. De controlegroep kon (gemiddeld) het ziekenhuis na 7 dagen niet verlaten, terwijl dit met de groep met een treatment wel het geval was. Dat noem ik dus (een grote mate van) praktisch relevant. Spoort overigens met de allereerste bevindingen van dr. Osthoff met 5 patiënten, die hij behandelde met ruconest.

    Dank voor jouw aanvullingen, zeker waardevol.
6.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 139 140 141 142 143 ... 302 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links