Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,880 18 apr 2024 17:36
  • +0,396 (+4,18%) Dagrange 9,662 - 9,914
  • 2.158.542 Gem. (3M) 1,8M

Info

3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 155 156 157 158 159 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 30 oktober 2020 17:09
    KLM: zaterdag meer duidelijkheid over loonoffers

    Gepubliceerd op 30 oktober 2020 16:42 | Views: 508

    Air France-KLM 16:48
    2,73 -0,05 (-1,80%)

    AMSTELVEEN (AFN) - KLM maakt zaterdagmiddag aan het kabinet bekend of vakbonden instemmen met een langere periode van loonoffers. Dat laat de luchtvaartmaatschappij weten na crisisberaad met de bonden. Eerder op vrijdag keurde minister van Financiën Wopke Hoekstra de eerdere afspraken over loonmatiging af, omdat hij de looptijd te kort vindt.

    Afspraken tussen KLM en vakbonden over de versobering van de looneisen lopen maar anderhalf tot twee jaar. Hoekstra vindt dat er bespaard moet worden op loon zolang de steun aan KLM loopt, namelijk tot 2025.

    Vakbonden is nu gevraagd om te garanderen dat ze zich ook na de looptijd van hun afspraken met KLM houden aan offers in de arbeidsvoorwaarden. KLM wil uiterlijk zaterdagmiddag horen of bonden bereid zijn zo'n garantie te geven. Om 12.00 uur maakt de luchtvaartmaatschappij de resultaten bekend aan het ministerie van Financiën.

    Goedkeuring uit Den Haag is nodig voor KLM voor het ontvangen van 3,4 miljard euro aan noodsteun. Zonder die financiële hulp voor de coronacrisis dreigt KLM om te vallen.
  2. forum rang 4 Jelle Trader 30 oktober 2020 17:09
    quote:

    SvenM schreef op 30 oktober 2020 15:46:

    Air France-KLM aandeel lijkt me toch een buy, we mogen toch aannemen dat ze het bedrijf niet kapot laten gaan.
    KLM, Buy of Good Bye,... Deutsche Lufthansa AG richting Euro 7 a 7,50 ziet er beter uit en op dips neem ik daar liever een longpositie in.
  3. forum rang 10 voda 31 oktober 2020 13:27
    Deadline over toekomst KLM verstreken, piloten tarten minister Hoekstra
    De toekomst van KLM hangt aan een zijden draadje, nu een deadline van minister Hoekstra (Financiën) is verstreken voor personeelsvakbonden van de luchtvaartmaatschappij. Die moeten allemaal akkoord gaan met een langere periode van loonoffers.

    Edwin van der Aa 31-10-20, 12:19 Laatste update: 13:16
    39
    Pilotenvakbond VNV meldt nu nog niet te willen tekenen voor een langer loonoffer, zoals dat door Hoekstra is geëist, al zegt de bond wel ‘verantwoordelijkheid te zullen nemen’. Veel andere vakbonden bij KLM zijn wél akkoord met een langere periode van loonmatiging als voorwaarde voor crisissteun.

    Lees ook
    Crisisoverleg KLM met bonden, miljardensteun op losse schroeven
    Crisisoverleg KLM met bonden, miljardensteun op losse schroeven

    Vertegenwoordigers van FNV overleggen nog met diverse ministers over de ontstane situatie bij de maatschappij. Het is niet bekend of deze bond de clausule al heeft ondertekend. De FNV zegt wel de toekomst van KLM nooit op het spel te zetten.

    Van het positieve antwoord van alle bonden hangt veel af. Mogelijk komt het kabinet bij het uitblijven van een deal niet over de brug met financiële noodsteun voor de noodlijdende luchtvaartmaatschappij. In dat geval kan KLM omvallen.

    Vrijdag kwamen de bedrijfstop en de vakbonden voor crisisoverleg bijeen. Minister Hoekstra had eerdere voorstellen voor bezuinigingen bij de maatschappij afgekeurd. Groen licht uit Den Haag is nodig voor een tweede tranche uit het pakket van noodleningen en kredietgaranties van 3,4 miljard euro.

