Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 26,840 25 apr 2024 15:17
  • -0,280 (-1,03%) Dagrange 26,740 - 26,980
  • 33.249 Gem. (3M) 80,8K

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 138 139 140 141 142 ... 167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 oktober 2020 14:22
    EC koopt meer coronavaccins van Johnson & Johnson

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Johnson & Johnson Inc
    $ 147,81 0,00 0,00 % NYSE
    Johnson & Johnson Inc (DE)
    126,20 1,28 1,02 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson en de Europese Commissie hebben afspraken gemaakt voor de levering van maximaal 200 miljoen coronavaccins. Dit kondigde de Amerikaanse farmaceut donderdag aan zonder financiële details te verstrekken.

    De Europese Commissie heeft echter ook een optie voor de lidstaten om nog eens 200 miljoen extra doses te bestellen.

    "Ik ben blij dat we met Johnson & Johnson overeenstemming hebben kunnen bereiken over de aankoop van 200 miljoen doses vaccin. Dit wordt ons derde contract met een farmaceutisch bedrijf", zei voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie donderdag in en toelichting.

    De Commissie heeft recent al vergelijkbare afspraken gemaakt met AstraZeneca en Sanofi-GSK. Het is ook in gesprek met CureVac, BioNTech-Pfizer en Moderna.

    Overigens moet het vaccin van Johnson & Johnson nog wel worden goedgekeurd alvorens het geleverd mag worden.

    Volgens Von der Leyen is het essentieel om snel een goed werkend vaccin te hebben, gezien de snelle verspreiding van het coronavirus.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 9 oktober 2020 15:36
    Gilead

    Farmaceut Gilead kwam met de definitieve onderzoeksresultaten naar zijn virusremmer remdesivir, die wordt ingezet tegen Covid-19. Uit klinische tests zou blijken dat patiënten die het middel kregen toegediend gemiddeld vijf dagen sneller herstelden dan degenen die een placebo kregen.

    www.iex.nl/Forum/Topic/1280654/Koffie...
  3. forum rang 4 aossa 11 oktober 2020 14:33
    Uit de mond van de nieuwe premier Alexander De Croo:

    "Wat ik wel wil veranderen, is de manier waarop België zich in de wereld presenteert als het land van bier en chocolade. Dat klopt uiteraard, maar we zijn ook het land van biotech, robotica en microchips.’"

    www.tijd.be/politiek-economie/belgie/...
  4. forum rang 10 voda 13 oktober 2020 07:34
    LIVE | Johnson & Johnson legt ontwikkeling coronavaccin tijdelijk stil en ook in VS geval herbesmetting

    CORONAVIRUS
    Het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson heeft de ontwikkeling van een vaccin tegen Covid-19 tijdelijk stilgelegd. Het bedrijf is op een tegenslag gestuit. En er is een nieuw geval van een tweede besmetting met het coronavirus opgedoken. Het laatste coronanieuws lees je in ons liveblog.

    Binnenlandredactie 13 okt. 2020 Laatste update: 07:27

    www.ad.nl/dossier-coronavirus/live-jo...
  5. forum rang 10 voda 13 oktober 2020 08:58
    Sanofi verwacht medio 2021 coronavaccin

    (ABM FN-Dow Jones) Sanofi verwacht nieuwe studieresultaten met zijn coronavaccin in december te kunnen publiceren en medio 2021 een werkend vaccin beschikbaar te hebben. Dit zei CEO Olivier Bogillot van Sanofi dinsdag tijdens een interview met de Franse radiozender Radio Classique.

    Het vaccin, dat ontwikkelt wordt in samenwerking met GSK, zit momenteel in een Fase 2. Als het vaccin naar Fase 3 gaat, denkt Sanofi te kunnen starten met de productie van het vaccin.

