Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,214 15 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 9,204 - 9,676
  • 2.693.226 Gem. (3M) 1,8M

Sectornieuws

2.431 Posts
Pagina: «« 1 ... 106 107 108 109 110 ... 122 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 6 oktober 2020 17:04
    'Miljarden blijven uit de kas stromen bij vliegmaatschappijen'

    Gepubliceerd op 6 oktober 2020 16:52 | Views: 104

    Air France-KLM 16:44
    3,13 +0,13 (+4,47%)

    GENÈVE (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen 'verbranden' in de tweede helft van dit jaar nog altijd tientallen miljarden euro's door de coronacrisis. Volgens de internationale brancheorganisatie IATA vloeit er in de laatste zes maanden van het jaar naar verwachting 77 miljard dollar meer uit de kas dan er binnenkomt. Doordat de vraag naar vliegreizen maar traag herstelt na eerdere reisbeperkingen, vloeit ook volgend jaar nog maandelijks 5 miljard 6 miljard dollar uit de kas.

    In het tweede kwartaal, toen wereldwijd grenzen dichtgingen en er amper vliegtuigen vertrokken, verbruikten luchtvaartmaatschappijen al 51 miljard dollar. Ondanks versoepelingen ging de zogeheten 'cash burn' ook in de zomermaanden door.

    Doorgaans bouwen luchtvaartmaatschappijen extra kapitaalreserves op in de drukke zomermaanden, die ze gebruiken in de minder drukke wintermaanden. Doordat er in het voorjaar en de zomer veel minder vluchten werden uitgevoerd gaan luchtvaartmaatschappijen nu zonder buffers het laagseizoen in, waarschuwt IATA-topman Alexandre de Juniac.

    Om vliegmaatschappijen niet om te laten vallen, is volgens IATA aanvullende steun nodig. Eerder schoten overheden luchtvaartmaatschappijen al te hulp met loonsubsidies, belastingverlichtingen of krediet. Die maatregelen bij elkaar hadden een waarde van 160 miljard dollar. Zustermaatschappijen KLM en Air France kregen van de Nederlandse en Franse regering noodleningen en kredietgaranties toegezegd.

    De luchtvaartlobby zinspeelt nu vooral op financiële hulp vanuit de overheid die de schuldenlast niet verder vergroot. Dat zou dan vooral uitdraaien op kapitaalinvesteringen waarbij overheden aandelen kopen van luchtvaartmaatschappijen. Air France-KLM gaf eind juli al aan waarschijnlijk nieuwe aandelen uit te geven om de crisis te doorstaan. Dat kan op het politieke vlak consequenties hebben, want zowel de Franse als de Nederlandse staat hebben beide een belang van circa 14 procent in het luchtvaartconcern op de nationale belangen te verdedigen.
  2. forum rang 10 voda 8 oktober 2020 08:38
    Omzet easyJet stevig onder druk

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    easyJet PLC
    £ 5,27 0,00 0,00 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) easyJet heeft in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar de omzet flink onder druk zien staan vanwege de coronacrisis. Dit maakte de Britse luchtvaartmaatschappij donderdagochtend bekend.

    In het kwartaal dat eindigde op 30 september, daalde de omzet op jaarbasis met 73 procent tot 620 miljoen pond. easyJet voerde bijna 62 procent minder vluchten uit en vervoerde 67 procent minder passagiers.

    De bezettingsgraad bedroeg 76,3 procent tegen 93,3 procent een jaar eerder. De kosten werden wel teruggebracht met 47 procent, mede geholpen door een grootschalige reorganisatie.

    De nettoschuldpositie kwam eind september uit op 1,1 miljard pond, inclusief 2,3 miljard pond die easyJet in kas had.

    Voor heel het gebroken boekjaar verwacht easyJet een verlies voor belastingen te hebben geboekt van 815 tot 845 miljoen pond.

    Op 17 november komt easyJet met de volledige cijfers over het afgelopen jaar.

    Topman Johan Lundgren denkt dat easyJet goed gepositioneerd is om van een herstel in de markt te kunnen profiteren. Een concrete verwachting durfde de luchtvaartmaatschappij door alle onzekerheden niet af te geven.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 12 oktober 2020 12:35
    Europa heeft last van zombies

    Vooruitblikkend en verdiepend: dit is een wekelijkse dosis Europamania — alles wat je moet weten over ontwikkelingen in Europa. In deze editie: zombiebedrijven in Europa, en zombie-kandidaten.