    Loonmatiging tot 2025
    Hoekstra vindt de looptijd van afspraken tussen KLM en vakbonden over de versobering van de arbeidsvoorwaarden te kort. Die overeenkomsten beslaan slechts een periode van anderhalf tot twee jaar. De bewindsman eist dat loonmatiging voor alle KLM’ers moeten duren zolang het steunpakket loopt, namelijk tot 2025. Daarbij wordt tot 20 procent aan arbeidsvoorwaarden ingeleverd.

    KLM wil dat de vakbonden een zogeheten ‘commitment clausule’ ondertekenen, waarin ze beloven ook na 2022 akkoord te gaan met bezuinigingen op loon. Nu de piloten dat weigeren, ligt de bal bij minister Hoekstra. Die zal waarschijnlijk vandaag nog reageren.

    Gisteren liet de maatschappij al in een persbericht weten: ,,KLM zit in de ergste crisis van haar 101-jarige bestaan. COVID-19 heeft de goede resultaten van de afgelopen jaren onderuitgehaald. Om de toekomst van het bedrijf en haar netwerk voor Nederland veilig te stellen, zijn de lening en garantiestellingen op bankleningen van de overheid van in totaal 3,4 miljard euro cruciaal.”

    www.ad.nl/politiek/deadline-over-toek...
  4. forum rang 10 voda 2 november 2020 07:22
    KLM doet er het zwijgen toe over gedoe rond verlengd loonoffer

    Gepubliceerd op 2 november 2020 06:20 | Views: 897

    Air France-KLM 30 okt
    2,81 0,00 (0,00%)

    SCHIPHOL (AFN) - De KLM wil voorlopig niets meer zeggen over het gekrakeel rond de 'commitment clausule', waarin het personeel wordt gevraagd in te stemmen met een loonoffer dat niet tot 2022 duurt, zoals aanvankelijk was afgesproken, maar tot en met 2025.

    De afgelopen dagen werd duidelijk dat de pilotenvakbond VNV daar geen handtekening onder wil zetten. Ook FNV Cabine heeft bedenkingen. Daarop liet minister Wopke Hoekstra (Financiën) zaterdag weten dat KLM niet hoeft te rekenen op de volgende tranche van het steunpakket van in totaal 3,4 miljard euro, zolang niet alle bonden instemmen met het langer inleveren van salaris. Hoekstra vindt dat KLM er met de vakbonden uit moet komen en gaat niet zelf met ze in gesprek, zei hij zondag.

    De luchtvaartmaatschappij last nu een mediastilte in: "Mocht de ontstane situatie met de bonden en de overheid daartoe aanleiding geven, dan zal KLM hierover bericht doen in de media. Voor zover dat niet het geval is zal KLM zich van commentaar onthouden."

    De VNV was zondagavond niet bereikbaar voor commentaar.
  5. Erwin L 2 november 2020 07:48
    quote:

    SvenM schreef op 30 oktober 2020 15:46:

    Air France-KLM aandeel lijkt me toch een buy, we mogen toch aannemen dat ze het bedrijf niet kapot laten gaan.
    Ik zou zeggen:
    Lees dit artiekel even van hier op iex.nl (in het artiekel wordt met geen woord over het conflict bij KLM gerept. Ik vermoed dat het artiekel klaar was voordat het nieuws over "de duur van het loonoffer" bekend werd:

    "Fundamenteel staat de sector er slecht voor en dat geldt helemaal voor AF-KLM. De staatssteun van Den Haag en Parijs voorkomt omvallen, maar als belegging is het aandeel niet geschikt. "

    Bron:
    www.iex.nl/Premium/Adviezen/508270/AF...
  6. forum rang 10 voda 2 november 2020 09:57
    Cabine- en grondpersoneel boos op KLM-piloten: ‘We zien jullie bij het UWV’

    Het knettert tussen piloten en grond- en cabinepersoneel van KLM. De medewerkers die niet in de cockpit zitten, vinden dat de piloten hún banen op het spel zetten. ‘We zien jullie wel bij het UWV.’

    Ellen Van Gaalen 1 nov. 2020 Laatste update: 09:19

    De spanningen lopen hoog op onder KLM-personeel, nu pilotenvakbond VNV weigert om een handtekening te zetten onder een loonoffer tot 2025. In de cockpit hing voor meerdere piloten al een briefje met een tekst als: ‘Namens alle overige KLM’ers en hun gezinnen, bedankt. We zien jullie wel bij het UWV.’