    Bogillot wist nog niet hoeveel de vaccin zal gaan kosten. Maar volgens de topman is dat nu ook niet het belangrijkste, dat is om snel een werkend vaccin te ontwikkelen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 13 oktober 2020 10:54
    Sanquin verkoopt plasmageneesmiddelentak aan buitenlandse investeerders

    Bloedbank Sanquin verkoopt een groot deel van de activiteiten op het gebied van plasmageneesmiddelen aan een groep buitenlandse investeerders in de biomedische sector.

    Sanquin meldt op zijn website dat het overeenstemming heeft bereikt met een internationaal consortium dat zal investeren in Sanquin Plasma Products (SPP) en Plasma Industries Belgium (PIBe). Dat zijn dochterondernemingen van Sanquin die plasmageneesmiddelen produceren. Volgens het Parool nemen de investeerders een belang van 85% in beide onderdelen.

    Moderniseren
    Samen met deze strategische partners kunnen SPP en PIBe groeien, de productiefaciliteiten moderniseren en nieuwe producten ontwikkelen. Deze overeenkomst stelt de beschikbaarheid en productie van plasmageneesmiddelen in Nederland zeker voor de toekomst, aldus Sanquin.
    SPP en PIBe, gevestigd in respectievelijk Amsterdam en Brussel, gebruiken geavanceerde biotechnologische methoden om uit bloedplasma geneesmiddelen te maken die levens redden of verbeteren. De plasmageneesmiddelen van SPP worden primair in Nederland aangeboden, waar SPP een marktaandeel heeft van ongeveer 55%.

    Nederland is momenteel voor een aanzienlijk deel zelfvoorzienend, maar de Nederlandse zelfvoorziening staat onder druk. De afgelopen jaren zijn door overnames en samenwerkingen enkele zeer grote wereldwijd opererende spelers ontstaan. Die behaalden daarmee kostenbesparingen en een schaalgrootte die een nationale plasmageneesmiddelenfabrikant als SPP niet kan evenaren. ‘SPP moet daarom groeien om dezelfde voordelen te kunnen behalen. Daarvoor is een partnerschap noodzakelijk’, aldus Sanquin in het persbericht.

    Nederlandse markt te klein
    Tjark Tjin-A-Tsoi, voorzitter van de raad van bestuur van Sanquin, zegt blij te zijn dat er een overeenkomst is gesloten met buitenlandse investeerders, omdat de Nederlandse markt voor plasmageneesmiddelen te klein is om op kostenefficiënte manier een plasmageneesmiddelenbedrijf in stand te houden. ‘In isolement en zonder partners is SPP niet levensvatbaar. De markt voor plasmageneesmiddelen groeit sterk, dus dit is het moment voor SPP om uit te breiden en schaalvoordelen te realiseren. Dat vereist investeringen om de productiefaciliteiten te moderniseren en efficiënter te maken.'

    Het consortium waarmee Sanquin overeenstemming heeft bereikt, bestaat uit een groep internationale investeerders met ruime ervaring in de biomedische sector en het vermarkten van producten uit plasma. Met hun kennis van de sector en de internationale markt kan Sanquin Plasma Products snel de benodigde efficiëntieslag maken en haar marktaandeel buiten Nederland vergroten, aldus de bloedbank.

    Prioriteitsaandeel
    Na de transactie zal Sanquin beschikken over een prioriteitsaandeel. Dat geeft een doorslaggevende stem inzake bedrijfsvoeringskwesties met impact op de Nederlandse plasmageneesmiddelenvoorziening. Sanquin behoudt een belang in SPP en levert tevens een bestuurslid.

    Sanquin is een stichting die in 1998 ontstond uit een fusie van de Nederlandse bloedbanken en een onderdeel van het Rode Kruis. Van de 2600 Sanquin-medewerkers werken ongeveer zeshonderd mensen bij het plasma-onderdeel.

    Sanquin is eerder dit jaar gestart met de productie van een geneesmiddel tegen corona. De bloedbank meldde toen dat er genoeg bloedplasma van ex-coronapatiënten was ingezameld om aan een medicijn te werken.

    fd.nl/ondernemen/1360374/sanquin-verk...
  7. forum rang 10 voda 13 oktober 2020 13:15
    Johnson & Johnson rekent op bescheiden groei

    (ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft in het derde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht en verhoogt de outlook voor heel het jaar, waarin nu zeker op een bescheiden groei wordt gerekend. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische reus.

