Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,868 18 apr 2024 17:35
  • -0,093 (-9,63%) Dagrange 0,861 - 0,957
  • 37.599.271 Gem. (3M) 6,4M

Pharming maart 2021

11.579 Posts
Pagina: «« 1 ... 293 294 295 296 297 ... 579 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 maart 2021 15:54
    quote:

    De Monitor - Pharming Professor schreef op 12 maart 2021 12:31:

    [...]

    Het kruimeltje van het brood dus. Dat is totaal oninteressant.
    En dat bedoel ik niet oneerbiedig richting de patiënt, voor hen is het heel vervelend, maar in de biotech gaat het om het grote geld en niet om die ene uitzondering.
    Hét kruimeltje van het brood?? Allemachtig, wélke van die 10 miljoen dan?

    Pharming UP!! :-)

    Zó, koffie is uitgewerkt, fijn weekend allen.
  2. forum rang 5 cash is king 12 maart 2021 16:04
    quote:

    lucas D schreef op 12 maart 2021 13:39:

    [...]
    Je kan het wel in vragende vorm schrijven, maar verwacht hier geen antwoord, daar zijn er maar een paar toe in staat. En die gaan daar niet op in.
    Gezien je beleggingen moet je weten waar je de gevraagde info kan halen.
    Ik zou zeggen begin daar eens mee.
    Volgens mij was alleen de 1e alinea in een pseudo-vragende vorm; de rest was in de stellende vorm:

    "Ik weet niet, wat de doelstellingen van Pharming zijn, maar ik zou graag van Pharming vernemen, dat hun belangrijkste doelstelling het uitbouwen van het productiebedrijf Pharming is met een zo groot mogelijke cashflow en het uitkeren van 30% van die cashflow (op termijn) aan de aandeelhouders."

    Laat ik een voorzetje doen en wellicht dat die 'paar' daar dan toch op in willen gaan.

    Om te beginnen een vergelijking met BAM. Tot een jaar geleden werd BAM (bouwbedrijf voor wie dat nog niet weet) geleid door ingenieurs, bouwkundigen, e.d., zeg maar het type: Bob de Bouwer (kunnen we het maken, nou en of). En dat konden ze: sluis bij IJmijden, metro in Keulen, pier in de Arabische emiraten en nog zo het e.e.a. En de oogjes straalden, als ze (vaak met veel verlies) weer iets moois hadden neergezet, dat konden ze toch maar.
    Toen besloot de rvc dat het zo niet verder ging en trokken ze dhr Joosten van Akzo aan. Iemand met verstand van reorganisaties en saneringen. Niet iemand, die verstand heeft van bouwen, maar wel iemand, die weet wat van een CEO wordt verwacht, die een beursgenoteerd bedrijf leidt.
    Dhr Joosten formuleerde een paar heldere doelstellingen: geen niet te overziene projecten > 150 miljoen aannemen, bruto marge 5%, saneren BAM International, concentreren op Nederland, Engeland en Ierland, en uitkering aan aandeelhouders van 30% van de netto marge (zoiets).
    Resultaat: alle berichten over BAM tot dusverre in lijn met de doelstellingen en beurskoers gestegen van een dieptepunt verleden jaar van net boven de euro tot nu iets onder de 2,50 euro (heeft er zelfs al boven gestaan).

    Nu Pharming; om te beginnen is een outlook geen doelstelling(en). Daarom zeg ik ook, dat ik de doelstellingen van Pharming niet ken. Een outlook komt bij mij meer over van wat er gebeurt, wanneer we de dingen op zijn beloop laten, zeg maar de natuurlijke gang van zaken. Uiteraard omgeven met de nodige onzekerheden; er kan immers in de tussentijd nog van alles gebeuren.
    Doelstellingen formuleren - die een beetje uitdagend, maar liefst tegelijkertijd ook realistisch zijn - is van een geheel andere orde.
    Maar laten we als gedachte-experiment dhr Joosten op de stoel van SdV zetten, wat voor doelstellingen zou hij dan kunnen formuleren voor Pharming:

    Omzet Ruconest in 2024: 600 miljoen dollar, waarvan 400 miljoen in de VS en 200 miljoen in de rest van de wereld.
    Cashflow 50% van de bruto omzet.
    Uitkering dividend 30% van de cashflow. Voorwaarde: alle schulden volledig afgelost.