    In besloten Facebookgroepen voor KLM-medewerkers is de kritiek niet mals. Grond- en cabinepersoneel noemt de vliegers 'arrogant’ of ‘snobs’. Ze verwijten de piloten dat hun baan op het spel staat, omdat ze niet genoeg willen inleveren. De KLM-medewerkers vinden dat piloten ‘riante salarissen hebben’ en ‘maar even geen kaviaar’ moeten eten. Ook stellen ze dat minder salaris nog altijd beter is dan een werkloosheidsuitkering.

    Harde eis
    Minister van Financiën, Wopke Hoekstra, heeft een harde eis gesteld aan een steunpakket van 3,4 miljard euro (noodleningen en kredietgaranties) voor KLM. Personeel dat meer dan modaal verdient, moet tot 2025 loon inleveren, omdat de overheid zo lang bijspringt. Voor een deel van het KLM-personeel betekent het dat ze tot 20 procent van hun salaris kwijtraken. Vijf vakbonden ondertekenden de clausule, FNV (voor grond- en cabinepersoneel) wil de eisen eerst met de achterban bespreken.

    De tekst loopt verder door onder de tweet.

    De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) weigert echter een handtekening te zetten, omdat Hoekstra last minute extra eisen stelde. De piloten zijn bereid om tot in 2022 salaris op te geven en doen na die tijd wat nodig is om KLM te redden. Maar ze vinden het niet reëel om op voorhand voor zo'n lange tijd een loonoffer te brengen. Ze voelen zich voor het blok gezet, omdat vrijdag plots een looneis tot 2025 werd gesteld. De piloten moeten in een dag tijd beslissen om in totaal een jaarsalaris in te leveren. Bovendien vinden ze dat voorbij wordt gegaan aan hun persoonlijke situatie. Ze verdienen wellicht goed, maar leven daar ook naar.

    Impact
    De berichten hebben ook het management van de vliegers bereikt. Zij hebben de piloten een bericht gestuurd om hen een hart onder de riem te steken. ‘We hebben inmiddels al pamfletten gezien in de operatie gericht aan ons als vliegers. We betreuren dit zeer en nemen afstand van de vorm en inhoud. We begrijpen dat deze situatie ook impact op jou heeft’, aldus de leidinggevenden. Ze eindigen met de piloten ‘sterkte te wensen de komende dagen.’

    KLM-woordvoerder Lisette Ebeling zegt dat er aandacht is voor de onrust binnen de organisatie. ,,Het is lastig er iets over te zeggen, maar we doen er alles aan om polarisatie tegen te gaan. Dat helpt niemand.”

    Zwijgen
    De KLM wil voorlopig ook niets meer zeggen over het gekrakeel rond de ‘commitment clausule’, waarin het personeel wordt gevraagd in te stemmen met een loonoffer dat niet tot 2022 duurt, zoals aanvankelijk was afgesproken, maar tot en met 2025.

    De luchtvaartmaatschappij last nu een mediastilte in: ,,Mocht de ontstane situatie met de bonden en de overheid daartoe aanleiding geven, dan zal KLM hierover bericht doen in de media. Voor zover dat niet het geval is zal KLM zich van commentaar onthouden.”

    Reageren? Mail naar internet@ad.nl.

    www.ad.nl/binnenland/cabine-en-grondp...
  7. forum rang 10 voda 3 november 2020 07:36
    Ook FNV akkoord met voorwaarden coronapakket KLM
    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Air France - KLM
    2,95 0,00 0,00 % Euronext Paris
    Air France-KLM nominatif adm
    2,95 0,00 0,00 % Euronext Paris
    (ABM FN-Dow Jones) FNV heeft met KLM een akkoord bereikt over een pakket aan afspraken in ruil voor staatssteun voor de noodlijdende luchtvaartmaatschappij. Dit maakte de vakbond maandagavond bekend.