    CEO Alex Gorsky sprak van solide prestaties en positieve trends en dankte de goede resultaten aan een beter dan verwacht herstel bij Medical Devices, groei bij Consumer Health, en aanhoudend sterke prestaties bij Pharmaceuticals.

    De groepsomzet steeg bescheiden met 1,7 procent op jaarbasis naar 21,1 miljard dollar, waar door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op 20,2 miljard dollar.

    Onder de streep bleek de nettowinst ruim verdubbeld van 1,75 miljard naar 3,56 miljard dollar.

    De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,20 dollar, terwijl analisten gemiddeld uitgingen van 1,98 dollar per aandeel. Een jaar eerder stond er in het derde kwartaal een aangepaste winst per aandeel in de boeken van 2,12 dollar.

    Outlook verbeterd

    Door de sterke resultaten in het derde kwartaal is de verwachte krimp in de outlook verdwenen. Voor 2020 mikte Johnson & Johnson bij de halfjaarcijfers nog op een groei van maximaal 1,0 procent en een maximale krimp van 0,8 procent, maar nu wordt uitgegaan van een groei van 0,5 tot 1,5 procent.

    De aangepaste winst per aandeel schatte Johnson & Johnson eerder tussen de 7,75 en 7,95 dollar. Nu rekent het bedrijf op 7,95 tot 8,05 dollar.

    Het aandeel Johnson & Johnson noteerde dinsdagmiddag in de elektronische handel in New York 1,2 procent lager.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 14 oktober 2020 06:03
    Amerikaanse farmaceut Eli Lilly legt Covid-19-onderzoek stil

    Gepubliceerd op 13 oktober 2020 22:54 | Views: 2.652

    INDIANAPOLIS (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Eli Lilly heeft onderzoek naar een mogelijke behandeling van Covid-19 stilgelegd, omdat er zorgen over de veiligheid van het middel zijn gerezen. Voorlopig worden daarom geen nieuwe deelnemers voor de klinische tests geworven, maakte het bedrijf bekend.

    Eli Lilly onderzoekt de werking van bepaalde antilichamen voor de behandeling van de ziekte die het nieuwe coronavirus veroorzaakt. Een onafhankelijke commissie die toezicht houdt op de patiëntveiligheid heeft nu aangeraden het onderzoek tijdelijk op te schorten. Volgens Eli Lilly is daar uit "een overvloed aan voorzorg" gehoor aan gegeven.

    Wat de aanleiding is van het advies, maakte Eli Lilly niet bekend. Dat onderzoek wordt stilgelegd, betekent niet automatisch dat er iets mis is met het onderzochte geneesmiddel.

    Het stilgelegde onderzoek draait om een therapie die lijkt op de experimentele behandeling van Covid-19 van farmaceut Regeneron die de Amerikaanse president Donald Trump onlangs onderging. Zowel Eli Lilly als Regeneron hebben een aanvraag gedaan bij de Amerikaanse medicijnwaakhond voor versnelde goedkeuring van hun middel.

    Eli Lilly, dat steun van de Amerikaanse regering krijgt voor zijn onderzoek, presenteerde vorige maand voorlopige resultaten die overwegend positief waren. Patiënten die de door de farmaceut ontwikkelde antistof kregen, hoefden minder vaak in het ziekenhuis opgenomen te worden dan patiënten die een placebo kregen toegediend.
  9. forum rang 10 voda 14 oktober 2020 07:59
    Eli Lilly last pauze in bij ontwikkeling coronamedicijn

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Eli Lilly & Co.
    $ 150,07 -4,42 -2,86 % NYSE
    Gilead Sciences Inc
    $ 64,48 -0,07 -0,11 % NASDAQ
    Gilead Sciences Inc (DE)
    54,79 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft de ontwikkeling van een nieuw coronamedicijn tijdelijk stopgezet om veiligheidsredenen. Dit maakte de Amerikaanse farmaceut dinsdag bekend.