    Vliegtuigen van Alitalia in Rome.Foto: Reuters

    1. Corona krijgt zieltogend Alitalia (nog) niet klein
    Scheppen we geen zombies door al die coronasteun aan bedrijven? Die vraag borrelt overal op in de EU (ook in Nederland, maar gelukkig, we zijn veilig) en bij menig wetenschapper.

    Hét zombiebedrijf in Italië is geen bank, maar een luchtvaartmaatschappij: Alitalia. Het concern is al jaren failliet, maar vliegt stug door. Sinds 2008 mislukten drie herstructureringsrondes en paste de staat zeker €9 mrd bij. Zelfs het kapitaalkrachtige Etihad vertilde zich aan zijn joint venture met het Italiaanse bedrijf. Niemand wilde het kopen.

    Wie dacht dat het coronavirus Alitalia — de laatste winst dateert uit 2002 en het bedrijf verloor bijvoorbeeld in 2016 €2 mln per dag — uit haar lijden zou verlossen, heeft het mis. Sterker nog: er is werk aan de winkel voor Eurocommissaris van mededinging Margrethe Vestager. Want Rome wil Alitalia nationaliseren en heeft nu het plan opgevat om de slechte bedrijfsonderdelen in een sterfhuis te stoppen, en de 'ITA' te beginnen: Italia Trasporti Aereo. Vestager moet bepalen of de constructie qua staatssteunregels door de beugel kan.

    fd.nl/economie-politiek/1360135/europ...
  4. forum rang 10 voda 13 oktober 2020 06:29
    Cabinebonden bereiken akkoord met Transavia

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Air France - KLM
    3,109 0,00 0,00 % Euronext Paris
    Air France-KLM nominatif adm
    3,109 0,00 0,00 % Euronext Paris

    (ABM FN-Dow Jones) Transavia heeft een akkoord bereikt met vakbonden voor cabinepersoneel over een cao en een sociaal plan. Dit meldde vakbond VNC maandag.

    De exacte voorwaarden moeten nog wel uitgewerkt en grondig bestudeerd worden, voordat het ter stemming voorgelegd zal worden aan leden, aldus VNC.

    Er werd onder meer overeenkomen dat de winstdelingsregeling van 2019 zal worden uitgekeerd wanneer er uit de kwartaalpresentatie is gebleken dat er een positieve operationele kasstroom is. "Op dit moment is nog niet aan te geven wanneer dit zal zijn", aldus de vakbond.

    Ook werd in het sociaal plan een terugkeergarantie opgenomen van vijf jaar, met behoud van de geldende arbeidsvoorwaarden op het moment van gedwongen ontslag. Verder moet Transavia begeleiding bieden in een van-werk-naar-werk-traject.

    Transavia is een dochteronderneming van Air France-KLM, dat al eerder akkoord bereikte met vakbonden over een ingreep in de arbeidsvoorwaarden.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 15 oktober 2020 09:04
    Ryanair schroeft capaciteit winterprogramma terug

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Ryanair Holdings PLC
    12,32 0,00 0,00 % Irish Stock Exchange
    Ryanair Holdings PLC (EUR)
    12,27207 0,00 0,00 % London Stock Exchange

    (ABM FN) Ryanair is van plan in de winter op een capaciteit te vliegen van 40 procent ten opzichte van vorig jaar, vanwege de toenemende restricties in Europa om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij donderdagochtend bekend.

    "Dit zorgde ervoor dat de boekingen voor oktober licht daalden, maar veel sterker terugliepen voor november en december", aldus Ryanair.

    Ryanair was aanvankelijk van plan om in de winter op 60 procent van de capaciteit van vorig jaar te vliegen, maar dit wordt dus 40 procent. Op 65 procent van de winterroutes zal Ryanair nog steeds vliegen en vooral de frequentie van het aantal vluchten wordt teruggebracht.