    Alle medewerkers gaan een bijdrage leveren voor de volledige looptijd van de staatgaranties en FNV kan over twee jaar nieuwe afspraken maken over de invulling daarvan. De vakbond tekent de zogeheten commitment clausule, zoals vakbonden CNV, VNC, NVLT, VKP en De Unie al eerder hebben gedaan. Alleen pilotenvakbond VNV heeft nog niet ingestemd met de voorwaarden.

    Minister Wopke Hoekstra ging afgelopen weekend niet akkoord met het hestructureringsplan van KLM.

    "Ik heb KLM en de Tweede Kamer helaas moeten laten weten dat het herstructureringsplan geen goedkeuring kan krijgen. Het pakket zoals het er nu ligt voldoet niet", aldus de bewindsman zaterdag. Het is volgens Hoekstra aan KLM en de vakbonden om ervoor te zorgen dat alsnog wordt voldaan aan de gestelde voorwaarden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 3 november 2020 16:47
    Piloten KLM zetten toch handtekening

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Air France - KLM
    3,166 0,216 7,32 % Euronext Paris
    Air France-KLM nominatif adm
    3,166 0,216 7,32 % Euronext Paris

    (ABM FN-Dow Jones) Pilotenvakbond VNV heeft dinsdag de zogeheten commitment clausule met KLM ondertekend. Dit maakte de Nederlandse tak van Air France-KLM zojuist bekend.

    "Hierdoor heeft KLM samen met de acht vakbonden invulling gegeven aan een belangrijke voorwaarde. De weg is nu vrij voor de minister om te beoordelen of KLM hiermee alsnog voldoet aan de gestelde voorwaarden", liet KLM weten.

    KLM, dat naar eigen zeggen in de ergste crisis van zijn bestaan zit, hoopt van de Nederlandse overheid een reddingsboei ter waarde van 3,4 miljard euro te krijgen toegeworpen.

    Eén van de voorwaarden voor hulp door de overheid is dat het personeel salaris zou inleveren, waarbij de breedste schouders de zwaarste lasten moesten dragen.

    De piloten van KLM wilden hier aanvankelijk niet mee akkoord gaan, waardoor de Nederlandse overheid afgelopen zaterdag besloot om het steunpakket niet vrij te geven.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 4 november 2020 07:26
    Kabinet stemt in met herstructureringsplan KLM

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Air France - KLM
    3,132 0,00 0,00 % Euronext Paris
    Air France-KLM nominatif adm
    3,132 0,00 0,00 % Euronext Paris

    (ABM FN-Dow Jones) Het kabinet kan instemmen met het door KLM aangeboden herstructureringsplan dat de luchtvaartmaatschappij moet helpen de komende jaren een verlaging van de kosten van 15 procent te realiseren. Dit maakte de Rijksoverheid dinsdagavond bekend nadat ook de pilotenvakbond VNV, als laatste, een handtekening zette onder de zogeheten commitment clausule.

    "Goedkeuring van het herstructureringsplan door het kabinet maakt de weg vrij voor KLM om een beroep te doen op het resterende deel van het leningenpakket van in totaal 3,4 miljard euro dat overheid en een consortium van banken deze zomer beschikbaar hebben gesteld", aldus de overheid.

    De steun bestaat uit een garantiestelling voor bankleningen van maximaal 2,4 miljard euro en een directe lening door de staat van maximaal 1 miljard euro. In ruil daarvoor zijn voorwaarden gesteld.

    Jeroen Kremers houdt namens het kabinet toezicht op de uitvoering van de gemaakte afspraken en de besteding van het geld.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 6 november 2020 14:08
    Frankrijk sluit 'technische nationalisering' AF-KLM niet uit

    Gepubliceerd op 6 november 2020 12:39 | Views: 3.068

    Air France-KLM 13:49
    3,04 -0,11 (-3,40%)

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Frankrijk en Nederland bespreken momenteel of Air France-KLM op enig moment nieuwe aandelen moet uitgeven. Daarmee zou ook een "technische nationalisering" kunnen ontstaan, zei de Franse staatssecretaris van transport Jean-Baptiste Djebbari. Volgens hem heeft het luchtvaartconcern zoals het er nu uitziet nog voldoende geld om te overleven totdat de vraag naar vliegreizen naar verwachting weer aantrekt.