    De zorgen over de veiligheid werden aangemerkt door het onafhankelijke DSMB.

    Er werden door Eli Lilly verder geen details verstrekt over deze veiligheidskwestie.

    Eli Lilly is bezig met het toevoegen van antilichaam LY-CoV555 aan remdesivir van Gilead om te zien of dit opgenomen coronapatiënten helpt in hun strijd tegen de ziekte.

    Tot aan de beslissing om het proces tijdelijk te stoppen waren er 326 patiënten betrokken bij het ontwikkelingsproces.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 14 oktober 2020 13:37
    Siemens Healthineers lanceert snelle coronatest

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Siemens Healthineers AG
    38,51 1,06 2,83 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Siemens Healthineers lanceert een snelle coronatest die binnen 15 minuten uitslag moet geven.

    Volgens het bedrijf is met deze test geen gespecialiseerd laboratorium nodig.

    Siemens Healthineers heeft voor de test een CE-markering, wat betekent dat de test voldoet aan de eisen van Europese Unie en daarom ook verkocht mag worden.

    Er zijn ook plannen om goedkeuring van de Amerikaanse FDA te vragen voor de test.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 14 oktober 2020 14:49
    Moderna weer stap dichter bij coronavaccin in Europa

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Moderna Inc
    $ 78,34 0,00 0,00 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) Moderna mag van EMA een aanvraag indienen voor een vergunning voor het op de markt brengen van zijn coronavaccin mRNA-1273 in de Europese Unie. Dit maakte het biotechbedrijf woensdag bekend.

    De goedkeuringsaanvraag volgt op positieve resultaten van een preklinische studie en een positieve tussentijdse analyse van een Fase 1 studie met mRNA-1273 bij gezonde volwassenen en oudere volwassenen die werd gepubliceerd in de New England Journey of Medicine. Uit deze tussentijdse resultaten blijkt het middel goed te worden getolereerd in alle leeftijdsgroepen en een snelle en sterke immuunreactie op te wekken.

    Moderna schaalt zijn wereldwijde productiecapaciteit op om vanaf 2021 ongeveer 500 miljoen doses per jaar en mogelijk zelfs 1 miljard doses te kunnen leveren.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 15 oktober 2020 07:28
    Beperkte omzetgroei Roche

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Roche Holding
    CHF 319,55 0,00 0,00 % Swiss Exchange (Virtex)

    (ABM FN-Dow Jones) Roche heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een beperkte omzetgroei gerealiseerd, waarbij de coronacrisis op de resultaten drukte. Dit maakte de Zwitserse farmaceut donderdag voorbeurs bekend.

    In de afgelopen negen maanden steeg de omzet tegen constante wisselkoerseffecten met 1 procent tot circa 44 miljard Zwitserse frank. In franken gerekend, daalde de omzet evenwel met 5 procent. Wel zag Roche de omzet stabiliseren in het derde kwartaal, na een sterke omzetgroei van 7 procent in het eerste kwartaal en een daling van 4 procent in het tweede kwartaal. Roche profiteerde in het derde kwartaal van de sterke verkoop van nieuwe medicijnen en coronatesten.

    Vooral de diagnostiekdivisie droeg met een groei van 9 procent positief bij aan de omzet. De grootste divisie, Pharmaceuticals, zag de omzet tegen constante wisselkoersen met 1 procent teruglopen tot 34,3 miljard frank. In de Verenigde Staten liep de omzet uit deze divisie terug met 4 procent, maar steeg de omzet in Europa.

    Roche handhaafde de outlook voor heel dit jaar. Dit betekent dat de farmaceut onverminderd uit gaat van een omzetgroei tot 5 procent tegen constante wisselkoersen. De kernwinst per aandeel zal in lijn met de omzet aantrekken, zo voorziet Roche. Bovendien ziet de farmaceut nog ruimte om het dividend verder te verhogen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 16 oktober 2020 09:04
    WHO kritisch over coronamedicijnen

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Gilead Sciences Inc
    $ 62,97 -1,08 -1,69 % NASDAQ
    Gilead Sciences Inc (DE)
    53,68 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft zich kritisch uitgelaten over verschillende coronamedicijnen.