    Ryanair verwacht nu in het lopende jaar 38 miljoen passagiers te vervoeren, maar waarschuwde dat het werkelijke aantal nog lager kan worden in het geval van nieuwe lockdowns.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 16 oktober 2020 16:55
    British Airways krijgt boete van £20 mln wegens datalek

    De Britse overheid heeft een boete van £20 mln (€22 mln) opgelegd aan British Airways (BA) wegens 'het niet beschermen van de persoonlijke en financiële gegevens van meer dan 400.000 van zijn klanten.' Dat heeft de Information Commissioner's Office (IOC), de instantie die toeziet op privacy en onderzoek naar digitale veiligheidsschendingen, vrijdag bekendgemaakt. Het is de hoogste boete die de instantie tot nu toe uitschreef.

    Uit onderzoek van de IOC bleek dat de luchtvaartmaatschappij een aanzienlijke hoeveelheid persoonlijke gegevens verwerkte zonder dat er passende beveiligingsmaatregelen waren getroffen. Niet alleen brak BA hiermee al de databeschermingswet, het zorgde er ook voor dat hackers bij een cyberaanval, in juni 2018, toegang kregen tot gegevens van ruim 400.000 passagiers.

    BA werd pas na ruim twee maanden door een externe partij op de cyberaanval gewezen. Hierop bracht BA naar eigen zeggen direct de getroffenen op de hoogte. De ICO merkte op dat het niet duidelijk is of BA de aanval zelf ontdekt zou hebben.

    Onaanvaardbaar
    'Mensen hebben hun persoonlijke gegevens aan BA toevertrouwd en BA heeft nagelaten passende maatregelen te nemen om die gegevens veilig te houden', zegt de Britse informatiecommissaris Elizabeth Denham. 'Hun nalatigheid was onaanvaardbaar en trof honderdduizenden mensen, wat mogelijk tot angst en verdriet heeft geleid.'

    De boete van £20 mln is significant lager dan de £183,4 mln die de IOC vorig jaar voorstelde. Dat de uiteindelijke boete lager uitviel is te danken aan verklaringen van BA en de economische impact van covid-19 op het bedrijf. 'We zijn blij dat de ICO erkent dat we sinds de aanval aanzienlijke verbeteringen hebben aangebracht in de beveiliging van onze systemen en dat we volledig hebben meegewerkt aan het onderzoek', zei BA in een verklaring.

    fd.nl/economie-politiek/1361139/briti...
  7. forum rang 10 voda 19 oktober 2020 08:42
    Topman Transavia: 'De diepte van de crisis laat zich moeilijk raden'

    Transavia hoopte dit jaar door de omzetgrens van €1 mrd te breken, maar door de coronacrisis kon het groeiscenario snel overboord. Het werd een jaar van code oranje, overheidssteun en een forse krimp van het bedrijf. ‘Een achtbaan is het’, zegt ceo Marcel de Nooijer.

    Wie binnenkort met Transavia vliegt, moet niet vreemd opkijken als hij op de vliegtuigtrap naast een koerier van Thuisbezorgd.nl staat. De budgetmaatschappij is een proef gestart waarin passagiers een speciale maaltijd van een cateraar kunnen laten bezorgen aan boord. De Indian chicken is het populairst, weet topman De Nooijer.

    Het inschakelen van maaltijdbezorgers is een van de manieren waarop Transavia zich door de crisis probeert te slaan. De luchtvaartmaatschappij moet haar klanten vasthouden, kosten besparen en de 42 eigen vliegtuigen in de lucht houden.

    Marcel de Nooijer (52) leidt Transavia sinds begin dit jaar. Hij maakte een overstap van Air France-KLM waar hij verantwoordelijk was voor de vrachtdivisie. De eerste maanden liep alles nog op rolletjes voor de nieuwe topman. Maar vanaf 23 maart lag het vliegverkeer stil vanwege de corona-uitbraak. Pas in juni werd er weer wat gevlogen. ‘Er kwam in die periode geen euro binnen en dat is lastig voor een kapitaalintensief bedrijf.’