    Mocht dat moment toch langer op zich laten wachten dan zou Air France-KLM in de komende maanden meer geld nodig kunnen hebben en dat zou via de opkoop van nieuwe aandelen kunnen gebeuren. Daarbij ontstaat het risico dat het luchtvaartconcern in staatshanden komt. "Als je een flink bedrag aan aandelen koopt van een bedrijf met een lage waarde kun je snel op het moment komen waar je de controle over dat bedrijf hebt", legt Djebbari uit.

    Voordat het zo ver komt moeten Nederland en Frankrijk, die beide een belang van ongeveer 14 procent hebben in de luchtvaartcombinatie, en Air France-KLM zelf duidelijk krijgen wat het doel is. Daarbij staat een verdere integratie van Air France en KLM op de agenda, volgens Djebbari.

    Air France en KLM kregen al staatssteun van de Franse en Nederlandse overheden ter waarde van ongeveer 10 miljard euro. Door de coronacrisis en wegvallende vluchten raakten de luchtvaartmaatschappijen in financieel zwaar weer.
  11. forum rang 10 voda 11 november 2020 15:13
    KLM-baas verwacht iets van herstel in 2021

    Gepubliceerd op 11 november 2020 15:05 | Views: 39

    Air France-KLM 14:52
    4,03 -0,01 (-0,17%)

    AMSTERDAM (AFN/RTR) - KLM verwacht volgend jaar iets van herstel te zien van de ongekende klap door de coronacrisis, die de luchtvaartmaatschappij in financieel zwaar weer bracht. Dat zei KLM-baas Pieter Elbers in een interview online met Centre for Aviation.

    Momenteel opereert KLM op 40 tot 50 procent van zijn capaciteit. Elbers verwacht dat de situatie zowel op de Europese vluchten als de intercontinentale vluchten zal verbeteren. Op de korte termijn zal de vraag naar vliegtickets evenwel nog zwak blijven.

    KLM wordt net als sectorgenoten keihard geraakt door de coronacrisis door het wegvallen van vluchten en reisrestricties. Om de crisis te overleven kreeg de maatschappij van de Nederlandse staat 3,4 miljard euro aan noodsteun toegezegd. Daarvoor moest het bedrijf wel de arbeidsvoorwaarden voor personeel versoberen.
  12. forum rang 10 voda 11 november 2020 15:17
    Ruim 500 KLM'ers melden zich aan voor tweede vertrekronde

    Gepubliceerd op 11 november 2020 11:22 | Views: 3.305

    Air France-KLM 14:57
    4,03 -0,01 (-0,25%)

    AMSTERDAM (AFN) - Ruim 500 medewerkers van KLM hebben zich aangemeld voor de tweede vrijwillige vertrekregeling. De luchtvaartmaatschappij ziet zich vanwege de coronacrisis genoodzaakt in te grijpen. Door personeel de mogelijkheid te geven vrijwillig op te stappen, wil het bedrijf gedwongen ontslagen zoveel mogelijk voorkomen.

    De luchtvaartmaatschappij gaat nu kijken of alle 503 aanmeldingen toegewezen kunnen worden. In een eerdere ronde gaven 2400 medewerkers aan het bedrijf te willen verlaten. Verder werden tijdelijk contracten niet verlengd en moesten uitzendkrachten vertrekken. Dit alles om de kosten te drukken.

    KLM wordt net als sectorgenoten keihard geraakt door de coronacrisis door het wegvallen van vluchten en reisrestricties. De maatschappij kreeg van de Nederlandse staat 3,4 miljard euro aan noodsteun toegezegd. Daarvoor moest het bedrijf onder meer de arbeidsvoorwaarden voor personeel versoberen.

    KLM-baas Pieter Elbers sloot eerder een nieuwe ontslagronde niet uit, bovenop de duizenden banen die al zijn geschrapt. De maatschappij kondigde in de zomer al aan circa 5000 medewerkers te ontslaan om te bezuinigen. Hoeveel banen extra op de tocht staan is nog niet duidelijk. Wel gaf de topman aan dat nog eens 10 procent minder vluchten zou betekenen dat KLM nog zo’n 1500 arbeidsplaatsen minder nodig heeft.
  13. forum rang 10 voda 12 november 2020 17:53
    'Hoekstra liet zich in de kaart kijken met steunbelofte aan KLM'

    Gepubliceerd op 12 november 2020 16:58 | Views: 1.599

    Air France-KLM 17:29
    3,93 -0,04 (-0,93%)

    DEN HAAG (AFN) - Minister Wopke Hoekstra (Financiën) heeft zich in de kaart laten kijken door al in een vroeg stadium aan te kondigen dat het kabinet bereid was miljarden te steken in de redding van KLM. Mede daardoor hadden banken een gunstige positie in de onderhandelingen over deze steunoperatie, concludeert de Algemene Rekenkamer in een rapport.