    Remdesivir, hydroxychloroquine, lopinavir/ritonavir en interferon regimens lieten na 28 dagen vrijwel geen positief effect op de overlevingskansen van de coronapatiënt zien, constateerde het Solidarity Therapeutics Trial van de WHO. Ook was er vrijwel geen winst op hoe lang patiënten beademd moesten worden of in het ziekenhuis moesten blijven.

    De resultaten van het onderzoek door het Solidarity Therapeutics Trial worden nu beoordeeld voor publicatie in een medisch vakblad.

    Remdesivir is van Gilead Sciences.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 16 oktober 2020 14:17
    Pfizer wil eind november aanvraag coronavaccin bij FDA indienen

    (ABM FN-Dow Jones) Pfizer wil mits de studieresultaten de komende weken goed zijn, voor eind november een aanvraag bij de Amerikaanse toezichthouder FDA indienen voor zijn coronavaccin. Dit schrijft CEO Albert Bourla van de farmaceut vrijdag in een open brief.

    Eind oktober denkt de topman duidelijk te hebben of het coronavaccin van Pfizer werkt of niet. Maar alleen werkzaamheid is niet voldoende, benadrukte Bourla, ook veiligheid is belangrijk, net als een goed, betrouwbaar en consistent productieproces.

    Echter zodra het middel veilig is gebleken, wat wordt verwacht in de derde week van november, wil Pfizer een aanvraag voor gebruik bij noodgevallen indienen bij de FDA.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 16 oktober 2020 16:57
    Galapagos fors onderuit na nieuwe tegenvaller met medicijn

    De Nederlands-Belgische farmaceut Galapagos is opnieuw stevig onderuit gegaan op de beurs in Amsterdam. Na het bericht dat een experiment met een nieuw medicijn tegen gewrichtsslijtage was mislukt, stond het aandeel vrijdag ruim GLPG€110,15-6,41% bijna 9% lager.

    Galapagos werkt sinds 2010 samen met het Franse Servier aan een medicijn tegen artrose, een moeilijk te behandelen ziekte waarbij het kraakbeen tussen gewrichten langzaam verdwijnt. De twee farmaceuten hoopten een medicijn te hebben gevonden die zulke slijtage tegengaat. Een jaar lang volgden ze daarvoor 932 patiënten tussen de 40 en 76 jaar oud met een vorm van artrose (osteoartritis) in hun knie. Een deel kreeg het medicijn in verschillende doseringen, een ander deel kreeg een niet werkend placebo.

    Donderdag nabeurs kwamen de resultaten van deze zogenaamde fase-2-studie naar buiten. De conclusie: geen effect. De slijtage van gebruikers met het echte medicijn was weliswaar ietsjes lager, maar dat effect was zo klein dat het net zo goed toeval geweest kan zijn. Een flinke domper, want als het medicijn wel effectief was geweest, zou het volgens de Amerikaanse investeringsbank Jefferies een waarde van $3 mrd (€2,56 mrd) kunnen vertegenwoordigen.

    Kans op mislukking was levensgroot
    In een persbericht laat Galapagos weten teleurgesteld te zijn over de resultaten, maar tegelijkertijd vooruit te willen kijken. 'Hoewel dit resultaat niet is waar we op hoopten, draagt deze studie bij aan de kennis over osteoartritis', zegt dr. Walid Abi-Saab, chief medical officer, in het persbericht.
    De kans op mislukking was ondertussen levensgroot. Analisten van Jefferies schatten de kans op succes op slechts 20%. Het mislukte experiment zou daarmee een koersdaling van zo'n €5 rechtvaardigen, fors minder dan de ongeveer €10 die het aandeel vrijdagochtend verloor. Analisten van Degroof Petercam komen met een vergelijkbare conclusie. Zij achtten de kans op een geslaagd experiment met 26% net wat groter, maar schatten weer in dat het marktpotentieel van het medicijn wat kleiner was. Ook zij komen op een waardeverlies van €5 per aandeel.