    Transavia, dat 2200 mensen in vaste dienst heeft, deed een beroep op de loonkostensubsidie. Voorgenomen investeringen zijn uitgesteld en 150 flexkrachten naar huis gestuurd. Ook de toezegging aan een groep oudere piloten dat zij langer konden doorvliegen rond hun pensioendatum, is ingetrokken. Het bedrijf schrapte ook een plan om vier toestellen erbij te leasen.
    Hoe is de situatie nu? Op welke bestemmingen vliegt Transavia nog?

    ‘Transavia vliegt momenteel op 35% van de capaciteit. Steeds meer landen vallen onder code oranje en zijn niet meer toegankelijk voor niet-noodzakelijke reizen. We vliegen nog wel op een traditionele topbestemming als Spanje, maar het aantal vluchten is drastisch gekrompen. Nummer één bestemming is nu Portugal/Faro en daarna volgt Italië.’
    Er wordt gezegd dat Transavia met stuntprijzen vliegt op veel oranje bestemmingen.

    ‘Dat herken ik voor Transavia niet. We vliegen wel op een beperkt aantal oranje bestemmingen. Neem een luchthaven als Málaga in Spanje. Daar wonen veel landgenoten met een tweede huis. Daarnaast gaan er ook passagiers voor werk of familiebezoek met ons mee. De passagier maakt uiteindelijk de keuze, vinden wij.’

    De overheid biedt het moederbedrijf van Transavia, KLM, financiële steun in ruil voor een herstructurering. Hoe vordert Transavia met de bezuinigingen?

    ‘Wij zijn nog aan het onderhandelen over een herstructureringsplan. Met het grondpersoneel en de cabinemedewerkers ligt er een akkoord. Met de ruim zeshonderd piloten bij Transavia zijn we nog in gesprek over de arbeidsvoorwaarden. Ik verwacht niet dat er gedwongen ontslagen zullen vallen, maar de diepte van de crisis laat zich moeilijk raden. Ik hoop op herstel in 2023 of 2024, maar ik ben al vaker te optimistisch geweest in mijn voorspellingen.’

    Waarom gaat Transavia nu ook pakketreizen aanbieden? Daarin zijn al veel aanbieders actief. Uw concurrenten zeggen dat u staatssteun geniet en zij niet. Is die kritiek terecht?

    ‘Die kritiek is opmerkelijk. We waren het namelijk al veel langer van plan, maar door corona kwam het er niet van. Er zit veel dynamiek in de markt voor pakketreizen. Booking is ermee bezig, Google, Expedia. Het is goed om ervaring op te doen. Vergeet niet, het steunpakket van de overheid is een lening die we wel moeten terugbetalen. Daar moeten we geld voor verdienen. Het aanbieden van pakketreizen is een middel daartoe. Maar we blijven ook een betrouwbare partner voor de reisagenten. We gaan de klant echt geen andere ticketprijs rekenen als het om onze pakketreis gaat.´

    Het kabinet houdt vast aan de opening van Lelystad Airport. Gaat Transavia erop vliegen?

    ‘Jazeker. Lelystad biedt ons de kans om op lange termijn terug te keren naar de oude vliegniveaus. Wij hebben die luchthaven nodig voor onze slots (start- en landingsrechten, red.) en de nachtvluchten. Het totaal aantal nachtvluchten moet van Den Haag omlaag en dat raakt ons businessmodel. Wij maken per toestel vaak drie retourvluchten per dag en dat kan alleen als je aan de randen van de dag vliegt. Anders worden de tickets duurder. En het DNA van ons bedrijf is dat wij reizen voor iedereen mogelijk willen maken, niet alleen voor mensen met een dikke portemonnee.’

    fd.nl/ondernemen/1361181/topman-trans...
  8. forum rang 10 voda 20 oktober 2020 16:18
    Verlies Lufthansa loopt terug

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Deutsche Lufthansa AG
    8,456 0,466 5,83 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Lufthansa had ook in het derde kwartaal behoorlijk last van de coronacrisis maar het verlies was wel lager dan in de drie maanden ervoor. Dit meldde het Duitse luchtvaartconcern dinsdag in voorlopige cijfers.

    Dankzij een uitbreiding van het vluchtschema in de zomermaanden juli en augustus en aanzienlijke kostenbesparingen verwacht Lufthansa in het derde kwartaal een negatieve aangepaste EBIT van 1.262 miljoen euro. In het tweede kwartaal kwam er nog een negatief aangepast bedrijfsresultaat van 1.679 miljoen euro in de boeken. In het derde kwartaal van 2019 behaalde Lufthansa een winst van 1.297 miljoen euro.