    Voordat een bedrijf op zo'n grote schaal steun krijgt, zou volgens de Rekenkamer eerst verkend moeten worden welke bijdrage schuldeisers en aandeelhouders kunnen leveren. Bijvoorbeeld de banken hadden ook veel te verliezen bij een faillissement van KLM. Hun bijdrage aan een oplossing voor de door corona zwaar getroffen luchtvaartmaatschappij blijft evenwel beperkt, aangezien de overheid "uiteindelijk 93 procent van het risico van de steunoperatie draagt".

    De Rekenkamer ziet parallellen met reddingsoperaties voor vliegtuigbouwer Fokker en autofabrikant NedCar in de jaren negentig. Ook die bedrijven werden gezien als te belangrijk voor de economie om failliet te laten gaan. Daardoor konden private partijen ervan uitgaan dat de overheid toch wel in de bres zou springen, en belandde een relatief groot deel van de rekening bij de belastingbetaler.

    Bewuste keuze

    Verder maakte de Rekenkamer een punt van de dubbelrol van ABN AMRO, die het risico van belangenverstrengeling met zich meebrengt. De bank trad op als adviseur van het kabinet en maakt daarnaast deel uit van het consortium van kredietverstrekkers dat KLM te hulp schoot met een fors leningenpakket, waarvoor de overheid grotendeels garant staat.

    Hoekstra "herkent zich niet in alle bevindingen", laat hij weten. Er is volgens hem bewust voor gekozen om over de bereidheid om KLM te helpen "vanaf het begin geen onzekerheid of onduidelijkheid te laten bestaan". Daarbij is ook nauw samengewerkt met de Franse overheid om tegelijkertijd duidelijkheid te geven over moederbedrijf Air France-KLM.

    Herstructureringsplan niet meegewogen

    Hoekstra merkt verder op dat de Rekenkamer het recente herstructureringsplan van KLM "helaas" niet heeft meegewogen. Daarin zijn volgens de minister afspraken gemaakt over bijdragen die bijvoorbeeld toeleveranciers leveren aan de steunoperatie.

    Ook over de steunoperatie voor scheepsbouwer IHC is het rapport kritisch. Het kabinet verhoogde de garantstelling voor dat bedrijf afgelopen voorjaar naar 700 miljoen euro om te voorkomen dat bij een faillissement met zekerheid een bedrag van 395 miljoen euro verloren zou gaan.

    Maar volgens de Rekenkamer heeft het kabinet niet alle risico's meegerekend en komt het daadwerkelijke bedrag dat de overheid bij een bankroet kan kwijtraken op 895 miljoen euro. "De staat heeft dus de oorspronkelijke inzet meer dan verdubbeld", aldus het rapport. "In casinotermen wordt een dergelijke strategie aangeduid als double down."
  14. forum rang 10 voda 16 november 2020 13:51
    Beurswaarde Air France-KLM schiet omhoog na vaccinnieuws

    Gepubliceerd op 16 november 2020 13:34 | Views: 1.313

    AEX 13:49
    602,02 +5,15 (+0,86%)

    Air France-KLM 13:34
    4,38 +0,48 (+12,40%)

    AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Air France-KLM is op de beurs in Amsterdam maandagmiddag zo'n 14 procent omhoog geschoten. Beleggers reageren enthousiast op positief nieuws over een coronavaccin van farmaceut Moderna. Ook winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield, onder meer bekend van de grote Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam, werd in korte tijd flink meer waard.

    Een coronavaccin van Moderna is volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 94,5 procent effectief bij het voorkomen van een besmetting met het coronavirus. Dat wordt op de financiële markten als zeer hoopgevend nieuws beschouwd voor bedrijven die erg veel schade ondervinden van de coronacrisis.