    Reeks tegenvallers
    Voor Galapagos is het mislukte experiment een nieuwe tegenvaller. Lange tijd was het bedrijf, dat zoekt naar nieuwe moleculen die ziekten genezen, een kroonjuweel van de Amsterdamse beurs. In vijf jaar tijd steeg de prijs per aandeel van €10 naar ongeveer €250. Maar sinds afgelopen zomer is het mis. Vrijdag kostte een aandeel nog slechts een dikke €107. Het bedrijf is op de beurs nu nog ruim €7 mrd waard, tegenover zo'n €15 mrd op het hoogtepunt.

    De grootste klap kreeg het bedrijf afgelopen augustus. Toen bleek dat filgotinib, een veelbelovend en prijzig medicijn tegen reuma waar het samen met het Amerikaanse Gilead aan werkt, voorlopig niet in hoge dosering de Amerikaanse markt op mag. De Amerikaanse toezichthouder FDA vreest dat het medicijn de mannelijke vruchtbaarheid aan kan tasten en eist extra onderzoek. Eerder kwam die goedkeuring er in Europa en Japan juist wel.

    Ceo Onno van de Stolpe sprak destijds over de grootste tegenslag in de geschiedenis van Galapagos. Door de vertraging loopt het zeker een jaar lang omzet van het middel mis, bovendien verliest het bedrijf zo zijn voorsprong op concurrenten.

    Meer in de pijplijn
    Galapagos werkt ondertussen ook aan andere medicijnen, die onder meer ontstekingen remmen. Het bedrijf heeft op dit moment meer dan dertig programma's lopen met mogelijk kansrijke medicijnen. De meeste van deze medicijnen bevinden zich in een zeer vroeg ontwikkelingsstadium waarbij de kans op mislukking gigantisch is.

    fd.nl/ondernemen/1361219/galapagos-fo...
  16. forum rang 10 voda 20 oktober 2020 08:06
    Moderna mikt op coronavaccin in december

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Moderna Inc
    $ 70,92 -3,02 -4,08 % NASDAQ

    (ABM FN-Dow Jones) Moderna verwacht dat de Amerikaanse federale regering het gebruik van zijn coronavaccin al in december zal toestaan. Dit zei CEO Stéphane Bancel van Moderna tijdens een jaarlijkse conferentie van The Wall Street Journal maandagavond.

    Wel moet het biotechbedrijf eerst positieve tussentijdse resultaten in november publiceren, aldus Bancel.

    Als het vaccin bij de eerste tussentijdse evaluatie niet voldoende werkzaam is, zal het bedrijf een tweede evaluatie uitvoeren. Dit zou volgens Bancel waarschijnlijk in december gebeuren, wat elk besluit van de Amerikaanse FDA tot eind januari of begin februari zou kunnen terugduwen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 21 oktober 2020 07:23
    Groen licht voor Pharming in Brussel

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Pharming Group
    0,9182 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft van de Europese Commissie een weesgeneesmiddelenstatus voor leniolisib ontvangen. Dit maakte Pharming woensdag voorbeurs bekend.

    "Dit is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling dit medicijn voor de behandeling van APDS, een uiterst zeldzame en slopende ziekte", zei CEO Sijmen de Vries van Pharming in een toelichting.

    Eerder al was er een positief advies van het comité voor weesgeneesmiddelen van het Europees Geneesmiddelenbureau EMA. En in 2018 kreeg leniolisib al een weesgeneesmiddelenstatus toegekend door de Amerikaanse FDA.

    Met leniolisib wordt momenteel een fase II/III-registratie-studie gedaan voor de behandeling van APDS, een uiterst zeldzame en ernstige aandoening aan het immuunsysteem, waarvoor momenteel nog geen goedgekeurde behandeling bestaat.