    De aangepaste vrije kasstroom was 2.069 miljoen negatief in het derde kwartaal en de nettoschuld stond eind september op bijna 9 miljard euro. Op dat moment had Lufthansa de beschikking over een liquiditeit van 10,1 miljard euro. Dit bedrag is inclusief overheidssteun uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en België.

    Verder zei Lufthansa dinsdag dat de vraag naar vliegreizen vermoedelijk laag blijft in de komende wintermaanden vanwege de coronapandemie en de daaruit voortvloeiende reisbeperkingen. Op dit moment denkt het Duitse bedrijf in het vierde kwartaal maximaal 25 procent van de capaciteit te benutten, wanneer afgezet tegen het voorgaande jaar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 4 Jelle Trader 20 oktober 2020 16:22
    quote:

    voda schreef op 20 oktober 2020 16:18:

    Verlies Lufthansa loopt terug

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Deutsche Lufthansa AG
    8,456 0,466 5,83 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Lufthansa had ook in het derde kwartaal behoorlijk last van de coronacrisis maar het verlies was wel lager dan in de drie maanden ervoor. Dit meldde het Duitse luchtvaartconcern dinsdag in voorlopige cijfers.

    Dankzij een uitbreiding van het vluchtschema in de zomermaanden juli en augustus en aanzienlijke kostenbesparingen verwacht Lufthansa in het derde kwartaal een negatieve aangepaste EBIT van 1.262 miljoen euro. In het tweede kwartaal kwam er nog een negatief aangepast bedrijfsresultaat van 1.679 miljoen euro in de boeken. In het derde kwartaal van 2019 behaalde Lufthansa een winst van 1.297 miljoen euro.

    De aangepaste vrije kasstroom was 2.069 miljoen negatief in het derde kwartaal en de nettoschuld stond eind september op bijna 9 miljard euro. Op dat moment had Lufthansa de beschikking over een liquiditeit van 10,1 miljard euro. Dit bedrag is inclusief overheidssteun uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en België.

    Verder zei Lufthansa dinsdag dat de vraag naar vliegreizen vermoedelijk laag blijft in de komende wintermaanden vanwege de coronapandemie en de daaruit voortvloeiende reisbeperkingen. Op dit moment denkt het Duitse bedrijf in het vierde kwartaal maximaal 25 procent van de capaciteit te benutten, wanneer afgezet tegen het voorgaande jaar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    Dank UI!
  10. forum rang 10 voda 20 oktober 2020 18:43
    Lufthansa beperkt verlies dankzij zomervluchten

    Gepubliceerd op 20 oktober 2020 18:04 | Views: 312

    Gerelateerde instrumenten
    Air France-KLM 17:35
    3,27 +0,07 (+2,31%)

    LUFTHANSA AG VNA O.N. 19 okt
    7,87 +0,38 (+5,13%)

    FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse vliegtuigmaatschappij Lufthansa beperkt de verliezen in het derde kwartaal ten opzichte van het tweede doordat er in de zomer meer is gevlogen. Ook bespaarde het bedrijf flink op de kosten. Op voorlopige basis wordt het kwartaalverlies ingeschat op 1,3 miljard euro.

    Door de coronacrisis heeft Lufthansa dit jaar, met het derde kwartaal meegerekend, al 4 miljard euro verlies geleden. Eind september liet de luchtvaartmaatschappij weten het tempo van het herstel van de sector somber in te zien. Daarom kondigde het Duitse bedrijf aan dieper in te kosten te gaan snijden. Het al eerder aankondigde aantal van 22.000 ontslagen, zal stijgen. Minstens 150 vliegtuigen worden niet meer in gebruik genomen.

    Lufthansa is net als veel andere luchtvaartmaatschappijen zwaar getroffen door de coronacrisis. Door de nog steeds van kracht zijnde grenssluitingen en negatieve reisadviezen herstelt de markt zich minder dan verwacht. Topman Carsten Spohr denkt dat het nog jaren duurt voor de luchtvaart weer op het niveau is van voor de crisis.
  11. forum rang 10 voda 21 oktober 2020 07:45
    Laatste coronanieuws: Cathay Pacific schrapt 8500 banen

    De Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific Airways gaat 8500 banen schrappen, waarvan 5300 in de voormalige Britse kroonkolonie. Dat heeft het concern woensdag bekendgemaakt.