    Uitdagend, zeker. Realistisch, ja als je er voor gaat en koers houdt. De "professor" heeft in antwoord op een vraag van mij aangeven, dat Pharming de productie van Ruconest in de VS kan opvoeren tot 100 miljoen per kwartaal; kan, dus nu is het nog niet zo ver, maar het is ook nog geen 2024.
    200 miljoen in de rest van de wereld moet te doen zijn; het verkoopkanaal is er.
    50% cashflow heeft men nu al. Bij grotere volumes wordt de verhouding tussen bedrijfskosten en omzet alleen maar gunstiger.
    Schulden volledig aflossen, zou men nu al zo ongeveer kunnen o.b.v. de huidige cashflow.
    30% uitkeren van de cashflow, waarom niet. Shell doet dat ook, zelfs wanneer ze nog 65 miljard schuld hebben. Hou je trouwens nog 70% => 210 miljoen dollar per jaar over voor de 'speeltjes' van SdV.

    Perspectief voor de aandeelhouder, c.q. de koers van het aandeel Pharming:
    In 2024 wordt 30% van 300 miljoen dollar (vrije kasstroom) uitgekeerd als dividend. Per aandeel (uitgaande van 600 miljoen aandelen) komt dit neer op 15 dollarcent per aandeel.
    Wanneer 5% dividendrendement redelijk is - Shell doet straks 5%, Ahold doet 4%, Post nl en SBM doen zelfs meer - dan kom je op een koers van het aandeel Pharming van 3 dollar.

    Waarom staat de koers dan nu niet op 3 dollar, of 2 dollar, of 1,50 dollar voor mijn part. Wel, het is nog geen 2024, maar veel belangrijker: Pharming heeft geen duidelijk geformuleerde doelstellingen, in de zin van hier willen we over zoveel jaar met het bedrijf staan. Men wekt veel te veel de indruk de zaken op zijn beloop te laten. Men wacht met veel belangstelling de resultaten van de zoveelste trial met Ruconest af, sponsoort zich een ongeluk, etc., etc.
    En ik beweer niet, dat men intern Pharming ook maar wat aan rommelt - de man die sneller denkt, dan hij praat, lijkt wel een aantal strategisch juiste beslissingen genomen te hebben - maar de investor relations laten zwaar te wensen over. Als je niet duidelijk maakt wat je doelstellingen zijn, waarop je als management wilt worden afgerekend, dan wordt het een spelletje "raden maar" voor de beleggers, etc., etc.

    Ik wacht de cijfers over het 1e kwartaal maar af, maar je hoeft geen helderziende te zijn om te verwachten, dat de cashflow opnieuw is toegenomen, evenals het eigen vermogen en dat het geld over de plinten klotst en dat deze directie ook na het 1e kwartaal niet weet wat ze met al dat geld aanmoeten en dat de koers van het aandeel dan nog steeds niet van zijn plaats komt.

    Maar..... eens wordt die cashflow en eigen vermogen zo groot, dat Pharming wordt overgenomen door private investeerders, als de grote jongens het laten afweten.
  3. forum rang 5 Regeis 12 maart 2021 16:18
    Het verhaal van Maria Geertruida spreekt mij enorm aan, een enom betoog wat ik daarom ook niet quote maar wel geliked heb. Vandaag belanden we nog wel weer in het groen en het verhaal sterkt mij in mijn eigen geloof w.b.t. Pharming. Het kan naar de buitenwereld wat warrig overkomen rondom presentatie e.d. maar de CEO en CFO werken aan de toekomst en daarmee ook de aandeelhouders!
  4. [verwijderd] 12 maart 2021 16:22
    quote:

    Regeis schreef op 12 maart 2021 16:18:

    Het verhaal van Maria Geertruida spreekt mij enorm aan, een enom betoog wat ik daarom ook niet quote maar wel geliked heb. Vandaag belanden we nog wel weer in het groen en het verhaal sterkt mij in mijn eigen geloof w.b.t. Pharming. Het kan naar de buitenwereld wat warrig overkomen rondom presentatie e.d. maar de CEO en CFO werken aan de toekomst en daarmee ook de aandeelhouders!
    Mooi dat ze Covid er totaal buiten laat.
    Het verhaal is mooi en komt als Covid succesvol is veel sneller.
    Ik zie die uitbesteding als een zege om zoals Geertruida zegt de andere speeltjes...... ;-)
    ook aanbevolen

    Ruud..
  5. forum rang 4 pico bello 12 maart 2021 16:26
    quote:

    Declan schreef op 12 maart 2021 16:22:

    [...]