    Concurrent Pfizer meldde vorige week al dat zijn potentiële vaccin 90 procent effectief is. Toen gingen de beursgraadmeters over de gehele linie flink omhoog en won Air France KLM wel een kwart aan waarde. Zo sterk is de koersreactie dit keer niet. De Amsterdamse AEX-index noteerde rond 13.30 uur 1 procent in de plus op 602,75 punten. De MidKap won 2,5 procent tot 880,71 punten. De belangrijkste graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 2,3 procent.
  15. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 16 november 2020 14:12
    Vaccin? Pfff zie quote:
    "Het type coronavirus dat nu in de VS huishoudt, is een variant van het virus dat vanuit Wuhan de wereld is overgegaan.

    Door dit soort mutaties bestaat de kans dat het covid-19-vaccin het griepvaccin achternagaat. Een vaccin moet dan jaarlijks worden aangepast aan de nieuwste virusversie. “Daarmee hobbel je dus altijd achter het virus aan.” Het is gewoon een politiek keuzemoment lijkt het wel, om nu in deze fase zo positief te berichten alsof het 90% effectief werkt. De media brengt het veel te positief, en de vraag bestaat ook zijn er wel genoeg mensen die het vaccin durven/willen nemen.

    De media maken schattingen alsof zo'n 3/4 van de bevolking het vaccin wel wil nemen. Hier wordt nu al sterk aan getwijfeld en men mag blij zijn als die bereidwilligheid op ca. de helft gaat uitkomen.

    Een gemuteerd griepvirus zorgde in de winter van 2017-2018 voor zo’n 6000 extra doden. Van oktober tot december 2017 waren mensen via de griepprik behoorlijk beschermd, maar in januari stak een gemuteerde versie de kop op waartegen de griepprik geen afdoende bescherming bood. Daarna overleden er meer mensen aan de griep.

    Virussen kunnen zelf niet overleven, daarvoor hebben ze gastheren nodig. Om de kans te vergroten dat ze kunnen overspringen van de ene gastheer naar de andere veranderen ze zichzelf voortdurend."

    www.telegraaf.nl/nieuws/1423180086/wh...
  16. forum rang 10 voda 17 november 2020 18:38
    'Air France-KLM overweegt nog eens 6 miljard op te halen'

    Gepubliceerd op 17 november 2020 18:32 | Views: 0

    Air France-KLM 17:35
    4,35 -0,01 (-0,14%)

    PARIJS (AFN/RTR) - Luchtvaartconcern Air France-KLM overweegt nog eens 6 miljard euro aan extra kapitaal op te halen bij de Franse en Nederlandse overheid en andere investeerders. Dat meldde de Franse krant Le Monde op basis van ingewijden. Het bedrijf heeft al steun gehad van in totaal 10,4 miljard euro van de Franse en Nederlandse staat, die allebei aandeelhouders zijn van de luchtvaartcombinatie.

    Volgens Le Monde kan daar nog eens 4 miljard euro aan extra staatssteun bovenop komen. Het zou dan gaan om 3 miljard euro aan steun vanuit Parijs en 1 miljard euro vanuit Den Haag. Daarnaast zou het bedrijf in het eerste kwartaal van 2021 een bedrag van 2 miljard euro willen ophalen bij beleggers, aldus bronnen tegen Le Monde. Air France-KLM wilde de geen commentaar geven op het bericht.

    De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire heeft gezegd dat de Franse overheid klaar staat om meer steun te bieden aan het bedrijf om zo door de coronacrisis te komen.
  17. forum rang 10 voda 19 november 2020 10:03
    Baas Air France rekent op extra steun tegen mei

    Gepubliceerd op 19 november 2020 09:54 | Views: 78

    Air France-KLM 09:41
    4,33 -0,10 (-2,24%)

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De gesprekken over het versterken van het eigen vermogen van luchtvaartconcern Air France-KLM, dat door de crisis hard wordt geraakt, zijn volop gaande. Maar volgens de baas van Air France, Anne Rigail, is er momenteel geen acute nood. Volgens haar is het doel nog steeds om komend voorjaar tot een akkoord te komen.