    De ingreep is omvattender dan verwacht. Eerder had de South China Morning Post aangekondigd dat de Aziatische luchtvaartmaatschappij zo’n 6.000 arbeidsplaatsen zou schrappen. Cathay Pacific is hard geraakt door de gevolgen van het coronavirus, evenals vrijwel alle andere luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

    Met de woensdag aangekondigde herstructurering verdwijnt een vijfde tot een kwart van alle banen bij het concern. Het plan kost het concern zo’n $280 mln, omgerekend €236 mln.

    Volgens topman Augustus Tang verliest Cathay Pacific op dit moment ruim €200 mln per maand. Met de vandaag reorganisatie moet dat worden teruggebracht tot een kwart daarvan.

    fd.nl/economie-politiek/1361677/laats...
  12. forum rang 10 voda 21 oktober 2020 17:54
    Luchtvaartsector pleit voor coronatests en openen van grenzen

    Gepubliceerd op 21 oktober 2020 16:57 | Views: 783

    Air France-KLM 17:29
    3,15 -0,12 (-3,61%)

    GÈNEVE (AFN) - De luchtvaartsector is gebaat bij open grenzen en pleit daarom voor coronatests om meer reizen mogelijk te maken. Volgens de internationale brancheorganisatie IATA ondermijnen quarantainemaatregelen en grensbeperkingen het vrije verkeer van personen en daarmee "een van de hoekstenen van de Europese ontwikkeling".

    Door de aangescherpte coronamaatregelen in veel landen is de IATA nog weer negatiever geworden over de prestaties van de luchtvaart dit jaar. De organisatie rekent nu op 340 miljoen reizigers in 2020, hetgeen een daling op jaarbasis met 70 procent zou betekenen. In 2019 werden nog 1,2 miljard passagiers geteld.

    Volgens de IATA heeft de ineenstorting van het luchtverkeer wereldwijd een verwoestend effect op de luchtvaart en op de miljoenen werknemers in de sector. Volgens onderzoek staan bijna 5 miljoen banen in de luchtvaartsector op de tocht, en ook nog eens miljoenen banen in de reis- en toerisme-industrie.

    Financiële steun nodig

    "Het is absoluut noodzakelijk dat de regeringen samenwerken aan een plan om de sector weer op gang te brengen. In de tussentijd is extra financiële steun nodig om de sector door de winter heen te helpen", aldus de IATA. De organisatie pleit onder meer voor verplichte tests voor vertrek, om daarmee onder meer het vertrouwen terug te winnen.

    Volgens de brancheorganisatie wordt in de tweede helft van dit jaar per minuut 300.000 dollar verbrand door maatschappijen wereldwijd. Een groot deel van de overheidssteun die de bedrijven in staat hebben gesteld om levensvatbaar te blijven, raakt op. Het vooruitzicht van een "catastrofaal" banenverlies is zeer reëel, waarschuwt de organisatie.
  13. forum rang 10 voda 22 oktober 2020 14:14
    British Airways-moeder somberder over impact crisis

    Gepubliceerd op 22 oktober 2020 08:56 | Views: 916

    Air France-KLM 13:55
    3,24 +0,10 (+3,26%)

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse luchtvaartonderneming IAG is nog somberder over de financiële prestaties dit jaar nu het coronavirus weer aan een sterke opmars bezig is. De eigenaar van maatschappijen als British Airways, Iberia en Aer Lingus zette het mes in eerdere prognoses, omdat de vraag naar vliegreizen weer in rap tempo minder wordt.

    Net als branchegenoten ziet IAG zich genoodzaakt het vluchtschema aan te passen aan de nieuwe realiteit. De onderneming verwacht niet meer dan 30 procent van de geplande vluchten uit te voeren in vergelijking met een jaar eerder.