    Mooi dat ze Covid er totaal buiten laat.
    Het verhaal is mooi en komt als Covid succesvol is veel sneller.
    Ik zie die uitbesteding als een zege om zoals Geertruida zegt de andere speeltjes...... ;-)
    ook aanbevolen

    Ruud..
    ik zie Jomanda weer verschijnen
  6. forum rang 4 Dragstar 12 maart 2021 16:30
    RESEARCH TRIANGLE PARK, NC, 11 maart 2021 (GLOBE NEWSWIRE) - BioCryst Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq: BCRX) heeft vandaag aangekondigd dat het Franse Nationale Agentschap voor de veiligheid van geneesmiddelen en gezondheidsproducten (ANSM) een Autorisation Temporaire d'Utilisation heeft verleend de cohorte (cohort ATU), of tijdelijke autorisatie voor gebruik, voor het gebruik van berotralstat om aanvallen van erfelijk angio-oedeem (HAE) te voorkomen bij geschikte patiënten van 12 jaar en ouder.

    Dit cohort ATU stelt patiënten met HAE in Frankrijk in staat om een ??behandeling met berotralstat te krijgen voordat het geneesmiddel door de Europese Commissie (EC) in de handel wordt gebracht.

    Volgens de Franse Code of Public Health is een cohort ATU gewijd aan hoge onvervulde medische behoeften bij ernstige ziekten en omvat het geneesmiddelen waarvan de werkzaamheid en veiligheid van gebruik sterk worden verondersteld en bedoeld voor een groep of subgroep van behandelde patiënten en gecontroleerd in overeenstemming met criteria die zijn gedefinieerd in een protocol voor therapeutisch gebruik en het verzamelen van informatie.

    "HAE is een slopende en potentieel dodelijke ziekte, dus de vroege toegang tot een nieuwe behandelingsoptie voor patiënten is opwindend nieuws", zegt Dr. Laurence Bouillet, hoofd interne geneeskunde, Universitair Ziekenhuis Grenoble, Coördinerend referentiecentrum voor HAE in Frankrijk (CREAK) .

    "Het cohort ATU vertegenwoordigt het tweede in Europa goedgekeurde programma voor vroege toegang van BioCryst en biedt patiënten in Frankrijk snellere toegang tot behandeling", aldus Jon Stonehouse, CEO van BioCryst.
  7. [verwijderd] 12 maart 2021 16:31
    quote:

    Declan schreef op 12 maart 2021 16:22:

    [...]

    Mooi dat ze Covid er totaal buiten laat.
    Het verhaal is mooi en komt als Covid succesvol is veel sneller.
    Ik zie die uitbesteding als een zege om zoals Geertruida zegt de andere speeltjes...... ;-)
    ook aanbevolen

    Ruud..
    Voor alle forumleden, even ter verduidelijking, die uitbesteding is dus een fantasie van ruud. In werkelijkheid gaat Pharming dit gewoon in eigen beheer doen.
  8. [verwijderd] 12 maart 2021 16:34
    quote:
    Declan schreef op 12 maart 2021 16:22:

    [...]

    Mooi dat ze Covid er totaal buiten laat.
    Het verhaal is mooi en komt als Covid succesvol is veel sneller.
    Ik zie die uitbesteding als een zege om zoals Geertruida zegt de andere speeltjes...... ;-)
    ook aanbevolen

    Ruud..

    Voor alle forumleden, even ter verduidelijking, die uitbesteding is dus een fantasie van ruud. In werkelijkheid gaat Pharming dit gewoon in eigen beheer doen.

    Zo is het direct duidelijk

    Ruud..
  9. [verwijderd] 12 maart 2021 16:36
    quote:

    Maria Geertruida schreef op 12 maart 2021 16:04:

    [...]