    Voor extra middelen richt Air France-KLM zich in het bijzonder tot de aandeelhouders, waaronder de Nederlandse en de Franse staat. Zowel KLM als Air France verliest dagelijks 10 miljoen euro als gevolg van de crisis. De algemene verwachting is dat de situatie in het eerste kwartaal van volgend jaar nog niet veel beter is.

    Rigail verwacht pas in het tweede kwartaal iets van herstel bij de zakelijke reizen. Bij de Franse maatschappij wordt momenteel werk gemaakt van het inkrimpen van het personeelsbestand. In totaal verdwijnen bij Air France 8500 banen.

    Door de strengere maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen ligt het vliegverkeer goeddeels stil. In november zal volgens Rigail 35 procent van de geplande vluchten uitgevoerd worden. Dat was in oktober nog 40 procent.
  18. forum rang 8 Lepre Chaun 21 november 2020 13:11
    Air France-KLM alweer in gesprek met Hoekstra om nieuw steunpakket binnen te hengelen – er zou €1 miljard bij moeten komen

    De luchtvaartcombinatie heeft miljarden euro’s nodig om de coronacrisis te overleven. AF-KLM heeft zichzelf tot in mei de tijd gegeven die te regelen.

    Aangezien beleggers nu niet staan te springen geld in de luchtvaartsector te steken, is de hoop gevestigd op de Franse en Nederlandse staat.

    Hoekstra bevestigt dat er gesprekken gaande zijn, maar benadrukt dat dit niet betekent dat Nederland ook met extra steun over de brug komt.

    Nu is moedermaatschappij Air France-KLM alweer in gesprek over extra steun van de overheid.

    Dat meldt RTL Nieuws. AF-KLM dat onder leiding staat van topman Ben Smith, heeft zichzelf tot in mei de tijd gegeven om miljarden euro’s binnen te halen die het bedrijf moeten helpen de coronacrisis te overleven.

    Nu de luchtvaartsector op zijn gat ligt, staan beleggers niet te springen om te investeren en is de hoop volgens RTL Nieuws gevestigd op de Franse en Nederlandse staat.

    Afgelopen dinsdag meldde de Franse krant Le Monde al dat AF-KLM 6 miljard euro wil ophalen bij de twee regeringen en andere investeerders. Het bedrijf kreeg eerder dit jaar 10,4 miljard euro van beide landen, waarvan 3,4 miljard euro van Nederland. Daar zou nog een miljard euro van de Nederlandse regering bovenop moeten komen.

    Frankrijk en Nederland hebben elk een belang van 14 procent in het bedrijf. Anne Rigail, ceo van Air France, zei tijdens een persbriefing eerder deze week dat gesprekken met grootaandeelhouders over steun gaande zijn.

    Het ministerie van Financiën bevestigt dat aan RTL Nieuws: “Uiteraard is er – in het bijzonder in deze uitdagende tijd voor de luchtvaart – doorlopend overleg met Air France-KLM over de toekomst van het bedrijf. Dat gaat ook over extra kapitaal”, reageert een woordvoerder.

    Hoekstra benadrukte dat niet betekent dat Nederland ook met extra steun over de brug komt. “Dat gaan we bekijken en dan liggen alle opties op tafel”, zei hij vrijdag voor aanvang van de ministerraad. Hij verwacht over uiterlijk zes maanden meer duidelijkheid.

    Business Insider Nederland
    20 nov 2020
  19. forum rang 10 voda 7 december 2020 15:57
    'Frankrijk wil belang in Air France-KLM verdubbelen'

    Gepubliceerd op 7 december 2020 14:33 | Views: 2.523

    Air France-KLM 15:37
    5,32 +0,07 (+1,33%)

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse regering wil tussen de 4 miljard en 5 miljard euro uittrekken om zijn belang in Air France-KLM te verdubbelen. Dat meldt de Franse radiozender RTL zonder daarbij bronnen te noemen.

    De Fransen zouden een groter belang willen om zo makkelijker beslissingen te kunnen forceren. Nu hebben Frankrijk en Nederland nog elk ongeveer 14 procent van de luchtvaartcombinatie in handen.
3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 155 156 157 158 159 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links