    IAG dacht eerder nog in de loop van het vierde kwartaal het zogeheten break-evenpunt te kunnen bereiken, waarbij inkomsten en uitgaven in evenwicht zijn. Daarbij hield het concern er rekening mee dat 54 procent van de vluchten uitgevoerd zou worden. Door die prognose ging donderdag een streep.

    IAG heeft nog wel voldoende financiële middelen tot zijn beschikking. Het concern heeft 9,3 miljard euro aan liquiditeit achter de hand.

    Eerder sprak de Duitse concurrent Lufthansa de verwachting uit dat in het slotkwartaal van 2020 maar een kwart van de vluchten wordt uitgevoerd in vergelijking met een jaar eerder. KLM, onderdeel van Air France-KLM schroefde eerder al zijn verwachtingen voor het slot van 2020 terug.
  14. forum rang 10 voda 22 oktober 2020 14:14
    Resultaten American Airlines onder druk

    (ABM FN-Dow Jones) American Airlines zag in het derde kwartaal de resultaten verder onder druk staan, maar presteerde wel iets beter dan verwacht. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

    De omzet daalde op jaarbasis met 73 procent tot 3,2 miljard dollar. De analisten die aan de consensus van FactSet bijdroegen rekenden gemiddeld op 2,81 miljard dollar.

    Bruto boekte American Airlines een verlies van 3,1 miljard dollar. Netto bedroeg het verlies 2,4 miljard dollar, ofwel 4,71 dollar per aandeel. Een jaar geleden was dit nog maar 0,96 dollar per aandeel.

    Het aangepaste verlies kwam op 2,8 miljard dollar uit, ofwel 5,54 dollar per aandeel. Dit cijfer was wel iets beter dan verwacht. De consensus rekende op een verlies van 5,86 dollar per aandeel.

    American Airlines eindigde het kwartaal met ongeveer 13,6 miljard dollar in liquiditeiten.

    “Tijdens het derde kwartaal hebben we actie ondernomen om onze kosten te verlagen en onze financiële positie te versterken”, aldus CEO Doug Parker in een toelichting.

    Voor heel 2020 zegt American Airlines dat het ongeveer 17 miljard dollar aan besparingen heeft kunnen maken.

    De beladingsgraad daalde van 86,6 naar 57,9 procent omdat het vliegverkeer met 74,2 procent daalde, terwijl de capaciteit met 61,5 procent werd verlaagd.

    Voor het vierde kwartaal verwacht American Airlines een capaciteitsdaling van meer dan 50 procent, vergeleken met een jaar eerder. De internationale capaciteit op de lange afstand daalt naar verwachting met ongeveer 75 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 24 oktober 2020 11:00
    'Ryanair chanteert personeel met loonsverlaging'

    Gepubliceerd op 23 oktober 2020 19:07 | Views: 1.635

    Air France-KLM 23 okt
    3,29 +0,06 (+1,83%)

    BRUSSEL (AFN/BELGA) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zou zijn personeel chanteren met het een loonsverlaging. Volgens de prijsvechter is een loonoffer van 10 procent noodzakelijk om de crisis door te komen en ontslagen te voorkomen. Vakbonden in verschillende Europese landen hekelen de werkwijze van het bedrijf.

    Ryanair zou volgens vakbonden in onder meer België, Spanje, Oostenrijk en Frankrijk al enkele maanden stelselmatig de druk opvoeren bij het personeel om in te stemmen met het loonoffer, omdat anders meer ontslagen zouden volgen. De bonden bestempelen deze werkwijze als chantage omdat de lonen al laag liggen. Een loonoffer van nog eens 10 procent maakt volgens de bonden "een wereld van verschil" en is daarmee onmogelijk.

    Volgens een Belgische bondsbestuurder speelt het bedrijf bij de onderhandelingen de landen ook tegen elkaar uit. Banen die bijvoorbeeld in België verdwijnen, zouden bijvoorbeeld in andere landen erbij kunnen komen. De bonden roepen Ryanair op om te beginnen met onderhandelingen in plaats van voorwaarden op te leggen. "De crisis wordt misbruikt om een langdurige loonsverlaging te regelen", zo klinkt het.
  16. forum rang 10 voda 26 oktober 2020 06:59
    'Duizenden banen weg bij Japanse luchtvaartmaatschappij ANA'

    Gepubliceerd op 25 oktober 2020 11:00 | Views: 1.402

    TOKIO (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Japanse luchtvaartmaatschappij ANA Holdings gaat de komende tijd circa 3500 banen schrappen vanwege de malaise in de luchtvaartindustrie door de coronacrisis. Volgens de Japanse krant Yomiuri gaat ANA het banenverlies deze week aankondigen in een nieuw strategisch plan.