    Omzet Ruconest in 2024: 600 miljoen dollar, waarvan 400 miljoen in de VS en 200 miljoen in de rest van de wereld.
    Cashflow 50% van de bruto omzet.
    Uitkering dividend 30% van de cashflow. Voorwaarde: alle schulden volledig afgelost.

    Kijk eens naar de groeicurve van afgelopen kwartalen. Dit is totaal niet realistisch. Dit soort droombedragen zullen de ongeduldige particulieren vast wel aanspreken, dus je zult wel veel abtjes gaan scoren door het neerzetten van onrealistische cijfers.
    Het verkoopkanaal zit vooral in de US. De groei in de EU is vooral door het terugkopen van de rechten. Deze groei zal naar mijn verwachting weer dalen in het komende jaar.

    Hoe denk je dat Pharming die groei gaat bewerkstelligen? Je noemt een aantal bedragen, maar ik zie nergens onderbouwd hoe je daar toe komt.
  10. [verwijderd] 12 maart 2021 16:46
    quote:

    De Monitor - Pharming Professor schreef op 12 maart 2021 16:36:

    [...]

    Kijk eens naar de groeicurve van afgelopen kwartalen. Dit is totaal niet realistisch. Dit soort droombedragen zullen de ongeduldige particulieren vast wel aanspreken, dus je zult wel veel abtjes gaan scoren door het neerzetten van onrealistische cijfers.
    Het verkoopkanaal zit vooral in de US. De groei in de EU is vooral door het terugkopen van de rechten. Deze groei zal naar mijn verwachting weer dalen in het komende jaar.

    Hoe denk je dat Pharming die groei gaat bewerkstelligen? Je noemt een aantal bedragen, maar ik zie nergens onderbouwd hoe je daar toe komt.
    Die zin is ook lekker onderbouwd, "Deze groei zal naar mijn verwachting weer dalen in het komende jaar". Waarom denk je dat die verwachting uit zal komen?
  11. [verwijderd] 12 maart 2021 16:49
    quote:

    Dragstar schreef op 12 maart 2021 16:30:

    RESEARCH TRIANGLE PARK, NC, 11 maart 2021 (GLOBE NEWSWIRE) - BioCryst Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq: BCRX) heeft vandaag aangekondigd dat het Franse Nationale Agentschap voor de veiligheid van geneesmiddelen en gezondheidsproducten (ANSM) een Autorisation Temporaire d'Utilisation heeft verleend de cohorte (cohort ATU), of tijdelijke autorisatie voor gebruik, voor het gebruik van berotralstat om aanvallen van erfelijk angio-oedeem (HAE) te voorkomen bij geschikte patiënten van 12 jaar en ouder.

    Dit cohort ATU stelt patiënten met HAE in Frankrijk in staat om een ??behandeling met berotralstat te krijgen voordat het geneesmiddel door de Europese Commissie (EC) in de handel wordt gebracht.

    Volgens de Franse Code of Public Health is een cohort ATU gewijd aan hoge onvervulde medische behoeften bij ernstige ziekten en omvat het geneesmiddelen waarvan de werkzaamheid en veiligheid van gebruik sterk worden verondersteld en bedoeld voor een groep of subgroep van behandelde patiënten en gecontroleerd in overeenstemming met criteria die zijn gedefinieerd in een protocol voor therapeutisch gebruik en het verzamelen van informatie.

    "HAE is een slopende en potentieel dodelijke ziekte, dus de vroege toegang tot een nieuwe behandelingsoptie voor patiënten is opwindend nieuws", zegt Dr. Laurence Bouillet, hoofd interne geneeskunde, Universitair Ziekenhuis Grenoble, Coördinerend referentiecentrum voor HAE in Frankrijk (CREAK) .

    "Het cohort ATU vertegenwoordigt het tweede in Europa goedgekeurde programma voor vroege toegang van BioCryst en biedt patiënten in Frankrijk snellere toegang tot behandeling", aldus Jon Stonehouse, CEO van BioCryst.

    Juiste “drug courier” op juiste plaats
    :)
    M. doet de rest
    :)
11.579 Posts
Pagina: «« 1 ... 293 294 295 296 297 ... 579 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links