    Bij goedkeuring zal het medicijn naar verwachting in de tweede helft van 2022 op de markt komen, denkt Pharming.

    Leniolisib werd in 2019 in-gelicentieerd van Novartis.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 21 oktober 2020 15:27
    Abbott verhoogt jaarverwachtingen

    (ABM FN-Dow Jones) Abbott Laboratories heeft in het derde kwartaal van 2020 beter dan verwacht gepresteerd en de outlook verhoogd. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

    De groepsomzet steeg in het derde kwartaal met 9,6 procent tot 8.853 miljoen dollar. Op autonome basis liep de omzet met 10,6 procent op. De verwachting van analisten vooraf lag op een omzet van 8.539 miljoen dollar.

    Bij Diagnostiek steeg de omzet met iets meer dan 38 procent, terwijl bij Medical Devices de verkopen met 3,4 procent stegen en bij Nutrition met 2,6 procent.

    De nettowinst van Abbott steeg van 960 miljoen dollar naar 1.232 miljoen dollar.

    De aangepaste winst per aandeel liep op van 0,84 dollar naar 0,98 dollar. Dat was beter dan de verwachte 0,91 dollar per aandeel.

    Outlook

    Voor 2020 mikt Abbott op een aangepaste winst per aandeel van ten minste 3,55 dollar tegen eerder minimaal 3,25 dollar. De FactSet-consensus ligt op 3,34 dollar.

    Het aandeel Abbott lijkt woensdag 1,5 procent hoger te openen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 21 oktober 2020 17:48
    'Opiatenmaker Purdue treft miljardenschikking met Justitie VS'

    Gepubliceerd op 21 oktober 2020 17:10 | Views: 312

    WASHINGTON (AFN) - Opiatenmaker Purdue Pharma heeft naar verluidt een regeling getroffen in het grote Amerikaanse opiatenschandaal. De onderneming zou de kwestie met Justitie in de Verenigde Staten schikken voor een bedrag van 8 miljard dollar, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De regeling zou nog deze week officieel bekendgemaakt worden.

    Purdue bracht onder meer de de verslavende pijnstiller OxyContin op de markt. Het bedrijf wordt er net als anderen van beschuldigd dat het de verslaving in de hand zou hebben gewerkt.

    Talloze Amerikanen zijn de afgelopen jaren verslaafd geraakt aan morfineachtige middelen als oxycodon en fentanyl. Jaarlijks komen tienduizenden mensen in de Verenigde Staten om het leven door overmatig gebruik van de middelen. Bedrijven zouden de markt overspoeld hebben met de middelen en de risico's voor gebruikers hebben gebagatelliseerd.

    Civiele zaken

    Het ophanden zijnde akkoord met Justitie betekent niet dat de zaak voor Purdue is afgedaan. Tegen de onderneming lopen nog duizenden civiele zaken. Die zadelen het bedrijf mogelijk nog op met een kostenpost van 10 miljard dollar.

    Om de claims het hoofd te bieden vroeg Purdue eerder faillissementsbescherming aan. Door de zogeheten Chapter 11-faillissementsprocedure te voeren, kan de onderneming doorstarten terwijl het de rechtszaken oplost.
  20. forum rang 10 voda 22 oktober 2020 07:00
    Braziliaanse toezichthouder meldt sterfgeval in studie coronavaccin AstraZeneca - media

    (ABM FN-Dow Jones) In een studie naar de ontwikkeling van een coronavaccin door AstraZeneca, is er een vrijwilliger overleden. Dit zou de Braziliaanse gezondheidsautoriteit Anvisa woensdag hebben gemeld volgens persbureau Reuters.

    Volgens Anvisa gaan de testen van het coronavaccin gewoon door. Verdere details werden door de gezondheidsautoriteit niet gegeven.

    De Universiteit van Sao Paulo, die ondersteuning biedt bij de Fase 3 studie in Brazilië, liet weten dat het gaat om een 27-jarige Braziliaan.

    Het aandeel AstraZeneca daalde in New York woensdag met krap een procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 138 139 140 141 142 ... 167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links