    ANA, ook wel bekend als All Nippon Airways, zou volgens Japanse media voor dit lopende gebroken boekjaar dat in maart eindigt, rekenen op een recordverlies van ongeveer 530 miljard yen, omgerekend bijna 4,3 miljard euro. Door banen te schrappen en een vacaturestop in te voeren wil het luchtvaartbedrijf de vaste kosten scherp verlagen.

    Ook heeft ANA plannen om circa dertig grotere vliegtuigen te gaan verkopen die minder brandstofzuinig zijn en hogere onderhoudskosten hebben, aldus Yomiuri. Eind vorig jaar telde de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan meer dan 43.000 werknemers.
  17. forum rang 10 voda 26 oktober 2020 08:34
    Lufthansa gaat extra besparen

    Gepubliceerd op 26 oktober 2020 08:17 | Views: 143

    Air France-KLM 23 okt
    3,29 0,00 (0,00%)

    LUFTHANSA AG VNA O.N. 23 okt
    8,39 +0,40 (+5,01%)

    BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa gaat nog eens extra besparen. Dat heeft het bestuur van het bedrijf in een brief aan het personeel laten weten. Zo worden er nog eens 125 vliegtuigen extra uit de roulatie genomen.

    Door de zwakke vraag vanwege de coronapandemie is niet alleen verdere inkrimping van de vloot noodzakelijk. Lufthansa gaat ook verder snijden in administratieve functies. Het bedrijf benadrukt wel dat het minstens 100.000 van de 130.000 medewerkers 'aan boord' wil houden.

    Lufthansa had zijn winterschema al uitgekleed vanwege de coronacrisis en de gekelderde vraag naar vluchten.
  18. forum rang 10 voda 27 oktober 2020 17:10
    'Luchtvaartmaatschappijen in 2021 massaal falliet zonder steun'

    Gepubliceerd op 27 oktober 2020 17:01 | Views: 208

    Air France-KLM 16:45
    3,04 -0,11 (-3,61%)

    GÈNEVE (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen gaan volgend jaar massaal failliet zonder financiële steun van de overheid. Dat zegt Alexandre de Juniac, topman van de internationale brancheorganisatie IATA. Volgens hem hebben maatschappijen door de bank genomen geld om het nog 9 maanden vol te houden. "Ze kunnen niet snel genoeg op de kosten besparen om te compenseren voor de gekrompen inkomsten", aldus De Juniac.

    De totale omzet van de industrie wordt in 2021 naar verwachting gehalveerd ten opzichte van vorig jaar. Eerder werd ingeschat dat die inkomsten 29 procent lager zouden liggen maar toen was de verwachting dat de vraag in het vierde kwartaal zou herstellen.

    IATA denkt dat het vliegverkeer in heel 2020 met 66 procent daalt ten opzichte van vorig jaar. "Het vierde kwartaal wordt buitengewoon moeilijk en er zijn weinig aanwijzingen dat de eerste helft van 2021 significant beter zal zijn, zolang de grenzen gesloten blijven en aankomstquarantaines blijven bestaan", zegt De Juniac.

    De luchtvaartlobby zinspeelt nu vooral op financiële hulp vanuit de overheid die de schuldenlast niet verder vergroot. Dat zou dan vooral uitdraaien op kapitaalinvesteringen waarbij overheden aandelen kopen van luchtvaartmaatschappijen. Air France-KLM gaf eind juli al aan waarschijnlijk nieuwe aandelen uit te geven om de crisis te doorstaan. Dat kan op het politieke vlak consequenties hebben, want zowel de Franse als de Nederlandse staat hebben beide een belang van circa 14 procent in het luchtvaartconcern om de nationale belangen te verdedigen.
2.431 Posts
Pagina: «« 1 ... 106 107 108 109 110 ... 122 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links